Τα 15 πιο βαριά ζώα στον κόσμο

Ένα ζωικό βασίλειο είναι ένα συναρπαστικό μέρος, έχει όλα τα είδη πλασμάτων από τη μικρότερη μύγα μέχρι τη μεγάλη μπλε φάλαινα που ζουν στο ίδιο οικοσύστημα, όλα αλληλοεξαρτώμενα το ένα από το άλλο. Εδώ είναι μια λίστα με μερικά συναρπαστικά βαριά ζώα της άγριας φύσης. Εδώ είναι τα 15 βαρύτερα ζώα στον κόσμο,

Τα πιο βαριά ζώα

1. Γαλάζια φάλαινα

Η τεράστια μπλε φάλαινα είναι το μεγαλύτερο γνωστό πιο έξυπνο ζώο στον κόσμο σήμερα. Έχει βάρος περίπου 200 τόνους και η γλώσσα του από μόνη της ζυγίζει όσο ένας ολόσωμος ελέφαντας. Η μπλε φάλαινα βρίσκεται στους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο, αλλά προτιμά τα θερμότερα κλίματα. Μεταναστεύει χιλιάδες μίλια κάθε χρόνο και έχει εντοπιστεί σε ομάδες αλλά και μόνο του. Για να συντηρηθεί, το βαρύτερο ζώο στον κόσμο πρέπει να καταναλώσει πάνω από 4 τόνους τροφής και αυτό αποτελείται κυρίως από πλαγκτόν και κριλ.

Επιτρέψτε μου να σας πω μερικά από τα γεγονότα για τη Γαλάζια Φάλαινα, Η γλώσσα της μπλε φάλαινας είναι τόσο μεγάλη όσο ο ελέφαντας, Έκπληκτος! Ή μπορείτε να πείτε ότι το βάρος της γλώσσας είναι περίπου παρόμοιο με ένα αυτοκίνητο. Δεύτερον, οι μπλε φάλαινες είναι το πιο δυνατό ζώο στον κόσμο με μέσο ήχο έως και 188 ντεσιμπέλ. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι μπλε φάλαινες μπορούν να σας ακούσουν από απόσταση έως και 1.600 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης: Τα 12 πιο εκπληκτικά κέρατα στο ζωικό βασίλειο

Τα πιο βαριά ζώα

2. Φαλαινοκαρχαρίας

Το δεύτερο βαρύτερο ζώο είναι επίσης το μεγαλύτερο και βαρύτερο ψάρι στον κόσμο (αφού η μπλε φάλαινα είναι θηλαστικό) και έχει μήκος πάνω από 12 μέτρα. Μπορεί να ζυγίζει περισσότερα από 18.000 κιλά και χρειάζεται να καταναλώνει άφθονες ποσότητες φαγητού κάθε μέρα. Τα σαγόνια του φαλαινοκαρχαρία μπορούν να ανοίξουν έως και 1 μέτρο πλάτος και τρώει κυρίως μικρά ζώα όπως καρκινοειδή, κριλ και καβούρια. Ο Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας είναι ο κορυφαίος θηρευτής των θαλασσών.

Δεν μπορείτε να συγκρίνετε τους καρχαρίες και τις φάλαινες, στην πραγματικότητα, οι καρχαρίες είναι τα μεγαλύτερα ψάρια στον κόσμο που μπορούν να αναπτυχθούν έως και 40 πόδια. Πιστεύεται επίσης ότι η μέση διάρκεια ζωής του καρχαρία είναι 100-150 χρόνια. Όπως και άλλα είδη ψαριών στον ωκεανό, έχουν μεγάλα ζεύγη βράγχων για να τραβούν το οξυγόνο από το νερό

Είδος καρχαρία

3. Αφρικανικός ελέφαντας

Ο μεγαλύτερος από τα δύο είδη ελέφαντα στον κόσμο, ο αφρικανικός ελέφαντας είναι ένα από τα επικίνδυνα ζώα στον κόσμο. Μπορεί να διαφοροποιηθεί από το ασιατικό από το σχήμα των αυτιών και το γεγονός ότι τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά αυτού του είδους έχουν χαυλιόδοντες σε σύγκριση με μόνο αρσενικούς ασιατικούς ελέφαντες. Αυτό είναι το βαρύτερο ζώο της ξηράς και ζυγίζει περισσότερους από 6 τόνους. Αυτό το είδος ελέφαντα ζει στη Δυτική και Κεντρική Αφρική και χρειάζεται να τρώει έως και 300 κιλά τροφής κάθε μέρα. Ζουν σε κοπάδια και ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις αναζητώντας τροφή που μπορεί να σπανίσει πολύ τα καλοκαίρια. Οι ελέφαντες είναι επίσης ένα από τα πιο δυνατά ζώα στον κόσμο.

Οι ελέφαντες βασίζονται κυρίως στην κοινωνική επικοινωνία για την επικοινωνία μεταξύ τους και είναι απαραίτητη για την επιβίωση. Μετά το επιτυχές ζευγάρωμα, το αρσενικό είδος θα μετακινηθεί σε άλλα κοπάδια και το θηλυκό θα ξεκινήσει την περίοδο κύησης των 22 μηνών. Μόλις γεννηθεί το μωρό του αφρικανικού ελέφαντα, το άλλο είδος ελέφαντα της οικογένειας θα φροντίσει το νεογέννητο.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 καλύτερα απειλούμενα ζώα στον κόσμο

Επικίνδυνα Ζώα

4. Ασιατικός ελέφαντας

Το δεύτερο μεγαλύτερο ζώο της ξηράς μετά τον Αφρικανικό Ελέφαντα, ο ασιατικός ελέφαντας έχει τρία υποείδη – Ινδικό, Σρι Λάνκα και Σουμάτρα. Αυτοί οι ελέφαντες μπορούν να ζυγίζουν έως και 5 τόνους και συνήθως αναζητούν τροφή για 19 ώρες την ημέρα αναζητώντας γρασίδι, ρίζες και φύλλωμα για φαγητό. Ο μακρύς μυώδης κορμός των ελεφάντων έχει πολλές λειτουργίες. Πρώτον, βοηθά στο να πιάσετε την τροφή και να τη μεταφέρετε στο στόμα. Λειτουργεί επίσης σαν βρύση για να ψεκάζει νερό στην πλάτη των ζώων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ζέστης. Εκτός από ένα από τα βαρύτερα ζώα στον κόσμο, ο ελέφαντας έχει και τη μεγαλύτερη περίοδο κύησης των 22 μηνών. Επίσης, σας αρέσει να διαβάζετε για τα πιο εκπληκτικά τυφλά ζώα στον κόσμο.

Τα πιο δυνατά ζώα

5. Λευκός Ρινόκερος

Αυτό το αφρικανικό ζώο είναι εκπληκτικό με πολλούς τρόπους. Είναι ένα από τα βαρύτερα ζώα στον κόσμο και μπορεί να ζυγίζει μεταξύ 3600 και 7800 λίβρες. Έχει ένα μεγάλο κέρατο στο κεφάλι του που μπορεί να έχει μήκος έως και 1,5 μέτρο και αυτό το ζώο μπορεί να ζήσει χωρίς νερό έως και 5 ημέρες. Αυτή η προσαρμογή το βοηθά να επιβιώσει σε ξηρά κλίματα όπου το νερό δεν είναι τακτικά διαθέσιμο. Παρά το όνομά του, ο λευκός ρινόκερος είναι στην πραγματικότητα γκρίζος και το όνομα είναι μια εσφαλμένη ονομασία που προέρχεται από τον αφρικανικό κόσμο «wijd» που σημαίνει ευρύς.

Ανήκοντας στην οικογένεια των Rhinocerotidae, οι ρινόκεροι είναι ένα είδος οπληφόρων με μονόποδα. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα ζωντανά χερσαία ζώα μεταξύ όλων των άγριων ζώων στη γη, εκτός από τους ελέφαντες. Όντας φυτοφάγα ζώα, ζουν γενικά με φυλλώδη υλικά, αν και η ικανότητά τους να ζυμώνουν την τροφή στα έντερά τους τους επιτρέπει να επιβιώνουν με περισσότερη ινώδη φυτική ύλη όταν είναι απαραίτητο. Οι ρινόκεροι του Μαύρου, της Ιάβας και της Σουμάτρας έχουν καταχωρηθεί από την Κόκκινη Λίστα της IUCN ως άκρως απειλούμενοι. Οι περισσότεροι ρινόκεροι λαθροθήρες και σκοτώνονται από ανθρώπους για τα κέρατά τους που αγοράζονται και πωλούνται στις μαύρες αγορές.

Τα πιο βαριά ζώα

6. Ιπποπόταμος

Αυτό το αφρικανικό ζώο είναι ένα από τα βαρύτερα ζώα στη γη και μπορεί να ζυγίζει έως και 7500 λίβρες. Είναι εγγενές στη Νότια Αφρική, αλλά σήμερα μπορεί να βρεθεί σε ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο. Οι ιπποπόταμοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο νερό για να αποφύγουν το ζεστό κλίμα και είναι επίσης πολύ ικανοί κολυμβητές. Οι ιπποπόταμοι τρώνε πολύ και πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 80 κιλά γρασίδι την ημέρα και προτιμούν να τρέφονται μετά το σούρουπο. Ένα από τα πιο σκληρά ζώα δεν έχει ιδρωτοποιούς αδένες και αντ’ αυτού εκκρίνει ένα κόκκινο υγρό που έχει την ίδια λειτουργία με τον ιδρώτας σε άλλα ζώα. Έχουν μεγάλα δόντια παρά τη χορτοφαγική τους διατροφή που χρησιμοποιείται όταν τα αρσενικά μονομαχούν για συντρόφους.

Οι ιπποπόταμοι είναι δύο τύπων κοινών ιπποπόταμων και πυγμαίων ιπποπόταμων. Τώρα, επιτρέψτε μου να σας πω τη διαφορά, οι κοινοί ιπποπόταμοι, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζώα στον κόσμο όπου μπορούν να φτάσουν έως και 12 πόδια σε μήκος, ωστόσο, οι Πυγμαίοι ιπποπόταμοι είναι μικρότεροι και μπορούν να φτάσουν έως και 5,7 πόδια σε μήκος. Τα ζωικά είδη παρατηρήθηκαν κυρίως σε αγέλες 10-30 ζώων. Η μέση διάρκεια ζωής του Ιπποπόταμου είναι 45 χρόνια στη φύση.

Τα πιο σκληρά ζώα

7. Καμηλοπάρδαλη

Αυτό το ψηλό ζώο που βρέθηκε στη Νότια Αφρική είναι επίσης ένα από τα πιο βαριά. Μπορεί να είναι τόσο ψηλό όσο 20 πόδια μπορεί να ζυγίζει έως και 3500 λίβρες. Απλώς τα πόδια της καμηλοπάρδαλης είναι ψηλότερα από έναν ενήλικο άνθρωπο, με μέτρο πάνω από 6 πόδια. Ο μακρύς λαιμός, καθώς και μια γλώσσα 21 ιντσών, βοηθούν την καμηλοπάρδαλη να φάει αφήνοντας τα πολύ ψηλά δέντρα. Αυτό το ζώο μπορεί επίσης να μείνει χωρίς νερό για μέρες κάθε φορά. Είναι ενδιαφέρον ότι ο λαιμός της καμηλοπάρδαλης έχει τον ίδιο αριθμό σπονδύλων με τον ανθρώπινο λαιμό, αλλά κάθε οστό είναι πολύ μακρύτερο στην καμηλοπάρδαλη. Αυτά τα ζώα μπορούν επίσης να τρέχουν με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα όταν ξεφεύγουν από τα αρπακτικά.

Ανήκοντας σε ένα γένος αφρικανικών οπληφόρων θηλαστικών, η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο και το μεγαλύτερο μηρυκαστικό μεταξύ όλων των άγριων ζώων που ζουν στη στεριά. Είναι μέλος της οικογένειας των Giraffidae. Η καμηλοπάρδαλη έχει τρία πιο διακριτικά χαρακτηριστικά. Πρώτον είναι ο μακρύς λαιμός του, δεύτερον, οι κέρατες οσικόνες του και τέλος το μοναδικό του μοτίβο. Οι καμηλοπαρδάλεις συνήθως κατοικούν σε σαβάνες και δασικές εκτάσεις και είναι ουσιαστικά φυτοφάγα ζώα. Συνήθως ζουν σε φύλλα, καρπούς και άνθη ξυλωδών φυτών, κυρίως ειδών ακακίας, τα οποία ξεφυλλίζουν σε ύψη με τη βοήθεια του εξαιρετικά μακριού λαιμού τους. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων φυτοφάγων. Θηρεύονται από αρπακτικά ζώα όπως λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, στίγματα ύαινες, άγρια ​​σκυλιά κ.λπ.

Τα πιο βαριά ζώα

8. Ασιατικός Γκαούρ

Το ασιατικό Gaur είναι το μεγαλύτερο και βαρύτερο είδος βοοειδών στον κόσμο και είναι ενδημικό στη Νότια Ασία. Τα αρσενικά είναι σημαντικά μεγαλύτερα από τα θηλυκά και μπορούν να ζυγίζουν έως και 2500 κιλά. Μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από τη λευκή ταινία και στα τέσσερα πόδια που μοιάζει σαν το ζώο να φοράει κάλτσες. Ονομάζεται επίσης Ινδικός Βίσωνας και ο μεγαλύτερος ζωντανός πληθυσμός αυτού του ζώου βρίσκεται στα τροπικά αειθαλή δάση της Ινδίας. Οι Γαύροι ζουν σε κοπάδια και τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν κέρατα.

Τα πιο βαριά ζώα

9. Κροκόδειλος

Υπάρχουν πολλά είδη κροκοδείλων στον κόσμο από τα οποία ο κροκόδειλος του Αυστραλιανού θαλασσινού νερού είναι ο μεγαλύτερος και βαρύτερος. Οι κροκόδειλοι βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και ανάλογα με το είδος, το μήκος τους μπορεί να είναι οπουδήποτε μεταξύ 6 και 25 πόδια, ζυγίζοντας περισσότερο από 2300 λίβρες. Οι κροκόδειλοι τρώνε μια μεγάλη ποικιλία από μικρότερα ζώα όπως ελάφια, χοίρους, μεγαλύτερα τρωκτικά και άλλα υδρόβια ζώα και αποθηκεύουν τις θερμίδες ως λίπη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όταν υπάρχει έλλειψη τροφής.

Επικίνδυνα Ζώα

10. Αρκούδα Kodiak

Αυτό το μεγάλο ζώο πήρε το όνομά του από το μέρος από το οποίο προέρχεται – Kodiak, Αλάσκα. Είναι εντελώς απομονωμένο από άλλα μέλη της οικογένειας των αρκούδων λόγω του απομακρυσμένου βιότοπού του και είναι επίσης η μεγαλύτερη σαρκοφάγα αρκούδα στον κόσμο. Μπορεί να φτάσει τα 10 πόδια και να ζυγίζει έως και 1800 κιλά. Οι αρκούδες Kodiak είναι παμφάγοι και τρώνε ψάρια, φρούτα καθώς και γρασίδι. Πέφτουν σε χειμερία νάρκη κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μπορούν να επιβιώσουν χωρίς φαγητό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή επιβραδύνουν το μεταβολισμό τους και καταναλώνουν το λίπος που είναι αποθηκευμένο στο σώμα τους. Αυτές οι αρκούδες είναι μοναχικά ζώα που ζουν σε ομάδες πολύ σπάνια.

Τα πιο βαριά ζώα

11. Πολική Αρκούδα

Ένα από τα πιο βαριά ζώα στον κόσμο αναφέρεται επίσης ως το μεγαλύτερο είδος αρκούδας στον κόσμο. Το μεγαλύτερο αρπακτικό ξηράς είδε στη Ρωσία, την Αλάσκα, τον Καναδά, τη Γροιλανδία και τη Νορβηγία. Λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, δεν έχουν φυσικούς εχθρούς εκτός από τον άνθρωπο. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η τήξη των πολικών επηρεάζουν τον πληθυσμό της πολικής αρκούδας. Η αρσενική πολική αρκούδα μπορεί να ζυγίζει έως και 1500 κιλά και μπορεί να φτάσει τα 10 πόδια σε μήκος, ωστόσο, τα θηλυκά είναι δύο φορές μικρότερα από τα αρσενικά. Η μέση διάρκεια ζωής των αρκούδων είναι 15-18 χρόνια στη φύση και πάνω από 30 χρόνια στην αιχμαλωσία.

Πολική αρκούδα

12. Φώκια ελέφαντα

Οι φώκιες των ελεφάντων είναι ένα από τα πιο φανταστικά ζώα της Ανταρκτικής, ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλά διαφορετικά είδη που πρέπει να παρατηρήσετε. Η φώκια του ενήλικα ελέφαντα μπορεί να ζυγίζει έως και πέντε τόνους και να έχει μέτρο έως έξι και μισό μέτρα. Τα θηλυκά είναι μικρότερα με βάρος περίπου 7 – 800 κιλά. Η περίοδος κύησης της γυναίκας είναι γύρω στους 9 μήνες, ωστόσο έχουν καθυστερήσει την εμφύτευση και ως εκ τούτου τα μωρά γεννιούνται μετά τους 12 μήνες, ωστόσο η εγκυμοσύνη διαρκεί 9 μήνες. Τα νεογέννητα μωρά ζύγιζαν περίπου 50 κιλά και μέσα σε τρεις μήνες έγιναν περίπου 150 κιλά. Ένα από τα άκρως κοινωνικά ζώα για μεγάλες ομάδες ή χαρέμια για ένα μήνα κατά την περίοδο αναπαραγωγής.

Θαλασσιος ελέφαντας

13. Δράκος Komodo

Το μοναδικό πλάσμα εθεάθη κυρίως σε τέσσερα νησιά και συγκεκριμένα, Κομόντο, Φλόρες, Ρίνκα και Γκίλι Μοτάνγκ. Ένα από τα παλαιότερα είδη ζώων που αναμένεται να υπάρχει εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ωστόσο, ανακαλύφθηκαν πριν από 100 χρόνια. Το όνομα του είδους έχει δοθεί επειδή βρίσκονται στο νησί Komodo. Το μεγαλύτερο είδος σαύρας μπορεί να φτάσει τα 10 πόδια σε μήκος και να ζυγίζει έως και 200 ​​κιλά. Στα σαρκοφάγα ζώα αρέσει να τρώνε χοίρους, ελάφια, φίδια, ψάρια και νεροβούβαλους. Η μέση διάρκεια ζωής του είδους είναι 30 χρόνια στην άγρια ​​φύση και μερικά ακόμη χρόνια σε αιχμαλωσία.

Δράκος του Κομόντο

14. Βίσωνας

Το μεγαλύτερο ζώο στη Βόρεια Αμερική, ωστόσο, τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Τα αρσενικά μπορούν να μεγαλώσουν έως και 10 πόδια και το βάρος τους περίπου 930 έως 2200 λίβρες με ύψος 6,6 πόδια. Μιλώντας για την εμφάνιση, τα ζωικά είδη έχουν κοντά, κυρτά και αιχμηρά μαύρα κέρατα στο κεφάλι. Μπορούν να φτάσουν μεταξύ 23 και 29 ίντσες. Διαθέτει χοντρή και καφέ επίστρωση που τους παρέχει μόνωση από το κρύο και άχρηστο καιρό. Ο βίσονας ζει σε μικρότερες ομάδες που ονομάζονται αγέλη, συμμορία ή εμμονή.

Ζώα των ΗΠΑ

15. Ινδικός ελέφαντας

Ένα από τα μεγαλύτερα θηλαστικά στον πλανήτη Γη και έχει κορμό του ασιατικού ελέφαντα έχει δύο δομές που μοιάζουν με δάχτυλα και τον βοηθά να εκτελεί δυνατές κινήσεις. Το δέρμα του είδους είναι καφέ έως σκούρο γκρι και ένα από τα πιο σημαντικά για την ασιατική κουλτούρα ακόμη και για χιλιάδες χρόνια. Έχουν εξημερωθεί και χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αλλά και για τη μετακίνηση βαρέων αντικειμένων. Ζει στο κοπάδι και οδηγείται από το γηραιότερο και συχνά μεγαλύτερο θηλυκό του κοπαδιού. Το κοπάδι αποτελείται από οκτώ έως 100 άτομα. Οι ασιατικοί ελέφαντες λατρεύουν να τρώνε γρασίδι, φλοιό, ρίζες και φύλλα και καλλιέργειες όπως η μπανάνα που καλλιεργούν οι αγρότες.

Ινδικά ζώα

Πόσα από αυτά τα μεγάλα άγρια ​​ζώα έχετε δει; Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι μερικά από τα βαρύτερα ζώα στον κόσμο είναι φυτοφάγα και καθόλου επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *