15 γεγονότα για τις αρχαίες αιγυπτιακές πυραμίδες που πρέπει να γνωρίζετε

Οι Αρχαίες Αιγυπτιακές Πυραμίδες ήταν μια από τις παλαιότερες κατασκευές στον κόσμο. Έζησαν πριν από σχεδόν 5.000 χρόνια και θεωρούνται ένας από τους πιο πολιτισμένους πολιτισμούς. Κατασκεύασαν τις εκπληκτικές κατασκευές γνωστές ως πυραμίδες. Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει πολλά πράγματα για τις πυραμίδες και υπάρχουν πολλά άγνωστα γεγονότα που δεν γνωρίζετε για αυτές τις απίστευτες κατασκευές. Με απλά λόγια, οι πυραμίδες είναι τα μέρη όπου θάφτηκαν οι Φαραώ που αποκαλούσαν τους αρχαίους Αιγύπτιους βασιλιάδες. Η Pyramid of Djoser είναι η παλαιότερη κομμένη κατασκευή στην Αίγυπτο και μία από τις παλαιότερες κατασκευές στον κόσμο. Η αιγυπτιακή μέθοδος τέχνης, αρχιτεκτονικής και επίσης οι μέθοδοι ταφής είναι πάντα αντικείμενο γοητείας για τον κόσμο. Οι πυραμίδες είναι χτισμένες τόσο αποτελεσματικά που υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Έτσι, εδώ παραθέτουμε 10 συναρπαστικά γεγονότα για τις πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου που πρέπει να γνωρίζετε.

Γεγονότα για τις Αρχαίες Αιγυπτιακές Πυραμίδες

1. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ερευνητές που συσχετίζουν τις Αιγυπτιακές Πυραμίδες με ιερογλυφικά, αλλά το γεγονός είναι ότι δεν έχει βρεθεί καμία γραφή ή ιερογλυφικά μεμονωμένα μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

2. Υπάρχουν πολλοί ερευνητές που πιστεύουν ότι οι αρχαίες αιγυπτιακές πυραμίδες κατασκευάστηκαν από σκλάβους ή κρατούμενους, αλλά το γεγονός είναι ότι στην πραγματικότητα χτίστηκαν από τους αμειβόμενους εργάτες.

Σχετικό: 7 πιο εκπληκτικές πυραμίδες στο Μεξικό.

3. Η απίστευτη κατασκευή χτίστηκε τόσο αποτελεσματικά που υπάρχουν ακόμα και σήμερα, αλλά έχετε σκεφτεί ποιος θα είναι ο λόγος πίσω από αυτό; Στην πραγματικότητα κατασκευάζονται από το ειδικό υλικό που ονομάζεται μοναδικό κονίαμα, το οποίο είναι ακόμα πιο δυνατό από την πέτρα. Ακόμα δεν ξέρουμε από τι ακριβώς κατασκευάστηκε.

4. Κάθε Αιγυπτιακή Πυραμίδα θα χρειαζόταν περίπου 200 χρόνια για να κατασκευαστεί, γεγονός που δίνει τη σαφή ένδειξη ότι δεν υπάρχει μία αλλά πολλές πυραμίδες έχουν κατασκευαστεί ταυτόχρονα. Θέλουμε επίσης να διαβάσετε για τους πιο συναρπαστικούς Τάφους Αιγυπτιακές Πυραμίδες και Μαυσωλείο στον κόσμο.

5. Η Πυραμίδα του Χέοπα έχει χτιστεί για να βλέπει βόρεια. Είναι η πιο ακριβής κατασκευή σε όλο τον κόσμο που έχει στραμμένη προς τον Βορρά. Η πυραμίδα έχει κατασκευαστεί πριν από εκατομμύρια χρόνια, αλλά εξακολουθεί να βλέπει προς τον Βορρά με ένα ελάχιστο σφάλμα που οφείλεται στη μετατόπιση του Βόρειου Πόλου.

Διαβάστε επίσης: 10 απίστευτα αρχαία θέατρα σε όλο τον κόσμο

6. Είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί το βάρος της πυραμίδας, αλλά πιστεύουμε σε προσεγγίσεις από ότι η Πυραμίδα του Χέοπα ζυγίζει περίπου 6 εκατομμύρια τόνους. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για ιστορικά και πολύτιμα μνημεία που καταστράφηκαν από τον πόλεμο.

7. Το μοναδικό γεγονός των Αιγυπτιακών Πυραμίδων είναι ότι όποιες και αν είναι οι θερμοκρασίες έξω από την εσωτερική θερμοκρασία της πυραμίδας παραμένουν σταθερές γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.

8. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου φαίνονται από τα βουνά του Ισραήλ και ακόμη και από το φεγγάρι λόγω των λίθων που καλύπτουν ολόκληρη την πυραμίδα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε για τα πιο διάσημα μνημεία της Αρχαίας Αιγύπτου.

9. Ολόκληρες οι Αιγυπτιακές Πυραμίδες ήταν καλυμμένες με πέτρες. Αυτές οι πέτρες περιβλήματος αποτελούνται από εξαιρετικά γυαλισμένο λευκό ασβεστόλιθο. Η μοναδικότητα της πέτρας είναι ότι αντανακλούν το φως του ήλιου και οι πυραμίδες λάμπουν σαν κόσμημα.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο όμορφοι αρχαίοι αιγυπτιακούς ναοί

10. Κατά την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, πιστεύεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί οι 2.300.000 λίθοι και ζυγίζει περίπου 2 έως 30 τόνους. Μερικά μπλοκ ζυγίζουν ακόμη και 50 τόνους.

11. Επί του παρόντος, πάνω από 130 πυραμίδες έχουν ανακαλυφθεί στην Αίγυπτο.

12. Κοντά στην αιγυπτιακή πόλη Μέμφις, υπάρχει ένας τεράστιος αρχαίος ταφικός χώρος γνωστός ως Saqqara.

13. Η Πυραμίδα του Khufu είναι το παλαιότερο γνωστό αρχαίο θαύμα του κόσμου και επίσης το τελευταίο που έμεινε ανέπαφο.

14. Σχεδόν όλες οι πυραμίδες που βρίσκονται απέναντι στη δυτική όχθη του Νείλου.

15. Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι η ψηλότερη τεχνητή κατασκευή στον κόσμο εδώ και πάνω από 3800 χρόνια.

Πηγή: Science KidsAbout admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *