10 μυστηριώδεις υποβρύχιες πόλεις του αρχαίου κόσμου

Υπάρχουν πολλές αρχαίες πόλεις και υπάρχει πολιτισμός που τώρα είναι βυθισμένοι στο νερό. Υπάρχουν πολλές υποθαλάσσιες πόλεις που έχουν μια σωστή εξήγηση στην ιστορία, ενώ πολλές είναι ανεξήγητες και εξακολουθούν να αποτελούν μυστήριο για τους ανθρώπους. Η ανθρώπινη ιστορία επίσης δεν έχει δει αυτές τις πόλεις καθώς δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και όλα αυτά για να ψάξουν αυτές τις πόλεις που είναι βυθισμένες στο νερό. Σήμερα έχουμε τον τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό, ρομπότ, υποβρύχια και υποβρύχιες κάμερες για να τα δούμε και να τα επαναφέρουμε στη ζωή. Εδώ λοιπόν παραθέτουμε τα 10 περισσότερα μυστηριώδεις υποθαλάσσιες πόλεις ότι μπορείτε να πάτε και να το εξερευνήσετε.

Μυστηριώδεις υποβρύχιες πόλεις

1. Dwarka, Ινδία

Η πόλη έχει μια σωστή αναφορά στο ιερό βιβλίο των Ινδουιστών. Η πόλη θεωρήθηκε μύθος μέχρι που το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ωκεανών βρήκε τα ερείπια της πόλης στον Κόλπο του Khamabhat. Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι η πόλη χτίστηκε από τον Λόρδο Κρίσνα και έχουν περίπου 70.000 παλάτια σε αυτήν. Οι ερευνητές πήραν το ξύλο από την τοποθεσία και σημείωσαν τη χρονολόγηση με άνθρακα. Σύμφωνα με τη χρονολόγηση με άνθρακα, είναι γνωστό ότι η τοποθεσία χρονολογείται περίπου 9.000 ετών.

Πιστεύεται επίσης ότι η Αραβική Θάλασσα ήταν 100 μέτρα χαμηλότερα από το σημερινό της επίπεδο. Μία από τις αρχαίες πόλεις της Ινδίας είναι επιπλέον γνωστή ως μυθολογική Ντβαράκα, μια πόλη που δημιουργήθηκε από τον Λόρδο Κρίσνα. Πιστεύεται ότι το βασίλειο ιδρύθηκε από τον Λόρδο Κρίσνα πριν από 5000 χρόνια και περίπου 9 lakh ανακτορικές κατασκευές κατασκευάστηκαν από ασήμι και χρυσό. Το βυθισμένο Dwarka είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στην Ινδία.

Σχετικό: Τα 10 πιο μυστηριώδη μέρη του κόσμου στη Γη

Dwarka, Ινδία

Πηγή εικόνας: Wikimedia

2. Shicheng, Κίνα

Η πόλη θεωρήθηκε ότι ήταν 1.300 ετών και ήταν γνωστή ως η πόλη των λιονταριών. Ολόκληρη η πόλη πλημμύρισε το 1959. Ο λόγος ήταν ότι η κινεζική κυβέρνηση κατασκεύαζε ένα φράγμα στον ποταμό Xin’an και δημιούργησε τη λίμνη Qiandao. Το Shi Cheng θεωρείται ότι είναι αρκετά μεγάλες πόλεις που έχουν 265 καμάρες και επίσης πέντε πύργους που την περιβάλλουν. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ανατολικών Χεριών το 25-200 μ.Χ. και ως εκ τούτου περιλαμβάνει αρχαίες κατασκευές και κτίρια που αντικατοπτρίζουν την πλούσια κινεζική δεξιοτεχνία.

Η πόλη είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της ανατολικής κινεζικής επαρχίας Zhejiang. Τα κακά νέα είναι ότι μόνο εκπαιδευμένοι δύτες επιτρέπεται να δουν την όμορφη υποβρύχια πόλη, επειδή οι διαδρομές κατάδυσης δεν έχουν ακόμη χαρτογραφηθεί πλήρως. Η πόλη περιλαμβάνει 265 αναμνηστικές καμάρες, 5 πύλες, πλακόστρωτα δρομάκια, αρκετές πέτρινες κατασκευές που ανήκουν στις δυναστείες Μινγκ και Τσινγκ.

Σχετικό: 10 πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο

Shicheng, Κίνα

Πηγή εικόνας: Wikimedia

3. Κόλπος Cambay, Ινδία

Είναι σχεδόν 4 μέτρα κάτω από το νερό. Οι ερευνητές βρήκαν την πόλη εντελώς τυχαία ενώ μελετούσαν το επίπεδο ρύπανσης των υδάτων. Αυτή η αρχαία πόλη ιδρύθηκε το 2002 στον Κόλπο του Cambay. Η πόλη θεωρείται ότι είναι 5.000 ετών. Έχουμε διαφορετικά κομμάτια αγγείων, χάντρες και γλυπτά που ιδρύθηκαν κάτω από το νερό. Σύμφωνα με τους Ερευνητές, η πόλη πρέπει να βρίσκεται στις παράκτιες περιοχές που έχουν καταπιεί το ανερχόμενο νερό αφού οι πάγοι άρχισαν να λιώνουν την τελευταία εποχή των παγετώνων.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο όμορφοι αρχαίοι αιγυπτιακούς ναοί

Κόλπος Cambay, Ινδία

Σχετικό: Top 10 παλαιότερες πόλεις στον κόσμο

4. Παυλοπέτρι, Ελλάδα

Το πραγματικό όνομα της πόλης είναι ακόμα άγνωστο γιατί θεωρείται ότι βύθισε την ελληνική χερσόνησο της Πελοποννήσου πριν από περίπου 5.000 χρόνια. Τα ερείπια της πόλης ανακαλύφθηκαν το 1967. Φαίνεται ολόκληρη η κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων και των τάφων. Η πόλη θεωρούνταν μέρος του μυκηναϊκού πολιτισμού αλλά ορισμένοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είναι πολύ παλαιότερη και πιθανόν να ανήκει στον μινωικό πολιτισμό.

Μια από τις αρχαίες Υποθαλάσσιες πόλεις που εξερευνήσαμε. Η τοποθεσία εξερευνάται από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και ακόμη, το ανασκαφικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη για να βρεθούν οι ακριβείς ημερομηνίες των αντικειμένων των πραγμάτων που βρέθηκαν στον πυθμένα του ωκεανού. Η πόλη άκμασε για 2.000 χρόνια κατά την εποχή της γέννησης του δυτικού πολιτισμού και καταχωρήθηκε ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO λόγω της πλούσιας ιστορίας της.

Διαβάστε επίσης: 10 απίστευτα αρχαία θέατρα σε όλο τον κόσμο

Παυλοπέτρι, Ελλάδα

5. Ολούς, Ελλάδα

Η πόλη Ολούς θεωρήθηκε ότι βρισκόταν το βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης. Επίσης θεωρείται ότι έχει 30.000 και 40.000 κατοίκους. Οι δύτες και οι αναπνευστήρες έχουν εξερευνήσει τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Το αρχαίο τείχος είναι ακόμα πάνω από το νερό και μπορούμε να βρούμε νομίσματα, τοιχογραφίες, δάπεδα και τοίχους στη στεριά. Οι ερευνητές πίστευαν ότι ο σεισμός μπορεί να ήταν η αιτία για να βυθιστεί ολόκληρη η πόλη μέσα στο νερό.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 πιο εκπληκτικά αρχαία ερείπια των Ίνκας

Όλους, Ελλάδα

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Monuments Of Ancient Egypt

6. Ηράκλειο ή Θώνης

Αυτή είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις που έχουν γνωρίσει οι άνθρωποι. Πιστεύεται ότι η πόλη θεωρήθηκε ότι υπήρχε το 1200 π.Χ. Η πόλη αναφέρθηκε σε πολλούς θρύλους της ζωής που έχουν επισκεφθεί την πόλη για διαφορετικούς σκοπούς. Ο Ηρακλής εθεωρείτο επισκέψιμο, η πόλη του έδωσε ένα Geek όνομα. Η Ελένη της Τροίας έχει επίσης σκεφτεί να την επισκεφτεί η πόλη. Η πόλη έχει τη θρησκευτική της σημασία λόγω της θέσης του ναού του Amun που έπαιξε έναν από τους πιο σημαντικούς κανόνες που συνδέονται με τη συνέχεια της κυρίαρχης δυναστείας.

Η πόλη ιδρύθηκε περίπου τον 8ο αιώνα π.Χ. και αργότερα πέρασε από φυσικές καταστροφές μέχρι που τελικά βυθίστηκε εξ ολοκλήρου στα βάθη της Μεσογείου τον 8ο αιώνα μ.Χ. Ανακαλύφθηκε το 2000 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας (IEASM). Το έργο σκηνοθέτησε ο Franck Goddio και δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος του Θώνη-Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Ηράκλειο ή Θώνης

7. Ναός της λίμνης Τιτικάκα, Περού

Η λίμνη Τιτικάκα είναι η υψηλότερη σε υψόμετρο λίμνη. Οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στη λίμνη θεωρούν ότι είναι φοβισμένοι. Η ομάδα καταδύσεων από το Akakor Geographical έχει κάνει πολλές καταδύσεις και έχει εξερευνήσει πολλά πράγματα, όπως ναό, δρόμους, τοίχους και βεράντες. Η πόλη θεωρείται ότι είναι 1.500 ετών. Ο ναός θεωρήθηκε ότι είχε ύψος 200 μέτρα. Δεν είναι ακόμη γνωστό γιατί η πόλη έχει βυθιστεί.

Μια από τις καταπληκτικές υποβρύχιες πόλεις που εξερευνήσαμε. Η λίμνη Τιτικάκα είναι επίσης γνωστή ως Η γενέτειρα των Ίνκας και «Η γενέτειρα του Ήλιου». Σύμφωνα με τη μυθολογία των Ίνκας, ο πρώτος βασιλιάς των Ίνκας, ο Manco Capac, γεννήθηκε στη λίμνη Titicaca. Ένας αρχαίος λέει επίσης για την ιστορία του Θεού Viracocha που βγήκε από τη λίμνη και δημιούργησε τον ήλιο, τα αστέρια και τους πρώτους ανθρώπους.

Ναός της λίμνης Τιτικάκα, Περού

8. Η πυραμίδα του Yonaguni, Ιαπωνία

Οι δύτες βρήκαν μια πυραμίδα στο ιαπωνικό νησί Yonaguni. Ανακαλύφθηκε το 1986. Η Πυραμίδα έχει επίσης σκάλες και το σχέδιο μοιάζει πολύ με τις πυραμίδες του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής. Η Πυραμίδα έχει προκαλέσει διαμάχη επειδή δεν υπάρχει άλλη δομή σε αυτήν την περιοχή. Αυτό μπορεί να είναι μυστηριώδες, αλλά ένας υπαινιγμός του ιαπωνικού πολιτισμού που μπορεί να βγει.

Μία από τις μεγαλύτερες χαμένες υποβρύχιες πόλεις στον κόσμο, το μνημείο Yonaguni ανακαλύφθηκε το 1985 από τον χειριστή του Dive Tour Kihachiro Aratake. Οι αρχαιολόγοι και οι ερευνητές μελέτησαν το μνημείο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τεχνητό συγκρότημα είναι στην πραγματικότητα τα απομεινάρια του χαμένου πολιτισμού του Ειρηνικού Mu. Πιστεύεται ότι το μνημείο είναι ηλικίας 10.000 ετών και οι ερευνητές έχουν επισημάνει ότι ο βραχώδης σχηματισμός που έχει ονομαστεί «το πρόσωπο» ή «μάτια του Ζακ», σύμφωνα με αυτούς μοιάζει με ένα τεράστιο κεφάλι.

υποθαλάσσιες πόλεις

Πηγή εικόνας: Wikimedia

9. Θώνης-Ηράκλειο Αιγύπτου

Η πόλη θεωρήθηκε ότι ήταν 1.200 ετών. Η πόλη βρισκόταν στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου και θεωρείται επίσης μια από τις παλαιότερες πόλεις της Μεσογείου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που εξερευνώνται από τις βυθισμένες πόλεις όπως άγκυρες και νομίσματα. Είναι όλα γραμμένα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά.

Θώνης-Ηράκλειο, Αίγυπτος

10. Port Royal, Τζαμάικα

Η πόλη βρίσκεται στο λιμάνι του Κίνγκστον. Αυτό το μέρος ήταν διάσημο για τους πειρατές και τους ιδιώτες. Η πόλη έχει τέσσερα οχυρά και 2.000 κτίρια. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης βυθίστηκε κάτω από την Καραϊβική. Αιτία θεωρήθηκε ο σεισμός του 1692. Η πόλη χτίστηκε πάνω στη λάσπη και εξαιτίας του σεισμού όλα εξαφανίστηκαν. Μια από τις όμορφες υποβρύχιες πόλεις που εξερευνήσαμε.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 πιο όμορφα ρωμαϊκά υδραγωγεία στον κόσμο

Port Royal, Τζαμάικα

Αυτές είναι οι μυστηριώδεις υποθαλάσσιες πόλεις που πρέπει να πάτε και να τις εξερευνήσετε. Δημοσιεύστε τα σχόλιά σας.About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *