Τα 10 αγαπημένα ζώα του κόσμου

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, συναντάμε πολλά ζώα. Κάποια από αυτά μας αρέσουν και άλλα που δεν μας αρέσουν. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όλοι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα ζώα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μας χαρίστηκαν. Πάντα βρίσκουμε φίλο στα ζώα. Ένας σύντροφος, που μας ακούει και μας καταλαβαίνει χωρίς λόγια. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη για κατοικίδια έδειξε ότι το 30% των ιδιοκτητών κατοικίδιων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι τα κατοικίδιά τους ήταν καλύτερα ακροατές από τους ανθρώπους (διαβάστε περισσότερα στατιστικά για κατοικίδια εδώ)! Τα ζώα είναι πράγματι ένας θησαυρός για τα ανθρώπινα όντα, καθώς μπορούν να μας δώσουν ωχ και αχ, ενώ τα βλέπουμε να κάνουν φοβερά κόλπα στο τσίρκο, να μας συγκινούν όταν τα βλέπουμε σε ζωολογικούς κήπους να ταΐζουν ο φύλακας ή απλώς να βγάζουν φωτογραφίες μαζί τους. Ας προχωρήσουμε λοιπόν και ας διαβάσουμε για τα “Top 10 Αγαπημένα Ζώα του Κόσμου”.

Αγαπημένα Ζώα του Κόσμου

1. Σκύλοι

Ο οικόσιτος σκύλος είναι κυνοειδής που μοιάζει με λύκο στο γένος Canis και είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο χερσαίο σαρκοφάγο. Τα σκυλιά είναι και θα είναι πάντα «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Κανένα άλλο πλάσμα δεν αγαπά τους ανθρώπους όσο οι σκύλοι. Κατανοούν κάθε συναίσθημα, μας προστατεύουν όταν αισθάνονται κίνδυνο και μας βοηθούν με κάθε δυνατό τρόπο. Τα σκυλιά είναι οικόσιτα ζώα που δεν είναι μόνο σωματικά δυνατά αλλά και ψυχικά. Και μερικές φορές μας παρέχουν όλη τη συναισθηματική υποστήριξη που χρειαζόμαστε. Έτσι τα σκυλιά είναι το πιο αγαπημένο ζώο.

Διαβάστε επίσης: Οι 15 μεγαλύτερες ράτσες σκύλων στον κόσμο

Σκύλος

2. Γάτες

Η «House Cat», γνωστή και ως Domestic Cat ή Feral Cat, είναι ένα μικρό αιλουροειδές, καλός κυνηγός και διατίθεται σε διάφορα χρώματα και σχέδια γούνας. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ωστόσο, δεν είναι πραγματικά εξημερωμένα. Είναι πολύ έξυπνοι και καλοί στην επίλυση προβλημάτων. Η αγάπη μας για τις γάτες πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο στην εποχή των αιγυπτιακών θεών και θεών όπου οι γάτες λατρεύονταν ως θεότητες. Από τότε, εξακολουθούμε να θεωρούμε τις γάτες ως ένα από τα καλύτερα ζώα. Είναι πολύ έξυπνα ζώα και ανεξάρτητα.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 μεγαλύτερες γάτες στον κόσμο

Γάτα

3. Λύκοι

Οι λύκοι αγαπιούνται τόσο πολύ γιατί, σε ορισμένους πολιτισμούς, ο λύκος είναι πνεύμα και ένα από τα πιο χρήσιμα ζώα. Οι λύκοι θεωρούνται ως κορυφαίο αρπακτικό και ως βασικό είδος. Είναι γνωστοί ως οι αφανείς ήρωες των υγιών οικοσυστημάτων. Επίσης, μοιάζουν με τους ανθρώπους στις κοινωνικές δομές. Οι λύκοι είναι σε αγέλες. Οι λύκοι άλφα είναι οι ηγέτες και ο στόχος τους είναι απλός. Έτσι οδηγούμε τον κόσμο μας σήμερα. Οι λύκοι είναι σαρκοφάγοι κυνόδοντες που υπάρχουν σε διάφορα χρώματα και ράτσες και έχουν εξελιχθεί σε Σκύλοι. Φροντίζουν ο ένας τον άλλον και παραμένουν σκληροί στις πιο δύσκολες συνθήκες του καιρού. Όλοι εργάζονται ως ομάδα για να επιβιώσουν. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα ζώα μεταξύ των ανθρώπων του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 κορυφαία ζώα φάρμας στον κόσμο

Νυκτόβια ζώα

4. Δελφίνια

Τα δελφίνια είναι τόσο δημοφιλή μεταξύ των ανθρώπων επειδή είναι ένα από τα πιο έξυπνα ζώα στον κόσμο και επίσης όμορφα. Υπάρχουν διάφορα μέρη στον κόσμο όπου μπορείτε να δείτε δελφίνια να παίζουν. Ωστόσο, το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό τους είναι η ευφυΐα τους που δεν έχει αντίστοιχη στον κόσμο των ζώων. Τα είδη επικοινωνούν μεταξύ τους βγάζοντας διαφορετικούς ήχους. Τα δελφίνια είναι μια ευρέως διαδεδομένη και ποικιλόμορφη ομάδα πλήρως υδρόβιων θαλάσσιων θηλαστικών. Ανήκουν στην ομάδα Cetacea που αποκλείει τις φάλαινες και τις φώκαινες, επομένως για τους ζωολόγους, η ομαδοποίηση είναι παραφυλετική.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 καλύτερες τοποθεσίες παρακολούθησης φαλαινών στον κόσμο

ΔΕΛΦΙΝΙ

5. Τίγρης

Ένα από τα αγαπημένα και υπό εξαφάνιση ζώα στον κόσμο, η τίγρη είναι το μεγαλύτερο είδος γάτας, πιο αναγνωρίσιμο για το σχέδιο των σκούρων κάθετων λωρίδων σε κοκκινοπορτοκαλί γούνα με πιο ανοιχτόχρωμη κάτω πλευρά. Η τίγρη είναι ένα μοναδικό ζώο που παίζει καθοριστικό ρόλο στο ζωικό βασίλειο. Ο Τίγρης απεικονίζει βασιλεία, πάθος, θάρρος, ανδρεία, θυμό και υπερηφάνεια. Αυτός είναι ο λόγος που οι τίγρεις αγαπούνται από τόσους πολλούς σε όλο τον κόσμο. Αλλά δυστυχώς, οι τίγρεις περιλαμβάνονται παγκοσμίως ως απειλούμενα στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων ειδών της IUCN.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 καλύτερα άγρια ​​ζώα στον κόσμο

Τίγρη

6. Πιγκουίνοι

Πραγματικά ένα όμορφο και εκπληκτικό ζώο. Είναι σαν τορπίλες στο νερό, είναι εξαιρετικά έξυπνα και φροντίζουν πολύ ο ένας τον άλλον όταν ο καιρός είναι δύσκολος. Οι πιγκουίνοι είναι μια ομάδα υδρόβιων πτηνών που δεν πετούν. Ζουν σχεδόν αποκλειστικά στο νότιο ημισφαίριο, με ένα μόνο είδος, τον πιγκουίνο των Γκαλαπάγκος, που βρίσκεται βόρεια του ισημερινού. Οι πιγκουίνοι θεωρήθηκαν λανθασμένα ως Auks από τους εξερευνητές και έτσι ονομάστηκαν. Οι πιγκουίνοι χάνουν πολλή θερμότητα μέσω των ποδιών τους, επομένως έχουν ένα πολύ ανεπτυγμένο αγγειακό σύστημα για να ελαχιστοποιούν αυτή την απώλεια θερμότητας. Είναι ένα από τα αγαπημένα ζώα στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Τα 12 πιο χαριτωμένα ζώα στον κόσμο

Αυτοκράτορας Πιγκουίνος

7. Λιοντάρι

Ναι, τα λιοντάρια είναι επικίνδυνα, αλλά είναι επίσης τεράστιες χαριτωμένες γάτες που περιμένουν να τους φερθούν σαν βασιλιάδες. Είναι το πιο ισχυρό ζώο στο ζωικό βασίλειο. Και αφού είδε το “The Lion King” που δεν αγαπά τα λιοντάρια. Το λιοντάρι είναι μια από τις μεγάλες γάτες του γένους Panthera και μέλος της οικογένειας Felidae. Ο κοινώς χρησιμοποιούμενος όρος αφρικανικό λιοντάρι υποδηλώνει συλλογικά πολλά υποείδη στην Αφρική. Τα λιοντάρια είναι δημοφιλή σε πολλές θρησκευτικές πεποιθήσεις, γεγονός που τα καθιστά ένα πιο αγαπημένο ζώο στον κόσμο.

λιοντάρι

8. Άλογο

Αφού διαβάσετε το Black Beauty, είναι πραγματικά δύσκολο να μην σας αρέσουν τα άλογα. Τα άλογα ήταν ένας από τους πιο πιστούς συντρόφους των ανθρώπων σε όλη την ιστορία. Τα άλογα όχι μόνο μας οδήγησαν στη μάχη πριν από τα αυτοκίνητα, αλλά παρείχαν μεγάλη άνεση και υποστήριξη στους ανθρώπους. Το άλογο είναι ένα από τα δύο υπάρχοντα υποείδη του Equus ferus. Είναι ένα μονόποδα οπληφόρο θηλαστικό που ανήκει στην ταξινομική οικογένεια των ιπποειδών και μπορεί να εξημερωθεί, να εκτραφεί και να εκπαιδευτεί, ως ποσότητα. Είναι πλάσματα με κατανόηση που προσδιορίζουν κάθε σας διάθεση. Σε αγαπούν μέχρι το τέλος τους και έτσι οι άνθρωποι αγαπούν τόσο πολύ αυτά τα πλάσματα.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο δημοφιλείς ράτσες αλόγων στον κόσμο

Friesian άλογο

9. Αλεπού

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι άνθρωποι λατρεύουν τις αλεπούδες. Είναι αναμφισβήτητα υπέροχα πλάσματα που αγαπούν πολλοί. Οι αλεπούδες είναι μικρά έως μεσαίου μεγέθους ζώα και ανήκουν στην οικογένεια των Canidae μαζί με άλλα ζώα όπως τα τσακάλια, οι λύκοι και οι οικόσιτοι σκύλοι. Μερικά από τα πιο γνωστά είδη αλεπούς είναι η αλεπού fennec, η κόκκινη αλεπού, η γκρίζα αλεπού, η αρκτική αλεπού και η γρήγορη αλεπού. Οι αλεπούδες θεωρούνται ένα από τα πιο προσαρμοστικά ζώα γιατί μπορούν να ζήσουν σχεδόν σε κάθε ήπειρο. Οι αλεπούδες ποικίλλουν από όλα τα διαφορετικά χρώματα και ενδιαιτήματα. Οι αλεπούδες μπορεί να είναι βαθύ κόκκινο, ανοιχτό μαύρισμα ή λευκό.

Κοιμωμένη Αλεπού

10. Πάντα

Λοιπόν, ποιος δεν αγαπά ένα panda; Είναι μαύρα, λευκά και ασιατικά αλλά είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα ζώα που έχουν δει ποτέ. Είναι μια αρκούδα που κατάγεται από τη νοτιοκεντρική Κίνα. Αναγνωρίζεται εύκολα από τις μεγάλες, χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες γύρω από τα μάτια του, με τα χρόνια και σε όλο το στρογγυλό σώμα του. Τα πάντα διαδραματίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στα δάση μπαμπού της Κίνας απλώνοντας σπόρους και βοηθώντας τη βλάστηση να αναπτυχθεί.

Αρκτοειδές ζώο της ασίας

Αυτά είναι τα 10 αγαπημένα ζώα στον κόσμο. Παρακαλώ κοινοποιήστε και δημοσιεύστε τα σχόλιά σας.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *