Χρεώθηκε με DUI; Χρειάζεστε τα σωστά συστήματα υποστήριξης στη θέση τους

Μια καταδίκη για το DUI μπορεί να είναι ένα γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή, φέρνοντας μια ολόκληρη σειρά από νομικές, επαγγελματικές και προσωπικές επιπτώσεις. Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως καταλύτης για θετικές αλλαγές. Έχει να κάνει με το πώς θα αφήσετε τις εβδομάδες και τους μήνες που ακολουθούν να διαμορφώσουν τη ζωή σας. Θετικό, αρνητικό ή ουδέτερο – είναι τελικά η επιλογή σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το θέμα της αποκατάστασης και της ανάκαμψης μετά από ένα DUI. Με άλλα λόγια, πώς μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα συστήματα υποστήριξης που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε τη ζωή σας;

Αν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει, ας εμβαθύνουμε περαιτέρω.

Η σημασία της υποστήριξης μετά από ένα DUI

Πηγή: calbizjournal.com

Η καταδίκη του DUI είναι σοβαρή υπόθεση. Αν και μπορεί να μην το συνειδητοποιήσετε εκείνη τη στιγμή, έχει επιπτώσεις και συνέπειες που εκτείνονται πολύ πέρα ​​από μια προσωρινή βούρτσα με το νόμο. Υπάρχουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ως αποτέλεσμα της κατηγορίας σας και της επακόλουθης καταδίκης σας.

Από νομική άποψη, μια καταδίκη του DUI μπορεί να σημαίνει βαριά πρόστιμα, υποχρεωτικά προγράμματα εκπαίδευσης για το αλκοόλ, αναστολή άδειας χρήσης και ακόμη και χρόνο φυλάκισης (σε ορισμένες περιπτώσεις). Το επίπεδο σοβαρότητας για καθεμία από αυτές τις συνέπειες θα εξαρτάται από το επίπεδο BAC τη στιγμή του συμβάντος, τις προηγούμενες καταδίκες, τις πιθανές υλικές ζημιές και άλλους παράγοντες.

Αυτό είναι μόνο το νομικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν προσωπικές επιπτώσεις που έρχονται με ένα DUI, επίσης. Μπορεί να τείνει τις σχέσεις με έναν ρομαντικό σύντροφο ή σύζυγο. Μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση σας με τα παιδιά, τους φίλους, την οικογένεια και τους γείτονες. Και επειδή υπάρχει ένα κοινωνικό στίγμα που συνδέεται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μπορεί να αισθάνεστε απομονωμένοι και μόνοι.

Επαγγελματικά, μια καταδίκη DUI θα μπορούσε να είναι καταστροφική για τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Σε ορισμένους τομείς, θα μπορούσε να θέσει ένα τέλος στην καριέρα σας (καθώς ορισμένες επαγγελματικές άδειες γίνονται ανέφικτες με ένα DUI στο αρχείο). Αλλά ακόμη και πέρα ​​από αυτό, υπάρχουν ορισμένοι εργοδότες που βλέπουν μια καταδίκη DUI ως ένα σημαντικό μελανό σημάδι στον έλεγχο ιστορικού σας.

Όλα αυτά για να πούμε, θα χρειαστείτε κάποια υποστήριξη μετά από καταδίκη του DUI. Ενώ είναι αλήθεια ότι είστε ο μόνος που φταίτε, μπορεί επίσης να είναι ταυτόχρονα αλήθεια ότι κάνατε λάθος. Και όλοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό από καιρό σε καιρό. Το λάθος σας τυχαίνει να είναι κάτι που έχει κολλημένο ένα μακροπρόθεσμο ίχνος χαρτιού. Αλλά αν έχετε τα σωστά συστήματα υποστήριξης, κάνει τη διαφορά.

Συστήματα και Υπηρεσίες Υποστήριξης Post-DUI

Πηγή: unsplash.com

Το να έχετε ανθρώπους και συστήματα στη γωνιά σας που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να αποτρέψετε την επανάληψη ενός περιστατικού στο μέλλον είναι πολύτιμο. Τελικά, εξαρτάται από εσάς να βγείτε έξω και να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υποστήριξη. Ωστόσο, θα σας δώσουμε ένα primer για μερικούς από τους πόρους που υπάρχουν, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε τόσο συντριπτικά.

1. Δικηγόροι

Εκ πρώτης όψεως, ένας δικηγόρος δεν φαίνεται σαν ένα σύστημα «υποστήριξης» – τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή έννοια. Αλλά καλύτερα να πιστέψετε ότι παρέχουν μια σημαντική ποσότητα σκιάς στη μέση μιας αγχωτικής κατάστασης.

Ένας εξειδικευμένος δικηγόρος της DUI, όπως το BamiehDeSmeth.com, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις νομικές συνέπειες της κατηγορίας και της καταδίκης σας. Αυτό περιλαμβάνει την καθοδήγηση σας στη διαδικασία ένστασης, τη βοήθεια σας να κατανοήσετε τις συνέπειές σας, ακόμη και την αφαίρεση ή τη μείωση ορισμένων κυρώσεων με την πάροδο του χρόνου.

Ο δικηγόρος σας είναι επίσης μια εξαιρετική υποστήριξη όσον αφορά την πλοήγηση στις διαδικασίες DMV, την επαναφορά άδειας χρήσης και άλλα σχετικά ζητήματα. Όταν ψάχνετε για δικηγόρο DUI, βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει κάποιον που είναι (α) ικανός, (β) έμπειρος και (γ) κάποιος που εμπιστεύεστε και αισθάνεστε άνετα.

2. Βρείτε Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Η συμβουλευτική είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της ανάρρωσής σας. Μετά την καταδίκη σας, θα νιώσετε ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, όπως άγχος, ντροπή και ενοχές. Αναζητώντας προληπτικά τη συμβουλευτική, βάζετε συστήματα που σας βοηθούν να μάθετε να επεξεργάζεστε αποτελεσματικά αυτά τα συναισθήματα. Αυτό μειώνει την πιθανότητα επαναλαμβανόμενου περιστατικού και σας δίνει νέα μοτίβα σκέψης και συμπεριφορές σχετικά με τη χρήση αλκοόλ.

Υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών συμβουλευτικών προγραμμάτων και πόρων εκεί έξω. Χωρίς να αναφέρετε συγκεκριμένους οργανισμούς –θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα για τοπικές ομάδες– ακολουθούν ορισμένες βασικές υπηρεσίες που υπάρχουν:

  • Συμβουλευτική για κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών ─ Αυτή η μορφή συμβουλευτικής είναι συχνά το πρώτο βήμα μετά από μια καταδίκη DUI. Οι σύμβουλοι θα συνεργαστούν με άτομα για να κατανοήσουν το πρότυπο χρήσης αλκοόλ ή ουσιών και να τα καθοδηγήσουν προς τη νηφαλιότητα. Περιλαμβάνει στρατηγικές για την αντιμετώπιση της λαχτάρας, τα ερεθίσματα και στρατηγικές για την αποφυγή υποτροπής.
  • Συμβουλευτική ψυχικής υγείας ─ Η συμβουλευτική ψυχικής υγείας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους ασχολούνται με υποκείμενα ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη ή το άγχος, που μπορεί να συμβάλλουν στη χρήση ουσιών. Στόχος του είναι να αντιμετωπίσει αυτές τις βασικές αιτίες και να βελτιώσει τη συνολική ψυχική ευεξία.
  • Ομαδική συμβουλευτική ή θεραπεία ─ Στην ομαδική θεραπεία, οι κατάδικοι DUI μοιράζονται τις εμπειρίες, τους αγώνες και τις στρατηγικές αντιμετώπισης υπό την καθοδήγηση ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία. Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα ωφέλιμο για την αμοιβαία υποστήριξη και κατανόηση, βοηθώντας τα άτομα να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι στο ταξίδι τους.

Μην υποθέτετε ότι μπορείτε απλώς να σφίξετε τα δόντια σας και να τα καταφέρετε καλύτερα. Για να αποφύγετε την υποτροπή σε άλλο περιστατικό που σας θέτει σε κίνδυνο DUI, πρέπει να βρείτε υποστήριξη και συστήματα που θα σας φέρουν σε καλύτερο δρόμο. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες μπορούν να βοηθήσουν.

Πηγή: pipnterest.com

3. Φίλοι και οικογένεια

Υπάρχει ένα τραγούδι από τη μουσική της κάντρι πριν από μερικά χρόνια που μιλάει για το πώς ανακαλύπτεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι όταν «Τρέξε το αυτοκίνητό σου από την άκρη του δρόμου / Κολλήσου σε ένα χαντάκι έξω στο πουθενά / Βγάλε τον εαυτό σου σε ένα δέσε, χάσεις το πουκάμισο από την πλάτη σου / Χρειάζομαι πάτωμα, χρειάζομαι καναπέ, χρειάζομαι ναύλο λεωφορείου».

Με άλλα λόγια, οι αληθινοί σας φίλοι εμφανίζονται όταν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου όλοι οι άλλοι σας γυρίζουν την πλάτη. Η πεποίθηση για το DUI είναι σίγουρα μία από εκείνες τις στιγμές που θα χρειαστείτε τους αληθινούς φίλους και την οικογένειά σας.

Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε τίποτα για να απομακρύνετε αυτούς τους ανθρώπους. Αγκαλιάστε την αγάπη (ακόμα και όταν συνοδεύεται από μια υγιή δόση νουθεσίας και απογοήτευσης). Στο τέλος, είναι αυτοί που θα σας βοηθήσουν να τα βγάλετε πέρα.

Μετατρέψτε το DUI σας σε μια δύναμη για το καλό

Η καταδίκη του DUI δεν είναι αυτό που θέλετε στο αρχείο σας. Όμως το παρελθόν είναι παρελθόν. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό τώρα. Σήμερα είναι το μόνο που έχετε, και υπάρχουν πολλά συστήματα υποστήριξης εκεί έξω για να σας βοηθήσουν. Είτε πρόκειται για τον δικηγόρο σας από το DUI, είτε για συμβουλές είτε για φίλους, έχετε πολλούς πόρους στη γωνιά σας. Τώρα βεβαιωθείτε ότι τα χρησιμοποιείτε!
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *