Τα 10 πιο όμορφα είδη σκώρων

Οι πεταλούδες δεν είναι τα μόνα όμορφα έντομα στον κόσμο. Αρκετοί σκώροι είναι γοητευτικός να κοιτάξουμε επίσης. Τόσο οι σκώροι όσο και οι πεταλούδες ανήκουν στην ίδια ομάδα εντόμων που ονομάζονται Lepidoptera. Αλλά δυστυχώς, σχεδόν όλοι οι σκώροι είναι νυχτόβιοι και συνήθως δεν μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες της μεγαλοπρέπειάς τους. Αλλά τώρα σας παρουσιάζουμε την πρώτη δεκάδα με τα πιο όμορφα είδη σκώρων από όλο τον κόσμο.

Όμορφο είδος σκώρου

1. ATLAS MOTH

Ο σκόρος Atlas είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη σκώρων στον κόσμο και επίσης, αναμφισβήτητα ο πιο όμορφος και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα μας. Βρίσκεται σε τροπικά και υποτροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, αυτός ο σκόρος μπορεί να έχει άνοιγμα φτερών έως και 11 ίντσες! Οι σκώροι του Άτλαντα έχουν χρώμα σκουριασμένο καφέ με περιγράμματα κίτρινου, μοβ και κόκκινου. Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι η άκρη του φτερού αυτού του σκόρου μοιάζει με κεφάλι φιδιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τρομάξει τα αρπακτικά του. Το όνομα «Άτλας» αναφέρεται στα περίπλοκα σχέδια και σχέδια στα φτερά του.

Είδος σκώρων

2. ΣΚΩΡΟΣ ΤΙΓΡΕΝ ΚΗΠΟΥ

Ο σκώρος του Garden Tiger είναι εντυπωσιακός πολύχρωμος, με μπροστινά φτερά σε καφέ σοκολάτα και έντονο κόκκινο πίσω. Αυτοί οι σκώροι είναι ευρέως διαδεδομένοι και βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρασία και τη Βόρεια Αμερική. Έχουν πραγματικά ελκυστικά φτερά με μαύρα στίγματα πάνω τους και αυτά τα φωτεινά φτερά μεταφέρουν επίσης το μήνυμα στα αρπακτικά του ότι είναι δυσάρεστο.

ΣΚΩΡΟΣ ΤΙΓΡΗΣ

3. ΣΚΩΡΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΗΣ

Ο σκόρος του φεγγαριού της Μαδαγασκάρης έχει σύντομη ζωή, ζει μόνο για περίπου μία εβδομάδα. Αυτό που κάνει αυτόν τον σκόρο τόσο ελκυστικό και εντυπωσιακό είναι οι μακριές, κόκκινες και κίτρινες ουρές του που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως άμυνα κατά των αρπακτικών. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτοί οι σκώροι βρίσκονται στα τροπικά δάση της Μαδαγασκάρης.

4. CECROPIA MOTH

Ο σκόρος Cecropia είναι ο μεγαλύτερος εγγενής σκόρος στη Βόρεια Αμερική και μπορεί να έχει άνοιγμα φτερών έως και 6 ίντσες. Αυτοί οι σκώροι φημίζονται για το μεγάλο τους μέγεθος και τον έντονο χρωματισμό τους. Βρίσκονται στα βραχώδη βουνά των Ηνωμένων Πολιτειών και στις περισσότερες επαρχίες του Καναδά. Έχει ένα έντονο κόκκινο σώμα με υπέροχα κοκκινοκαφέ φτερά με λευκές ρίγες. Αλλά αυτοί οι σκώροι είναι δύσκολο να εντοπιστούν καθώς είναι κυρίως ενεργοί μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

CECROPIA MOTH

5. LUNA MOTH

Οι σκώροι Luna βρίσκονται κυρίως στα φυλλοβόλα δάση του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού. Έχουν μεγάλο άνοιγμα φτερών και το χρώμα του σώματός του είναι το ίδιο εντυπωσιακό με το άνοιγμα των φτερών του. Έχει φαρδιά, ανοιχτό πράσινο χρώμα φτερά και εκθαμβωτικά μάτια στο μπροστινό και τα πίσω φτερά του. Τα φτερά δεν είναι εντελώς πράσινα καθώς οι άκρες έχουν ένα θαμπό μπλε χρώμα. Οι μακριές, σγουρές ουρές σε κάθε ένα από τα πίσω φτερά του δίνουν επίσης μια μαγευτική εμφάνιση.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 πιο περίεργα είδη σκώρων

Είδος σκώρων

6. ΣΚΟΡΟΣ ΓΕΡΑΚΙ ΠΙΚΡΙΝΔΟΥ

Αυτό το είδος ονομάζεται επίσης «πράσινος σκόρος του στρατού» και μπορείτε προφανώς να καταλάβετε γιατί. Έχει ανοιχτό πράσινο σώμα με τα φτερά του να έχουν διακριτικές λευκές ρίγες. Πήρε το όνομά του από τα κύρια τροφικά φυτά του – την πικροδάφνη. Ο σαγηνευτικός του χρωματισμός βοηθά στο καμουφλάζ του ενάντια στη βλάστησή του. Οι σκώροι γερακιού πικροδάφνης είναι εγγενείς στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

ΣΚΩΡΟΣ ΓΕΡΑΚΙ ΠΙΚΡΙΝΔΟΥ

7. ΣΚΩΡΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΛΕΟΠΑΡΔΑΣ

Ο Giant Leopard Moth διακρίνεται για τον σαγηνευτικό του χρώμα. Έχει μπλε-μαύρες κηλίδες στα αστραφτερά λευκά φτερά του. Είναι εντυπωσιακά σε μέγεθος καθώς και με άνοιγμα φτερών από 2 έως 3 ίντσες. Οι γιγάντιοι σκώροι λεοπάρδαλης βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όλη την Αμερική. Αλλά αυτοί οι σκώροι είναι αυστηρά νυχτερινοί, επομένως είναι δύσκολο να εντοπιστεί κάποιος παρά το έντονο χρώμα του. Ο γιγάντιος σκόρος της λεοπάρδαλης ονομάζεται επίσης «σκώρος της τίγρης με μάτια».

ΓΙΓΑΝΤΙΚΟΣ ΣΚΟΡΟΣ ΛΕΟΠΑΡΔΑΣ

8. ΡΟΖΙ ΣΦΕΝΤΑΜΟΣ

Οι ροζ σκώροι σφενδάμου είναι ενδημικοί στα δάση στην ανατολική Βόρεια Αμερική. Φαίνονται χνουδωτά, με ροζ φτερά και έχουν έντονο κίτρινο ή κρεμ σώμα. Αυτοί οι πολύχρωμοι σκώροι τρέφονται κυρίως με σφενδάμι, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου και του ζαχαρόχορτου, τόσο πολύ που μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και παράσιτο.

ΡΟΖΙ ΣΦΕΝΤΑΜΟΣ

9. ΔΥΣΦΑΝΙΑ ΜΙΛΤΑΡΗΣ

Αυτοί οι σκώροι εξαπλώνονται στη Νότια και Ανατολική Ασία και βρίσκονται σε χώρες όπως η Κίνα και η Μιανμάρ. Έχουν μακριά και στενά μπροστινά φτερά. Έχουν ένα λαμπερό κίτρινο σώμα με μωβ κηλίδες και ταινίες στο σώμα του καθώς και στα φτερά του. Αυτός ο σκόρος ονομάζεται επίσης «Ψεύτικος σκόρος της τίγρης».

ΔΥΣΦΑΝΙΑ ΜΙΛΤΑΡΗΣ

10. ΣΚΙΝΑΒΑΡΟΣ ΣΚΟΡΟΣ

Ο σκόρος της κιννάβαρης είναι ένας πολύχρωμος σκόρος που ακτινοβολεί και βρίσκεται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Έχει πολύ φωτεινά φτερά και είναι πολύ γνωστό για τα κόκκινα σημάδια στα μπροστινά του φτερά και τα υπέροχα κόκκινα πίσω φτερά του και το λαμπερό πορτοκαλί σώμα του. Αυτό όχι μόνο αυξάνει την ομορφιά του αλλά χρησιμεύει και ως προειδοποίηση για τους πιθανούς θηρευτές του. Αυτοί οι σκώροι είναι κυρίως ενεργοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά μπορούν να βρεθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΣΚΙΝΑΒΑΡΟΣ ΣΚΟΡΟΣ

Ορίστε, λοιπόν, η πρώτη δεκάδα της λίστας με τα πιο όμορφα είδη σκώρων από όλο τον κόσμο. Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη γνώμη σας στα σχόλια.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *