Τα 10 χειρότερα αεροπορικά ατυχήματα και περιστατικά στην ιστορία

Τα αεροπορικά ταξίδια είναι με μεγάλη διαφορά η πιο ασφαλής μέθοδος μεταφοράς. Ωστόσο, γενικά δεν ήταν τόσο ασφαλές. Έχουν σημειωθεί διάφορα σημαντικά αεροπορικά ατυχήματα και ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών πτήσεων, από την εισαγωγή των αεροπορικών ταξιδιών. Καθώς επεκτάθηκαν τα ταξίδια πτήσεων και διευρύνονταν το όριο μεταφοράς των πτήσεων, το ίδιο αυξήθηκαν και οι αποτυχίες από ατυχήματα. Αυτό που είναι κρίσιμο να σημειωθεί είναι ότι κάθε φιάσκο εισήγαγε νέες προόδους και θεσμούς στην ευημερία και την καινοτομία στα αεροηλεκτρονικά, καθιστώντας την την πιο ασφαλή μέθοδο μετακίνησης σήμερα. Εδώ είναι τα χειρότερα αεροπορικά ατυχήματα και περιστατικά στην ιστορία,

Αεροπορικά Ατυχήματα και Συμβάντα

1. Καταστροφή στο αεροδρόμιο της Τενερίφης (1977)

Αυτό που επρόκειτο να είναι ένα από τα πιο αισθητά άσχημα φιάσκο στην ιστορία των πτήσεων συνέβη λόγω μιας εξέλιξης τρομερών περιστάσεων, ξεκινώντας με μια έκρηξη στον αεροσταθμό της Γκραν Κανάρια στην Ισπανία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταληφθούν διάφορες πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Τενερίφης, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφικής πτήσης KLM Flight 4805 και Pan Am Flight 1736. Λόγω της πυκνής ομίχλης, της μη παρουσίας ραντάρ εδάφους και της κακής επικοινωνίας, τα δύο Boeing 747 συνετρίβη το ένα στο άλλο στο έδαφος, σκοτώνοντας καθένας από τους 583 επιβαίνοντες και στις δύο πτήσεις από τις οποίες αντέχουν μόλις 61 ταξιδιώτες από την πτήση Pan Am. Είναι ένα από τα χειρότερα αεροπορικά ατυχήματα και περιστατικά στην ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 μεγαλύτερες πτήσεις που μπορείτε να κάνετε το 2019

2. Japan Airlines Flight 123 (1985)

Το ατύχημα της πτήσης 123 της Japan Airlines παραμένει το πιο αισθητά τρομερό αεροπορικό δυστύχημα, συμπεριλαμβανομένης μιας μοναχικής ιπτάμενης μηχανής μέχρι σήμερα. Το Boeing 747 μετέφερε 524 ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας όταν συγκρούστηκε με το ανώμαλο έδαφος στο όρος Takamagahara, βορειοδυτικά του Τόκιο. Η πτήση, η οποία αποσύρθηκε από το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, ήταν καθ’ οδόν για την Οσάκα. Μόλις 12 λεπτά μετά την πτήση, συνέβη το ασύλληπτο, το αερόπλοιο υπέστη αγγειακή αποσυμπίεση.

Ένα από τα χειρότερα αεροπορικά ατυχήματα και περιστατικά στην ιστορία έχει προκαλέσει απώλεια του πηδαλίου και των πλαισίων που οδηγούνται στο νερό, καταστρέφοντας με επιτυχία την εντολή του πιλότου πάνω από το αερόπλοιο. Παρόλα αυτά, η ομάδα κατάλαβε πώς να κρατήσει το αεροπλάνο για άλλα 30 λεπτά, αλλά τελικά συγκρούστηκε με μια άκρη, σκοτώνοντας 520 ταξιδιώτες, αφήνοντας μόνο 4 επιζώντες.

3. Charkhi Dadri Mid-Air Collision (1996)

Το Charkhi Dadri είναι μια μικρή πόλη στα δυτικά του Νέου Δελχί που θα κατέληγε διαβόητη λόγω ενός φιάσκου στους ουρανούς της. Το αεροπορικό δυστύχημα μεταξύ της πτήσης 763 της Saudi Arabian Airlines και της πτήσης 1907 της Kazakhstan Airlines παραμένει το πιο τρομερά φρικτό φιάσκο του είδους του μέχρι σήμερα. Η πρόσκρουση συνέβη λίγο μετά την απογείωση της πτήσης Saudia από το Νέο Δελχί, ενώ η πτήση του Καζακστάν προετοιμαζόταν για την είσοδό της. Λόγω των φτωχών αγγλικών ικανοτήτων σχέσεων σε σχέση με τους Καζακστάν πιλότους και της μη εμφάνισης προαιρετικού ραντάρ παρατήρησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi, οι τρόποι πτήσης διέσχισαν και οι πιλότοι δεν μπόρεσαν να εκτρέψουν την πρόσκρουση. Καθένα από τα 349 άτομα στις δύο πτήσεις πέθανε στην καταστροφή.

4. Πτήση 981 της Turkish Airlines (1974)

Η πτήση 981 της Turkish Airlines χτύπησε έξω από το Παρίσι λόγω μιας ατέλειας στη δομή και της απογοήτευσης των μαροκινών υπευθύνων διαχείρισης υλικού να μελετήσουν και να κατανοήσουν κατάλληλα τις οδηγίες που τους δόθηκαν στην αγγλική και στην τουρκική γλώσσα. Έτσι, το άγκιστρο του οπίσθιου φορτίου άνοιξε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτό προκάλεσε γρήγορη αποσυμπίεση και αποσυναρμολογημένους συνδέσμους που άφησαν τους πιλότους χωρίς ισχύ πάνω από το αεροπλάνο. Το McDonnell Douglas DC-10 βούτηξε στο δάσος Έρμονβιλ, μόνο έξω από το Παρίσι, Γαλλία, σκοτώνοντας καθένα από τα 346 έτοιμα πνεύματα. Είναι ένα από τα χειρότερα αεροπορικά ατυχήματα και περιστατικά στην ιστορία.

5. Πτήση 191 της American Airlines (1979)

Το ατύχημα της πτήσης 191 της American Airlines παραμένει το πιο εξαιρετικά άσχημο ατύχημα αεροσκάφους εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και παρομοίως μετέφερε τη φήμη στο McDonnell Douglas DC-10. Η καταστροφή σημειώθηκε μόνο λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση, καθώς ένας από τους κινητήρες από το αριστερό φτερό του αεροπλάνου απομονώθηκε από το αεροπλάνο, γυρίζοντας πάνω από το υψηλότερο σημείο του πτερυγίου. Αυτό προκάλεσε κρίσιμη ζημιά και οδήγησε επίσης στον διαχωρισμό των γραμμών υγρού που κινούνται υπό πίεση. Το αεροσκάφος έγινε αμέσως ρολό, μεταμορφώθηκε και έπεσε σε ένα κοντινό χωράφι. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι η καταστροφή προκλήθηκε από σπασμένες στρατηγικές υποστήριξης που ακολουθούσε το προσωπικό της ιπτάμενης μηχανής, σκοτώνοντας κάθε ένα από τα 273 άτομα που ήταν έτοιμα, ακριβώς όπως 2 στο έδαφος.

6. Air India Flight 855 (1978)

Ένα από τα χειρότερα αεροπορικά ατυχήματα και περιστατικά στην ιστορία την Πρωτοχρονιά του 1978, η πτήση 855 της Air India αποσύρθηκε για το Ντουμπάι, από το αεροδρόμιο Santacruz, στη Βομβάη. Το 747 που χρησιμοποιήθηκε για την πτήση ήταν, στην πραγματικότητα, το πρώτο του είδους του που ασφαλίστηκε μέσω της Air India το 1971. Δυστυχώς, η πτήση δεν έφτασε πουθενά και συγκρούστηκε με την Αραβική Θάλασσα, ακριβώς έξω από την ακτή της Βομβάης, κοντά στην αναχώρηση . Το φιάσκο συνέβη λόγω της βλάβης των εργαλείων και της απογοήτευσης της ομάδας να αντιδράσει σωστά, λόγω της χωρικής σύγχυσης και της αδυναμίας τους να ελέγξουν τις μετρήσεις οργάνων AI με τον πραγματικό ορίζοντα υπό το φως της θαμπάδας πάνω από τον ωκεανό. Κάθε ένα από τα 213 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος πέθανε σε αυτό που είναι το δεύτερο πιο αξιοσημείωτο δυστύχημα αεροηλεκτρονικής στον Ινδικό τομέα.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο πολυτελείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

7. Air India Express Flight 812 (2010)

Η πτήση 812 της Air India Express είναι το τρίτο πιο θανατηφόρο ατύχημα αεροηλεκτρονικής που έχει συμβεί σε ινδικό έδαφος. Το αεροπλάνο πήγε στο Mangalore από το Ντουμπάι. Ο αεροσταθμός Mangalore είναι μόνο ένας από τους τρεις τερματικούς σταθμούς αεροπλάνων στη χώρα με τους καλύτερους επιτραπέζιους διαδρόμους προσγείωσης, πράγμα που σημαίνει ότι το μήκος του διαδρόμου είναι περιορισμένο ως αποτέλεσμα ανώμαλου εδάφους, με ξαφνική πτώση ή ρωγμή προς τη μία πλευρά. Η εξερεύνηση μιας άφιξης απαιτεί απίστευτη ακρίβεια και αυξημένη επίγνωση. Είναι ένα από τα χειρότερα αεροπορικά ατυχήματα και περιστατικά στην ιστορία.

Δυστυχώς, για αυτήν την κατάσταση ο πιλότος της ιπτάμενης μηχανής παρερμήνευσε την άφιξη και έφτασε πέρα ​​από το τυπικό σημείο προσγείωσης ενώ έκανε μερικές γκάφες. Κατά συνέπεια, το αεροπλάνο πέρασε ορμητικά από τον διάδρομο προσγείωσης και έπεσε πάνω από την μπλόφα με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να καταρρεύσει και να τυλιχτεί στις φλόγες. Το ατύχημα πήρε έτοιμες τις πολύτιμες υπάρξεις 158 ανθρώπων, με μόνο 8 επιζώντες.

8. Πτήση 587 της American Airlines (2001)

Το ατύχημα της πτήσης 587 της American Airlines είναι το δεύτερο πιο τρομερό ατύχημα αεροηλεκτρονικής που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πτήση πετούσε συνήθως μεταξύ του διεθνούς αεροδρομίου John F. Kennedy, στη Νέα Υόρκη, και του διεθνούς αεροδρομίου Las Américas, Άγιος Δομίνικος, Δομινικανή Δημοκρατία. Μόλις δύο ή τρεις μήνες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η πτήση συνετρίβη λίγο μετά την αναχώρηση, δημιουργώντας αμφιβολίες για ψυχολογικό πόλεμο. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι η καταστροφή συνέβη λόγω γκάφας πιλότου.

Ένα από τα χειρότερα αεροπορικά ατυχήματα και περιστατικά στην ιστορία όπου έγινε κατάχρηση του πηδαλίου ως αντίδραση στη διαταραχή της εγρήγορσης που δημιουργήθηκε από την πτήση που αποσύρθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα πριν. Λόγω της κατάχρησης του πηδαλίου, ο κατακόρυφος σταθεροποιητής απομονώνεται από το αερόπλοιο και οι κινητήρες επίσης απομονώνονται χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση πριν πέσει στο έδαφος. Το αεροπλάνο συγκρούστηκε με μια περιοχή στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, σφαγιάζοντας καθένα από τα 260 έτοιμα άτομα και 5 στο έδαφος.

9. Πτήση 370 της Malaysia Airlines (2014)

Η εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysian Airlines αντιλήφθηκε τα χαρακτηριστικά και τη δημιουργική ικανότητα πολλών το 2014, καθώς η ιπτάμενη μηχανή εξαφανίστηκε παράξενα στις 8 Μαρτίου 2014. Η πτήση ήταν καθ’ οδόν προς το Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ όταν ο κανονισμός του αεροδρομίου έχασε κάθε επαφή, χωρίς ειδοποίηση ή σημάδι για τυχόν προβλήματα. Παρά τις ευρείες επιδιώξεις που διεξάγονται από διαφορετικές χώρες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, κανένας υπαινιγμός του αερόπλοιου δεν ανακτήθηκε έως ότου εμφανίστηκε ένα flaperon στο νησί Reunion, σε απόσταση 3.700 χιλιομέτρων από την κύρια τοποθεσία εμφάνισης, τον Ιούλιο του 2015.

Οι δραστηριότητες καταδίωξης ήταν οι ευρύτερες και δαπανηρές όλων των εποχών, με το μεγαλύτερο μέρος να έχει δαπανηθεί για την προσπάθεια μέσα σε μερικούς μήνες. Σύμφωνα με ειδικούς, η πτήση άλλαξε πορεία για αδιευκρίνιστους λόγους και πιθανότατα συνέχισε το ταξίδι της έως ότου δεν είχε καύσιμα. Κάθε ένα από τα 239 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο τολμούσε να έχει χάσει τη ζωή του στο φιάσκο.

10. Πτήση 140 της China Airlines (1994)

Η πτήση 140 της China Airlines πετούσε σταθερά μεταξύ του διεθνούς αεροδρομίου Chiang Kai-shek της Ταϊπέι, στην Ταϊβάν, και του αεροδρομίου Nagoya, Ιαπωνία. Δυστυχώς, το ταξίδι στις 26 Απριλίου 1994 κατέληξε σίγουρα να μην είναι κανονικό όταν ο Πρώτος Αξιωματικός επί του σκάφους ενεργοποίησε κατά λάθος το σύλλογο TO/GA ή Απογείωση/Go-around εν ριπή οφθαλμού πριν το Airbus A300B4-622R φτάσει στη Ναγκόγια . Αυτή η λαβή αλλάζει τη θέση του γκαζιού σε αυτήν που απαιτείται για τις αναχωρήσεις και το γύρισμα.

Οι πιλότοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την περίσταση. Ωστόσο, ο αυτόματος πιλότος ματαίωσε τις προσπάθειές τους, όπως θα έπρεπε εν μέσω έναρξης TO/GA. Το αεροπλάνο έριξε αιχμηρά και η φθίνουσα ταχύτητα προκάλεσε επιβράδυνση. Το αεροπλάνο σε αυτές τις γραμμές χτύπησε δολοφονώντας 264 από τα 271 άτομα που επέβαιναν. Παραμένει το πιο αξιοσημείωτο πτητικό ατύχημα για την China Airlines και το δεύτερο πιο εξαιρετικά κακό σε ιαπωνικό έδαφος.

Σε περίπτωση που αυτή τη στιγμή είστε φορτωμένοι με φόβο και νευρικότητα για την επόμενη πτήση σας, μπορείτε να εισπνεύσετε απλά. Μόνο 2 από αυτές τις 10 καταστροφές συνέβησαν την πιο πρόσφατη δεκαετία και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να είναι ένας αξιοπρεπής δείκτης ασφάλειας πτήσεων σήμερα. Αν και το ανθρώπινο κόστος από τέτοια αεροπορικά ατυχήματα δεν μπορεί ποτέ να εκτιμηθεί, να θυμάστε ότι κάθε ένα από αυτά τα οδυνηρά περιστατικά προκάλεσε βελτιώσεις στην αεροναυπηγική καινοτομία και ασφάλεια, κάνοντας τα αεροπορικά ταξίδια πιο ασφαλή για όλους μας σήμερα. Είναι επίσης ένα από τα χειρότερα αεροπορικά ατυχήματα και περιστατικά στην ιστορία.

Αυτά είναι τα χειρότερα αεροπορικά ατυχήματα και περιστατικά στην ιστορία. Δημοσιεύστε τα σχόλιά σας.

Επιλεγμένη πηγή εικόνας: Wikimedia
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *