8 Βασικές Συμβουλές για Κάμπινγκ για Πρώτη Φορά

Η απόλαυση του υπέροχου εξωτερικού χώρου είναι συναρπαστική, αλλά συνοδεύεται επίσης από συναισθήματα ανησυχίας ή αβεβαιότητας. Αυτό το συναίσθημα είναι ιδιαίτερα αληθινό αν είστε κατασκηνωτής για πρώτη φορά με μικρή έως καθόλου εμπειρία σε ό,τι αφορά τις υπαίθριες περιπέτειες.

Είτε πηγαίνετε με μια ομάδα, σόλο ή με έναν έμπιστο τετράποδο φίλο, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προετοιμάσετε όταν κάνετε κάμπινγκ. Μπορείτε να διαβάσετε οδηγούς, να πακετάρετε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης, ακόμη και να πάρετε ένα λουρί Dachshund από το collarandharness.com για τον σκύλο σας. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν θα περιμένεις.

Δεν είναι δύσκολο να είσαι χαρούμενος κατασκηνωτής. Όλοι ήταν αρχάριοι κάποτε, και ακόμη και οι πιο έμπειροι κατασκηνωτές είχαν πιθανότατα μια δύσκολη αρχή. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε με το δεξί πόδι, παραθέσαμε τις οκτώ βασικές συμβουλές για τους πρώτους κατασκηνωτές!

1. Σπάστε τον εξοπλισμό σας πριν τους χρησιμοποιήσετε σε εξωτερικούς χώρους

Πηγή: unsplash.com

Πολλοί αρχάριοι τείνουν να αφήνουν τον εξοπλισμό τους ανέγγιχτο μέχρι να βρεθούν πραγματικά στο κάμπινγκ. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος πρωτάρης. Αν το αφήσετε μέχρι την τελευταία στιγμή, θα σας κάνει να ψάξετε, προσπαθώντας να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε πραγματικά τον εξοπλισμό σας.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα αυτού είναι μια σκηνή. Έχετε δει ποτέ κάποιον να προσπαθεί να στήσει μια ολοκαίνουργια σκηνή για πρώτη φορά; Είναι σαν να βλέπεις ένα τροχαίο ατύχημα να εκτυλίσσεται. Δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω.

Η εξάσκηση κάνει τέλειο. Δοκιμάστε να στήσετε τις σκηνές σας στην πίσω αυλή ή στο γκαράζ. Ελέγξτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των λαμπτήρων, των φαναριών ή οποιουδήποτε άλλου ηλεκτρικού εξοπλισμού. Εάν σκοπεύετε να φέρετε μια φορητή σόμπα, πρέπει να ελέγξετε αν εξακολουθεί να λειτουργεί. Για περισσότερες συμβουλές για αρχάριους σχετικά με τον εξοπλισμό και την προετοιμασία, ελέγξτε επίσης τον οδηγό backpacking στο Hyke & Byke.

2. Φύγετε νωρίς από το σπίτι και φτάστε νωρίς στον χώρο του κάμπινγκ

Οι αρχάριοι είναι πιθανό να μην γνωρίζουν ποια είναι η διάταξη του χώρου. Ορισμένοι κανόνες και κανονισμοί μπορεί να είναι επίσης άγνωστοι, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αφιερώσετε χρόνο για να τους γνωρίσετε.

Σας συνιστούμε να φτάσετε νωρίς για να εξοικειωθείτε με τη γύρω περιοχή. Θα ήταν επίσης καλύτερο να στήσετε τη σκηνή σας όσο πιο νωρίς μπορείτε. Αυτό θα αποφύγει την αναστάτωση άλλων κατασκηνωτών τη νύχτα.

3. Ο προγραμματισμός γευμάτων είναι απαραίτητος

Πηγή: unsplash.com

Σίγουρα, είναι πιο εύκολο να φέρετε πολλά φαγητά που πιστεύετε ότι θα είναι αρκετά για να σας κρατήσουν ολόκληρο το κάμπινγκ. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι το φαγητό δεν θα είναι τόσο προσιτό. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να προγραμματίζετε προσεκτικά τα γεύματά σας. Ίσως θα χρειαστεί να πιάσετε μόνοι σας φρέσκο ​​φαγητό. Εδώ η Natchez Shooting μπορεί να σας βοηθήσει με τον καλύτερο εξοπλισμό κυνηγιού και εξωτερικού χώρου για τις νέες σας προσπάθειες!

Λάβετε υπόψη σας πόσες φορές θα φάτε και πόσα άτομα πρέπει να ταΐσετε. Φτιάξτε τη λίστα με τα παντοπωλεία σας όσο το δυνατόν νωρίτερα, αλλά αγοράστε τα αγαθά μόνο μία ή δύο ημέρες πριν από το ταξίδι. Αυτό διασφαλίζει ότι το φαγητό σας θα είναι ακόμα φρέσκο ​​και σε καλή κατάσταση.

Αποφύγετε την αγορά munchies και σνακ που δεν προσφέρουν θρεπτική αξία. Θα ήταν επίσης ιδανικό να αποφύγετε να σταματήσετε σε στάσεις ανάπαυσης για να αγοράσετε φαγητό στο δρόμο προς το κάμπινγκ.

Το να είσαι έξυπνος και προετοιμασμένος κατασκηνωτής αποδίδει καρπούς και ένας από τους τρόπους για να γίνεις είναι να προγραμματίσεις προσεκτικά τα γεύματά σου.

4. Να θυμάστε ότι η ιδιωτικότητα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη στους χώρους κατασκήνωσης

Ναι, μπορεί να είστε σε θέση να κάνετε ντους και να ακούσετε το κάλεσμα της φύσης με ειρήνη. Ωστόσο, οι νέοι κατασκηνωτές αγνοούν το γεγονός ότι δεν υπάρχει πραγματική ιδιωτικότητα στους χώρους κατασκήνωσης.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να προσέχετε το περιβάλλον σας. Αυτό σημαίνει ελαχιστοποίηση του θορύβου, ακόμα κι αν βρίσκεστε μέσα σε σκηνή ή μίνι βαν. Θυμηθείτε: ένα θορυβώδες κάμπινγκ θα εμποδίσει πολλούς κατασκηνωτές να κοιμηθούν καλά. Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν κάμπινγκ για να χαλαρώσουν και να βρουν ηρεμία, επομένως είναι απαραίτητο να προσέχετε το περιβάλλον σας.

Ο σεβασμός είναι θεμελιώδης, είτε είναι προς τους συναδέλφους σας κατασκηνωτές είτε προς τους χώρους κατασκήνωσης.

5. Συσκευάστε αρκετά ρούχα

Πηγή: unsplash.com

Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά πόσο ζωτικής σημασίας είναι να είμαστε καλά προετοιμασμένοι όταν πρόκειται για κάμπινγκ. Θα είστε μακριά από την άνεση του σπιτιού σας και κάθε άλλη μορφή ευκολίας. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του πρωτάρη που μπορείτε να κάνετε είναι να μην φέρετε αρκετά ρούχα.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να φέρετε αρκετά ρούχα, αλλά κάνατε πίσω τα σωστά; Οι καιρικές συνθήκες παίζουν τεράστιο ρόλο στο ποια είναι η σωστή ενδυμασία. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να φοράτε λεπτά, αδύναμα ρούχα όταν υπάρχει πιθανότητα βροχής.

6. Βρείτε ένα κάμπινγκ κοντά στο σπίτι σας

Το πιο ασφαλές πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε ένα κάμπινγκ μόνο περίπου μία ώρα μακριά από το σπίτι. Δεν συνιστούμε να ταξιδέψετε για το πρώτο σας ταξίδι κάμπινγκ, καθώς μπορεί να μην ξέρετε τι να περιμένετε ακόμα πλήρως. Είναι καλύτερα να βουτήξετε το δάχτυλο του ποδιού σας στο κάμπινγκ και να μάθετε αν λειτουργεί για εσάς.

Όλα τα κοινά προβλήματα που αναφέραμε προηγουμένως μπορεί να συμβούν. Μπορεί να ξεμείνετε από φαγητό. Μπορεί να δυσκολευτείτε να φτιάξετε τη σκηνή σας. Ο καιρός μπορεί να είναι πολύ σκληρός για τους πρώτους κατασκηνωτές.

Μπορεί να προκύψουν διάφορες πιθανότητες, επομένως είναι καλύτερο να έχετε το σπίτι σας κοντά για να λειτουργεί ως δίχτυ ασφαλείας. Δεν χρειάζεται να γίνετε υπερβολικός ζήλος με το πρώτο σας ταξίδι στο κάμπινγκ, καθώς μπορείτε να πάτε πιο μακριά την επόμενη φορά που θα βρείτε τον προσανατολισμό σας.

7. Να είστε σοφοί με τα χρήματά σας

Πηγή: unsplash.com

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι κατασκηνωτές δεν χρειάζεται να κάνουν όλη τη δουλειά για το πρώτο τους ταξίδι. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε τόσα πολλά για φανταχτερά εργαλεία. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι αν το κάμπινγκ είναι για εσάς, τότε δεν είναι απαραίτητο να επενδύσετε σε εξοπλισμό που ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσετε στο μέλλον.

Οι ευκαιριακές πωλήσεις για εξοπλισμό κατασκήνωσης μπορεί να είναι δελεαστικές, αλλά πιθανότατα θα είναι σπατάλη χρημάτων. Μπορείτε να δανειστείτε εξοπλισμό κατασκήνωσης, όπως μια σκηνή από έναν φίλο, ή μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε ταξίδια σε πακέτο που προσφέρουν και εξοπλισμό.

8. Σχέδιο για όλους τους τύπους καιρού

Το δελτίο καιρού μπορεί να υπόσχεται ηλιόλουστους ουρανούς όλη την εβδομάδα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι πάντα ακριβές. Ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος και είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για όλους τους τύπους συνθηκών.

Το να είστε καλά προετοιμασμένοι και να έχετε τη σωστή νοοτροπία θα είναι δύο από τα πιο ισχυρά όπλα στο οπλοστάσιό σας στο κάμπινγκ. Ρολάρετε με τις γροθιές και μην αφήσετε λίγους λόξυγκας να καταστρέψουν το κάμπινγκ σας!

Διαβάστε επίσης:

8 κορυφαία οφέλη για την υγεία του κάμπινγκ




About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *