5 Συμβουλές για φαγητό για να κρατάτε τις αρκούδες μακριά από το κάμπινγκ σας

Όταν επισκέπτεστε ένα μέρος όπου κατοικούν αρκούδες, ειδικά αν κάνετε κάμπινγκ, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όταν οι αρκούδες έρχονται σε κάμπινγκ όταν μυρίζουν φαγητό, μπορεί να εξοικειωθούν, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν τον φυσικό τους φόβο για τους ανθρώπους. Όχι μόνο θα χάσετε το φαγητό σας, αλλά θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε τις αρκούδες που δεν θα θέλετε ποτέ. Αυτές οι αρκούδες είναι πιο πιθανό να γίνουν τροφές, να έχουν επικίνδυνες συναντήσεις με ανθρώπους και να σκοτωθούν ως αποτέλεσμα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους τρόπους μέσω των οποίων δεν μπορούν να έχουν το ίχνος σας. Μπορούν εύκολα να το κάνουν μυρίζοντας τα γεύματα, επομένως είναι δική σας ευθύνη να λάβετε κάθε μέτρο για να προστατεύσετε το φαγητό σας. Περαιτέρω σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για μερικές από τις βασικές συμβουλές διατροφής που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τις αρκούδες μακριά από το κάμπινγκ σας.

Μερικές από τις συμβουλές για φαγητό για να κρατάτε τις αρκούδες μακριά από το κάμπινγκ σας

Πηγή: pelican.com

Ας δούμε μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε κάθε φορά που κάνετε κάμπινγκ. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι με τα πάντα, ώστε να έχετε ασφαλές κάμπινγκ. Πρέπει να είστε λίγο σοκαρισμένοι όταν ξέρετε ότι η όσφρηση μιας αρκούδας είναι περίπου 2.100-3.000 φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός ανθρώπου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να αισθανθεί το φαγητό. Γι’ αυτό πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να διατηρήσετε τον εαυτό σας και τα τρόφιμα ασφαλή.

1. Επιλέξτε ένα κάμπινγκ μακριά από τοποθεσίες όπου οι αρκούδες είναι επιρρεπείς να συγκεντρώνονται

Μονοπάτια πεζοπορίας και ρυάκια σολομού προσελκύουν αρκούδες. Μπορούν επίσης να δουν γύρω από πτώματα ζώων. Πρέπει πάντα να προσπαθείτε να επιλέγετε το κάμπινγκ σας μακριά από τα μέρη που μπορούν να προσελκύσουν εύκολα τις αρκούδες. Παρομοίως, ένας πυροσβεστικός λάκκος στην πίσω χώρα μπορεί να τραβήξει αρκούδες εάν οι προηγούμενοι κατασκηνωτές άφησαν τα γεύματα. Παίρνουν τη μυρωδιά και καθώς γνωρίζουν ότι τα σημεία έχουν ήδη κάτι χρήσιμο για αυτούς, προσπαθήστε να είστε μακριά από τα μέρη που αισθάνεστε ότι μπορεί να σας δημιουργήσουν πρόβλημα.

Όταν στήνετε τη σκηνή σας, μείνετε μακριά από όλες αυτές τις περιοχές. Δημιουργήστε κατασκήνωση σε ένα ανοιχτό μέρος όπου μπορείτε να δείτε αρκούδες και να μάθετε πότε έρχονται πιο κοντά σας. Εάν στήσετε τη σκηνή σας ανάμεσα στα δέντρα, τότε μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο για εσάς.

2. Φυλάξτε το φαγητό σας σε κλειστά δοχεία, ειδικά τη νύχτα

Την ώρα του κάμπινγκ, που συνήθως φτιάχνετε φαγητό το βράδυ, μην τα κρατάτε ανοιχτά ακόμα κι αν είναι τα υπολείμματα. Το άρωμα του φαγητού προσελκύει την αρκούδα πιο γρήγορα και μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα. Το βράδυ, κρατήστε το φαγητό σας σε ντουλάπια.

Ακόμα κι αν είναι πραγματικά δύσκολο να βρείτε τα θησαυροφυλάκια, μπορείτε να πάτε για τα δοχεία, αυτά τα είδη δοχείων που θα είναι αεροστεγώς, αλλά δεν διαχέουν το άρωμα στον αέρα. Αν ψάχνετε για ένα τόσο μικρό κάνιστρο αρκούδας, μπορείτε να ελέγξετε το bearvault.com. Μπορείτε να έχετε σνακ και μικρά δοχεία που είναι καλά για τους πεζοπόρους.

Όταν κάνετε πεζοπορία τότε, είναι πολύ σημαντικό να έχετε φαγητό μαζί σας, και γι’ αυτό πρέπει να πάτε για το δοχείο ή τα κοντέινερ, ώστε η πεζοπορία ή το κάμπινγκ να είναι ευκολότερη για εσάς και εάν θέλετε να μείνετε σε ένα μέρος και θέλετε ένα μεγάλο κουτί για την αποθήκευση για τη νύχτα, τότε μαζί με το δοχείο μπορείτε να έχετε το ντουλάπι. Τοποθετήστε το ντουλάπι τροφίμων στη θέση του. Προσέξτε να κλειδώσετε το ντουλάπι τροφίμων για να το κρατήσετε ασφαλές.

Πηγή: freshoffthegrid.com

3. Μειώστε τα αρώματα των τροφίμων καταναλώνοντας κονσέρβες ή ξηρές τροφές

Τα αρώματα φαγητού είναι από τα πιο ελκυστικά για τις αρκούδες. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το φαγητό είναι ο βασικός παράγοντας που προσελκύει την αρκούδα και το μαγείρεμα φρέσκου φαγητού αυξάνει τις πιθανότητές σας να προσελκύσετε μια αρκούδα. Προσπαθήστε να αποφύγετε το μαγείρεμα των γευμάτων όσο μπορείτε.

Για να συνεχίσετε, τρώτε πράγματα όπως βοδινό κρέας, αποξηραμένα φρούτα, κονσέρβα σούπας και κονσέρβα κοτόπουλου αντί να ετοιμάζετε αντικείμενα όπως χοτ ντογκ σε ανοιχτή φωτιά. Προσπαθήστε πάντα να προτιμάτε τις στεγνές επιλογές που δεν σκορπίζουν κανένα άρωμα στον αέρα. Ωστόσο, επειδή οι αρκούδες έχουν έντονη όσφρηση, δεν αρκεί να τηρούμε αυτά τα είδη των γευμάτων. Ανεξάρτητα από το αν είστε κατασκηνωτής ή πεζοπόρος, πρέπει να προσπαθήσετε να καταναλώνετε περισσότερα ξηρά ή κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

4. Τοποθετήστε την περιοχή μαγειρέματος μακριά από το κάμπινγκ

Εάν μαγειρεύετε τα γεύματά σας, είναι πολύ σημαντικό να τα μαγειρέψετε μακριά από το κάμπινγκ σας. Τοποθετήστε το χώρο μαγειρέματος σας τουλάχιστον 91 μέτρα μακριά από τις σκηνές σας. Θα εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει ίχνος φαγητού κοντά στις σκηνές σας, καθώς αυτό μπορεί να σας έχει δημιουργήσει προβλήματα με τις αρκούδες. Δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε ίχνη, καθώς όπου κι αν βρίσκουν τα ίχνη οι αρκούδες. Θα σας γίνει πολύ δύσκολο να προστατευτείτε από αυτά.

Διαχωρίστε τους χώρους ύπνου και κουζίνας κατά τουλάχιστον μια περιοχή ενός χωραφιού. Μπορείτε επίσης να μετρήσετε βήματα, όπως 100-120 βήματα μακριά από το σημείο του ύπνου σας μπορούν να λειτουργήσουν για εσάς. Αυτό θα κρατήσει τις αρκούδες όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον τόπο ανάπαυσής σας, διασφαλίζοντας την ασφάλειά σας.

Πηγή: familyhandyman.com

5. Καθαρίστε το περιβάλλον σας μετά το μαγείρεμα του φαγητού

Διατηρήστε το περιβάλλον σας καθαρό αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα ή αφού έχετε φάει το γεύμα σας. Απομακρύνετε τα υπολείμματα φαγητού σας από την κατασκήνωση πριν πάτε για ύπνο. Όταν κατασκηνώνετε με άλλους, αφαιρέστε τα σκουπίδια σας από τον κεντρικό κάδο απορριμμάτων του κάμπινγκ πριν αποσυρθείτε για τη νύχτα.

Η μυρωδιά των σκουπιδιών μπορεί επίσης να δώσει στις αρκούδες έναν υπαινιγμό ότι κάπου υπάρχουν άνθρωποι και μπορεί να τείνουν να σας ακολουθήσουν. Επίσης, αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να σκουπίσετε λίγο το μέρος ώστε οι αρκούδες να μην μυρίζουν μυρίζοντας. Μια αρκούδα θα είναι λιγότερο πιθανό να επισκεφτεί το στρατόπεδό σας με αυτόν τον τρόπο.

Πάρε μακριά

Την επόμενη φορά που θα σχεδιάσετε κάμπινγκ, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε φροντίσει για όλα τα απαραίτητα πράγματα για να έχετε ασφαλές κάμπινγκ. Όλες οι συμβουλές που συζητήθηκαν παραπάνω θα λειτουργήσουν για εσάς ως οδηγός και θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το φαγητό σας ασφαλές από τις αρκούδες.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *