10 Πλεονεκτήματα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Ιστορικού Τουρισμού

Ο τουρισμός συνδέεται γενικά με την αναζήτηση της ευχαρίστησης, της αναψυχής και της χαλάρωσης σε έναν νέο προορισμό.

Κάθε μέρος έχει επίσης τη δική του ιστορία να διηγηθεί, με ζωές που ζήθηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια και γεγονότα που συνέβησαν πριν από χιλιάδες χρόνια.

Και αυτό ακριβώς είναι ο πολιτιστικός τουρισμός και ο ιστορικός τουρισμός!

Ο τουρισμός πολιτιστικής κληρονομιάς σας μεταφέρει σε ένα μέρος με σκοπό να μάθετε για την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις του τόπου κ.λπ.

Για να κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα του πολιτιστικού και ιστορικού τουρισμού, πρέπει πρώτα να συζητήσουμε τη σημασία του. Αυτός ο τύπος τουρισμού σάς δίνει βαθιά γνώση της προέλευσης και των ριζών ενός τόπου, δίνοντάς σας την ευκαιρία να συνδεθείτε μαζί του σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Η απόκτηση αυτού του τύπου κατανόησης του κόσμου και των πολλών ιστοριών και παραδόσεων του βοηθά τελικά τους ανθρώπους να αναπτύξουν μια ανοιχτή νοοτροπία και τους κάνει πιο περιεκτικούς και ανεκτικούς σε όλες τις κοινότητες.

Ακολουθούν τα πλεονεκτήματα της ενασχόλησης με τον πολιτιστικό και ιστορικό τουρισμό:

1. Ευκαιρία μάθησης

Πηγή: solimarinternational.com

Εάν πηγαίνετε σε διαφορετικό μέρος μόνο για να κάνετε τα ίδια πράγματα που κάνετε όταν είστε στο σπίτι, τότε δεν έχετε πραγματικά βιώσει την ουσία του ίδιου του μέρους.

Απλές δραστηριότητες, όπως η θέαση ιστορικών αξιοθέατων, σας επιτρέπουν να διευρύνετε την προοπτική σας και να μάθετε για τους ενδιαφέροντες τρόπους του παρελθόντος.

Στη συνέχεια, μπορείτε ακόμη και να μοιραστείτε τα ευρήματά σας από την εμπειρία σας γράφοντας σχετικά με αυτό το blog ή να βασίσετε το έργο της σχολικής ιστορίας στην εμπειρία. Εάν δεν είστε καλά γνώστες της τουριστικής συγγραφής, μπορείτε να προσλάβετε υπηρεσίες σε προσιτές τιμές για τη συγγραφή δοκιμίων.

2. Σας βοηθά να αναπτύξετε μια πολιτιστική αίσθηση του ανήκειν

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους μετανάστες ή τα πολυφυλετικά παιδιά. Μεγαλώνοντας πολλά από αυτά τα παιδιά μπορεί να νιώθουν ότι δεν ταιριάζουν πραγματικά σε κανένα από τα δύο καλούπια από όπου προέρχονται οι γονείς τους.

Η επίσκεψη σε μέρη ιστορικής σημασίας θα επιτρέψει στους ανθρώπους να βιώσουν και να αποκτήσουν μια μικρή εικόνα της ζωής των παλαιότερων πολιτισμών του κόσμου. Μπορούν να μάθουν για την προέλευση πολλών πρακτικών και μπορεί να βρουν κάποια ικανοποίηση στο γεγονός ότι όλοι οι πολιτισμοί εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και ο δικός τους πολιτισμός περνά την ίδια διαδικασία.

3. Διατήρηση της Πολιτιστικής Ταυτότητας

Κάθε πολιτισμός έχει κάτι όμορφο να προσφέρει στον κόσμο, αλλά μπορεί να παραμείνει κρυφό λόγω των ανασφάλειών του και της αντιληπτής μη συμμόρφωσής του με τα δυτικά πρότυπα.

Καθώς μια περιοχή κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την ιστορία αυτού του τόπου, οι ντόπιοι αποκτούν περισσότερα κίνητρα για να διατηρήσουν τις παραδόσεις και τα στοιχεία που έχουν μεγάλη σημασία για την πολιτιστική τους ταυτότητα.

4. Συντήρηση Σημαντικών Μνημείων

Πηγή: ft.com

Πολλά ιστορικά μνημεία έχουν καταστραφεί λόγω της πάροδο του χρόνου, των πολέμων που είχαν συμβεί στην περιοχή και άλλων παρόμοιων παραγόντων.

Εάν ένα κομμάτι γης δεν έχει μεγάλη χρήση στην τρέχουσα κατάστασή του, τελικά θα επανατοποθετηθεί για τη βελτίωση της κοινότητας.

Συχνάζοντας σε τοποθεσίες ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, δίνετε στην κοινότητα έναν λόγο να πιστεύει στον σκοπό και τη σημασία της.

Έτσι, ο τουρισμός πολιτιστικής κληρονομιάς ενθαρρύνει τη διατήρηση και τη διατήρηση ιστορικών τοποθεσιών και μνημείων. Ας ελπίσουμε ότι, καθώς όλο και περισσότεροι πολιτισμοί συνειδητοποιούν την αξία της πλούσιας κληρονομιάς τους, ο κόσμος δεν θα χάσει άλλους σημαντικούς ιστορικούς χώρους.

5. Βοηθήστε την Άνθηση της Τοπικής Οικονομίας

Το να κάνεις μια ή δύο καλές πράξεις δεν βλάπτει, σε κάνει να νιώθεις καλά εσωτερικά, ανεξάρτητα από το πόση διαφορά κάνεις.

Ο τουρισμός είναι μια κύρια οικονομική δραστηριότητα στους περισσότερους ιστορικούς και πολιτιστικούς προορισμούς.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βοηθήσετε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα είναι να συνεισφέρετε στην τοπική οικονομία αυτών των κωμοπόλεων, αγοράζοντας και αλληλεπιδρώντας με τους ντόπιους.

6. Δημιουργεί Ευκαιρίες Απασχόλησης

Μόλις ένα μέρος αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα στους τουρίστες, πολλές νέες ευκαιρίες εργασίας γίνονται διαθέσιμες για ντόπιους και ξένους.

Προσοδοφόρες και ικανοποιητικές σταδιοδρομίες, όπως ξεναγός, μεταφραστής κ.λπ. δημιουργούνται για τους νέους.

7. Ανάπτυξη Υποδομών

Πηγή: royalcaribbean.com

Εάν μια συγκεκριμένη περιοχή παρατηρήσει μεγάλη εισροή επισκεπτών, τόσο εγχώριων όσο και διεθνών, θα κάνει κινήσεις για την ανάπτυξη της υποδομής αυτής της τοποθεσίας με την ελπίδα ότι αυτή η δημοτικότητα θα παραμείνει σταθερή.

Φυσικά θα αναληφθούν έργα όπως η κατασκευή ξενοδοχείων, αεροδρομίων και ιατρικών κέντρων. Εκτός από αυτό, οι τοπικές ανέσεις θα δουν ραγδαίες βελτιώσεις, καθώς οι ντόπιοι θα θέλουν οι επισκέπτες να συχνάζουν στην περιοχή τους πιο συχνά.

Αυτό με τη σειρά του βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των ίδιων των ντόπιων καθώς θα έχουν πρόσβαση σε βελτιωμένες εγκαταστάσεις.

8. Συντήρηση Φυσικών Θαυμάτων

Ως οικοδεσπότης ενός μέρους, θέλετε η περιοχή σας να φαίνεται φιλόξενη και φιλόξενη στους επισκέπτες. Από την πλευρά του τουρισμού, αυτό συνεπάγεται τη διατήρηση της καθαριότητας γύρω από την περιοχή ιστορικής σημασίας.

Τα εθνικά πάρκα, οι λίμνες, τα δάση και άλλα θα λάβουν περισσότερη φροντίδα και προσοχή από κυβερνητικούς θεσμούς, καθώς και από τους ντόπιους για να διατηρήσουν την ελκυστικότητά τους.

9. Συμβάλλει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Στο παρελθόν, τα πιο δημοφιλή μέρη διακοπών θα ήταν τα θεματικά πάρκα, οι κρουαζιέρες και άλλα τέτοια αξιοθέατα. Αυτή η δημοτικότητα είχε ως αποτέλεσμα πολλοί προγραμματιστές να κατασκευάσουν εξαιρετικά προηγμένα λούνα παρκ, τα οποία προφανώς είχαν σοβαρή απόδοση ρύπανσης.

Καθώς οι στόχοι βιωσιμότητας αποκτούσαν σημασία, οι άνθρωποι επιδόθηκαν περισσότερο στον ιστορικό τουρισμό περιορίζοντας την αχαλίνωτη ανάπτυξη περιβαλλοντικά μη βιώσιμων πάρκων ψυχαγωγίας.

Ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότερες κυβερνητικές και ιδιωτικές συνεργασίες αναδύονται για τη διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.

10. Προστασία Απειλούμενων Ειδών

Πηγή: textour-project.eu

Ο πολιτιστικός τουρισμός και ο ιστορικός τουρισμός περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως επίσκεψη σε μουσεία, οχυρά και εθνικά πάρκα.

Καθώς η δημοτικότητα αυτού του τουρισμού αυξάνεται, οι κυβερνήσεις καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για τη διατήρηση της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας τους, η οποία έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητά τους.

Αυτές οι προσπάθειες έχουν ως αποτέλεσμα την εκ νέου ανακάλυψη ειδών που θεωρούνταν ότι είχαν εξαφανιστεί και, ως εκ τούτου, λαμβάνονται μέτρα προστασίας.

συμπέρασμα

Τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του τουρισμού πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αναμφισβήτητα τεράστια και εκτεταμένα.

Πράγματι, αυτός ο τουρισμός μας ρίχνει μια ματιά στο παρελθόν και αξιολογεί τις αξίες, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις μας. Αυτό οδηγεί σε μια καλύτερη κατανόηση των ριζών μας, καθώς και σε μια βαθύτερη σύνδεση με τον τόπο από τον οποίο προέρχεστε.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *