20+ εκπληκτικά επιστημονικά δεδομένα που ανακαλύφθηκαν το 2018

1. Στην Αυστραλία, τα αρπακτικά πουλιά πυροδοτούν σκόπιμα δασικές πυρκαγιές κρατώντας τα φλεγόμενα ραβδιά. Οι ντόπιοι άνθρωποι γνώριζαν αυτά τα «αρπακτικά Firehawk» εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα η επιστημονική έρευνα έχει περιγράψει αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο.

2. Ενημέρωση στον τομέα της βιολογίας – Ο βιολόγος φέτος ανακάλυψε ότι το μιτοχονδριακό DNA μπορεί πραγματικά να μεταδοθεί από τους άνδρες.

3. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια απίστευτη μέθοδο για να κάνουν τη βροχή στην έρημο Σαχάρα και είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι θα μπορούσε να παράγει τέσσερις φορές περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρησιμοποιεί ο κόσμος σήμερα.

4. Οι ιοί βρέχονται πάνω μας από τον ουρανό όλη την ώρα. Στην πραγματικότητα, εκατοντάδες εκατομμύρια ιοί την ημέρα εναποτίθενται πάνω από το χαμηλότερο στρώμα της ατμόσφαιρας, κάτι που είναι πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσε να υποψιαστεί κανείς.

5. Τώρα, κατέστη δυνατή η κατασκευή μιας συσκευής που παράγει σωματίδια που φαίνεται να είναι «αρνητική μάζα». Αυτά τα παράξενα σωματίδια ονομάζονται πολαριτόνια και αποτελούνται από μισό φως, μισή ύλη.

6. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μικρο-όργανο στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα που βρίσκεται σε στρώματα πάνω από λεμφαδένες, οι λεπτές, επίπεδες δομές φαίνεται να λειτουργούν σαν βιολογικό αρχηγείο για τον σχεδιασμό μιας αντεπίθεσης στη μόλυνση.

7. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι υπάρχουν 42 εκατομμύρια μόρια πρωτεΐνης σε ένα κύτταρο ζύμης.

8. Οι νευροεπιστήμονες κατέστησαν δυνατή τη σύνδεση του εγκεφάλου τριών ανθρώπων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μοιράζονται σκέψεις.

9. Τα πουλιά μπορούν να δουν μαγνητικά πεδία ενώ μεταναστεύουν σε ολόκληρο τον πλανήτη λόγω της παρουσίας ειδικής πρωτεΐνης στα μάτια τους.

10. Ένα από τα πιο κοινά αντικαταθλιπτικά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η ανάπτυξη αντοχής στα αντιβιοτικά.

11. Μπορεί κανείς να πλεύσει σχεδόν 20.000 μίλια (32.186 χλμ.) σε μια αδιάκοπη ευθεία γραμμή που ξεκινά από το Πακιστάν μέχρι τη χερσόνησο Καμτσάτκα, Ρωσία.

12. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μικροσκοπικά θαλάσσια «έντομα» μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικά τεράστια, έντονα ωκεάνια ρεύματα.

13. Το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο σπήλαιο του κόσμου βρίσκεται επίσημα στο Μεξικό και εκτείνεται σε ένα εκπληκτικό μήκος 347 χιλιομέτρων (216 μίλια). Είναι γεμάτο μυστικά και θησαυρούς των Μάγια.

14. Φέτος, οι επιστήμονες βρήκαν επίσης ένα τεράστιο ανεξερεύνητο σπήλαιο στον Καναδά που μπορεί να μην είχε δει ποτέ ανθρώπινο μάτι.

15. Έως και 90.000 Αμερικανοί πιστεύουν ότι το σώμα τους έχει προσβληθεί από έντομα.

16. Φέτος, οι επιστήμονες αναγνώρισαν ένα DNA δομημένο σαν στριμμένο κόμπο, που δεν είχε ξαναδεί σε ζωντανά κύτταρα.

17. Υπάρχει μια τεράστια βιόσφαιρα ζωής κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια της Γης και η κλίμακα αυτής της «σκοτεινής βιόσφαιρας» είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχε φανταστεί προηγουμένως.

18. Οι επιστήμονες εντόπισαν μια κοινή κινητήρια δύναμη πίσω από το «D», τον «σκοτεινό παράγοντα της προσωπικότητας» που είναι οι πιο σκοτεινές παρορμήσεις της ανθρωπότητας.

19. Σύμφωνα με μια μελέτη, η Ουάσιγκτον DC είναι η πρωτεύουσα των ψυχοπαθών των ΗΠΑ.

20. Λόγω των κλιματικών αλλαγών, ένα αόρατο όριο που βοήθησε στη διαίρεση των ΗΠΑ για αιώνες τώρα αλλάζει. Είναι γνωστός ως ο 100ος δυτικός μεσημβρινός και διχοτομεί χονδρικά τις ηπειρωτικές ΗΠΑ στο μισό.

21. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είναι απολύτως δυνατό να φτιάξουν ένα υβρίδιο προβάτου-ανθρώπου.

22. Ο κεραυνός μέσα στον τυφώνα Patricia που έσπασε το ρεκόρ του 2015 ήταν τόσο έντονος που εκτόξευσε μια δέσμη αντιύλης στη Γη.

23. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο γενετικό ρυθμιστή που παίζει μεγάλο ρόλο στον προσδιορισμό του αν ένα μωρό γεννιέται αρσενικό ή θηλυκό.

24. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι τεμπέληδες έχουν έναν μεταβολισμό τόσο περίεργο, που δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο στο ζωικό βασίλειο.

25. Οι επιστήμονες έχουν καθορίσει τη χειρότερη χρονιά για ζωντανή ζωή στην ανθρώπινη ιστορία, δηλαδή το 536 μ.Χ.

Πηγή: Science Alert
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *