Σχεδιάστε έναν γάμο προορισμού χωρίς να χάσετε το μυαλό σας ─ 6 Συμβουλές για πολυάσχολους ανθρώπους

Οι γάμοι προορισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσετε τις ονειρεμένες διακοπές με μια αξέχαστη γαμήλια γιορτή. Ωστόσο, ο προγραμματισμός ενός γάμου προορισμού μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία, ειδικά για πολυάσχολους ανθρώπους. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τον γάμο προορισμού σας χωρίς να χάσετε το μυαλό σας.

1. Επιλέξτε τον σωστό προορισμό

Το πρώτο και πιο κρίσιμο βήμα στον προγραμματισμό ενός γάμου προορισμού είναι η επιλογή της σωστής τοποθεσίας. Λάβετε υπόψη την προσβασιμότητα των καλεσμένων σας και το κόστος ταξιδιού, διαμονής και διατροφής. Μπορεί επίσης να θέλετε να ερευνήσετε τον καιρό, τον πολιτισμό και τις νομικές απαιτήσεις της τοποθεσίας για τον γάμο.

2. Προσλάβετε έναν Wedding Planner

Η πρόσληψη ενός ταξιδιωτικού πράκτορα γάμου σε τοπικό προορισμό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφίσετε το άγχος και να διασφαλίσετε ότι η μεγάλη μέρα σας θα κυλήσει ομαλά. Ένας διοργανωτής γάμου μπορεί να χειριστεί όλες τις λεπτομέρειες, όπως την επιλογή του χώρου, την εστίαση, τη διακόσμηση και τον συντονισμό του πωλητή. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε σε τυχόν νομικές ή πολιτισμικές διαφορές που μπορεί να προκύψουν στον επιλεγμένο προορισμό σας.

3. Σχεδιάστε εκ των προτέρων

Πηγή: glamourmagazine.co.uk

Ο προγραμματισμός ενός γάμου προορισμού μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο και απαιτεί εκτεταμένη προετοιμασία και οργάνωση. Η οργάνωση μπροστά μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλα κυλούν ομαλά και ότι έχετε την τέλεια μέρα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να σχεδιάσετε τον γάμο προορισμού σας.

Δημιουργήστε μια λωρίδα χρόνου και μια λίστα ελέγχου

Το πρώτο βήμα στον μελλοντικό προγραμματισμό είναι να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα και λίστα ελέγχου. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο και να διασφαλίσετε ότι όλα θα ολοκληρωθούν έγκαιρα. Ορίστε προθεσμίες για κάθε εργασία, όπως η κράτηση του χώρου σας, η επιλογή προμηθευτών και η αποστολή προσκλήσεων. Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τυχόν χρόνο ταξιδιού ή καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τον προγραμματισμό ενός γάμου προορισμού.

Ερευνήστε τον προορισμό σας

Πριν κάνετε κράτηση για οτιδήποτε, ερευνήστε τον προορισμό που έχετε επιλέξει. Μάθετε για το κλίμα, τα τοπικά έθιμα και τις νομικές απαιτήσεις για τον γάμο. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τη διαθεσιμότητα των πωλητών, των καταλυμάτων και της μεταφοράς. Η οργάνωση μπροστά μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν απροσδόκητες εκπλήξεις και να διασφαλίσετε ότι η ημέρα του γάμου σας είναι όλα όσα ονειρευόσασταν.

Πωλητές βιβλίων νωρίς

Η έγκαιρη κράτηση των πωλητών σας είναι ζωτικής σημασίας κατά την οργάνωση ενός γάμου προορισμού. Οι δημοφιλείς προμηθευτές μπορούν να κάνουν κράτηση γρήγορα, επομένως είναι σημαντικό να τους εξασφαλίσετε το συντομότερο δυνατό. Αυτό περιλαμβάνει τον φωτογράφο, τον τροφοδότη, τον ανθοπώλη σας και οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή μπορεί να χρειαστείτε. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσλάβετε έναν τοπικό διοργανωτή γάμου που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν γλωσσικά ή πολιτισμικά εμπόδια που μπορεί να προκύψουν.

Επικοινωνήστε με τους Καλεσμένους σας

Όταν σχεδιάζετε έναν γάμο προορισμού, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με τους καλεσμένους σας. Ενημερώστε τους για την ημερομηνία και την τοποθεσία του γάμου όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να μπορούν να οργανώσουν το ταξίδι τους. Δώστε τους πληροφορίες για τα καταλύματα, τα τοπικά αξιοθέατα και τυχόν προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο γάμου που περιλαμβάνει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες και τις συχνές ερωτήσεις.

4. Απλοποιήστε τη Λίστα επισκεπτών

Πηγή: auronia.co.uk

Όταν πρόκειται για την οργάνωσή του, η δημιουργία μιας λίστας καλεσμένων είναι ένα από τα πιο κρίσιμα βήματα. Το να αποφασίσετε ποιον θα προσκαλέσετε μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν οργανώνετε έναν γάμο διακοπών. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να προσκαλέσετε όλους όσους γνωρίζετε, η διατήρηση της λίστας καλεσμένων μικρή μπορεί να σας βοηθήσει να απλοποιήσετε τη διαδικασία και να εξοικονομήσετε χρήματα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να απλοποιήσετε τη λίστα καλεσμένων σας για το γάμο σας.

Δώστε προτεραιότητα σε στενή οικογένεια και φίλους

Το πρώτο βήμα για την απλούστευση της λίστας καλεσμένων σας είναι να δώσετε προτεραιότητα στην κοντινότερη οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δεν μπορείς να φανταστείς να παντρευτείς χωρίς. Σκεφτείτε να προσκαλέσετε γονείς, αδέρφια, παππούδες και γιαγιάδες και καλύτερους φίλους.

Δημιουργήστε μια B-List

Εάν δυσκολεύεστε να περιορίσετε τη λίστα καλεσμένων σας, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια λίστα B. Αυτοί είναι καλεσμένοι που θα θέλατε να προσκαλέσετε εάν το επιτρέπει ο χώρος. Στείλτε τις αρχικές σας προσκλήσεις στους καλεσμένους σας στη λίστα Α και περιμένετε τις απαντήσεις τους. Εάν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε να προσκαλέσετε επισκέπτες από τη λίστα B.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να διοργανώσετε μια δεξίωση στο σπίτι

Εάν σχεδιάζετε έναν γάμο, μπορεί να μην είναι εφικτό να προσκαλέσετε όλους με τους οποίους θα θέλατε να γιορτάσετε. Σκεφτείτε να οργανώσετε μια δεξίωση στο σπίτι μετά το γάμο για όσους δεν μπορούσαν να παρευρεθούν. Αυτή μπορεί να είναι μια πιο προσιτή επιλογή και μπορεί να σας επιτρέψει να γιορτάσετε με περισσότερα άτομα χωρίς το πρόσθετο άγχος του προγραμματισμού ενός μεγάλου γάμου.

Περιορίστε τα Plus Ones

Εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε τη λίστα των καλεσμένων σας μικρή, εξετάστε το ενδεχόμενο να περιορίσετε τα συν ένα. Προσκαλέστε επισκέπτες μόνο με μακροχρόνιους συντρόφους ή συζύγους και μην επιτρέπετε στους επισκέπτες να φέρνουν χαλαρά ραντεβού ή φίλους.

5. Κρατήστε τη διακόσμηση απλή

Όταν σχεδιάζετε έναν γάμο προορισμού, είναι εύκολο να παρασυρθείτε με περίτεχνα διακοσμητικά και floral συνθέσεις. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να έχετε κατά νου ότι η φυσική ομορφιά του προορισμού σας πρέπει να είναι το αστέρι της παράστασης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε τη διακόσμηση σας απλή αλλά κομψή για τον αρραβώνα του προορισμού σας.

Ενσωματώστε τοπικά στοιχεία

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσετε μια πινελιά τοπικής γοητείας στο γάμο σας είναι να ενσωματώσετε τοπικά στοιχεία στη διακόσμησή σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση τοπικών λουλουδιών, την ενσωμάτωση πολιτιστικών στοιχείων στις ρυθμίσεις του τραπεζιού σας ή τη χρήση τοπικών υφασμάτων στη διακόσμησή σας. Αυτές οι μικρές πινελιές μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια μοναδική και αυθεντική ατμόσφαιρα για τον γάμο σας.

Επιλέξτε απλή και κομψή διακόσμηση

Όσον αφορά τη διακόσμηση, το λιγότερο είναι συχνά περισσότερο. Επιλέξτε απλή και κομψή διακόσμηση που συμπληρώνει τον χώρο σας και το γύρω τοπίο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών υλικών όπως το ξύλο και την πέτρα, απλές ρυθμίσεις τραπεζιών και μινιμαλιστικά κεντρικά κομμάτια. Θυμηθείτε, ο προορισμός σας είναι ο πρωταγωνιστής του σόου, οπότε αφήστε τη φυσική του ομορφιά να λάμψει.

Επιλέξτε φορητή διακόσμηση

Όταν σχεδιάζετε έναν γάμο προορισμού, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα logistics της μεταφοράς της διακόσμησής σας. Επιλέξτε φορητή διακόσμηση που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί στον χώρο σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση ελαφρών υφασμάτων, μικρών συνθέσεων με λουλούδια και διακοσμητικών αντικειμένων που δεν σπάζουν.

6. Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε τον προορισμό

Θυμηθείτε, σχεδιάζετε έναν γάμο προορισμού, οπότε φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να απολαύσετε την τοποθεσία με τον σύντροφό σας και τους καλεσμένους σας. Προγραμματίστε κάποιες δραστηριότητες πριν ή μετά το γάμο, όπως μια μέρα στην παραλία, μια περιήγηση σε τοπικά αξιοθέατα ή ένα ομαδικό δείπνο σε ένα τοπικό εστιατόριο. Αυτές οι δραστηριότητες θα βοηθήσουν εσάς και τους καλεσμένους σας να δημιουργήσετε μόνιμες αναμνήσεις από το γάμο και τις διακοπές σας.

συμπέρασμα

Ο προγραμματισμός ενός γάμου προορισμού μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά για πολυάσχολους ανθρώπους. Ωστόσο, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια χωρίς άγχος και ευχάριστη εμπειρία προγραμματισμού. Θυμηθείτε να επιλέξετε τον σωστό προορισμό, να προσλάβετε έναν σχεδιαστή, να προγραμματίσετε εκ των προτέρων, να απλοποιήσετε τη λίστα των καλεσμένων, να διατηρήσετε τη διακόσμηση απλή και να αφιερώσετε χρόνο για να απολαύσετε την τοποθεσία.

Με σωστό προγραμματισμό, ο αρραβώνας του προορισμού σας θα είναι μια αξέχαστη και όμορφη γιορτή του έρωτά σας.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *