Τα 10 πιο εκπληκτικά αρχαία ερείπια των Ίνκας

Περισσότερα από 500 χρόνια πριν, η Αυτοκρατορία των Ίνκας κατασκεύασε ένα πλαίσιο δρόμων που αποτελούνταν από 40.000 χιλιόμετρα (25.000 μίλια) μονοπατιών που απλώνονταν από βορρά προς νότο μέσω της Χιλής, του Ισημερινού και του Περού. Αυτό το πλαίσιο των Ίνκας καταστρέφει πόλεις που συνδέονται σε όλη την περιοχή των Άνδεων. Μετά από 500 χρόνια, βλέπουμε μια ζωντανή επίδειξη των οικοδομικών ικανοτήτων των Ίνκας, καθώς βλέπουμε άψογα προστατευμένα σπίτια, αγροικίες και οχυρώσεις σε όλο το Περού. Θα απαριθμήσουμε εκπληκτικά αρχαία ερείπια Ίνκας στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, το πιο γνωστό από τα παλιά ερείπια των Ίνκας του Περού είναι το Μάτσου Πίτσου. Η αποκάλυψη των λειψάνων από τον Hiram Bingham το 1911 το έφερε στη φήμη και το 2007 το Machu Picchu κατέληξε σε ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου… ενώ σκαρφάλωσε στο Machu Picchu στο Classic Trail των Ίνκας, ή το Lares Inca Trail αποδείχθηκε ένα από τις καλύτερες αναρριχητικές συναντήσεις στον πλανήτη. Εδώ είναι η λίστα με τα 10 πιο εντυπωσιακά αρχαία ερείπια των Ίνκας,

Αρχαία ερείπια των Ίνκας

1. Μάτσου Πίτσου, Περού

Το Μάτσου Πίτσου είναι τα πιο υπέροχα και εκπληκτικά απαρχαιωμένα ερείπια των Ίνκας στον πλανήτη. Το 1911, το ερείπιο των Ίνκας ανακαλύφθηκε εκ νέου από τον αρχαιοφύλακα της Χαβάης Χιράμ αφού έμεινε καλυμμένο για αρκετό καιρό πάνω από την κοιλάδα Urubamba. Ξεκινώντας από το πρώτο στάδιο, το “Lost City of the Incas” είναι εντελώς ανεπαίσθητο. Είναι ένα από τα εκπληκτικά αρχαία ερείπια των Ίνκας στον κόσμο.

Περιβάλλεται από αγροτικές αυλές και ποτίζεται από κανονικές πηγές, η πόλη είναι εντελώς ανεξάρτητη. Παρά το γεγονός ότι η πόλη ήταν γνωστή τοπικά, ήταν σε μεγάλο βαθμό ασαφής στον έξω κόσμο πριν ανακαλυφθεί ξανά το 1911. Το Μάτσου Πίτσου έχει μετατραπεί στον πιο σημαντικό προορισμό διακοπών στο Περού από εκείνο το σημείο και μετά.

Διαβάστε επίσης: 10 μυστηριώδεις υποβρύχιες πόλεις του αρχαίου κόσμου

Μάτσου Πίτσου, Περού

2. Ολλανταϊτάμπο,Περού

Ένα από τα αρχαία ερείπια των Ίνκας στον κόσμο, το Ollantaytambo ήταν η αυτοκρατορική κατοικία του Κυρίαρχου Pachacuti κατά τη διάρκεια του Domain των Inca. Ο Pachacuti νίκησε την περιοχή και κατασκεύασε την πόλη με μια εντυπωσιακή εστίαση. Γέμισε ως οχύρωση για την απόφραξη των Ίνκας κατά την περίοδο της ισπανικής επιτυχίας του Περού. Όντας ένας σημαντικός προορισμός διακοπών, τα απομεινάρια των Ίνκας του Ollantaytambo ξεχωρίζουν από τα πιο γνωστά στάδια έναρξης για αναρρίχηση, γνωστά ως Μονοπάτι των Ίνκας.

OLLANTAYTAMBO, Περού

3. Choqueqirao,Περού

Choquequirao σημαίνει Υποστήριξη του Χρυσού. Βρίσκεται 3085 μέτρα (10.120 πόδια) πάνω από την επιφάνεια του ωκεανού, το Choquequirao βρίσκεται στις παρυφές των Cuzco και Apurimac. 180 βεράντες συνθέτουν ένα σχέδιο σκάλας σε αυτό το ερείπιο των Ίνκας. Το Choquequirao είναι πολύ μεγαλύτερο στη ζώνη σε αντίθεση με το Machu Picchu, το οποίο δουλεύτηκε σε ένα εντελώς μοναδικό στυλ. Το Choquequirao επισκέπτεται πολύ λιγότερο συχνά από το Machu Picchu με το σκεπτικό ότι μπορεί κανείς να πάει εκεί με τα πόδια ή με άλογο. Το ταξίδι στο Choquequirao από την Cachora μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερις ημέρες χωρίς το πλεονέκτημα των τροχών.

Διαβάστε επίσης: Top 10 διάσημοι τοίχοι στον κόσμο

CHOQUEQUIRAO

4. Pisac,Περού

Το Pisac σημαίνει «πέρδικα» στα Κέτσουα. Γενικά, οι Ίνκας κατασκεύασαν τις αστικές τους κοινότητες στην κατάσταση των πτηνών και των πλασμάτων, έτσι ο Pisac είναι καλουπωμένος από πέρδικα. Ένα στρατιωτικό οχυρό, θρησκευτικά ιερά και ατομικές κατοικίες ενσωματώνονται σε αυτόν τον ιστότοπο. Οι Ίνκας παραμελούν την Ιερά Κοιλάδα ανάμεσα στα βουνά Salkantay. Ο Písac πιστεύεται ότι φρουρεί τη νότια πρόσβαση στην Κοιλάδα της Αγιασμένης. Ομοίως έλεγχε μια πορεία που συνέδεε το Domain των Ίνκας με το περιθώριο της νεροποντής. Είναι ένα από τα απίστευτα αρχαία ερείπια των Ίνκας στον κόσμο.

PISAC

5. Sacsayhuaman,Περού

Βρίσκεται ψηλά πάνω από την πόλη του Κούσκο, το Sacsayhuamán είναι ένα συγκρότημα με τείχη των Ίνκας. Το Κούσκο, η υπέροχη πόλη απλώθηκε ως τζάγκουαρ, το πλάσμα που συμβόλιζε τη διοίκηση των Ίνκας. Η πλαγιά του Sacsayhuamán ήταν ο αρχηγός του τζάγκουαρ, το θεμελιώδες δικαστήριο ήταν το paunch και η σπονδυλική στήλη του διαμορφώθηκε από την πλωτή οδό Tullumayo.

Σε διάφορα επίπεδα κατασκευάστηκαν τρία παράλληλα διαχωριστικά με ασβεστόλιθους κολοσσιαίων μεγεθών. Τα διασταυρούμενα διαχωριστικά πιστεύεται ότι μιλούν στα δόντια του κεφαλιού του πάνθηρα. Το διαχωριστικό των Ίνκας κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε ένα μοναχικό κομμάτι χαρτιού να μην χωράει ανάμεσα σε πολλές πέτρες.

SACSAYHUAMAN

6. Isla Del SolΝησί στη λίμνη Τιτικάκα

Βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της λίμνης Τιτικάκα, το Isla Del Sol (Νησί του Ήλιου) είναι ένα τραχύ, ανώμαλο νησί. Σύμφωνα με τη θρησκεία των Ίνκας, αφού τα νερά μιας απίστευτης πλημμύρας άρχισαν να υποχωρούν, ήταν η κύρια γη που εμφανίστηκε και πότε πότε ο Ήλιος ανέτειλε έξω από το νησί για να φωτίσει τον ουρανό. Οι Ίνκας κατασκεύασαν μερικά ιερά μέρη στο νησί καθώς πίστευαν ότι ήταν η προέλευση του Θεού Ήλιου. Το Hallowed Shake και μια δομή που μοιάζει με λαβύρινθο που ονομάζεται Chicana είναι μεταξύ αυτών των ερειπίων των Ίνκας.

ISLA DEL SOL

7. Llactapata Ισπανία

Το Llactapata βρίσκεται στα 2.840 μέτρα (9.318 πόδια) πάνω από την επιφάνεια του ωκεανού κατά μήκος του μονοπατιού των Ίνκας. Σηματοδοτεί «High Town» στα Κέτσουα. Ο Μάνκο Ίνκα Γιουπάνκι αντέγραψε τον Λακταπάτα κατά τη διάρκεια της υποχώρησής του για να απογοητεύσει το ισπανικό ενδιαφέρον. Οι Ισπανοί δεν βρήκαν ποτέ το μονοπάτι των Ίνκας ή κάποιον από τους οικισμούς των Ίνκας εξαιτίας αυτών των προσπαθειών. Το Llactapata πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία και την ικανότητα συγκομιδής.

LLACTAPATA

8. Coricancha,Περού

Το Coricancha ήταν το πιο σημαντικό καταφύγιο στην Αυτοκρατορία των Ίνκας. Βρίσκεται στο Κούσκο, αρχικά ονομάστηκε IntiKancha, που σημαίνει «Ιερό του Ήλιου». Φύλλα από ισχυρό χρυσό κάποτε ασφάλιζαν τα διαχωριστικά και τα δάπεδα του ιερού και λαμπρά αγάλματα γέμισαν το αίθριο. Όπως και να έχει, καταστράφηκε σοβαρά από τους κατακτητές, όπως ένας τεράστιος αριθμός άλλων ορόσημων των Ίνκας.

Οι κατακτητές κατασκεύασαν μια χριστιανική εκκλησία με το όνομα Άγιος Δομίνικος πάνω από τα απομεινάρια. Ενώ οι σοβαροί σεισμοί έχουν βλάψει σοβαρά την εκκλησία, τα πέτρινα διαχωριστικά των Ίνκας εξακολουθούν να στέκονται λόγω της προηγμένης πέτρινης πλινθοδομής των Ίνκας. Τα διαχωριστικά πέτρας των Ίνκας κατασκευάστηκαν από γιγάντια, σταθερά αλληλένδετα τετράγωνα πέτρας.

CORICANCHA

9. Winay Wοποιαδήποτε, Περού

Στο μονοπάτι των Ίνκας, η τοποθεσία των Ίνκας στο Winay Wayna είναι ενσωματωμένη με μια πλαγιά που βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Urubamba. Θα μπορούσε να είχε συμπληρώσει ως στάση ανάπαυσης για τους κουρασμένους ταξιδιώτες στο δρόμο τους προς το διάσημο Μάτσου Πίτσου απλά όπως σε αυτό το σημείο. Τα ερείπια των Ίνκας του WinayWayna, που συνδέονται με μια σκάλα και δομές πηγών, υπάρχουν κτίρια πάνω και κάτω σπιτιών. Δίπλα στα σπίτια βρίσκεται μια περιοχή με αγροτικές βεράντες.

WINAY WANYA

10. Είδος θαλάσσιου ψαριούΣκωτία

Βρίσκεται ψηλά στις Άνδεις, το Moray είναι μια ερευνητική μονάδα γεωργίας των Ίνκας που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη ασφαλών και γενναιόδωρων ποικιλιών φυτών. Μερικά αίθρια κυκλικού κόμβου θα μπορούσαν να βρεθούν στην τοποθεσία. Καθώς οι χαμηλότερες βεράντες έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες, τα αίθρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις των διαφόρων κλιματικών συνθηκών στις αποδόσεις. Τα 150 μέτρα (492 πόδια) είναι περίπου πόσο βαθιά είναι η πιο βαθιά τρύπα με αντίθεση θερμοκρασίας έως και 15° C μεταξύ της κορυφής και του επιπέδου βάσης.

MORAY, Σκωτία

Αυτά είναι τα πιο εκπληκτικά ερείπια των αρχαίων Ίνκας στον κόσμο. Παρακαλώ κοινοποιήστε και δημοσιεύστε τα σχόλιά σας.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *