Top 10 Αρχαίοι Έλληνες Θεοί

Όλοι μας έχουμε ταλέντο στις αρχαίες ιστορίες των Ελλήνων Θεών και Θεών και τη δύναμή τους να υπαγορεύουν το σύμπαν. Μια από τις πιο δημοφιλείς είναι η ελληνική μυθολογία που διαιωνίστηκε στα έργα του Αριστοτέλη, του Σοφοκλή, του Ομήρου, του Πλάτωνα, του Ευριπίδη κ.λπ. μοιάζουν τόσο πολύ με τον τρόπο που αγαπούν και θυμώνουν και αγωνίζονται να διατηρήσουν τη φήμη τους. Εδώ είναι οι δέκα πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της μυθολογίας των αρχαίων ελληνικών θεών,

Αρχαίοι Έλληνες Θεοί

1. Δίας

Ήταν ο βασιλιάς των Θεών και του Σύμπαντος. Αν και οι απόψεις διίστανται για το αν αυτός ή ο Ποσειδώνας (ο αδερφός του) ήταν οι πιο ισχυροί. οι Έλληνες τον λάτρευαν ως κυβερνήτη και προσωποποίηση του φυσικού φαινομένου. Αν και παντρεμένος με την Ήρα, τη βασίλισσα όλων των θεών στην ελληνική μυθολογία, ήταν γνωστός για τις περιπέτειές του εκτός γάμου. Αποκαλούμενος ο μεγάλος σαγηνευτής και ικανός να παίρνει διάφορα σχήματα και μορφές, ανέλαβε πολλά ρομαντικά εγχειρήματα, ένα από τα οποία ήταν με την Ελένη, μια απλή θνητή, με την οποία είχε συναναστροφή μεταμφιεσμένος σε κύκνο. Αυτό το γεγονός λέγεται ότι προκάλεσε τον Τρωικό πόλεμο σε μεταγενέστερο χρόνο. Ήταν πολύ ευμετάβλητος και εύκολος στην πρόκληση. συχνά απαντούσε εκτοξεύοντας κεραυνούς σε όσους τον δυσαρεστούσαν.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο όμορφοι αρχαίοι αιγυπτιακούς ναοί

ο Δίας

2. Άδης

Γνωστός και ως Θεός των Νεκρών και Βασιλιάς του Κάτω Κόσμου, ήταν αυτός που κέρδισε ξανά τον έλεγχο του σύμπαντος νικώντας τον πατέρα του Κρόνο και τους Τιτάνες. Λατρεύτηκε και τιμήθηκε περισσότερο από φόβο. αν και όχι τόσο εξέχουσα στην ελληνική μυθολογία. Φοβόταν ότι δεν συγχωρούσε. όχι κάποιος να αφήσει να φύγει κάποιος που κάποτε μπαίνει στον κάτω κόσμο. Συχνά μπερδεύονταν με τον ίδιο τον θάνατο και συνδέονταν με όλα τα ζοφερά και δυσοίωνα πράγματα. Τον αποκαλούσαν επίσης «Θεό του Πλούτου» επειδή κατείχε όλα τα πολύτιμα μέταλλα της Γης. Ως βασιλιάς του θλιβερού κάτω κόσμου, η όρασή του δεν έγινε ευπρόσδεκτη από άλλους Θεούς και ανθρώπους και ως εκ τούτου, δύσκολα έφυγε από τον κάτω κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Οι 13 πιο όμορφοι αρχαίοι ναοί των Μάγια

άδης

3. Αθηνά

Ήταν η θεά της ευφυΐας, του συλλογισμού, της σοφίας, του θάρρους, της έμπνευσης, του πολιτισμού, του νόμου και της δικαιοσύνης, του στρατηγικού πολέμου, των μαθηματικών, της δύναμης, της στρατηγικής, των τεχνών, των χειροτεχνιών και των δεξιοτήτων. Είχε πρωτοφανή δημοτικότητα μεταξύ των θνητών και άλλων Θεών. Η γέννησή της είναι μια ασυνήθιστη ιστορία. Η μητέρα της, η Μήτις, καταβροχθίστηκε από τον Δία, επειδή είχε προφητευτεί ότι το παιδί που έφερε θα κυβερνούσε τους ουρανούς μετά τη γέννηση. Όταν ήρθε η ώρα να γεννηθεί η Αθηνά, ο Δίας παραπονέθηκε για πονοκέφαλο και τότε η Αθηνά ξεπήδησε από το κεφάλι του Δία ντυμένη με πανοπλίες και όπλα. Ήταν το αγαπημένο του παιδί και είχε την ελευθερία να χρησιμοποιεί τον κεραυνό του όποτε χρειαζόταν. Μια θηριώδης μαχήτρια, αγωνιζόταν πάντα για δικαιοσύνη και για αυτοάμυνα. Η πόλη της Αθήνας πήρε το όνομά της. Αυτό δείχνει την τεράστια δημοτικότητά της μεταξύ των θνητών.

Αθήνα

4. Ποσειδώνας

Ήταν ο πιο άπληστος, επιθετικός από τους Ολύμπιους Θεούς. Ήταν ιδιαίτερα ο αγαπημένος των ναυτικών, των ναυτικών και των ταξιδιωτών επειδή ήταν ο κυρίαρχος της θάλασσας και έλεγχε τις καταιγίδες και τους σεισμούς. Ήταν ο αδερφός του Δία, δεύτερος μετά από αυτόν μόνο από άποψη δύναμης ενώ και οι δύο ήταν ίσοι σε πολλούς όρους. Καυχιόταν για μαχοϊσμό όπως ο Δίας και είχε πολλές σχέσεις με άλλες γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής του, δημιουργώντας πολλά παιδιά. Εξαιτίας αυτού, θεωρήθηκε ότι ήταν ο «Θεός της Γονιμότητας».

Ποσειδώνας

5. Προμηθέας

Πολυπόθητος να είναι ο Θεός της Φωτιάς και της προνοητικότητας, ήταν αρκετά κουκουλοφόρος. Ήταν Τιτάνας και μπορούσε να κοιτάξει το μέλλον. Προέβλεψε την ήττα των Τιτάνων από τους Ολύμπιους Θεούς και τάχθηκε έξυπνα στο πλευρό των Ολύμπιων και γλίτωσε τη φυλάκιση. Του ανατέθηκε από τους Θεούς να δημιουργήσει την ανθρωπότητα από πηλό. στην πορεία, θα διασταυρώθηκε με τον Δία καθώς είχε συνδεθεί μαζί τους.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 μεγαλύτεροι ινδουιστικοί ναοί σε όλο τον κόσμο

Προμηθέας

6. Ήρα

Η Ήρα ήταν γνωστή ως η θεά της γέννησης και του γάμου. Γυναίκα του Δία, ήταν επίσης γνωστή ως εξαιρετικά ζηλιάρα και εκδικητική. Κυριάρχησε στους ουρανούς και τον ανθρώπινο κόσμο ακόμη και πριν από το γάμο της με τον Δία, που τη φοβόταν. Ο Τρωικός Πόλεμος θα είχε τελειώσει με ειρήνη, αλλά η Ήρα είχε κεκτημένο συμφέρον για την έκβασή του και επηρέασε τον Δία είτε να αλλάξει πλευρά είτε να παραμείνει ουδέτερος.

Ήρα

7. Απόλλων

Είναι ο δίδυμος αδερφός της Άρτεμης, του ερωτικού παιδιού του Δία και της Λητούς. Αν και περίπλοκος, ήταν Θεός πολλών σημαντικών πραγμάτων όπως ο ήλιος, το φως, η γνώση, η μουσική κ.λπ.. Συχνά απεικονιζόταν με λύρα και ασημένιο τόξο καθώς ήταν επιδέξιος τοξότης. Ενώ ήταν σεβαστός για το φάρμακο και τις θεραπευτικές του δυνάμεις, όταν τον σταύρωναν, ήταν ικανός να επιφέρει θάνατο και κακή υγεία. Είχε πολλούς έρωτες με θνητούς αλλά και με Θεές. Το πιο γνωστό ήταν ότι είχε σχέση με τη σύζυγο του βασιλιά της Τροίας, την Εκάβη. Ασχολήθηκε επίσης με την Κασσάνδρα που είχε απορρίψει τις προόδους του.

Διαβάστε επίσης: Οι 7 πιο εκπληκτικές πυραμίδες στο Μεξικό

Απόλλων

8. Άρτεμις

Ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες θεούς στην ελληνική μυθολογία είναι μια ικανή τοξότης όπως ο δίδυμος αδερφός της Απόλλωνας, η Άρτεμη ονομαζόταν «Θεά του κυνηγιού» ​​καθώς και της παρθενίας, της ερημιάς και του τοκετού. Ήταν δημοφιλής επειδή απέρριψε όλες τις προόδους των Θεών και των θνητών, αλλά ερωτεύτηκε τον κυνηγετικό σύντροφό της Ωρίωνα, τον οποίο σκότωσε κατά λάθος. Η Άρτεμις ήταν έξαλλη κάθε φορά που οι επιθυμίες της δεν υπάκουαν ή τα ζώα που της ήταν ιερά παραβιάζονταν.

Άρτεμις

9. Αφροδίτη

Ήταν η θεά της ομορφιάς και της αγάπης και γεννήθηκε από τον αφρό της Πάφου. Γοήτευσε πολλούς Θεούς και θνητούς, ακόμα και πουλιά και χτύπους και με επιτυχία προκάλεσε ρήξεις μεταξύ τους. Για το λόγο αυτό, ο Δίας την πάντρεψε με τον Ήφαιστο που ήταν άσχημος και παραμορφωμένος και ως εκ τούτου δεν τον ζήλευε. Παρά τον γάμο της, είχε πολλούς εραστές. Ήταν η επιθυμία και η στοργή προσωποποιημένη.

Αφροδίτη

10. Άρης

Ήταν γιος του Δία και της Ήρας και θεωρούνταν ο Θεός του Πολέμου. Ήταν βίαιος και αδάμαστος. Παρόλο που είχε μεγάλες δυνατότητες σε πολεμικές καταστάσεις λόγω της επιθετικότητάς του, δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός λόγω της συντριπτικής και επικίνδυνης δύναμής του. Ήταν ο εραστής της Αφροδίτης και είχε συλλάβει περισσότερα θνητά παρά θεϊκά παιδιά. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες θεούς στην ελληνική μυθολογία.

Άρης

Αν και ξεκαρδιστική και πολύ παλιά, η ελληνική μυθολογία δεν είναι παράλογη. Οι μύθοι μιλούσαν στους αναγνώστες τους για τις αδυναμίες των θεοτήτων και για το πώς αντιλαμβάνονταν τον κόσμο. Οι ιστορίες ισχυρών θεών και οι ξεκαρδιστικές αφηγήσεις για θεούς είναι αυτά που κράτησαν ανέπαφη τη βάση των θαυμαστών της ελληνικής μυθολογίας.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *