Τα πιο πολύτιμα αυτόγραφα στον κόσμο

Ένα αυτόγραφο είναι η προσωπική υπογραφή κάθε ατόμου. Και ενώ οι υπογραφές μας, των απλών ανθρώπων, ισχύουν μόνο αν υπογράψουμε τραπεζικό λογαριασμό, επιχειρηματικό συμβόλαιο κ.λπ., υπάρχουν και αυτόγραφα διάσημων ανθρώπων για τους οποίους οι πραγματικοί συλλέκτες είναι έτοιμοι να παραμερίσουν πραγματικό πλούτο.

Ενώ κάποιοι υπογράφουν με το πλήρες όνομά τους, άλλοι χρησιμοποιούν αρχικά ή ένα καλλιτεχνικά τροποποιημένο αυτόγραφο. Η συλλογή αυτόγραφων διασημοτήτων είναι ένα χόμπι για πολλούς και για άλλους είναι μια καλή πηγή εισοδήματος επειδή υπάρχουν πολλοί συλλέκτες αυτόγραφων. Λένε ότι κάθε προϊόν έχει τον πελάτη του. Ίσως γι’ αυτό ακριβώς κάποιοι μαζεύουν αυτόγραφα. Ενώ κάποιοι το απολαμβάνουν πραγματικά, δημιουργώντας μια συλλογή για τον εαυτό τους, υπάρχουν και εκείνοι που το βλέπουν ως πραγματική κληρονομιά για τους απογόνους τους.

Πολλοί λένε ότι ένα αυτόγραφο αποκαλύπτει την προσωπικότητα ενός ατόμου, οπότε μια ματιά στην υπογραφή αρκεί για να ανακαλύψουν οι ειδικοί τι είναι άντρας. Πολλοί στον κόσμο των διασήμων δεν μοιράζονται τα αυτόγραφά τους τόσο συχνά, οπότε μπορείτε να υποθέσετε ότι είναι από τα πιο πολύτιμα. Η λίστα μας περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σπάνια αυτόγραφα στον κόσμο. Πρόκειται για ανθρώπους του θεάματος, της πολιτικής, καθώς και της τέχνης και της λογοτεχνίας. Όλοι όσοι είναι παθιασμένοι συλλέκτες αυτόγραφων διασημοτήτων ή έχουν κάποιους που το θεωρούν πολύτιμο, μπορούν να επισκεφτούν το taminautographs.com και ίσως βρουν αυτό ακριβώς που ψάχνουν.

Ποια είναι τα πιο πολύτιμα αυτόγραφα;

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Πηγή εικόνας: history.com

Ο William Shakespeare έγραψε εκατοντάδες σονέτα και περίπου 38 θεατρικά έργα. Παρόλα αυτά δεν άφησε πολλές υπογραφές πίσω του. Από όσο γνωρίζουμε, έχουν μείνει μόνο έξι υπογεγραμμένα έγγραφα και το αυτόγραφό του υπολογίζεται στα 5 εκατομμύρια δολάρια! Οι ειδικοί λένε ότι ο Σαίξπηρ υπέφερε από τρέμουλο και γι’ αυτό η υπογραφή του έμοιαζε διαφορετική κάθε φορά. Επίσης συντόμευε πολύ συχνά το όνομά του (Shakp), που ήταν συνηθισμένο εκείνη την εποχή.

Γουόλτ Ντίσνεϋ

Πηγή εικόνας: d23.com

Όλοι θυμόμαστε τον Walt Disney, τον δημιουργό των πιο όμορφων καρτούν. Συχνά κουβαλούσε μαζί του υπογεγραμμένα χαρτιά, τα οποία μοίραζε στους θαυμαστές. Ήταν αναγνωρίσιμος από τη συγκεκριμένη εμφάνισή του γιατί εκτός από την υπογραφή του ήταν πάντα ζωγραφισμένος ο Μίκυ Μάους. Η αξία της υπογραφής κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 17.500 δολαρίων.

Τζίμι Χέντριξ

Ο James Marshall Hendrix είναι ένας θρύλος της ροκ και ένας απίστευτα ταλαντούχος κιθαρίστας. Επηρέασε πολλές μουσικές κατευθύνσεις και ήταν γνωστός για τις ασυνήθιστες ερμηνείες του. Έτσι μπορούσες να τον δεις να παίζει κιθάρα με τα δόντια του, πίσω από την πλάτη του και ούτω καθεξής. Αν και έφυγε από τη ζωή πριν από ακριβώς 50 χρόνια, εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης δημοτικότητας και ακούγεται με χαρά τόσο από τις νεότερες όσο και από τις μεγαλύτερες γενιές. Το υπογεγραμμένο συμβόλαιό του το 1965 πουλήθηκε για ένα εκπληκτικό ποσό 200.000 δολαρίων.

Μπέμπα Ρουθ

Αυτός ο διάσημος Αμερικανός παίκτης του μπέιζμπολ μοιράστηκε πολλά αυτόγραφα, αλλά θα ξεχωρίσουμε ακόμα ένα υπογεγραμμένο μπέιζμπολ που πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2012 για 388.375 δολάρια. Από αυτό το σπουδαίο σπάνια θα βρείτε αυτόγραφο σε χαρτί, τα περισσότερα είναι σε μπέιζμπολ.

Πριγκίπισσα Ντιάννα

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι σίγουρα η πιο αγαπημένη πριγκίπισσα όλων των εποχών. Ήταν γνωστή για την ήπια φύση της και για μια μεγάλη ανθρωπίστρια. Μετά τον πρόωρο θάνατό της, το αυτόγραφο της ίδιας και του συζύγου της, πρίγκιπα Κάρολου, έφτασε στην αξία των 3.576,69 ευρώ.

Τζον Λένον

Ο θρύλος του παγκοσμίου φήμης συγκροτήματος, των Beatles, John Lennon, σκοτώθηκε από έναν άνδρα που, λίγο πριν το φόνο, ζήτησε να υπογραφεί αυτός ο μουσικός θρύλος στο άλμπουμ του. Το 2003, αυτό το άλμπουμ πουλήθηκε για 525.000 $ και η τιμή του έχει αυξηθεί μέχρι σήμερα.

Bruce Lee

Πηγή εικόνας: brucelee.com

Αυτός ο δεξιοτέχνης, ηθοποιός και παραγωγός των πολεμικών τεχνών είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις ταινίες του. Ακόμα και σήμερα, μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, πολλοί τον σκέφτονται όταν ακούνε τη λέξη καράτε. Η αξία του αυτόγραφου του κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 30.000 δολαρίων.

Αβραάμ Λίνκολν

Χάρη στην υπογραφή του στη Διακήρυξη της Χειραφέτησης, εκατομμύρια άνθρωποι ελευθερώθηκαν από τη δουλεία. Υπέγραψε συνολικά 48 αντίτυπα και σήμερα είναι μόνο 26. Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχει πετύχει, δεν είναι περίεργο που το αυτόγραφό του αξίζει 3,7 εκατομμύρια δολάρια! Είναι επίσης σημαντικό να πούμε ότι δεν είχε κάθε αντίγραφο την ίδια αξία, αλλά η τιμή αυξανόταν από χρόνο σε χρόνο.

Ποια είναι η μορφή;

Πηγή εικόνας: unsplash.com

Υπάρχουν διάφορες μορφές αυτόγραφων, μερικά είναι γραμμένα σε ένα κομμάτι χαρτί, ρούχα, οι αθλητές συνήθως υπογράφουν στις μπάλες με τις οποίες έπαιξαν κ.ο.κ. Η υπογραφή μιας σύμβασης ή ενός πλήρους εγγράφου θα έχει συνήθως τη μεγαλύτερη αξία. Επιπλέον, μια χειρόγραφη επιστολή με προσωπική υπογραφή έχει μεγάλη αξία. Για παράδειγμα, η επιστολή του Αϊνστάιν για τις επιστημονικές του θεωρίες θα άξιζε μια περιουσία.

Η αξία του αυτόγραφου θα επηρεαστεί επίσης από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Εάν υπάρχει ζημιά από νερό, ρωγμές ή κάτι άλλο, θα επηρεάσει σημαντικά τη μείωση της αξίας.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η αξία των αυτόγραφων των αποθανόντων διασημοτήτων είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνων που είναι ακόμη εν ζωή. Η τιμή μπορεί να κυμαίνεται από μερικές χιλιάδες έως μερικά εκατομμύρια, ανάλογα με το πόσα ίχνη έχει αφήσει αυτό το άτομο στην πολιτιστική ζωή και την κοινωνία σε όλο τον κόσμο.

συμπέρασμα

Ωστόσο, όταν αγοράζετε αυτόγραφα διασημοτήτων, είναι σημαντικό να είστε πολύ προσεκτικοί. Μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να αποδειχθεί αν το αυτόγραφο είναι πρωτότυπο ή όχι. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αγοράζετε ένα αυτόγραφο από πρώτο χέρι, δηλαδή από άτομο που έχει έρθει σε άμεση επαφή με την σταρ. Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό να στείλετε μια υπογραφή για επαλήθευση σε ειδικούς για να επιβεβαιώσετε τη γνησιότητα. Τα ψεύτικα αυτόγραφα συχνά αναπαράγονται μηχανικά. Μπορείτε να κάνετε τον βασικό έλεγχο μόνοι σας, και αυτός είναι να περάσετε τον αντίχειρά σας πάνω από την υπογραφή. Αν είναι ίσιο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι πλαστό. Επίσης, αν μπορείτε να νιώσετε την υφή του μελανιού στο πάνω μέρος του χαρτιού με το δάχτυλό σας, αυτό είναι άλλη μια ένδειξη ότι είναι ψεύτικο. Εάν είστε ήδη έτοιμοι να επενδύσετε σε αυτό, απευθυνθείτε σε ειδικούς που θα σας πουν εύκολα αν είναι το πρωτότυπο ή όχι.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *