Top 15 πιο δημοφιλείς γερμανικές φυλές σκύλων

Τα σκυλιά, όπως λέγεται, είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Διδάσκουν στους ανθρώπους αγάπη άνευ όρων και στέκονται πάντα στο πλευρό του ιδιοκτήτη τους για την προστασία τους. Ο σκύλος είναι σύμβολο καθοδήγησης, προστασίας, πίστης, πιστότητας, πίστης, συντροφικότητας και αγάπης. Όπως θα παρατηρήσετε στο παρακάτω άρθρο, οι σκύλοι έχουν πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με τους ανθρώπους, ωστόσο χτίζουν και κατέχουν μια πολύ βαθιά θέση στην καρδιά του ιδιοκτήτη τους. Ποτέ δεν θα εξαπατήσουν ή δεν θα δείξουν απιστία προς τα αφεντικά τους. Εδώ είναι οι 10 κορυφαίες γερμανικές ράτσες σκύλων. Η αναπαραγωγή σκύλων είναι η διαδικασία ζευγαρώματος επιλεγμένων σκύλων με σκοπό την παραγωγή συγκεκριμένων ποιοτήτων και χαρακτηριστικών. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις Γερμανικές φυλές σκύλων για να μάθετε περισσότερα ενδιαφέροντα γεγονότα.

Οι 10 κορυφαίες γερμανικές φυλές σκύλων στον κόσμο

1. Γερμανικός Ποιμενικός

Ο κατάλογος δεν θα συμπληρωθεί χωρίς να αναφερθεί αυτή η ράτσα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η φυλή προέρχεται από τη Γερμανία. Πρόκειται για σκύλους εργασίας που αναπτύχθηκαν αρχικά για να εκτρέφουν πρόβατα. Αλλά καθώς αναπτύχθηκε η ευφυΐα, η δραστηριότητά τους, η δύναμη, η ικανότητα εκπαίδευσης και η υπακοή τους, χρησιμοποιούνται τώρα για διάσωση αναπηρίας, ηθοποιία, διάσωση, αστυνομία, στρατό κ.λπ. Αυτή η φυλή είναι η δεύτερη πιο καταγεγραμμένη φυλή στο American Kennel Club των Η.Π.Α. . Πρόκειται για σκύλους μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους. Το τυπικό ύψος τους στο ακρώμιο του γιακά είναι 60-65 cm στα αρσενικά και 55-60 cm για τα θηλυκά.

Είναι ψηλά, αυτιά όρθια, μάτια μεσαίου μεγέθους και καφέ χρώματος και έχουν τρίχωμα δύο στρώσεων. Έχει μακρύ λαιμό που σηκώνεται κατά τη διάρκεια του ενθουσιασμού και χαμηλώνει με πιο αργό ρυθμό. Το δάγκωμά του έχει δύναμη πάνω από 1.060 N. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Stanley Coren του βιβλίου The Intelligence of Dogs, αυτή η ράτσα υπακούει στη δεδομένη εντολή στο 95% των περιπτώσεων και στην ικανότητά του να μαθαίνει εργασία μέσα σε 5 επαναλήψεις και ως εκ τούτου είναι επίσης δημοφιλής ως μία από τις πιο έξυπνες ράτσες σκύλων στον κόσμο. Το προσδόκιμο ζωής του είναι 7-10 χρόνια.

Γερμανικοί Ποιμενικοί

2. Dachshund

Είναι μια ράτσα σκύλου με κοντό ύψος, κοντόποδα, μακρόσωμο, κυνηγόσκυλο, περίεργο, φιλικό και εκκεντρικό. Αναπτύχθηκαν για να αρωματίζουν, να κυνηγούν και να ξεπλένουν τον ασβό και άλλα ζώα που ζουν σε λαγούμια. Ένας τυπικός σκύλος dachshund έχει μακρύ σώμα και κοντά μυώδη πόδια. Τα μπροστινά του πόδια είναι μεγάλα, σε σχήμα κουπιού που είναι κατάλληλα για σκάψιμο. Ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες με βάση τον τύπο του τριχώματος τους: μακρυμάλλη, κοντότριχο και συρμάτινο.

Είναι παιχνιδιάρικα, αλλά ως κυνηγετικά σκυλιά, είναι αρκετά πεισματάρηδες. Είναι πολύ γνωστά για την ποιότητά τους να κυνηγούν ζώα και πουλιά με μεγάλη αποφασιστικότητα και αγριότητα. Πολλοί από αυτούς είναι πολύ πεισματάρηδες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εκπαίδευσή τους. Σύμφωνα με το American Kennel Club, ΗΠΑ, αυτή η ράτσα είναι η 13η πιο δημοφιλής ράτσα μικρόσωμων σκύλων των ΗΠΑ. Το προσδόκιμο ζωής του είναι 12-16 χρόνια.

Dachshund

3. Ντόμπερμαν

Μία από τις πιο δημοφιλείς γερμανικές και επικίνδυνες ράτσες σκύλων, το Dobermann είναι μια μεσαία έως μεγάλη ράτσα οικόσιτων σκύλων που αναπτύχθηκε από τον Karl Friedrich Louis Dobermann. Έχει μακρύ ρύγχος, ομοιόμορφο και χαριτωμένο βάδισμα. Είναι πολύ γνωστοί για την εξυπνάδα, την πίστη, το θάρρος και την εγρήγορσή τους. Η ουρά τους είναι συνήθως μακριά, αλλά μερικά από τα μέρη της αφαιρούνται με βάση – μια πρακτική χειρουργικής αφαίρεσης της πλειοψηφίας της ουράς.

Ο γενικά αποδεκτός λόγος για να το κάνετε αυτό είναι να διασφαλίσετε ότι η ουρά δεν παρεμποδίζει τη δουλειά του σκύλου. Όμως, σε ορισμένες χώρες η αγκυροβόληση της ουράς, καθώς και η περικοπή αυτιών, είναι παράνομη. Η περικοπή αυτιών είναι μια διαδικασία αφαίρεσης των πτερυγίων ή του αυτιού – του ορατού πτερυγίου του αυτιού. Σύμφωνα με το American Kennel Club, οι ΗΠΑ βρίσκονται στη 15η θέση σε δημοτικότητα. Το προσδόκιμο ζωής του είναι 10-12 χρόνια.

Ντόμπερμαν Πίντσερ

4. Μεγάλος Δανός

Αυτή η γερμανική ράτσα είναι πολύ δημοφιλής για το ύψος και τη μαζικότητά της. Ένας σκύλος με το όνομα Δίας που ήταν Μεγάλος Δανός έκανε ρεκόρ για τον ψηλότερο σκύλο. Πέθανε όταν ήταν μόλις 5 ετών. Αλλά ανέπτυξε ύψος 111,8 cm (44,0 ίντσες) από το πόδι μέχρι τον ώμο. Είναι μια φιλική, υπομονετική και αξιόπιστη ράτσα σκύλου. Βρίσκεται στη θέση 14 στη δημοτικότητα της φυλής AKC.

Όπως οι περισσότερες άλλες ράτσες σκύλων, έτσι και αυτή η ράτσα χρειάζεται επίσης να διατηρήσει την υγεία τους. Αλλά δεν πρέπει να ασκούνται υπερβολικά ή να δουλεύουν υπερβολικά, καθώς φαίνονται απλά να είναι μεγάλα, δηλαδή τα κουτάβια του Great Dane μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και είναι πολύ ψηλά, αλλά η υπερβολική εργασία μπορεί να τα θέσει σε κίνδυνο οστικής βλάβης και άλλους σωματικούς τραυματισμούς. του σώματος. Το προσδόκιμο ζωής του είναι 7-10 χρόνια. Αναφέρεται επίσης ως μία από τις μεγαλύτερες ράτσες σκύλων στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 κορυφαίες φυλές κυνηγετικών σκύλων στον κόσμο

Μεγάλος Δανός

5. Κανίς

Πρόκειται για μια ομάδα τριών επίσημων φυλών σκύλων: Miniature Poodle, Standard Poodle και Toy Poodle. Το Standard Poodle είναι το αρχαιότερο από τα τρία. Υπάρχει ένα δίλημμα για την προέλευση αυτής της ράτσας, δηλαδή Γερμανία ή Γαλλία. Είναι μια πολύ έξυπνη φυλή καθώς κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στην πιο έξυπνη φυλή μετά τη ράτσα Scottish Border Collie. Είναι πολύ δραστήριοι, στέκονται πάντα περήφανα, υπάκουοι, ενεργητικοί, πολύ κοινωνικοί και επιδέξιοι σε διάφορες δραστηριότητες σκύλων όπως βοσκή, παρακολούθηση κ.λπ. Κατατάσσεται στην 7η θέση στη δημοτικότητα της φυλής AKC. Το προσδόκιμο ζωής του είναι 10-18 χρόνια.

Παιχνίδι κανίς

6. Affenpinscher

Μία από τις πιο δημοφιλείς γερμανικές φυλές σκύλων Affenpinscher είναι επίσης γερμανική ράτσα και το όνομά της προέρχεται από τη γερμανική λέξη “affen” που σημαίνει πίθηκος/πίθηκος. Ολόκληρη η λέξη «Affenpinscher» σημαίνει «τεριέ σαν μαϊμού». Ως εκ τούτου, αυτή η φυλή είναι επίσης γνωστή ως Monkey Terrier καθώς είναι ένα παιχνίδι σκύλου Pinscher που μοιάζει με τεριέ. Αρχικά αναπτύχθηκε για να απελευθερώσει κουζίνες, σιταποθήκες και στάβλους τρωκτικών.

Είναι σίγουροι, ατρόμητοι, αστείοι, πεισματάρηδες, περίεργοι, περιπετειώδεις και δραστήριοι. Το παλτό του είναι πιο σφιχτό πάνω από το κεφάλι. Είναι προσεγμένο αλλά έχει δασύτριχη εμφάνιση. Πρέπει να εκπαιδεύεται συνεχώς ή να παίζει μαζί του, διαφορετικά γίνεται ληθαργικό και βαρετό, ωστόσο είναι στοργικό, προστατευτικό και στοργικό με την οικογένειά του. Κατατάσσεται στην 143η θέση από 193 στη δημοτικότητα της φυλής AKC. Το προσδόκιμο ζωής του είναι 12-15 χρόνια.

7. Γίγαντας Schnauzer

Είναι η μεγαλύτερη ράτσα Schnauzer. Η φυλή Schnauzer είναι μια συλλογική φυλή τριών φυλών – Giant Schnauzer, Standard Schnauzer και Miniature Schnauzer. Τα σκυλιά Giant και Standard Schnauzer μοιάζουν πολύ μεταξύ τους στην εμφάνιση. Έχουν πολύ χοντρό τρίχωμα που τους βοηθάει και από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η ράτσα σκύλων Schnauzer έχει ένα πολύ ξεχωριστό χαρακτηριστικό της γενειάδας και των φρυδιών. Ένα από τα καλύτερα σκυλιά φύλακα που χρησιμοποιείται και ως αστυνομικός σκύλος. Είναι πολύ τολμηροί, γενναίοι, θαρραλέοι, δραστήριοι, εύρωστοι, έξυπνοι, σε εγρήγορση και προφανώς πιστοί. Έχει την 79η θέση στη δημοτικότητα της φυλής AKC. Το προσδόκιμο ζωής του είναι 12-15 χρόνια.

Γίγαντας Schnauzer

8. Πυγμάχος

Αυτή η γερμανική ράτσα είναι μια κοντότριχη και μεσαίου μεγέθους ράτσα. Το όνομα “Boxer” οφείλεται πιθανώς στην ικανότητά του να παίζει στέκοντας στα πίσω πόδια του και πυγμαχώντας με τα μπροστινά του πόδια. Είναι ένας σκύλος με φωτεινά χρώματα με λείο, γυαλιστερό τρίχωμα που παραμένει σφιχτό με το σώμα του. Έχουν λευκό χρώμα στο παλτό που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς και στα πόδια. Ένας πυγμάχος περιλαμβάνεται στην ομάδα μιας ομάδας εργασίας. Είναι πολύ δραστήριοι, δυνατοί, υπάκουοι και αγαπούν τη διασκέδαση. Είναι πολύ δυνατά ακόμα και στα γεράματά τους οπότε χρειάζονται σωστή διατροφή σε όλη τους τη ζωή. Κατατάσσεται στη 10η θέση στη δημοτικότητα της φυλής AKC. Το προσδόκιμο ζωής του είναι 10-12 χρόνια.

Πυγμάχος

9. Ροτβάιλερ

Είναι γερμανική ράτσα μεσαίου-μεγάλου μεγέθους. Αναπτύχθηκαν κυρίως για τη βοσκή ζώων και το τράβηγμα καροτσιών με σφαγμένο κρέας στις αγορές. Αλλά τώρα χρησιμοποιούνται ως σκύλοι έρευνας και διάσωσης, φύλακες και αστυνομικοί. Έχουν σκληρό και χοντρό σώμα με διπλή επίστρωση. Από μια μελέτη του 2008, διαπιστώθηκε ότι τα αρσενικά αυτής της φυλής είναι πιο αιχμηρά και με αυτοπεποίθηση από τα θηλυκά. Ένα αρσενικό ροτβάιλερ είναι 24-27 ίντσες στον ώμο, τα θηλυκά είναι λίγο μικρότερα και ελαφρύτερα. Κατατάσσεται στην 8η θέση στη δημοτικότητα της φυλής AKC από 193. Το προσδόκιμο ζωής του είναι 9-10 χρόνια και δημοφιλές ως μία από τις πιο κοντές ράτσες σκύλων στον κόσμο.

Ροτβάιλερ

10. Weimaraner

Αυτή η μεγάλη ράτσα σκύλου αναπτύχθηκε αρχικά για το βασιλικό κυνήγι ζώων όπως κάπροι, αρκούδα και ελάφια. Αυτή η ράτσα είναι μια ράτσα σκύλων όπλο για όλες τις χρήσεις (χρησιμοποιείται για το κυνήγι πτηνών). Αυτά τα σκυλιά δίνουν την εμφάνιση ενός μυώδους, αθλητικού τύπου σκύλου. Είναι ενεργητικά κυνηγετικά σκυλιά. Έχουν πολύ καλή σωματική αντοχή και αντοχές. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι 11-14 χρόνια. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γερμανικές ράτσες σκύλων στον κόσμο.

Weimaraner

11. Pudelpointer

Ο μεσαίου μεγέθους ράτσες σκύλων κατάγεται από τη Γερμανία και είναι διασταύρωση γερμανικού κανίς κυνηγιού και αγγλικού πόιντερ. Ήταν διασταυρωμένες για να αποκτήσουν ο ένας τα καλύτερα χαρακτηριστικά του άλλου. Ένας από τους διάσημους Γερμανούς εκτροφείς σκύλων Baron von Zediltz ήταν αυτός που άρχισε να αναπτύσσει το Pudelpointer το έτος 1881. Αναπτύχθηκε αρχικά ως κυνηγετικοί σκύλοι και είναι εξαιρετικοί κολυμβητές.

12. Elo Dog

Το Elo Dog ήταν αρχικά γνωστό ως το μακρύτερο παρατσούκλι του Eloschaboro είναι μια από τις διάσημες γερμανικές ράτσες σκύλων που αναπτύχθηκε από το μακρύτερο ψευδώνυμο Eloschaboro. Ήταν ένα υβρίδιο του σκύλου της φυλής Eurasier, του Old English Sheepdog και του Chow Chow για να έχει την ποιότητα και των τριών φυλών σε μία ράτσα σκύλου. Οι μεσαίου μεγέθους ράτσες σκύλων είναι πολύ φιλικές και πιστές που μπορούν να ευχαριστήσουν τα παιδιά και την οικογένεια.

13. Eurasier

Το Eurasier είναι μια ράτσα σκύλου μεσαίου μεγέθους που ανήκει στον τύπο Spitz που κατάγεται από τη Γερμανία. Μια από τις πιο έξυπνες και έξυπνες ράτσες σκύλων. Τους αποκαλούσαν με πολλά ονόματα όπως Ευρασιατικό Σπιτς, Ευρασιατικό σκυλί και Wolf Chow. Η φυλή που απαιτεί υπαίθριες δραστηριότητες και άσκηση είναι απαραίτητη.

14. Βαυαρικό Ορεινό Κυνηγόσκυλο

Το Bavarian Mountain Hound ήταν έτοιμο να επιβιώσει στις ορεινές περιοχές της Βαυαρίας της Γερμανίας. Μιλώντας για την εμφάνιση, η φυλή έχει ψηλό αυτί με επίμηκες κεφάλι και ουρά μεσαίου μεγέθους. Το μέσο βάρος της φυλής είναι 20-25 κιλά και έχει προσδόκιμο ζωής 10 χρόνια.

15. German Wirehaired Pointer

Μια από τις πιο δημοφιλείς γερμανικές ράτσες σκύλων είναι ένα gundog που είναι ενεργητικό και πιστό. Έχουν καλά ανεπτυγμένα ένστικτα είτε βρίσκονται οπουδήποτε είτε είναι δάσος είτε μέσα στο νερό. Είναι επίσης γνωστό ως GWP ή Wirehair και χρειάζεται έντονη άσκηση. Μιλώντας για την εμφάνιση, έχουν ένα παλτό που μοιάζει με σύρμα και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά προσώπου με θαμνώδη γένια και φρύδια.

Αυτές είναι οι γερμανικές ράτσες σκύλων στον κόσμο. Δημοσιεύστε τα σχόλιά σας.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *