5 λόγοι για να βάλετε το Κιλιμάντζαρο στον κάδο αναρρίχησης σας

Όταν το σκεφτείς, δεν υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που να είναι τόσο συναρπαστικές όσο η ορειβασία. Φυσικά, αυτή είναι μια δραστηριότητα που απαιτεί πολλή εκπαίδευση και αυτοπεποίθηση για να το πετύχεις. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε το γεγονός ότι πρέπει να πηγαίνετε βήμα προς βήμα. Δηλαδή, πρέπει να ξεκινήσετε από τα βουνά που δεν είναι τόσο ψηλά. Όταν αποκτήσετε αρκετή εμπειρία, μπορείτε να αρχίσετε να επιδιώκετε κάποιους πιο απαιτητικούς στόχους.

Είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν λατρεύει αυτή τη δραστηριότητα που δεν σκέφτηκε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο. Είναι μάλλον προφανές, μιλάμε για τα υψηλότερα εκεί έξω. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι εύκολα ένα από τα πιο γνωστά. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν πλήρως τι μπορούν να περιμένουν. Εξαιτίας αυτού, θέλουμε να μιλήσουμε για μερικούς λόγους για τους οποίους η αναρρίχηση στο Κιλιμάντζαρο είναι μια καλή απόφαση.

1. Είναι προσβάσιμο

Πηγή: unsplash.com

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο θέλουμε να μιλήσουμε είναι πόσο προσβάσιμο είναι το Κιλιμάντζαρο. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο μέρος για να φτάσετε, αλλά αυτή απλά δεν είναι η αλήθεια. Παρόλο που μπορεί να είναι δαπανηρό να αγοράσετε ένα εισιτήριο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το φτάσετε εύκολα. Ευτυχώς, υπάρχουν πτήσεις από όλο τον κόσμο προς την Τανζανία, τη χώρα όπου βρίσκεται αυτό το βουνό. Φυσικά, θα χρειαστεί να ταξιδέψετε βόρεια της πρωτεύουσας, Dodoma.

Η διαδρομή μέχρι την κατασκήνωση θα σας πάρει περίπου 8 ώρες. Πρέπει να ειπωθεί ότι η οδική υποδομή δεν είναι τίποτα λιγότερο από εξαιρετική. Για να το φτάσετε, είναι σημαντικό να βρείτε ένα αξιόπιστο πρακτορείο, όπως το Altezza Travel, όπου μπορείτε να κλείσετε μια περιήγηση. Το να βρεις το σωστό είναι σημαντικό, αφού βρίσκεσαι σε μια ξένη χώρα και δεν ξέρεις την τοπική γλώσσα. Οπότε, φροντίστε να το κάνετε προτού κλείσετε μια πτήση για Dodoma.

2. Εντυπωσιακά Τοπία

Ενώ η πρόσβαση στην κατασκήνωση δεν θα σας δημιουργήσει προβλήματα λόγω της μεγάλης υποδομής, το να φτάσετε στην κορυφή του βουνού δεν θα είναι τόσο εύκολο. Ο λόγος είναι πολύ απλός, δεν υπάρχουν δρόμοι. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανείς που να λέει κάτι εναντίον του. Αντίθετα, μπορούμε να δούμε ότι αυτό είναι υπέροχο να ακούσουμε. Σημαίνει ότι το περιβάλλον παρέμεινε ανέγγιχτο, παρόλο που πολλοί το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Για το λόγο αυτό, μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχετε δει ποτέ. Επιπλέον, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτά τα τοπία παίζουν καθοριστικό παράγοντα στη συνολική εμπειρία. Πολλοί άνθρωποι που έχουν ανέβει στο Κιλιμάντζαρο θα σας πουν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχετε αυτό το είδος εμπειρίας οπουδήποτε στον κόσμο. Εκτός αυτού, ορισμένα είδη ζώων είναι μοναδικά και μπορούν να βρεθούν μόνο σε αυτό το μέρος.

3. Μεγάλες φωτογραφικές ευκαιρίες

Πηγή: audleytravel.com

Στοιχηματίζουμε ότι δεν γνωρίζετε ότι μερικές από τις πιο γνωστές ταπετσαρίες που υπάρχουν είναι μια φωτογραφία που έγινε ενώ κάποιος σκαρφάλωνε στο Κιλιμάντζαρο. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτό είναι το μέρος όπου μπορείτε να κάνετε μερικές από τις πιο εξαιρετικές εικόνες εκεί έξω. Απλώς φανταστείτε την κατάσταση όπου έχετε την ευκαιρία να τραβήξετε μια φωτογραφία στην κορυφή ενός από τα ψηλότερα βουνά εκεί έξω. Είναι σίγουρα κάτι που δεν θα βιώνεις κάθε μέρα, σωστά;

Ταυτόχρονα, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για σας να τραβήξετε φωτογραφίες που μπορείτε αργότερα να πουλήσετε σε υψηλή τιμή. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να πουν ότι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αυτό το μέρος. Εκτός αυτού, το να κάνεις μερικές φωτογραφίες για να θυμίζεις τα ταξίδια της ζωής σου είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσεις. Όταν τα γνωρίζετε όλα αυτά, θα ήταν σοβαρό λάθος να μην φέρετε μια κάμερα σε αυτό το ταξίδι, δεν συμφωνείτε;

4. Τοπικός Πολιτισμός

Εκτός από το ίδιο το βουνό, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μερικούς από τους ντόπιους. Ζουν μια εντελώς διαφορετική ζωή από εμάς και η εκμάθηση του τρόπου ζωής τους θα είναι σίγουρα συναρπαστική. Όλοι όσοι πήγαν σε αυτό το ταξίδι γνωρίζουν πόσο ευχάριστοι και φιλικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι. Εάν είστε αρκετά τυχεροί να παρακολουθήσετε κάποιες από τις γιορτές τους, μπορείτε να ζήσετε μια εμπειρία όπως καμία άλλη, μπορείτε να είστε σίγουροι για αυτό.

Μιλάμε για μια μεγάλη πολιτιστική εμπειρία. Λίγα είναι γνωστά για το γεγονός ότι περισσότεροι από εκατό διαφορετικοί πολιτισμοί και γλώσσες μπορούν να βρεθούν σε όλη την Τανζανία. Επομένως, εξετάζετε μια εμπειρία όπου μπορείτε να μάθετε για πολλά από αυτά. Στην περιοχή κοντά στο Κιλιμάντζαρο, υπάρχουν δύο εθνότητες, οι Μασάι και οι Τσάγκα. Όχι μόνο ότι μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους, αλλά θα σας διδάξουν επίσης μερικές από τις παραδοσιακές χειροτεχνίες και τους χορούς τους. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθετε κάτι νέο, έτσι δεν είναι;

5. Υποστήριξη της Τοπικής Οικονομίας

Πηγή: bbc.com

Το να συναντάς τους ντόπιους είναι πραγματικά υπέροχο, αλλά μπορείς να κάνεις μια καλή πράξη μόνο επισκεπτόμενος αυτό το μέρος του κόσμου. Κάθε τουρίστας που το επισκέπτεται βοηθά την τοπική οικονομία. Δεν μπορούμε να τονίσουμε πόσο βοηθάτε αυτούς τους ανθρώπους. Το ποσοστό από όλα τα ταξίδια στη χώρα και τις περιηγήσεις στο Κιλιμάντζαρο επενδύεται για να γίνει η ζωή αυτών των ανθρώπων πολύ πιο εύκολη και να είστε βέβαιοι ότι θα είναι ευγνώμονες για τη βοήθειά σας.

Για να μην αναφέρουμε ότι αυτά τα ταξίδια δημιουργούν πολλές ευκαιρίες απασχόλησης. Για παράδειγμα, οι ντόπιοι μπορούν να βρουν δουλειά ως μάγειρες, προσωπικό ξενοδοχείου, ξεναγοί κ.λπ. Επιπλέον, υποστηρίζοντας αυτούς που παράγουν τρόφιμα, χειροτεχνίες και μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών προϊόντων που μπορούν να σας προσφέρουν. Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτή δεν είναι απλώς μια αξιοσημείωτη ταξιδιωτική ευκαιρία, είναι επίσης ένας ευγενής σκοπός. Βασικά, είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η επίσκεψη στο Κιλιμάντζαρο πρέπει να είναι στις προτεραιότητές σας.

Περίληψη

Δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι λόγοι που επισκέπτεστε το Κιλιμάντζαρο, είμαστε σίγουροι ότι θα περάσετε τον χρόνο της ζωής σας. Σε αυτό το άρθρο μας, σας δώσαμε λόγους για τους οποίους η επίσκεψη σε αυτό το μέρος θα πρέπει να είναι το επόμενο μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι λόγοι που βλέπετε εδώ θα είναι αρκετοί για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε να το επισκεφτείτε όποτε είναι δυνατόν.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *