Φαρμακευτικά μανιτάρια ─ 7 είδη και τα μοναδικά τους οφέλη για την υγεία

Τα φαρμακευτικά μανιτάρια υστερούν σε σχέση με τη δημοτικότητα του CBD, με τόση διαφημιστική εκστρατεία και σύγχυση γύρω από την τάση. Οι επηρεαστές της βιομηχανίας ευεξίας προσθέτουν φαρμακευτικά μανιτάρια σε smoothies, καφέδες και συνταγές με σκόνες και βάμματα (καμαρώνοντας τα οφέλη τους στα social media). Οι διακριτικοί παράγοντες που διακρίνουν τα φαρμακευτικά μανιτάρια από τα γκουρμέ ή τα ψυχεδελικά μανιτάρια είναι η γεύση και το αποτέλεσμα.

Πρώτον, γευστικά, αυτά τα μανιτάρια δεν είναι το είδος των μανιταριών που μπορείτε να μαζέψετε και να ρίξετε σε μια ομελέτα και να απολαύσετε τη γεύση και το όφελος. Αν και τα φαρμακευτικά μανιτάρια μπορούν αναμφίβολα να χρησιμοποιηθούν στα τρόφιμα, δεν τα συνιστούμε απαραίτητα όλα ως λιχουδιές.

Τα φαρμακευτικά μανιτάρια λαμβάνονται συνήθως ως συμπληρώματα διατροφής (κάψουλες, εκχυλίσματα, βάμματα, σκόνες) επειδή η γήινη γεύση τους δεν είναι πάντα κατάλληλη για καλοφαγάδες. Ας σκάψουμε βαθιά σε διάφορους τύπους Φαρμακευτικών μανιταριών και τα οφέλη τους.

Διάφορα είδη φαρμακευτικών μανιταριών και τα οφέλη τους

Τα λειτουργικά μανιτάρια αναγνωρίζονται ως τροφές που τονώνουν το ανοσοποιητικό και μπορεί να προσφέρουν οφέλη πέρα ​​από τη βασική διατροφή, όπως η σωματική και ανοσοποιητική υγεία, η γνωστική υγεία και η ρύθμιση των επιπτώσεων του στρες στον οργανισμό. Μπορείτε να τα αγοράσετε εύκολα από το Psilo mart, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε.

1. Reish

Πηγή: ommushrooms.com

Το Reish, γνωστό και ως προσαρμογόνο, είναι μια ουσία στη βοτανοθεραπεία που πιστεύεται ότι βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί στο στρες και να ομαλοποιήσει τις σωματικές διαδικασίες. Το μανιτάρι Reish χρησιμοποιείται περισσότερο για να υποστηρίξει έναν υγιή, ξεκούραστο ύπνο, να μειώσει το στρες και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να σας ζαλίσει μέσα σε λίγα λεπτά. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν αυτό το μανιτάρι για τις πιθανές του ιδιότητες κατά του καρκίνου. Διαπιστώθηκε ότι καταπίνει χλοοτάπητα. Επιπλέον, αρκετές μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες έχουν δείξει ότι μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο καρκινικών κυττάρων.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτών των μελετών δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την αποτελεσματικότητα σε ζώα ή ανθρώπους. Αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει εάν το Ganoderma lucidum μπορεί να ωφελήσει τον καρκίνο του προστάτη λόγω των επιπτώσεών του στην ορμόνη τεστοστερόνη. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν αυξημένη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων του σώματος, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και βελτιωμένη ποιότητα ζωής για τους καρκινοπαθείς. Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι το Ganoderma lucidum θα πρέπει να χορηγείται παράλληλα, αντί να αντικαθιστά, τις παραδοσιακές θεραπείες.

 • Το Reish βοηθά στην απώλεια βάρους
 • ανακουφίζει από συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Μανιτάρια ουράς γαλοπούλας

Πηγή: inneratlas.com.au

Τα μανιτάρια ουράς γαλοπούλας (Trametes Versicolor) είναι πολύχρωμα μανιτάρια που αναπτύσσονται σε πρέμνα και πεσμένα δέντρα σε αλσύλλια. Λόγω του σχήματος βεντάλιας του καρποφόρου σώματος και των πολλών χρωμάτων (συνήθως κόκκινο, καφέ, μπλε και πράσινο), μερικές φορές μοιάζει με ουρά γαλοπούλας. Αναπτύσσεται όλο το χρόνο σε εύκρατα δάση σε πολλά μέρη του κόσμου και είναι πολύ κοινό στα δάση της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά.

 • Τα μυκήλια των μυκήτων Trametes Versicolor (ουρά γαλοπούλας) και τα ζυμωτικά υποστρώματά τους παρουσιάζουν ισχυρή δράση.
 • συμπληρωματικές ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες

3. Μανιτάρι χαίτης λιονταριού

Πηγή: healthline.com

Το Lion’s Mane Mushroom είναι η πιο ελκυστική ποικιλία. Είναι μια απόλαυση αν έχετε την τύχη να συναντήσετε αυτά τα άγρια ​​μανιτάρια (που βρίσκονται κυρίως στα βορειότερα κρατικά δάση). Αυτά τα μανιτάρια προσκολλώνται σε κούτσουρα δέντρων και μοιάζουν με χαίτη του λιονταριού. Πήρε το όνομά του από τις εκατοντάδες λευκές τρίχες που φυτρώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις.

 • Τα οφέλη για την υγεία αυτού του μοναδικά Φαρμακευτικού μανιταριού είναι πολυάριθμα, αλλά η ικανότητά του να ενισχύει την εγκεφαλική δύναμη είναι πιο αξιοσημείωτη.
 • Το Lion’s Mane είναι το φαρμακευτικό μανιτάρι για εσάς, εάν θέλετε να τονώσετε τον εγκέφαλό σας, να βελτιώσετε τις γνωστικές σας δεξιότητες και να βελτιώσετε τη μνήμη και την εστίασή σας.

4. Τσάγκα

Πηγή: medicalnewstoday.com

Το Chaga είναι ένα από τα πιο άφθονα αντιοξειδωτικά μανιτάρια της φύσης και πιστεύεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η υγιεινή πρόσληψη αυτών των αντιοξειδωτικών μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ένα ενδιαφέρον γεγονός για το Chaga είναι ότι χρησιμοποιήθηκε ως μερίδα καφέ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της έντονης γεύσης και χρώματος του. Αυτό το μανιτάρι χρειάζεται συνήθως 15 έως 20 χρόνια για να φτάσει σε πλήρη ωριμότητα.

 • Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που εξισορροπούν τη ζάχαρη
 • Αντιιικές Ανάγκες
 • Παρά το τραχύ εξωτερικό του, το Chaga έχει ένα απαλό πορτοκαλί κέντρο και είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά

5. Μαϊτάκε

Πηγή: wikipedia.org

Το Maitake (Grifola frondosa), επίσης γνωστό ως ξύλινο, κεφάλι προβάτου και κεφάλι κριαριού, είναι ένα πορώδες (δηλ. χωρίς βράγχια) μανιτάρι. Αντίθετα, απελευθερώνει σπόρια μέσω πολλών μικροσκοπικών πόρων.) Τα μανιτάρια Maitake είναι συνήθως καστανά ή καφέ και βρίσκονται στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και αναπτύσσονται σε συστάδες στη βάση των δέντρων όπως οι φτελιές, οι σφενδάμοι και οι βελανιδιές.

 • Αν και αυτό το μανιτάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές για γεύση, θεωρείται φαρμακευτικό μανιτάρι.
 • Το Maitake είναι προσαρμογόνο. Τα προσαρμογόνα βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει κάθε ανισορροπημένο ψυχικό ή σωματικό στρες.

6. Cordyceps

Πηγή: ommushrooms.com

Οι μύκητες Cordyceps μοιάζουν πολύ με τα φύκια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς. Τα φαρμακευτικά μανιτάρια έχουν συνήθως μια στρογγυλεμένη βάση και μια σειρά από μπουμπούκια που μοιάζουν με σκουλήκια που ανταγωνίζονται για χώρο καθώς μεγαλώνουν. Το μανιτάρι Cordyceps δίνει στο σώμα σας τα εργαλεία για να αξιοποιήσει στο έπακρο το οξυγόνο του, κατανέμοντας το ομοιόμορφα στους μύες σας και βελτιώνοντας τη φυσική σας απόδοση.

 • Η ενεργειακή ώθηση που παρέχει προκύπτει από την αυξημένη παραγωγή ATP στο σώμα. Το ATP είναι το μόριο που μεταφέρει ενέργεια στους μύες του σώματος. Επομένως, όσο περισσότερα έχετε, τόσο πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε πλήρως τους μυς σας.
 • Το Cordyceps είναι ένας από τους βασικούς ιατρικούς μύκητες που χρησιμοποιείται σε συμπληρώματα που ενισχύουν την ενέργεια. Είναι το μανιτάρι που χρειάζεσαι σε ένα αθλητικό γεγονός, να γυμνάζεσαι στο γυμναστήριο ή να κάνεις ουρά για τρέξιμο.

7. Μανιτάρι Agaricus

Πηγή: thespruceeats.com

Τα μανιτάρια Agaricus αποτελούν μια οικογένεια μανιταριών (σκεφτείτε τα μανιτάρια crimini, τα μανιτάρια κουμπιού, τα μανιτάρια portobello κ.λπ.). Πολλά μανιτάρια Agaricus θεωρούνται ένα από τα πιο διάσημα γκουρμέ μανιτάρια στον κόσμο και καλλιεργούνται ευρέως από τους καλλιεργητές μανιταριών. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες.

 • Ανακούφιση των συμπτωμάτων της χημειοθεραπείας
 • Καταπολέμηση της αντίστασης στην ινσουλίνη στον διαβήτη τύπου 2
 • Βελτίωση της ανοσοαπόκρισης σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου
 • Ανακούφιση των συμπτωμάτων της ελκώδους κολίτιδας
 • Αντικαρκινικές ιδιότητες
 • Αντιιικές ιδιότητες

συμπέρασμα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα φαρμακευτικά μανιτάρια έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν πρόκειται για μανιτάρια που βρίσκετε στο τμήμα προϊόντων του τοπικού σας παντοπωλείου, αλλά για άγρια ​​μανιτάρια που αναπτύσσονται σε δασώδεις, με βρύα και δασώδεις περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Για να επωφεληθείτε από τα ιατρικά μανιτάρια, μπορείτε τώρα να βρείτε διάφορα προϊόντα φτιαγμένα από shiitake, maitake, χαίτη λιονταριού, ουρά γαλοπούλας, cordyceps, Reish, snowfly agaric, portobello, στρείδι και morel. Λοιπόν, επωφεληθείτε από τα οφέλη τώρα!
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *