9 αρνητικές επιπτώσεις της ακατάλληλης απομάκρυνσης σκουπιδιών

Κάθε νοικοκυριό μέσα και γύρω από το Σίδνεϊ πρέπει να αντιμετωπίζει τα σκουπίδια από τα νοικοκυριά και την αυλή σε τακτική βάση. Πολλές οικογένειες χρησιμοποιούν τους δερματικούς κάδους ή αναζητούν επαγγελματική απομάκρυνση σκουπιδιών για να πετάξουν τα απόβλητά τους.

Ευτυχώς, οι υπηρεσίες απομάκρυνσης απορριμμάτων, όπως το Eagledumpsterrrental, είναι προσβάσιμες στις γύρω περιοχές, προσφέροντας μια ποικιλία ευέλικτων υπηρεσιών.

Από ένα μικρό νοικοκυριό δύο ατόμων έως ένα μεγάλο και επιτυχημένο, όλοι παράγουν απόβλητα. Αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ο τρόπος που το διαθέτουμε. Ναι, η σωστή απομάκρυνση των σκουπιδιών έχει σημασία!

Η υπερβολική συσσώρευση σκουπιδιών μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό βακτηρίων και μικροβίων που οδηγούν σε προβλήματα υγείας και ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Επιπλέον, εάν δεν απορριφθούν με τον σωστό τρόπο, τείνουν να προκαλούν περιβαλλοντικούς κινδύνους. Ως εκ τούτου, είναι πάντα μια σοφή κίνηση να αναζητάτε επαγγελματική βοήθεια όπως το Kurt’s Rubbish Removal στο Σίδνεϊ. Εστιάζουν κυρίως στον τρόπο ανακύκλωσης των απορριμμάτων ή απόρριψής τους με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Τι γίνεται όμως αν τα απόβλητα δεν απορριφθούν σωστά; Ας ανακαλύψουμε!

Αρνητικές επιπτώσεις της απομάκρυνσης των σκουπιδιών εάν δεν πεταχτούν με τον σωστό τρόπο

Πηγή: theuiaa.org

1. Μόλυνση του εδάφους

Μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της αρνητικής απομάκρυνσης των σκουπιδιών είναι η μόλυνση του εδάφους. Ορισμένα απόβλητα που καταλήγουν σε χωματερές μολύνουν το έδαφος απελευθερώνοντας τοξικά υγρά. Είναι ανθυγιεινό για τους ανθρώπους καθώς και για τα φυτοφάγα ζώα καθώς τρέφονται με τα φυτά.

Όταν το πλαστικό διασπάται, απελευθερώνει DEHA, το οποίο προκαλεί δυσλειτουργίες του ήπατος και επηρεάζει επίσης το αναπαραγωγικό μας σύστημα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να λάβουν σοβαρά υπόψη την ανακύκλωση για να διατηρήσουν τον εαυτό τους και το περιβάλλον ασφαλή.

2. Μόλυνση του αέρα

Τα απόβλητα που περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως χλωρίνη και οξέα οδηγούν σε πολλούς κινδύνους για την υγεία εάν δεν απορριφθούν σωστά. Όταν τα πλαστικά καίγονται σε μια χωματερή εκπέμπουν επιβλαβή αέρια που καταστρέφουν το στρώμα του όζοντος.

Αυτά τα αέρια όταν διαχέονται με τον αέρα γίνονται εξαιρετικά ανθυγιεινά για να αναπνέουμε οδηγώντας σε πολλά αναπνευστικά προβλήματα. Και το πιο επικίνδυνο γεγονός είναι ότι ένας χώρος υγειονομικής ταφής μπορεί να είναι εκρηκτικός και αν συμβούν κατά λάθος τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τις γειτονικές κοινότητες.

3. Μόλυνση νερού

Πηγή: water.solvitnow.com

Όταν οι επικίνδυνες χημικές ουσίες στραγγίζουν στο έδαφος, φτάνουν επίσης στα υπόγεια ύδατα και τα μολύνουν. Τα υπόγεια ύδατα χρησιμοποιούνται για πολλά πράγματα όπως το πότισμα του τοπικού χωραφιού και επίσης μερικές φορές για πόσιμο. Το μολυσμένο νερό μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές για την υγεία σας και μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες που μεταδίδονται από το νερό.

4. Κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία

Ένα από τα σημαντικότερα επακόλουθα για την υγεία της ακατάλληλης απομάκρυνσης των σκουπιδιών είναι ότι μπορεί να μειώσει την ικανότητα του τοκετού! Πολλοί εργαζόμενοι που εργάζονται ως απορριμματοσυλλέκτες εκτίθενται σε αναρίθμητες τοξικές χημικές ουσίες, όπως εμπορικά καθαριστικά, χλωρίνη, υγρά που χύνονται από παλιά οχήματα κ.λπ., που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αλλεργικές αντιδράσεις, λοιμώξεις, ακόμη και αναπνευστικά προβλήματα.

5. Δυσμενείς επιπτώσεις στα ζώα και στη θαλάσσια ζωή

Η απρόσεκτη απομάκρυνση των σκουπιδιών επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα και τη θαλάσσια ζωή. Τα ζώα δεν είναι λιγότερο ανεπηρέαστα από τη ρύπανση που προκαλείται από τον άνθρωπο από την απίθανη απομάκρυνση και διάθεση των σκουπιδιών. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε παρατηρήσει ότι τα ζώα που κατοικούν στη στεριά είναι μεθυσμένα από μολυσμένο έδαφος, αλλά έχει επίσης αφήσει σοβαρές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή.

Πολλά θαλάσσια ζώα πεθαίνουν λόγω της ανεύθυνης απόρριψης σκουπιδιών όπως αποτσίγαρα, πλαστικά, φελιζόλ κ.λπ.

6. Υποστηρίζει παράσιτα που φέρουν ασθένειες

Πηγή: gainesvilletimes.com

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα σκουπίδια που είναι σκουπίδια στην αυλή σας απειλούν να μεταφέρουν τις ασθένειες στο κατώφλι σας;

Ποτέ, σωστά;

Αλλά θα ξαφνιαζόσασταν αν μάθετε ότι τα άχρηστα λάστιχα γεμάτα νερό, παλιές βρύες ξύλινες κλειδαριές, κονσέρβες και υπολείμματα όπως αυτό λειτουργούν ως τόποι αναπαραγωγής για έντομα όπως τα κουνούπια και μεταδίδουν απειλητικές για τη ζωή ασθένειες στο σπίτι σας. Χώροι απόρριψης προσελκύουν αρουραίους που μεταφέρουν ασθένειες όπως η λεπτοσπείρωση και η σαλμονέλωση.

7. Ζημιά στον Πλανήτη

Η ακατάλληλη απομάκρυνση των σκουπιδιών μπορεί να έχει αντίκτυπο στις επόμενες γενιές σας. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι στα πρόθυρα να εισβάλει στην ισορροπία του πλανήτη. Η συνεχής εκταμίευση και η αποσύνθεση των απορριμμάτων στη γη και το νερό συμβάλλουν στη θέρμανση του πλανήτη, δημιουργώντας αέρια θερμοκηπίου που λειτουργούν ως γόνιμο έδαφος για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η σωστή απομάκρυνση των σκουπιδιών από τα σπίτια και τις βιομηχανίες σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επικίνδυνων επιπτώσεων στη συνέχεια, προστατεύοντας ανθρώπινα και ζωικά είδη.

8. Επιπτώσεις Η Τοπική μας Οικονομία

Όλοι σε αυτόν τον πλανήτη προτιμούν να κατοικούν σε καθαρό και ακάθαρτο περιβάλλον. Ο καθαρός αέρας, το μη μολυσμένο έδαφος, το μη μολυσμένο νερό όλα αυτά είναι στοιχειώδη για να επιβιώσουν. Τι γίνεται όμως αν εμείς οι άνθρωποι είμαστε ο μοναδικός λόγος για να καταστρέψουμε αυτές τις ευλογίες που έχουμε;

Πρέπει να αλλάξει. Η οικονομία μιας χώρας εξαρτάται από το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων παντού. Εάν παρέχετε υγιές, καθαρό και φρέσκο ​​περιβάλλον, είναι πιθανό να προσελκύσετε τουρίστες και επενδυτές, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομία.

9. Αλλαγή στο Κλίμα

Πηγή: pakistankakhudahafiz.com

Τα σκουπίδια από την αυλή του σπιτιού σας ή από οποιαδήποτε βιομηχανία ή χωματερή θα δηλητηριάσουν τον αέρα, το έδαφος, το νερό κοντά του. Πολλά από αυτά τα ανεπιθύμητα επιβλαβή στοιχεία που συσσωρεύονται κοντά στην κατοικία σας μπορούν να εγχυθούν στην ατμόσφαιρα προκαλώντας σημαντικές αλλαγές στο κλίμα.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η συμβολή των αερίων του θερμοκηπίου είναι πρωταρχικής σημασίας στην αύξηση του ρυθμού υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο κλίμα μας. Τι θα συμβεί αν τα απόβλητα που παράγουμε μπορούν να ανακυκλωθούν και να τεθούν ξανά σε χρήση; Η ανακύκλωση μπορεί να είναι σωτήρια και ένας από τους καλύτερους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων που κάνουμε εμείς. Για να σώσουμε τον πλανήτη και αυτό το κλίμα, πρέπει να αναλάβουμε τις καλύτερες πρωτοβουλίες.

Η σωστή αφαίρεση είναι απαραίτητη!

Τα παραπάνω τρία σημεία περιγράφουν ότι η αρνητική απομάκρυνση των σκουπιδιών μπορεί να είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο, τα ζώα και τη θαλάσσια ζωή. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να παραδώσετε τα σκουπίδια σας στην εταιρεία που θα μεταχειριζόταν τα σκουπίδια με τον σωστό τρόπο, χωρίς να προκαλέσετε κακό.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *