Τα 10 κορυφαία φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία που μπορείτε να αγοράσετε για το ωδείο σας

Ο καιρός συνεχίζει να θερμαίνεται κάθε χρόνο που περνάει ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Εν μέσω της αυξανόμενης θερμοκρασίας, καθίσταται επιτακτική ανάγκη να αναζητήσετε φυτά που μπορούν να διατηρήσουν τις συνθήκες ξηρασίας με ευκολία.

Ωδείο γνωρίζει τους αγώνες της διατήρησης υγιών φυτών, ειδικά σε αυτά τα κλίματα και είναι εδώ για να σας φέρει τον απόλυτο οδηγό.

Αυτά τα φυτά όχι μόνο θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση νερού αλλά θα ενισχύσουν και την ομορφιά του σπιτιού σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυτά που είναι ανθεκτικά στην ξηρασία μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις εξαιρετικά ζεστές συνθήκες ή την απαγόρευση των λάστιχων.

Με ενδιαφέρο, Τα ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά μπορούν να προσαρμοστούν σε ξηρές συνθήκες αβίαστα. Ωστόσο, όταν τα αγοράζετε, είναι σημαντικό να τα ποτίζετε, στην αρχή, για να τα βοηθήσετε να χτίσουν ένα ισχυρό ριζικό σύστημα.

Αυτά τα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία θα συνεχίσουν να συναρπάζουν εσάς και τους αγαπημένους σας σε ζεστό και ξηρό καιρό. Με αυτά τα φυτά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το συχνό πότισμα. Μαζί με τη βοήθεια των The Local Tree Experts, αποκτήστε τους το νωρίτερο για να κάνετε το σπίτι σας όμορφο και εντυπωσιακό.

Ταυτόχρονα, πρέπει να φροντίσετε να μην τα υπεργονιμοποιήσετε. Η αποστράγγιση είναι επίσης εξίσου σημαντική για αυτά τα φυτά. Σε περίπτωση που έχετε βαρύ αργιλώδες χώμα, δημιουργήστε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι ώστε να έχουν τις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης. Εάν προσπαθείτε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα φυτά για ένα ωδείο, εδώ είναι μερικά φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία που μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε:

1. Verbena Rigida και Verbena Bonariensis

Πηγή εικόνας: immediate.co.uk

Το φυτό φαίνεται υπέροχο και μπορεί να τονώσει σημαντικά την εμφάνιση του σπιτιού σας. Τα Verbena Rigida και Verbena Bonariensis έχουν γίνει το τέλειο παράδειγμα φυτών ανθεκτικών στην ξηρασία.

Έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή πολυετή φυτά που είναι εξοπλισμένα με μικροκαμωμένα τσαμπιά από αρωματικά μοβ λουλούδια. Τα λουλούδια διαρκούν όλη την περίοδο του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

Το Verbena έχει ισχυρό νέκταρ και επομένως μπορεί να προσελκύσει και πολύχρωμες πεταλούδες. Το θέαμα μπορεί να φαίνεται ευχάριστο στα μάτια σας. Το φυτό έχει την ικανότητα να φτάσει σε ύψος έως και 60 cm.

Μπορεί να υπάρχει εύκολα σε ένα σωστά στραγγιζόμενο, εύλογα γόνιμο έδαφος και σε ηλιόλουστη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα χρειαστείτε κανένα κλάδεμα με Verbena Rigida. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να κόψετε το Verbena Bonariensis την άνοιξη και το φθινόπωρο, διαφορετικά μπορεί να καταλάβει γρήγορα το δωμάτιο.

2. Blue Spire Perovskia atriplicifolia

Ακριβώς όπως το όνομά του, το μικροσκοπικό φυτό αναπτύσσει εκπληκτικά ιώδες-μπλε άνθη, ειδικά στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο.

Έχει όμορφα γκρίζα φύλλα που βγάζουν καταπληκτικό άρωμα. Το άρωμα των φυτών θα μαγέψει εσάς και τους φίλους σας.

Το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος έως και 1,5 μέτρο και μπορεί να διατηρήσει τις συνθήκες πλήρους ήλιου. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλά στραγγιζόμενο έδαφος για ιδανική και υγιή ανάπτυξη.

Πρέπει να κλαδέψετε το φυτό την άνοιξη, ώστε να έχετε μια καλή επίδειξη ανθοφορίας τους επόμενους μήνες.

3. Salvia jamensis

Πηγή εικόνας: immediate.co.uk/

Έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο ισχυρά φυτά που μπορεί να αντισταθεί στις ακραίες καιρικές συνθήκες σαν ένας πολεμιστής.

Η ποικιλία έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα καθώς παράγει ομάδες εκλεκτών κόκκινων και λευκών λουλουδιών. Τα άνθη συνεχίζουν να μεγαλώνουν από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Τη στιγμή που θα αγγίξετε τα φύλλα του φυτού, θα πάρετε ένα καλό άρωμα. Το φυτό είναι αρκετά εύκολο να αναπτυχθεί. Προσελκύει επίσης τις πεταλούδες ως αποτέλεσμα του ισχυρού νέκταρ του.

Μπορεί να διατηρηθεί σε συνηθισμένο, αποτελεσματικά στραγγιζόμενο έδαφος. Καθώς είναι φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία, φαίνεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τον ήλιο χωρίς πολλές δυσκολίες.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το προστατεύετε από υπερβολικά κρύους ανέμους και έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται μέχρι το ύψος του 1 μέτρου.

Πρέπει να το κλαδέψετε ελαφρά, ειδικά την άνοιξη για να εξαλείψετε τη νεκρή ανάπτυξη και θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τις ρίζες του φυτού το φθινόπωρο σε ψυχρότερες περιοχές.

4. Αψιθιά

Το φυτό είναι ευρέως γνωστό ως Artemisia Powis Castle. Είναι ένα θαμνώδες αιώνιο φυτό.

Δημιουργεί ένα ελκυστικό ρέον ανάχωμα από απαλό και ασημί πράσινο μακράς διαρκείας. και προσφέρει μια εντυπωσιακή αντίθεση με το συνηθισμένο πράσινο στην αυλή σας.

Μπορείτε να το φυτέψετε σε οποιαδήποτε ηλιόλουστη περιοχή του σπιτιού σας, αλλά πρέπει να του προσφέρετε ένα καλό καταφύγιο από το κρύο κύμα που πνέει τους χειμερινούς μήνες.

Το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί έως και 1 μέτρο σε μήκος. Μπορείτε να το κόψετε την άνοιξη για να διατηρήσετε την ομορφιά και τη συμπαγή του.

5. Γαλλική λεβάντα

Πηγή εικόνας: gardenia.net

Γνωστό και ως Lavandula stoechas, το φυτό θα σας αφήσει με δέος λόγω της ομορφιάς του.

Είναι ενδιαφέρον ότι όλα τα φυτά λεβάντας μπορούν εύκολα να διατηρήσουν τους σκληρούς καλοκαιρινούς μήνες με σημαντική ευκολία. Το φυτό θα αφήσει την οικογένεια και τους φίλους σας έκπληκτους από τις όμορφες χοντρές καρφίτσες από μωβ λουλούδια.

Στην επάνω πλευρά των λουλουδιών, θα παρατηρήσετε βιολετί βράκτια με ελαφρώς κόκκινες μοβ φλέβες. Το φυτό απαιτεί τη λιγότερη συντήρηση και θα ανθίσει στα τέλη της άνοιξης και τα άνθη διαρκούν μέχρι τον Αύγουστο.

Έχει επίσης αναδειχθεί ως το αγαπημένο των πεταλούδων. Το γκριζοπράσινο και πολυετές φύλλωμα του φυτού έχει υπέροχο άρωμα. Μπορεί να δυσκολεύεται τους μήνες των έντονων χειμώνων, επομένως ίσως είναι καλύτερο να το αφαιρέσετε από το ωδείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μπορεί να φτάσει σε μήκος 1 μέτρο. Μπορείτε να το κόψετε ελαφρά καθώς δεν χρειάζεται πολύ βαρύ κλάδεμα.

6. Πέτρινο

Το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί με εύρωστο τρόπο τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Το ανθεκτικό στην ξηρασία φυτό φαίνεται απολύτως εκπληκτικό και μπορεί να αναδείξει την κομψότητα των επίπλων και του σπιτιού σας.

Το φυτό είναι δημοφιλές για την αποθήκευση νερού στη δομή των φύλλων του και η κηρώδης επικάλυψη φύλλων του φυτού μπορεί εύκολα να αποτρέψει τη διαφυγή του νερού.

Το φυτό ευδοκιμεί με εξαιρετικό τρόπο το φλογερό απόγευμα ή τη μερική σκιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φυτό τόσο για κρεβάτια όσο και για μπορντούρες στον κήπο σας.

Μπορείτε επίσης να το καλλιεργήσετε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες για να βελτιώσετε την ομορφιά του μπαλκονιού ή των δωματίων σας. Όσον αφορά τη συντήρησή του, πρέπει να κρατήσετε μακριά τα ζιζάνια για να διατηρήσει την κανονική του ανάπτυξη.

Μπορείτε να το κλαδέψετε κατά διαστήματα για να αποκτήσετε φρέσκια ανάπτυξη που θα ενισχύσει την ομορφιά του.

7. Ασβεστολιθικό σπιτικό

Πηγή εικόνας: flickr.com

Το φυτό είναι επίσης διάσημο για το άλλο του όνομα Sempervivum calcareum.

Το εύκολο στη συντήρηση φυτό είναι αειθαλές και φαίνεται εκπληκτικό στο μπαλκόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας και ειδικά στο ωδείο σας.

Το φυτό έχει όμορφους δακτυλίους από γεωμετρικά μυτερά μπλε-πράσινα φύλλα με κόκκινες άκρες. Το Limestone houseleek παράγει αιχμές από ανοιχτόχρωμα ροζ άνθη από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Το ανθεκτικό στην ξηρασία φυτό μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Φαίνεται εκπληκτικό σε γλάστρες, κήπους με χαλίκι και βραχόκηπους της κατοικίας σας.

Το φυτό μπορεί να αντέξει τους σκληρούς καλοκαιρινούς μήνες και μπορεί να καλλιεργηθεί σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

8. Λάχανο φοίνικας

Το φυτό ονομάζεται κοινώς cordyline australis, λαχανόφοινικας ή λαχανόδεντρο.

Το φυτό φαίνεται κομψό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ομορφιά των παράκτιων κήπων, ειδικά σε μεγαλύτερες γλάστρες με μπορντούρες.

Το φυτό ονομάζεται επίσης αρχιτεκτονικό φυτό και παράγει πράσινα φύλλα.

Ο φοίνικας του λάχανου παράγει μικροκαμωμένα και αρωματικά άνθη κατά τη διάρκεια του μήνα Ιουλίου έως Αυγούστου. Η ευχάριστη μυρωδιά των λουλουδιών του φυτού θα σας μαγέψει και θα σας ανανεώσει.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε το φυτό σε ηλιόλουστα σημεία ή μερικώς σκιασμένες περιοχές. Πρέπει να του προσφέρετε καλή προστασία από τους ψυχρούς ανέμους. Όσον αφορά τη φροντίδα του, πρέπει να διατηρείτε το φυτό ζεστό τους μήνες του χειμώνα.

Μπορεί να σκεφτείτε να τυλίξετε τις γλάστρες με ελκυστικό φλις ή με φυσαλίδες. Εάν καλλιεργήσετε το φυτό στο έδαφος, μπορεί να καταστραφεί κατά τους ακραίους χειμερινούς μήνες.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Γιατί όταν οι καιρικές συνθήκες γίνουν ιδανικές για αυτό, το φυτό θα ξαναβγεί από τη βάση του.

9. Ροζ ροκ τριαντάφυλλο

Πηγή εικόνας: fineartamerica.com

Η ιδανική συνθήκη για γρήγορη ανάπτυξη του φυτού είναι το καλοκαίρι. Αυτό το εκπληκτικό φυτό όχι μόνο θα είναι ευχάριστο στα μάτια σας αλλά έχει επίσης αναδειχθεί ως ένα από τα καλύτερα φυτά για ωδείο.

Το φυτό θα τραβήξει την προσοχή οποιουδήποτε και θα γίνει ο φθόνος του γείτονά σας με την ομορφιά του.

Το ροκ τριαντάφυλλο είναι ένα μικροκαμωμένο φυτό και παράγει φύλλα με κυματιστές άκρες και συνήθως καλύπτεται από εντυπωσιακά μωβ-ροζ άνθη με κίτρινους στήμονες.

Είναι κατάλληλο για παραθαλάσσιο κήπο και προέρχεται από την ανατολική Μεσόγειο.

Πρέπει να εξασφαλίσετε την ασφάλειά του από ψυχρούς ανέμους που πνέουν τους χειμώνες. Πρέπει να το φυτέψετε στον ήλιο. Μπορεί να αναπτυχθεί έως και 1 μέτρο σε μήκος.

10. Καλειδοσκόπιο

Πηγή εικόνας: calloways.com

Το μικρό αλλά πολύχρωμο φυτό θα γεμίσει ολόκληρο τον κήπο σας με ένα εκπληκτικό άρωμα. Οι πεταλούδες θα λατρέψουν επίσης τη μυρωδιά του λουλουδιού του φυτού.

Τα φύλλα είναι αναβράζοντα κίτρινα και φαίνονται πράσινα την άνοιξη, ενώ το χρώμα θα αλλάξει σε βαθύ πράσινο και κρεμώδες χρυσό το καλοκαίρι και πορτοκαλί, κίτρινο και ελαφρώς κοκκινωπό τον μήνα του φθινοπώρου.

Φαίνεται εκπληκτικό όλο το χρόνο. Κατά τον μήνα Αύγουστο έως Οκτώβριο, θα παράγει αρωματικά ροζ και λευκά άνθη. Πρέπει να το κόψετε ελαφρά τον ανοιξιάτικο μήνα για να επιτρέψετε εύρωστη ανάπτυξη.

Συμπέρασμα:

Τα δέκα φυτά που αναφέρονται παραπάνω θα ενισχύσουν την ομορφιά του σπιτιού σας. Έτσι, όταν αρχίσετε να ψάχνετε ποια φυτά είναι καλύτερα για ένα ωδείο, η λίστα με τα φυτά που συζητήθηκαν παραπάνω μπορεί να είναι η απάντησή σας.

Αυτά τα ποικίλα φυτά θα κολλήσουν επίσης καλά με τα έπιπλα της σέρας και θα σας προσφέρουν την άνεση που επιθυμείτε και σας αξίζει. Όχι μόνο θα πάρετε καθαρό αέρα, αλλά εάν έχετε ένα φορτωμένο πρόγραμμα, αυτά τα φυτά θα εξοικονομήσουν τον πολύτιμο χρόνο σας, καθώς χρειάζονται λιγότερη συντήρηση και δεν χρειάζεται να τα ποτίζετε συχνά.

Αυτά τα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία θα συνεχίσουν να συναρπάζουν εσάς και τους αγαπημένους σας σε ζεστό και ξηρό καιρό. Με αυτά τα φυτά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το συχνό πότισμα. Αποκτήστε τα, λοιπόν, το νωρίτερο για να κάνετε το σπίτι σας όμορφο και εντυπωσιακό.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *