Πώς να πλοηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Θέλετε να εξερευνήσετε την ιστορική πόλη του κόσμου; Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, η Νάπολη, πρέπει να είναι ο ταξιδιωτικός σας προορισμός. Βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ιταλίας, η οποία περιλαμβάνει πολλά ιστορικά γεγονότα και γεγονότα. Είναι μια υποτιμημένη και χαοτική πόλη με όμορφους δρόμους, παλιά κτίρια και ιστορικά αξιοθέατα.

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Νάπολη, δεν μπορείτε να χάσετε τα ιστορικά τμήματα της πόλης. Η μαφία και το έγκλημα εξακολουθούν να είναι τα πιο εκτεταμένα μέρη αυτής της πόλης. Αλλά υπάρχει μια σωστή ισορροπία μεταξύ του σωστού και του λάθους. Μπορείτε να εξερευνήσετε καλύτερα τη σημερινή Νάπολη μόνο όταν κατανοήσετε τη μοναδική ιστορία της. Πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε όλες τις ταξιδιωτικές πληροφορίες από το TouristItaly.

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης για να ξεκαθαρίσετε όλες τις παρεξηγήσεις σχετικά με αυτήν την πόλη. Κάθε φορά που επισκέπτεστε την πόλη, αισθάνεστε ενθουσιασμένοι να εξερευνήσετε τις ιστορικές ιστορίες που συνδέονται με αυτήν την πόλη. Όσο περισσότερο εξερευνάτε, τόσο περισσότερο θα ξεκαθαρίζουν οι σκέψεις σας για τη Νάπολη.

Η ιστορία

Πηγή: youtube.com

Πολλές αυτοκρατορίες ήρθαν και έπεσαν, αλλά ποτέ δεν άλλαξαν την επιδραστική αύρα και τον πλούτο αυτής της πόλης. Για κάθε κυβερνήτη, ήταν ένα σημαντικό σημείο. Το 470 π.Χ., η νέα πόλη ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε σύμφωνα με τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό.

Η ιστορία της Νάπολης περιλαμβάνει αυτοκρατορίες όπως οι Ρωμαίοι, οι Σουηβοί, οι Βυζαντινοί, οι Σικελοί, οι Νορμανδοί, κ.λπ. Από τον 13ο έως τον 15ο αιώνα, κατασκευάστηκαν πολλές μεγάλες εκκλησίες. Τα επόμενα χρόνια χτίστηκαν πολλά κάστρα και παλάτια.

Οι Bourbon Kings εντάχθηκαν σε αυτήν την πόλη μετά το 1734 και συνέβαλαν στην ανάπτυξη αρκετών αρχιτεκτονικών έργων. Μετά τη μαζική ανάπτυξη, η Νάπολη έγινε μια από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές πόλεις της Ευρώπης. Σήμερα, η πόλη έχει μια σύγχρονη αρχιτεκτονική δομή λόγω των απίστευτων κτιρίων και των δρόμων.

Εξερευνήστε το Ιστορικό Κέντρο

Αν επισκεφτείτε τη Νάπολη, δεν μπορείτε να παραλείψετε να εξερευνήσετε το ιστορικό κέντρο της πόλης. Δεν μπορείτε να κάνετε μια ολόκληρη ιστορική περιήγηση σε μια μέρα. Μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες ή μήνες για να δείτε τα πάντα και να μάθετε όλα τα γεγονότα.

Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση με τα πόδια και να εξερευνήσετε τα όμορφα κτίρια και τις υποδομές της πόλης. Πολλά τουριστικά σημεία δεν είναι καλά διατηρημένα όπως θα περίμενε κανείς, καθώς δίνει μια ακριβή εικόνα της ιστορίας της πόλης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να εντοπίσετε όλα τα ιστορικά κέντρα της πόλης και να περπατήσετε εκεί ακολουθώντας τη διαδρομή.

Μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε

Πηγή: pinterest.com

Piazza Del Plebiscito

Αυτό το μέρος βρίσκεται κοντά στην ακτή και είναι μια μεγάλη πλατεία που αξίζει να επισκεφτείτε. Τον 19ο αιώνα, ο αυτοκράτορας του Ναπολέοντα το κατασκεύασε, ​​αλλά αργότερα, τροποποιήθηκε σύμφωνα με το σχέδιο. Το 1860 ολοκληρώθηκε ολόκληρη η κατασκευή και το όνομά του προήλθε από το Plebiscite. Μετά από αυτό, επέτρεψε στη Νάπολη να εισέλθει στο ιταλικό βασίλειο.

βασιλικό παλάτι

Υπάρχει ένα άλλο ιστορικό και αξιόλογο μέρος απέναντι από την Piazza, δηλαδή το Βασιλικό Παλάτι. Τον 17ο αιώνα χτίστηκε αυτό το παλάτι και τον 18ο αιώνα άρχισαν να κατοικούν εδώ οι Βουρβόνοι. Το κτίριο χωρίζεται σε τέσσερις πτέρυγες, μαζί με την αυλή.

Δεν χρειάζεστε εισιτήριο για να μπείτε στο παλάτι. Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από το κάστρο μέσω της κύριας πύλης και να μπείτε μέσα στον όμορφο κήπο για να τον εξερευνήσετε διεξοδικά.

Κάστρο Nuovo

Ένα άλλο απίστευτο παλάτι δίπλα στο βασιλικό παλάτι είναι το Κάστρο Nuovo. Κατασκευάστηκε το 1279 και ήταν ένα παλάτι κατοικίας για τους βασιλικούς ανθρώπους. Τελευταία, οι άνθρωποι διέμεναν εδώ το 1815, αλλά τώρα, έχει γίνει τουριστικό σημείο.

Θα λατρέψετε να θαυμάσετε τη γραφική ομορφιά της αρχιτεκτονικής του. Η εντυπωσιακή του δομή θα σας συνεπάρει. Αξίζει να ξοδέψετε χρήματα για το εισιτήριό του. Τοπικά ινστιτούτα και γραφεία χρησιμοποιούν κάποιο χώρο κοντά στο κάστρο.

Galleria Umberto I

Πηγή: pinterest.com

Αν αγαπάτε τα ψώνια, μπορείτε να πάτε στο κέντρο της πόλης αφού επισκεφτείτε την Galleria Umberto I. Είναι μια εντυπωσιακή εμπορική στοά που χτίστηκε το 1891. Ο μεσαίος θόλος είναι κατασκευασμένος με 16 νευρώσεις που φαίνεται ελκυστικό.

Είναι ένα συναρπαστικό τουριστικό σημείο που πρέπει να επισκεφτεί κανείς στη Νάπολη. Τέτοιες υποδομές θα έχετε σε άλλη πόλη. Μπορείτε να εξερευνήσετε τις λεπτομέρειες του δαπέδου και να φτάσετε στους εμπορικούς δρόμους μέσα από την όμορφη αρχιτεκτονική.

Σάντα Κιάρα

Όντας θρησκευόμενος ταξιδιώτης, δεν μπορείτε να χάσετε παλιές και όμορφες εκκλησίες. Υπάρχουν περισσότερες από 500 εκκλησίες σε αυτή την πόλη και αξίζει να επισκεφτείτε τη Santa Chiara. Μπορείτε ελεύθερα να πάτε μέσα για προσευχές και να εξερευνήσετε την αυθεντική ομορφιά της αρχιτεκτονικής του.

Όταν μπείτε μέσα, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε μουσεία, σημαντικούς τάφους, όμορφα μοναστήρια κ.λπ. Είναι ένα ήσυχο μέρος που κάποτε υπέστη ζημιές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρχικά, κατασκευάστηκε το 1328 αλλά ξαναχτίστηκε σε γοτθικό ρυθμό μετά τον παγκόσμιο πόλεμο.

Piazza Dante

Η παλαιότερη και πιο όμορφη πλατεία της Νάπολης είναι η Piazza Dante, που πήρε το όνομά της από τον ποιητή Dante. Μπορείτε να εξερευνήσετε τα εντυπωσιακά κτίρια γύρω από την αυλή. Για φαγητό και διασκέδαση, μπορείτε να πάτε σε μπαρ και καφέ.

Μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα εκεί γύρω από την αυλή. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από τα όμορφα κτίρια και να απολαύσετε τη διαμονή σας μέχρι το βράδυ.

Καθεδρικός Ναός της Νάπολης

Πηγή: youtube.com

Εάν επισκέπτεστε εκκλησίες στη Νάπολη, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την εκκλησία του καθεδρικού ναού. Κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα με εντυπωσιακή τέχνη και υποδομή. Θα λατρέψετε να δείτε τις διακοσμήσεις και το βασιλικό παρεκκλήσι.

Θα περάσετε από κάθε γωνιά της εκκλησίας και θα πληρώσετε ενδιαφέρον για να μάθετε τη συναρπαστική ιστορία πίσω από αυτήν. Αν χάσετε αυτό το μέρος, το ταξίδι σας στη Νάπολη θα πάει χαμένο.

Τελικές σκέψεις

Η Νάπολη έχει ένα τεράστιο ιστορικό κέντρο που περιλαμβάνει ιστορίες πολλών αυτοκρατοριών που κάποτε κατοικούσαν εδώ. Πρέπει να επισκεφθείτε τη Νάπολη και να εξερευνήσετε τα παλιά γεγονότα εάν είστε λάτρης της ιστορίας. Θα μάθετε περισσότερα για το τι συνέβη πριν από αιώνες. Εάν εργάζεστε σε ένα ιστορικό έργο, η εξερεύνηση αυτής της πόλης θα αξίζει τον κόπο.

Μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε αυτή την πόλη και να έρθετε εδώ για να εξερευνήσετε το ιστορικό κέντρο. Για σωστή πλοήγηση, αυτός ο οδηγός περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες. Ούτε μια εβδομάδα δεν είναι αρκετή για να ταξιδέψεις σε όλη την πόλη. Πρέπει να ψάξετε περισσότερο, να προσθέσετε όλα τα μέρη στη λίστα σας για επίσκεψη και να κάνετε το ταξίδι σας να αξίζει τον κόπο.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *