Πώς το RO επηρεάζει τον πλανήτη

Μεταξύ των σκεπτικιστών της αντίστροφης όσμωσης στην επεξεργασία του νερού, πολλή φασαρία γίνεται για τις πιθανές επιπτώσεις της μεθόδου φιλτραρίσματος στο περιβάλλον. Μπορεί να έχετε ακούσει στατιστικά για το πώς φιλτράρει τα «απόβλητα» περίπου τέσσερα γαλόνια νερού για κάθε γαλόνι που παράγουν.

Είναι όμως αυτά τα στατιστικά στοιχεία παραπλανητικά; Είναι τρομερό για το περιβάλλον; Ας βουτήξουμε σε αυτά τα ερωτήματα.

Επεξήγηση αντίστροφης όσμωσης

Το “D” αντιπροσωπεύει τις μεμβράνες, με το B και το E να αντιπροσωπεύουν τα “απόβλητα” και το καθαρό νερό, αντίστοιχα.

Για να κατανοήσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αντίστροφης όσμωσης, πρέπει να κατανοήσετε πώς λειτουργεί.

Η αντίστροφη όσμωση χρησιμοποιεί πίεση για να ωθήσει το νερό μέσα από προοδευτικά πιο ευαίσθητες μεμβράνες. Μερικές από αυτές τις μεμβράνες είναι ακόμη πιο λεπτές από μια ανθρώπινη τρίχα! Οι ρύποι είναι πολύ μεγάλοι για να περάσουν μέσα από αυτές τις μεμβράνες, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό που το βγάζει από το φίλτρο μπορεί να είναι έως και 99% καθαρό.

Αυτή είναι, φυσικά, η συνοπτική εκδοχή της διαδικασίας. Διαβάστε περισσότερα για αυτό μέσω αυτού του εύχρηστου οδηγού από το themiraclemachine.net

Αντίστροφη όσμωση στην επεξεργασία νερού: Τι είναι τα λύματα;

Ανεξάρτητα από το πόσο αποδοτικό είναι το σύστημά σας, θα παράγει λύματα. Ωστόσο, διάφοροι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη παραγωγή λυμάτων. Η πίεση του νερού είναι ο κύριος από αυτούς τους παράγοντες. υψηλότερο βάρος ισοδυναμεί με πιο αποτελεσματικό φιλτράρισμα, ενώ πίεση κάτω από 40 psi παράγει συνήθως μόνο λύματα.

Αυτά τα λύματα χαρακτηρίζονται από υψηλές συγκεντρώσεις ακαθαρσιών, που σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλές να πίνεται ή να χρησιμοποιείται για μπάνιο.

Το να το αποκαλούμε λύματα είναι λίγο παραπλανητικό, ωστόσο. Ο λόγος για αυτό είναι διπλός. Θα εξερευνήσουμε το καθένα στην επόμενη ενότητα.

Γιατί τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης δεν «σπαταλάτε νερό».

Πηγή εικόνας: shopify.com

Λόγος 1: Τα “Απόβλητα Νερά” είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του φίλτρου

Θα θυμάστε ότι στην ενότητα “Αντίστροφη όσμωση: Επεξήγηση”, αναφέραμε ότι αυτά τα φίλτρα χρησιμοποιούν δύναμη για να περάσουν το νερό σας μέσα από μια σειρά μεμβρανών. Λοιπόν, αυτή η δύναμη δεν υπάρχει μόνο από μόνη της! Αυτό το σύστημα χρειάζεται επιπλέον νερό για να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Θα περιγράφατε το μπάνιο ως «σπατάλη νερού;» Μάλλον όχι, αφού το κολύμπι είναι απαραίτητο (ελπίζω να συμφωνείτε) και δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς νερό.

Το ίδιο ισχύει και για τέτοια συστήματα. Δεν μπορούν να επιτελέσουν τη βασική τους λειτουργία χωρίς τη χρήση (όχι σπατάλη) νερού.

Λόγος # 2: Τα «Λύματα» δεν πετιούνται έξω

Πολλά από αυτά τα φίλτρα εκτρέπουν τα λύματα σε μια δεξαμενή. Ενώ αυτό το νερό είναι εξαιρετικά υψηλό σε ρύπους (γνωστά ως ολικά διαλυμένα στερεά ή TDS) και, ως εκ τούτου, είναι ακατάλληλο για πόση ή για μπάνιο, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν συνήθως για διάφορους σκοπούς. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • πλένοντας το αυτοκίνητό τους
  • καθαρισμός γύρω από το σπίτι (σκούπισμα δαπέδων κ.λπ.)
  • πλύσιμο ρούχων (μπορείτε να το τροφοδοτήσετε απευθείας στο πλυντήριό σας)
  • έκπλυση τουαλέτες
  • υδροπονική

Όλες αυτές είναι δραστηριότητες που παραδοσιακά απαιτούν «νέο» νερό από τη βρύση ή έναν εύκαμπτο σωλήνα. Χρησιμοποιώντας αντί αυτού το νερό απόρριψης του συστήματός σας για αυτές τις εργασίες, θα εξοικονομήσετε χρήματα σε δύο μέτωπα. Πρώτα, θα αξιοποιήσετε σωστά τα «λύματα». Δεύτερον, θα αποφύγετε να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε επιπλέον νερό για τις εργασίες που αναφέρονται παραπάνω.

Μπόνους Λόγος #3: Η εναλλακτική λύση είναι πολύ χειρότερη

Ακόμα κι αν το χειρότερο σενάριο που παπαγαλίζουν οι σκεπτικιστές ήταν αληθινό (δηλαδή, τα λύματα αντίστροφης όσμωσης χάνονται για πάντα), αυτό θα ήταν προτιμότερο από περιβαλλοντική άποψη από την εναλλακτική του πόσιμου νερού από πλαστικά μπουκάλια.

Η βιομηχανία πλαστικών μπουκαλιών νερού είναι μια από τις πιο καταστροφικές για το περιβάλλον. Προκαλεί σημαντικά μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον (και στο πορτοφόλι σας, για το θέμα) από τη χρήση φίλτρου.

Ενώ πολλοί σκεπτικιστές σπεύδουν επίσης να επισημάνουν ότι το νερό αντίστροφης όσμωσης είναι τρομερό για την υγεία σας λόγω της απουσίας μετάλλων (διαβάστε περισσότερα ενάντια σε αυτό το επιχείρημα εδώ), αυτό είναι επίσης αναληθές. Το σώμα σας λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσληψης μετάλλων από διαιτητικές πηγές. Η απώλεια μέρους του στο νερό σας δεν πρόκειται να είναι επιζήμια για την υγεία σας.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις αντίστροφης όσμωσης: άλλοι παράγοντες

Πηγή εικόνας: thrillist.com

Η αντίστροφη όσμωση είναι ένα από τα βασικά εργαλεία που έχει η ανθρωπότητα για να μετατρέψει τους άφθονους ωκεανούς που δεν μπορούν να καταναλωθούν σε πόσιμο νερό. Ενώ οι οικιστικές χρήσεις είναι οι πιο συχνά σκεφτόμενες, χρησιμοποιείται και σε ευρεία κλίμακα.

Σε αυτές τις μεγαλύτερες κλίμακες (όπως σε μονάδες αφαλάτωσης), υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το εάν οι απορρίψεις άλμης ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, αυτές οι πλούσιες σε TDS εκκενώσεις μπορεί να βλάψουν την υδρόβια άγρια ​​ζωή.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα ζήτημα με την ίδια την αντίστροφη όσμωση, αλλά μάλλον τον τρόπο με τον οποίο οι εκκενώσεις – και η διαδικασία συνολικά – αντιμετωπίζονται σε μεγάλη κλίμακα. Υπάρχει μια τεχνολογία που μπορεί να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των απορρίψεων και πολλά φυτά την χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από τη χρήση ενός συστήματος στο σπίτι σας. Η σωστή απόρριψη των μεμβρανών όταν “λήγουν” (που είναι κάθε 3-5 χρόνια) μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του συστήματός σας στο περιβάλλον.

συμπέρασμα

Η αντίστροφη όσμωση είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους φιλτραρίσματος νερού που υπάρχουν. Ενώ οι σκεπτικιστές εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τις δυνατότητές του για «σπατάλη νερού», αυτές είναι γενικά υπερεκτιμημένες. Αυτά τα συστήματα όχι απόβλητα νερό όσο αυτοί χρήση ως μέρος της διαδικασίας καθαρισμού. Δεύτερον, αυτό το νερό δεν χρειάζεται να πάει χαμένο. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν για τα πάντα εκτός από το ποτό ή το μπάνιο.

Ίσως το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η αντίστροφη όσμωση είναι σημαντικά λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον από την εναλλακτική της κατανάλωσης εμφιαλωμένου νερού.

Η σωστή διαχείριση της απόρριψης μπορεί να περιορίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αντίστροφης όσμωσης, ακόμη και σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Ελέγξτε το waterpeople.com.au για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κεραμικά φίλτρα νερού
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *