Τα 4 καλύτερα μέρη για να ζεις στο Μάντσεστερ το 2023

Το να βρείτε ένα νέο μέρος για να αποκαλέσετε σπίτι είναι μια συναρπαστική, αν και συντριπτική εμπειρία. Χρειάζεται πολύ θάρρος και θυσίες για να φύγεις από ένα οικείο μέρος και να μετακομίσεις σε μια εντελώς νέα τοποθεσία. Δεν είναι πολλοί άνθρωποι πρόθυμοι να το κάνουν ακόμη και με άφθονο προγραμματισμό και προετοιμασία. Ωστόσο, υπάρχει ένας υψηλότερος σκοπός για αυτό. Αν πρόκειται για μια συνολική βελτίωση της ζωής, ακόμα και για μια μεμονωμένη πτυχή όπως η δουλειά ή το σχολείο, είναι λογικό. Σε τελική ανάλυση, είναι πάντα να κάνετε ό,τι είναι καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας. Αυτό είναι όταν είναι απολύτως λογικό να μετακομίσετε σε μια εντελώς νέα χώρα.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μετανάστευση, όποιος και αν είναι ο λόγος, είναι σίγουρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα η Αγγλία, υπήρξε καταφύγιο για πολλές οικογένειες που αναζητούν μια καλύτερη και πιο ειρηνική ζωή. Αρκεί μια βόλτα στην πρωτεύουσα του Λονδίνου για να συνειδητοποιήσετε πόσες διαφορετικές εθνικότητες, φυλές, πολιτισμοί, παραδόσεις και θρησκείες υπάρχουν στην πόλη. Είναι όμως το καλύτερο μέρος για ζωή στην Αγγλία και θα έπρεπε ίσως να σκεφτείτε κάπου αλλού; Μια καταπληκτική εναλλακτική και μια πόλη σε άνοδο για μετακόμιση, τόσο εντός των συνόρων της χώρας όσο και των ξένων, είναι το Μάντσεστερ. Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για τα καλύτερα μέρη για να ζήσετε στο Μάντσεστερ. Πριν μετακομίσετε, χειριστείτε τη βίζα για τη σύζυγο, τον αρραβωνιαστικό ή/και την οικογένειά σας, γι’ αυτό ρίξτε μια ματιά στη διεύθυνση https://imperiallegal.com/uk-spouse-and-fiance-fiancee-visas-family-visas.

Γιατί να επιλέξετε το Μάντσεστερ;

Πηγή: nationsonline.org

Η Αγγλία είναι περισσότερο για το Λονδίνο και οι Άγγλοι θα είναι οι πρώτοι που θα σας το πουν αυτό. Αν αναρωτιέστε γιατί το Μάντσεστερ, υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Σου αρέσει η ιστορία? Σου αρέσει το ποδόσφαιρο? Ποια είναι η ιδέα σας για ένα καλό εστιατόριο; Θα θέλατε ένας μοναδικός συνδυασμός αστικότητας, φιλικών προς την οικογένεια περιβαλλόντων, εξαιρετικής εκπαίδευσης, τέχνης και ψυχαγωγίας και κάποιου μοντέρνου πνεύματος για όλα αυτά; Όλα αυτά, και πολλά άλλα, είναι αυτό που είναι το Μάντσεστερ.

1. Πώληση

Πώληση Μάντσεστερ

Πηγή: visitmanchester.com

Ξεκινάμε τη λίστα με μια πόλη στο Tretfford που ονομάζεται Sale. Υπάρχει εδώ και αιώνες, πραγματικά μπήκε στο δικό του τον 18ο. Η Βιομηχανική Επανάσταση έκανε καλά την περιοχή, όπως συνέβη με πολλά άλλα μέρη γύρω από το Μάντσεστερ και οπουδήποτε αλλού στην Αγγλία. Τώρα στη σύγχρονη εποχή, φιλοξενεί περισσότερους από 60.000 ανθρώπους (απογραφή 2021). Οι οικογένειες λατρεύουν να έρχονται εδώ αναζητώντας μια ειρηνική ζωή, επειδή είναι καταπληκτικό για την ανατροφή των παιδιών. Τα σχολεία είναι ιδιαίτερα σπουδαία εδώ.

Η πώληση είναι πολύ καλά συνδεδεμένη χάρη στο Metrolink και είναι εύκολο να πάτε σχεδόν οπουδήποτε. Μιλώντας για μέρη, το Sale Water Park, το οποίο είναι μια τεχνητή λίμνη, είναι ένα από τα διαμάντια που λατρεύουν οι άνθρωποι. Έχει πάνω από 152 στρέμματα πάρκου γύρω του που είναι πολύβουη με ζώα και φυτά. Η πόλη έχει πολλά εστιατόρια, μπαρ, παμπ και καφετέριες και η σκηνή του φαγητού και των ποτών είναι από τις καλύτερες στο Greater Manchester.

2. Manchester City Center

Πηγή: manchestereveningnews.co.uk

Το να ζεις στο κέντρο μιας μεγαλούπολης δεν είναι πάντα ιδανικό, ειδικά για μια πιο ήρεμη οικογενειακή ζωή και την ανατροφή των παιδιών. Ωστόσο, είναι συνήθως πολύ βέλτιστο γιατί είναι εύκολο να φτάσετε σε όλα τα σημαντικά σημεία, από σχολεία και καταστήματα μέχρι εστιατόρια και διασκέδαση. Ωστόσο, το κέντρο του Μάντσεστερ με τις πολλές γειτονιές του είναι ξεχωριστό. Η hip και η αστική ζωή συναντούν εκπληκτικές δυνατότητες οικογενειακής ζωής σε αυτές τις μοναδικές περιοχές που όλο και περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν για όλους τους καλούς λόγους.

Πρώτον, το Ancoats διαθέτει ανακαινισμένους μύλους και αποθήκες που είναι τόσο διασκεδαστικό να ζεις. Στο κανάλι Bridgewater, θα βρεις το Castlefield γεμάτο μέχρι το χείλος με κάθε λογής εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Η Northern Quarter και η Green Quarter έχουν vintage καταστήματα σε αφθονία και παρουσιάζουν όμορφες περιοχές για αστική αλλά γαλήνια ζωή, ιδανικές για νέες οικογένειες. Όπως ήταν αναμενόμενο, το κέντρο της πόλης είναι πολύ καλά συνδεδεμένο και όλες οι γραμμές της Metrolink διασχίζουν τις γειτονιές. Πάντα κάτι συμβαίνει τα βράδια στο Μάντσεστερ και πού καλύτερα να το βρεις από το κέντρο;

3. Στόκπορτ

Πηγή: britannica.com

Κάποτε περιγράφηκε με πολύ κακό φως από τον διάσημο φιλόσοφο Φρέντριχ Ένγκελς, ο οποίος το περιέγραψε ως μια σκοτεινή και καπνιστή τρύπα, το Stockport είναι μια από τις πιο περιζήτητες περιοχές του Μάντσεστερ. Οι νεοφερμένοι στην πόλη, και γενικά στη χώρα, το γνωρίζουν και βρίσκεται στην κορυφή των λιστών που θέλουν να καλέσουν το σπίτι τους. Γιατί αυτό? Λοιπόν, η κάποτε αναφερόμενη στη βασική πόλη που κυκλοφόρησε (κυριολεκτικά, λόγω της αφθονίας των μύλων) είναι τώρα μια φιλική προς την οικογένεια, funky εναλλακτική σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία μπορείτε να σκεφτείτε.

Αν και ο ορίζοντας θυμίζει ακόμα τον 19ο αιώνα και τη Βιομηχανική Επανάσταση, μην το αφήσετε να σας ξεγελάσει. Φαίνεται υπέροχο και φιλόξενο. Οι οδογέφυρες και το μουσείο Hat Works είναι τα σύμβολα της πόλης, όπου κάποτε κυριαρχούσε η κατασκευή καπέλων. Στους δρόμους του υπάρχουν πολλά ανεξάρτητα καταστήματα, μπαρ, καφέ και εστιατόρια. Τα πάρκα είναι πολλά και πολύ περιποιημένα και τα σχολεία κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή. Ένα πρόβλημα για κάποιους θα μπορούσε να είναι η έλλειψη Metrolink. Ωστόσο, διαφορετικά τρένα περνούν από αυτό και συνδέουν το Stockport με το κέντρο και τον σταθμό Piccadilly.

4. Τσόρλτον

Μπαρ στο Chorlton Manchester

Πηγή: manchesterbars.com

Ο Chorlton έχει ένα τοπικό ρητό που περιγράφει τέλεια την καρδιά και την ψυχή της περιοχής. Λέει, «Να είσαι διαφορετικός, όπως όλοι οι άλλοι». Όσοι το καταλαβαίνουν αυτό θα βρουν ακριβώς το είδος που θέλουν να αποκαλούν σπίτι. Αυτό το νότιο προάστιο του Μάντσεστερ είναι φιλελεύθερο και αριστερό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι δωρεάν, χωρίς αποκλεισμούς και είναι φιλόξενο για όλους. Λέει πολλά για τους ντόπιους και τον τρόπο ζωής που συνεχίζεται εδώ. Με βιώσιμα καταστήματα, ανεξάρτητες επιχειρήσεις και καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε αφθονία, είναι τόσο μοντέρνο όσο γίνεται.

Η περιοχή είναι εύκολη στην πρόσβαση με τραμ και λεωφορεία και υπάρχουν τρία όμορφα πάρκα για επίσκεψη: το Chorlton Park, το Longford Park και το Chorlton Ees. Η κοινότητα είναι κοντά και νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στο Greater Manchester. Δεν είναι η φθηνότερη περιοχή για να ξεκινήσεις μια ζωή, αλλά την αναπληρώνει κυριολεκτικά με ό,τι άλλο προσφέρει. Δεν είναι δύσκολο να πέσεις στη ζωή με αυτή τη γειτονιά του Μάντσεστερ.

Τελικές σκέψεις

Το Μάντσεστερ είναι πολλά πράγματα, και τα περισσότερα από αυτά είναι θετικά. Αυτές οι τέσσερις περιοχές είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα καλών μερών για να μετακομίσετε και να δημιουργήσετε οικογένεια. Όπως αναφέρθηκε, δεν είναι εύκολο να εντοπίσετε πού να ξεκινήσετε φρέσκα, ειδικά όταν έρχεστε από το εξωτερικό. Εάν επιλέξετε το Sale, το City Center, το Stockport ή το Chorlton, μόνο καλά πράγματα θα σας επιφυλάσσουν. Η οικογένειά σας θα σας αγαπήσει γι’ αυτό και θα χαρείτε που είχατε τις σωστές πληροφορίες, εκτός από θάρρος και εμπιστοσύνη, για να πάρετε την απόφαση.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *