12 σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Το Λονδίνο, η ζωντανή πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία και γεμάτη πολιτισμό. Με τα εμβληματικά του ορόσημα, τα μουσεία παγκόσμιας κλάσης και τις πολυσύχναστες αγορές, δεν είναι περίεργο που το Λονδίνο είναι ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο.

Εάν σχεδιάζετε το πρώτο σας ταξίδι σε αυτή τη μαγευτική πόλη, ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι συντριπτικός. Αλλά μη φοβάσαι! Αυτός ο περιεκτικός οδηγός είναι εδώ για να σας εξοπλίσει με βασικές συμβουλές και ιδέες για να εξασφαλίσετε ένα ομαλό και αξέχαστο ταξίδι.

1. Βίζα και ταξιδιωτικά έγγραφα

Πριν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας στο Λονδίνο, είναι σημαντικό να ελέγξετε τις απαιτήσεις βίζας με βάση την εθνικότητα σας. Ορισμένοι ταξιδιώτες μπορεί να απαιτούν βίζα για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ άλλοι μπορούν να επισκεφθούν χωρίς βίζα για μια ορισμένη περίοδο.

Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας είναι έγκυρο για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα στη μετανάστευση. Είναι επίσης καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα του διαβατηρίου, της βίζας και άλλων σημαντικών ταξιδιωτικών εγγράφων. Αποθηκεύστε αυτά τα αντίγραφα χωριστά από τα πρωτότυπα για πρόσθετη ασφάλεια.

2. Συμβουλές καιρού και συσκευασίας

Συμβουλές καιρού και συσκευασίας

Πηγή: ourtravelmix.com

Ο καιρός του Λονδίνου είναι περίφημα απρόβλεπτος, επομένως είναι απαραίτητο να ερευνήσετε το κλίμα κατά τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Γενικά, τα καλοκαίρια είναι ζεστά αλλά όχι υπερβολικά ζεστά, ενώ οι χειμώνες μπορεί να είναι αρκετά ψυχρός. Ανεξάρτητα από την εποχή, είναι σκόπιμο να πακετάρετε στρώματα για να προσαρμόζονται οι ξαφνικές αλλαγές του καιρού.

Ένα αδιάβροχο μπουφάν και μια ομπρέλα είναι απαραίτητα για τις περιστασιακές βροχοπτώσεις του Λονδίνου. Και μην ξεχνάτε άνετα παπούτσια για περπάτημα, καθώς η εξερεύνηση του Λονδίνου συχνά περιλαμβάνει αρκετό περπάτημα ή να στέκεστε σε ουρές.

3. Νόμισμα και επιλογές πληρωμής

Το επίσημο νόμισμα στο Λονδίνο είναι η Βρετανική Λίρα (GBP). Εξοικειωθείτε με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες και προγραμματίστε τον προϋπολογισμό σας ανάλογα. Είναι επίσης συνετό να ενημερώσετε την τράπεζά σας για τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας για να αποτρέψετε τυχόν προβλήματα με τις κάρτες ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Ενώ οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές στο Λονδίνο, το να έχετε κάποια μετρητά στο χέρι είναι χρήσιμο για μικρότερες εγκαταστάσεις ή έκτακτες ανάγκες. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα χωρίς χρεώσεις συναλλαγών στο εξωτερικό για να εξοικονομήσετε χρήματα.

4. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η πλοήγηση στο Λονδίνο γίνεται εύκολη χάρη στο εκτεταμένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του, το οποίο περιλαμβάνει λεωφορεία, τρένα και τον περίφημο υπόγειο σιδηρόδρομο ή «Tube». Για να ταξιδέψετε σαν ντόπιοι, αγοράστε μια κάρτα Oyster για μειωμένους ναύλους. Αυτή η κάρτα μπορεί να συμπληρωθεί με πίστωση και να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εξοικειωθείτε με τον χάρτη του Tube και προγραμματίστε τις διαδρομές σας εκ των προτέρων για να εξοικονομήσετε χρόνο και να αποφύγετε τα πλήθη στις ώρες αιχμής.

5. Γλώσσα και τοπικές φράσεις

Γλώσσα και τοπικές φράσεις

Πηγή: britain-visitor.com

Ενώ τα αγγλικά είναι η κύρια γλώσσα στο Λονδίνο, ο ποικίλος πληθυσμός της πόλης σημαίνει ότι θα ακούσετε πολλές γλώσσες να ομιλούνται. Ωστόσο, τα βρετανικά αγγλικά έχουν μερικές μοναδικές φράσεις και εθιμοτυπία που μπορεί να είναι άγνωστα. Για παράδειγμα, η «ουρά» σημαίνει μια γραμμή και το «λουτρό» είναι ένας κοινός όρος για το μπάνιο. Η ευγένεια εκτιμάται ιδιαίτερα, οπότε θυμηθείτε να λέτε «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» στις αλληλεπιδράσεις σας με τους ντόπιους.

6. Χρεώσεις φιλοδωρήματος και σέρβις

Το φιλοδώρημα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι τόσο συνηθισμένο όσο σε ορισμένες άλλες χώρες και συχνά δεν είναι αναμενόμενο σε παμπ ή εστιατόρια fast-food. Ωστόσο, στα καθιστικά εστιατόρια, συνήθως προστίθεται στον λογαριασμό μια χρέωση υπηρεσιών περίπου 12,5%. Εάν δεν περιλαμβάνεται χρέωση υπηρεσιών, συνηθίζεται να αφήνετε φιλοδώρημα περίπου 10%. Για εξαιρετική εξυπηρέτηση, όπως θα λάβετε στο babylongirls.co.uk, μη διστάσετε να αφήσετε λίγο περισσότερο.

7. Ζώνες ώρας και Jet Lag

Το Λονδίνο λειτουργεί τη Μέση ώρα Γκρίνουιτς (GMT) ή τη θερινή ώρα Βρετανίας (BST) κατά τη θερινή ώρα. Εάν φτάσετε από διαφορετική ζώνη ώρας, να είστε προετοιμασμένοι για πιθανό jet lag. Προσπαθήστε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ύπνου σας λίγες μέρες πριν το ταξίδι σας και δώστε στον εαυτό σας χρόνο να ξεκουραστεί κατά την άφιξή σας πριν βουτήξετε στα αξιοθέατα.

8. Αριθμοί ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης

Αριθμοί Ασφάλειας και Έκτακτης Ανάγκης

Πηγή: tradetyrebusiness.com

Το Λονδίνο είναι γενικά μια ασφαλής πόλη, αλλά όπως κάθε μεγάλη μητρόπολη, είναι σημαντικό να παραμένετε σε εγρήγορση, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές ή τη νύχτα. Αποθηκεύστε τον τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης (999) στο τηλέφωνό σας, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας της πρεσβείας ή του προξενείου σας. Η ταξιδιωτική ασφάλιση συνιστάται επίσης για τυχόν απροσδόκητα περιστατικά.

9. Πολιτιστική Εθιμοτυπία

Οι Λονδρέζοι νιώθουν μεγάλη υπερηφάνεια για την ευγένειά τους και την αυστηρή τήρηση των κοινωνικών κανόνων, καθιστώντας τις ουρές αναμονής βασικό μέρος της βρετανικής κουλτούρας. Είτε βρεθείτε να περιμένετε για ένα λεωφορείο, να αγοράζετε εισιτήριο μουσείου ή ακόμα και να παραγγείλετε ένα απλό φλιτζάνι τσάι, είναι απαραίτητο να σεβαστείτε αυτό το έθιμο μπαίνοντας πάντα στο τέλος της γραμμής. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε κυλιόμενες σκάλες, θυμηθείτε να στέκεστε στη δεξιά πλευρά, αφήνοντας την αριστερή πλευρά ελεύθερη για όσους βιάζονται να περάσουν, καθώς αυτή η απλή πράξη εκτίμησης εκτιμάται ιδιαίτερα από τους ντόπιους και βοηθά στη διατήρηση της αποτελεσματικότητας της πόλης.

10. Δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα και εισιτήρια

Στο Λονδίνο, περιμένει μια πληθώρα μαγευτικών αξιοθέατων, που κυμαίνονται από τον ιστορικά σημαντικό Πύργο του Λονδίνου μέχρι το σύγχρονο αρχιτεκτονικό θαύμα, The Shard. Για να βελτιστοποιήσετε την επίσκεψή σας, ερευνήστε διεξοδικά αυτά τα εμβληματικά ορόσημα και δημιουργήστε ένα καλά οργανωμένο δρομολόγιο εκ των προτέρων.

Πολλές από τις αγαπημένες τοποθεσίες της πόλης προσφέρουν την ευκολία αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου, μια αλλαγή παιχνιδιού που όχι μόνο εγγυάται την είσοδο αλλά σας παρέχει επίσης το προνόμιο να παρακάμπτετε μεγάλες ουρές που μερικές φορές μπορούν να μειώσουν τον πολύτιμο χρόνο σας στα αξιοθέατα. Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων διασφαλίζει ότι μπορείτε να εξερευνήσετε τα θαύματα του Λονδίνου χωρίς το άγχος της αναμονής στην ουρά.

11. Wi-Fi και Συνδεσιμότητα

Wi-Fi και συνδεσιμότητα

Πηγή: web.truphone.com

Για τους ταξιδιώτες που αναζητούν εύκολη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, το Λονδίνο καθιστά παιχνιδάκι την παραμονή συνδεδεμένη. Πολυάριθμες καφετέριες, εστιατόρια και δημόσιοι χώροι προσφέρουν απλόχερα δωρεάν Wi-Fi, επιτρέποντάς σας να μείνετε σε επαφή με αγαπημένα σας πρόσωπα, να μοιράζεστε τις περιπέτειές σας και να έχετε πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες εν κινήσει.

Ωστόσο, εάν προτιμάτε συνεχή συνδεσιμότητα ή χρειάζεστε αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τη χαρτογράφηση των εξερευνήσεών σας ή τη χρήση βασικών ταξιδιωτικών εφαρμογών, σκεφτείτε να επενδύσετε σε μια τοπική κάρτα SIM. Εναλλακτικά, επιλέξτε ένα διεθνές πρόγραμμα δεδομένων πριν από το ταξίδι σας, παρέχοντάς σας αδιάκοπη πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλη την περιπέτειά σας στο Λονδίνο. Αυτή η έξυπνη κίνηση θα διασφαλίσει ότι έχετε όλους τους πόρους που χρειάζεστε για να περιηγηθείτε στην πόλη με ευκολία και αυτοπεποίθηση.

12. London Pass και City Cards

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε πολλά από τα επί πληρωμή αξιοθέατα του Λονδίνου, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα London Pass ή παρόμοια κάρτα πόλης. Αυτά προσφέρουν εισόδους με έκπτωση σε μια σειρά από ιστότοπους και μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα εάν χρησιμοποιηθούν με σύνεση. Ωστόσο, κάντε τα μαθηματικά για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με το δρομολόγιό σας πριν από την αγορά.

συμπέρασμα

Το να ξεκινήσετε το πρώτο σας ταξίδι στο Λονδίνο είναι μια συναρπαστική περιπέτεια. Με αυτές τις 12 βασικές συμβουλές, είστε πλέον εξοπλισμένοι για να περιηγηθείτε στην πόλη σαν επαγγελματίας.

Επίσης, μην χάσετε τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα της πόλης. εξερευνήστε τον οδηγό μας για τα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας που πρέπει να δείτε για να εξασφαλίσετε μια αξέχαστη επίσκεψη.

Αγκαλιάστε λοιπόν τη γοητεία του Λονδίνου, βυθιστείτε στην πλούσια ιστορία και τον ζωντανό πολιτισμό του και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή. Άλλωστε, όπως είπε ο Σάμιουελ Τζόνσον, «Όταν ένας άντρας έχει κουραστεί από το Λονδίνο, έχει κουραστεί από τη ζωή». Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *