Τα 10 κορυφαία ζώα του κρύου καιρού

Οι χειμώνες των ανθρώπων είναι να ζεσταίνονται μέσα στο σπίτι και υπάρχουν πολλές χειμερινές δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι άνθρωποι, ωστόσο, για τα άλλα είδη που βρίσκονται στη φύση, είναι ένας αγώνας για επιβίωση. Πολλά ζώα προσαρμόζονται στον κρύο καιρό έχοντας αναπτύξει πολλαπλές άμυνες ενάντια στο τσουχτερό κρύο και τους πιο σκληρούς χειμώνες. Τα ζώα που ζουν όπου οι χειμώνες γίνονται σκληροί και τα εδάφη είναι τραχιά πρέπει να εξαρτώνται από άλλες άμυνες. Εδώ είναι 10 ζώα που ευδοκιμούν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, επικρατώντας των φυσικών ενδιαιτημάτων τους για να ζουν σε τέτοιες παγωμένες συνθήκες. Εδώ είναι μια λίστα με τα 10 κορυφαία ζώα του κρύου καιρού.

Ζώα ψυχρού καιρού

1. Arctic Fox

Γνωστή και ως πολική αλεπού, η αρκτική αλεπού βρίσκεται σε όλες τις αρκτικές περιοχές στο βόρειο ημισφαίριο. Μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -58 F τρυπώντας στο έδαφος ή στο χιόνι. Το στρογγυλό τους σώμα, το κοντό ρύγχος και τα μικρά αυτιά τους μειώνουν την επιφάνεια του σώματος και κατά συνέπεια την έκθεση στο ακραίο κρύο.

Έχει ένα μονωτικό στρώμα από παχύ γούνινο παλτό που παγιδεύει ένα στρώμα αέρα και διατηρεί τη θερμότητα του σώματος. Τα γούνινα πόδια και η έντονη αίσθηση της ακοής τα βοηθούν να περπατούν εύκολα στο χιόνι και να κυνηγούν θηράματα. Οι αλεπούδες της Αρκτικής έχουν λευκή γούνα που τις βοηθά να καμουφλάρονται στον πάγο και το χιόνι. Η γούνα τους αλλάζει χρώμα σε καφέ ή γκρι το καλοκαίρι για να τους βοηθήσει να εναρμονιστούν με το περιβάλλον τους.

πιο χαριτωμένα ζώα

2. Πολική Αρκούδα

Οι πολικές αρκούδες είναι πλήρως εξοπλισμένες για να επιβιώνουν σε κρύες καιρικές συνθήκες και έχουν πολλαπλές τεχνικές επιβίωσης. Ένα παχύ στρώμα μακριάς, βαριάς, λευκής γούνας τα βοηθά να ενσωματωθούν στο περιβάλλον τους, εκτός από το να τα κρατά ζεστά παγιδεύοντας ένα στρώμα μονωτικού αέρα. Η λιπαρή γούνα τους κρατά μακριά την υγρασία και την προστατεύει από τα παγωμένα νερά. Ένα στρώμα λάσπης ακριβώς κάτω από το δέρμα παρέχει μόνωση από το τσουχτερό κρύο. Οι πολικές αρκούδες έχουν μεγάλα πόδια με γούνινο πέλμα για να τις βοηθούν να περπατούν εύκολα στο χιόνι και τον πάγο. Έχει χαρακτηριστεί ως ευάλωτο είδος λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πολική αρκούδα
Πολική αρκούδα

Διαβάστε επίσης: Οι 10 κορυφαίες σαρκοφάγες αρκούδες στον κόσμο

3. Φάλαινα Beluga

Οι φάλαινες Beluga είναι εγγενείς στις θάλασσες της Αρκτικής και της Υποαρκτικής. Γνωστές και ως λευκές φάλαινες λόγω του ολόλευκου χρώματός τους που τις βοηθά να αναμειγνύονται στα παγωμένα ενδιαιτήματά τους. Το είδος είναι παρόμοιο με τα narwhals όπου το ραχιαίο πτερύγιο απουσιάζει στο σώμα τους και ως εκ τούτου μειώνεται το σωματικό βάρος που θα βοηθήσει στη μείωση της επιφάνειας του σώματος και έτσι στη διατήρηση της θερμότητας του σώματος. Οι φάλαινες Beluga έχουν μια σημαντική ποσότητα λίπους που τις βοηθά να επιβιώσουν στα παγωμένα νερά. Οι φάλαινες Beluga έχουν ένα όργανο ηχοεντοπισμού, γνωστό ως πεπόνι, στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού τους που τις βοηθά να βρίσκουν τρύπες κάτω από πάγο ενώ κυνηγούν και κολυμπούν κάτω από εκτεταμένα φύλλα πάγου. Επιβιώνουν με μια δίαιτα με ψάρια, καρκινοειδή και ασπόνδυλα.

Αρκτική περιοχή

4. Καριμπού

Ο Καριμπού είναι ένας Ρούντολφ που μπορεί να αναγνωριστεί εύκολα από τους κοκκινομύτη και φαίνεται αξιολάτρευτος. Το ζωικό είδος είναι εγγενές στην Αρκτική, την υποαρκτική και τις ορεινές περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Σιβηρίας. Το είδος των μεγάλων ελαφοκέρατων έχει μεγάλες και κούφιες οπλές που πιάνουν το έδαφος που μπορούν να τους βοηθήσουν να ταξιδέψουν και να επιβιώσουν στον πάγο και ακόμη και να σκάψουν μέσα στο χιόνι. Μιλώντας για την εμφάνιση, έχουν ένα γούνινο παλτό και το υπόστρωμα είναι παχύ με μακριές και κούφιες τρίχες.

Καριμπού

Διαβάστε επίσης: Τα 12 πιο εκπληκτικά κέρατα στο ζωικό βασίλειο

5. Narwhals

Το μεσαίου μεγέθους είδος φάλαινας είναι εγγενές στην περιοχή της Αρκτικής. Το είδος μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί από το πεπόνι του μετώπου και τις κοντές ρύγχους. Δεν έχουν ραχιαίο πτερύγιο που τους βοηθά να διατηρήσουν τη θερμότητα του σώματος και επίσης τους βοηθά να κολυμπούν με ευκολία κάτω από τα στρώματα πάγου της περιοχής ενώ κυνηγούν πλατψάρια. Επίσης, το στρώμα λάσπης στο σώμα τους τους βοηθά να ζεσταθούν στα παγωμένα νερά της Αρκτικής. Το είδος είναι επίσης προικισμένο με ένα εύκαμπτο κλουβί που μπορεί να αντέξει την ακραία πίεση των νερών της βαθιάς θάλασσας. Τα Narwhals μπορούν επίσης να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση οξυγόνου και να αποθηκεύσουν οξυγόνο για μεγάλες περιόδους.

Αρκτική περιοχή

6. Walrus

Ο υδάτινος ίππος είναι εγγενής στον Βόρειο Πόλο στις αρκτικές θάλασσες. Αυτά συνήθως φαίνονται στα ρηχά νερά πάνω από τις υφαλοκρηπίδες και λατρεύει να τρώει γαρίδες, καβούρια, μαλάκια και μαλακά κοράλλια. Μιλώντας για την εμφάνιση, έχουν ένα ογκώδες σώμα που το κρατά ζεστό και άνετο στα παγωμένα νερά της Αρκτικής όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους μηδέν βαθμούς. Οι μακρύι χαυλιόδοντες τους βοηθούν να σχηματίσουν τρύπες στον πάγο και να σκαρφαλώσουν έξω από το νερό στον πάγο. Οι θαλάσσιοι ίπποι χρησιμοποιούν επίσης τους χαυλιόδοντες τους για να σχηματίσουν τρύπες αναπνοής από το νερό στον πάγο. Τα χαρακτηριστικά τους μουστάκια είναι πολύ ευαίσθητα όργανα που συνδέονται με τους μύες και αποτελούνται από αίμα και νεύρα. Οι θαλάσσιοι ίπποι μπορούν να εξοικονομήσουν οξυγόνο κατά την κατάδυση επιβραδύνοντας τον καρδιακό τους ρυθμό.

Διαβάστε επίσης: 15 καλύτερα και μεγαλύτερα ενυδρεία στον κόσμο 2018

Αρκτική Περιοχή

7. Μόσχος βόδι

Το Musk OX είναι ένα από τα ζωικά είδη που μπορούν να επιβιώσουν σε κρύες καιρικές συνθήκες. Μιλώντας για την εμφάνιση, το εξωτερικό στρώμα καλύπτει ένα δευτερόλεπτο και έχει μια μονωτική επίστρωση που τους βοηθά να επιβιώσουν σε αυτές τις ψυχρές συνθήκες. Το ζωικό είδος εμφανίζεται κυρίως στον Αρκτική Καναδά και τη Γροιλανδία και λατρεύει να τρώει ρίζες και βρύα της τούνδρας. Οι οπλές τους είναι αιχμηρές για να σκάβουν μέσα στο χιόνι και τον πάγο για φαγητό. Χρησιμοποιούν τα μακριά, κυρτά κέρατά τους ως άμυνα ενάντια στα αρπακτικά. Μαζεύονται, μαζεύονται κοντά για να παραμείνουν ζεστοί και να προστατεύσουν το κοπάδι από τα αρπακτικά.

Αρκτική περιοχή

8. Λεοπάρ φώκια

Γνωστές και ως θαλάσσιες λεοπαρδάλεις ιθαγενείς στην Ανταρκτική. Ένας από τους πιο σκληρούς κυνηγούς είναι εξοπλισμένος με ισχυρά σαγόνια με μυώδες σώμα. Μιλώντας για την εμφάνιση, έχουν ένα σχέδιο γούνας στο σώμα τους που γίνεται σκούρο στην κορυφή και πιο ανοιχτό στους κάτω κοιλιακούς. Αυτή η γούνα λειτουργεί ως καμουφλάζ στο νερό που μπορεί να τους βοηθήσει να κυνηγήσουν ψάρια, πιγκουίνους, καλαμάρια και μικρότερες φώκιες με ευκολία. Επίσης, ένα παχύ στρώμα λάσπης τους παρέχει μόνωση και προστασία από το υπερβολικό κρύο.

Λεοπάρ φώκια

9. Αρκτικός Λαγός

Ένα από τα ζώα του κρύου καιρού, ο λαγός της Αρκτικής είναι εξοπλισμένος με πιο κοντά αυτιά που τους βοηθούν να εξοικονομούν τη θερμότητα του σώματος στις κρύες καιρικές συνθήκες. Έχουν επίσης ένα χοντρό γούνινο παλτό για να το κρατήσουν ζεστό. Δεδομένου ότι τα είδη ζώων δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη, συνήθιζε να σκάβει λαγούμια για να παραμείνει ζεστό. Επίσης, επιβιώνουν σε αυτές τις συνθήκες σκάβοντας φυτά και κλαδιά από το χιόνι για να φάνε. Η γούνα τους αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις εποχές. Είναι λευκά το χειμώνα που τους βοηθά να καμουφλάρονται από τους φυσικούς τους θηρευτές. Σαν μοσχοβολιστά, στριμώχνονται σε ομάδες για προστασία και ζεστασιά.

Αρκτική περιοχή

10. Λεοπάρδαλη του χιονιού

Ένα από τα πιο σκληρά ζώα στον κόσμο, η λεοπάρδαλη του χιονιού είναι εγγενής στην Κεντρική Ασία και είναι ένα μεγάλο είδος γάτας με μέτωπο θόλου. Μιλώντας για την εμφάνιση, το είδος έχει ένα παχύ τρίχωμα με κίτρινο χρώμα που τα βοηθά να παραμείνουν ζεστά στο τσουχτερό κρύο των αλπικών και ημιαλπικών περιοχών της Κεντρικής Ασίας. Μια μακριά και εύκαμπτη ουρά τους βοηθά να διατηρήσουν την ισορροπία τους σε βραχώδες έδαφος. Οι χοντρές ουρές τους, που περιέχουν μεγάλη ποσότητα λίπους, καλύπτονται με πλούσια γούνα και λειτουργούν ως άνετες κουβέρτες που προστατεύουν το πρόσωπό τους κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έχουν μικρά, στρογγυλεμένα αυτιά και στιβαρό σώμα καλυμμένο με παχιά γούνα, τα οποία ελαχιστοποιούν την απώλεια θερμότητας. Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού είναι είδος υπό εξαφάνιση λόγω του κυνηγιού, της λαθροθηρίας και της συνεχιζόμενης καταστροφής των απειλούμενων ορεινών οικοσυστημάτων.

Λεοπάρδαλη του χιονιού

Αυτά είναι τα ζώα του κρύου καιρού. Παρακαλώ κοινοποιήστε και δημοσιεύστε τα σχόλιά σας.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *