4 τρόποι για να προετοιμαστείτε για τις αιτήσεις στο κολέγιο

Πρέπει να προετοιμάσετε μια ισχυρή αίτηση εάν είστε σοβαροί για την επιδίωξη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τώρα, πολλά παρόμοια άρθρα θα σας πουν να εστιάσετε στους ακαδημαϊκούς σας για να διατηρήσετε υψηλό ΣΔΣ. Και είναι αλήθεια ότι πρέπει. Αλλά αφού σκέφτεσαι σοβαρά να μπεις στο κολέγιο, το ξέρεις ήδη.

Αντίθετα, αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προετοιμαστείτε για τις αιτήσεις κολεγίων. Πολλοί νέοι υποψήφιοι εστιάζουν τόσο πολύ στην ακαδημαϊκή τους υπόσταση που παραμελούν τις δικές τους φιλοδοξίες. Ή δεν ξέρουν καν ποιες είναι αυτές οι φιλοδοξίες εξαρχής. Μερικές φορές το να προσανατολιστείτε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης μπορεί να είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.

Έτσι, αν έχετε τα πανεπιστήμια του Ivy League να ταξινομούνται από την πρώτη έως την τελευταία για χρόνια, αυτό το άρθρο δεν είναι για εσάς. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να πάτε στο κολέγιο αλλά δεν είστε ακριβώς σίγουροι πώς να προσεγγίσετε τις αιτήσεις, διαβάστε παρακάτω. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία σήμερα.

1. Αναζητήστε καθοδήγηση

Πηγή: niche.com

Εάν δεν έχετε καμία απολύτως ιδέα από πού να ξεκινήσετε, είστε τυχεροί. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που η δουλειά τους είναι να σε βοηθήσουν να κάνεις ακριβώς αυτό. Οι σύμβουλοι του κολεγίου βοηθούν τους μαθητές δίνοντάς τους το τοπίο του κολεγίου, ώστε να μπορούν να το περιηγηθούν πιο αποτελεσματικά. Θα σας καθοδηγήσουν προς τα κολέγια που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες, τις φιλοδοξίες και ακόμη και τις γεωγραφικές σας προτιμήσεις.

Το πιθανότερο είναι ότι το σχολείο σας έχει ήδη έναν σύμβουλο καθοδήγησης που είναι έτοιμος και πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί σας. Ωστόσο, εάν θέλετε πραγματικά να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη διαδικασία, ελάτε σε επαφή με έναν σύμβουλο εισαγωγής κολεγίων όπως αυτός. Τέτοιοι σύμβουλοι μπορούν να σας υποδείξουν τη σωστή κατεύθυνση και να σας βοηθήσουν στη δημιουργία μιας εξαιρετικής αίτησης για το κολέγιο.

Το καλύτερο θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να διευρύνετε τις εμπειρίες σας, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα τι ψάχνετε. Και με τη εις βάθος γνώση τους για το τι αναζητούν τα κολέγια σε αντάλλαγμα, θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε το σχολείο των ονείρων σας.

2. Αποκτήστε ουσιαστικές εμπειρίες

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, οι ουσιαστικές εμπειρίες θα εμβαθύνουν τον χαρακτήρα σας και θα διευρύνουν τους ορίζοντές σας. Τώρα, ό,τι έχει νόημα για εσάς δεν θα έχει απαραίτητα νόημα για κάποιον άλλο, και αυτό είναι το θέμα.

Βιώνοντας νόημα, καταλαβαίνεις τι είναι σημαντικό για σένα στη ζωή και τι όχι. Μέσω της καλύτερης κατανόησης του τι θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε καλύτερα μια κατεύθυνση για να ακολουθήσετε και κολέγια για να υποβάλετε αίτηση.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι είστε εθελοντής σε ένα καταφύγιο αστέγων και συνδεθείτε βαθιά με τους ανθρώπους και την εργασία. Μαθαίνεις ότι θέλεις να υποστηρίξεις ανθρώπους που αγωνίζονται, οπότε αποφασίζεις να ασχοληθείς με την κοινωνιολογία. Εναλλακτικά, παίρνετε ένα ταξίδι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και, ενθουσιασμένοι από τη φασαρία, αποφασίζετε να ασχοληθείτε με τα χρηματοοικονομικά. Να θυμάστε ότι τα περισσότερα κολέγια έχουν καλύτερα προγράμματα για ορισμένες ειδικότητες από άλλα. Έτσι, εάν γνωρίζετε σε ποιο αντικείμενο θέλετε να ασχοληθείτε, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια σύντομη λίστα κολεγίων για να υποβάλετε αίτηση.

3. Συμμετάσχετε σε Εκθέσεις κολεγίων και εκδηλώσεις εισδοχής

Πηγή: gotocollegefairs.com

Το να γνωρίζετε τι θέλετε να μελετήσετε θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας, αλλά υπάρχουν ακόμα επιλογές που πρέπει να κάνετε. Για να διευκολύνετε την πραγματοποίηση αυτών των επιλογών, επισκεφτείτε τα μέρη που σκέφτεστε να υποβάλετε αίτηση. Υπάρχει λόγος που το ταξίδι επίσκεψης στο κολέγιο έχει γίνει ιεροτελεστία για τόσους πολλούς εφήβους στις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη σε ένα σχολείο αυτοπροσώπως σας δίνει μια καλύτερη αίσθηση του αν μπορείτε ή όχι να οραματιστείτε τον εαυτό σας εκεί. Ενώ βρίσκεστε στην πανεπιστημιούπολη, μπορείτε να μιλήσετε απευθείας με το προσωπικό εισαγωγής και τους τρέχοντες φοιτητές, οι οποίοι μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας καλύτερα από μια ιστοσελίδα.

Φυσικά, αυτές οι επισκέψεις στο κολέγιο μπορεί να είναι δαπανηρές. Εάν ένα τέτοιο ταξίδι δεν έχει νόημα τώρα, υπάρχει μια καλή εναλλακτική. Οι εκθέσεις κολλεγίων και οι εκδηλώσεις εισδοχής είναι το τέλειο μέρος για να ερευνήσετε πολλά πιθανά σχολεία την ίδια μέρα.

Σε αυτές τις εκδηλώσεις, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια στέλνουν εκπροσώπους εισακτέων για να συνομιλήσουν με πιθανούς φοιτητές σχετικά με τα οφέλη από την επιλογή του ιδρύματός τους. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μιλήσετε με αυτούς τους αντιπροσώπους εισδοχής για να λάβετε απαντήσεις στις υπόλοιπες ερωτήσεις σας.

4. Ερευνητική Οικονομική Βοήθεια και Υποτροφίες

Με το μέσο συνολικό κόστος του κολεγίου στην Αμερική περίπου 37.000 $ ετησίως, η φοίτηση δεν είναι μικρή απόφαση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με την οικονομική κατάσταση σας και της οικογένειάς σας. Το χρέος των φοιτητών είναι ένα σοβαρό βάρος και μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες για να αποπληρωθεί. Έτσι, ενώ θα ήταν ωραίο να πάτε σε ένα ακριβό κολέγιο με περισσότερα προγράμματα σπουδών και ανέσεις, πρέπει να είστε ρεαλιστές. Να θυμάστε ότι τα περισσότερα κολέγια έχουν επίσης ένα τέλος αίτησης έως και 100 $ το καθένα.

Τούτου λεχθέντος, τα περισσότερα κολέγια προσφέρουν επίσης κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, η οποία επιτρέπει στους φοιτητές να φοιτούν σε ιδρύματα που διαφορετικά δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Στην πραγματικότητα, μερικά από τα πιο ακριβά κολέγια μπορούν να αντέξουν οικονομικά να προσφέρουν την πιο γενναιόδωρη βοήθεια. Επιπλέον, θα μπορούσατε να επιδιώξετε υποτροφίες από οργανισμούς ανεξάρτητους από το κολέγιο που έχετε επιλέξει.

Κάντε λοιπόν την έρευνα έγκαιρα για να εξερευνήσετε διάφορες προσφορές από διαφορετικά ιδρύματα και οργανισμούς που χορηγούν υποτροφίες. Γνωρίζοντας εάν μπορείτε ή όχι να αντέξετε οικονομικά μια επιλογή που σκέφτεστε μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε περαιτέρω τις επιλογές σας. Να είστε ειλικρινείς σχετικά με την κατάστασή σας για να αυξήσετε τις πιθανότητες να τη βελτιώσετε πηγαίνοντας υπεύθυνα στο κατάλληλο κολέγιο για εσάς.

Πηγή: collegeforward.org

Κατανοήστε τον εαυτό σας για να κυνηγήσετε τα όνειρά σας

Η προετοιμασία για τις αιτήσεις στο κολέγιο δεν έχει να κάνει μόνο με τη διατήρηση ενός υψηλού ΣΔΣ. Έχει να κάνει επίσης με την κατανόηση του τι θέλετε από τη ζωή – και επομένως την εμπειρία σας στο κολέγιο. Το κολέγιο είναι ένα μέρος που μπορεί να σας προσφέρει τις δεξιότητες και τις εμπειρίες για να χτίσετε το μέλλον των ονείρων σας. Επομένως, αξιοποιήστε το στο έπακρο κάνοντας αίτηση στα ιδρύματα που θα σας βοηθήσουν πραγματικά να κάνετε αυτά τα όνειρα πραγματικότητα.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *