Το ISRO θα ξεκινήσει 32 αποστολές, συμπεριλαμβανομένου του Chandrayaan-2, το 2019

Τέλος, η Ινδία έχει προγραμματίσει 32 αποστολές για εκτόξευση φέτος, συμπεριλαμβανομένης της πιο περίπλοκης, δηλαδή του Chandrayaan-2, δήλωσε κορυφαίος διαστημικός αξιωματούχος στη Μπανγκαλόρ. Το έτος 2019 υπόσχεται να είναι πολύ πιο απαιτητικό για την κοινότητα ISRO με 32 προγραμματισμένες αποστολές (14 οχήματα εκτόξευσης, 17 δορυφόρους και 1 αποστολές επίδειξης τεχνολογίας)», δήλωσε ο πρόεδρος της ISRO K Sivan σε ένα πρωτοχρονιάτικο μήνυμα..

Το Chandrayaan-2 είναι η δεύτερη σεληνιακή αποστολή που προσγειώνεται στο φεγγάρι. Με κόστος σχεδόν 800 crore, αυτή η σεληνιακή αποστολή θα είναι η 25η αποστολή από το SLP (Second Launch Pad) του διαστημικού λιμανιού στο Sriharikota στην Άντρα Πραντές, περίπου 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Chennai και τις αναπτυξιακές πτήσεις του Small Satellite Launch Vehicle (SSLV). είπε ο Σιβάν.

Σχετικά: Το 2019 ξεκινά με το Super Blood WOLF Moon

Επίσης, το Chandrayaan-2 είναι η προηγμένη έκδοση της προηγούμενης αποστολής του ISRO, Chandrayaan-1, που ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια. Αυτό το διαστημικό σκάφος που εκτοξεύτηκε επί του σκάφους από ένα GSLV-Mk III είναι μια εντελώς γηγενής αποστολή, που περιλαμβάνει ένα Orbiter, Lander και Rover. Το Chandrayaan-2 θα είναι η πρώτη αποστολή που θα προσγειώσει ένα rover κοντά στον σεληνιακό νότιο πόλο. Η ISRO είχε ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία την τροχιακή δοκιμαστική εκτόξευση του GSLV-Mk III D τοποθετώντας τον δορυφόρο GSAT-19 σε τροχιά γεωσύγχρονης μεταφοράς στις 5 Ιουνίου 2017.

Σχετικό: The Three Ways The Universe Might End

Επιπλέον, η παρθενική διαστημική αποστολή της Ινδίας το 2023-22, η Gaganyaan, θα συνεχιστεί επίσης φέτος, είπε ο Σιβάν σε ένα πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από το κορυφαίο στέλεχος της διαστημικής υπηρεσίας προς το προσωπικό της. Οι δραστηριότητες «Gaganyaan» θα συνεχίσουν να γίνονται με πλήρη ώθηση για να επιτευχθούν τα διάφορα ορόσημα ανάπτυξης και προσόντων, είπε ο Sivan.

ISRO

Το υπουργικό συμβούλιο της Ένωσης ενέκρινε αυτήν την αποστολή με το πρόγραμμα Rs.9.023-crore την περασμένη Παρασκευή. Ο στόχος της αποστολής είναι να μεταφέρει ένα τριμελές πλήρωμα στη χαμηλή τροχιά της γης και να το επιστρέψει με ασφάλεια σε έναν καθορισμένο προορισμό στη γη. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Narendra Modi για την Gaganyaan την Ημέρα της Ανεξαρτησίας ανακοίνωσε ότι η αποστολή θα είχε πραγματοποιηθεί έως το 2023. Αυτό επέτρεψε στη διαστημική υπηρεσία να εκπληρώσει το όνειρό της να αναλάβει ένα πρόγραμμα ανθρώπινης διαστημικής πτήσης, είπε ο Sivan. Η δοκιμή ματαίωσης μαξιλαριού που διεξήχθη στις 5 Ιουλίου 2018 για να δοκιμαστεί το σύστημα διαφυγής της μονάδας πληρώματος έδωσε στην ISRO αυτοπεποίθηση να συνεχίσει την ανθρώπινη διαστημική αποστολή, πρόσθεσε.

Επιπλέον, η ISRO στοχεύει επίσης να επαναφέρει την ικανότητα τηλεπισκόπησης μικροκυμάτων μέσω της σειράς Radar Imaging Satellite (RISAT) και ελπίζει να επιτύχει τη δυνατότητα γεω-απεικόνισης μέσω της σειράς Geo-Imaging Satellite (GISAT). «Η χώρα θα καλύψει την απαίτηση εύρους ζώνης υψηλής απόδοσης της Ψηφιακής Ινδίας και επίσης συνδεσιμότητα εν πτήσει με την εκτόξευση του GSAT-20», είπε ο Σιβάν. Με αυτό το ISRO θα ενισχύσει τα δεδομένα τηλεπισκόπησης για την εκτίμηση της φυτικής παραγωγής για να καλύψει 10 επιπλέον καλλιέργειες και να παρέχει εισροές για την ασφάλεια του νερού και της ενέργειας.

Σχετικό: Η NASA επιβεβαιώνει ότι αυτός θα είναι ο πιο φωτεινός κομήτης του 2018

Ο Sivan Said, το 2019 είναι η εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του ιδρυτή του Ινδικού Διαστημικού Προγράμματος, Vikram A Sarabhai, και οι ετήσιοι εορτασμοί, που αποτελούνται από μια σειρά από εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν από τις 12 Αυγούστου 2019. Ολοκληρώνοντας το 2018 ως έτος από πολλές «πρωτιές» και «αρχές» με βαθιά ανάπτυξη προς όλες τις κατευθύνσεις, είπε ο Sivan, το 2018 η ISRO ολοκλήρωσε 16 αποστολές, υπογράφοντας επτά επιτυχημένες αποστολές μέσα σε 35 ημέρες με δύο επιτυχημένες αποστολές GSLV σε ένα μόνο έτος. Μεταξύ άλλων, διάφορες συζητήσεις και συνεργασίες με άλλες διαστημικές υπηρεσίες σε τομείς προηγμένης τεχνολογίας των ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων και σε άλλους τομείς όπως η πρόωση LOX/Methane, κοινές δορυφορικές αποστολές, μεταξύ άλλων, έγιναν επίσης μάρτυρες κατά τη διάρκεια του έτους, πρόσθεσε.

Πηγή: The Times of India
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *