Πώς να ολοκληρώσετε ένα δοκίμιο όταν δεν μπορείτε να εστιάσετε;

Η έλλειψη προσοχής όταν γράφετε ένα δοκίμιο είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που έχουν οι μαθητές.

Οι μαθητές θα πρέπει να χωρίσουν τη δραστηριότητα σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα τμήματα και να θέσουν ρεαλιστικούς στόχους για κάθε μέρος ώστε να επικεντρωθούν στην εργασία. Επιπλέον, η άρση των διακοπών όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η προώθηση ενός παραγωγικού περιβάλλοντος μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα.

Είναι γνωστό ότι η αναβλητικότητα μπορεί να βλάψει την παραγωγικότητα, την ψυχική υγεία και τη γενική ευημερία. Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τους βαθύτερους λόγους πίσω από τη συμπεριφορά αποφυγής μας και να δημιουργήσουμε λύσεις για να ξεπεράσουμε την αναβλητικότητα.

Η συνέπεια είναι το κλειδί της επιτυχίας. Η διατήρησή του απαιτεί κατανόηση του τι κάνει μια επιτυχημένη ρουτίνα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να πάρετε μια ιδέα για το πώς μπορείτε να το κάνετε.

Κορυφαίοι τρόποι για να σας βοηθήσουν να εστιάσετε στο γράψιμο

Για να είσαι καλός συγγραφέας, πρέπει να μπορείς να συγκεντρωθείς σωστά. Δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχετε για να πετύχετε. Σίγουρα όμως είναι μια καλή αρχή.

Τώρα, εδώ είναι το θέμα.

Η συγκέντρωση στο γραπτό σας μπορεί να φαίνεται αρκετά απλό στην αρχή. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμάς, τείνουν να παλεύουν πολύ για να παραμείνουν στο καθήκον.

Και ναι, σωστά μαντέψατε.

Η αναβλητικότητα είναι, πράγματι, ο κύριος κακός εδώ. Αλλά και ο πανίσχυρος Θάνος είχε πέσει. Έτσι, αν προσπαθήσετε αρκετά σκληρά, μπορείτε να σταματήσετε να γελάτε και να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην πορεία.

Πηγή: medium.com

Ξεκινήστε το ταξίδι σας με ένα τελετουργικό καθαρισμού του κεφαλιού

Αν είστε κάτι σαν εμάς, πιθανότατα είστε επίσης επιρρεπείς στην υπερβολική σκέψη. Και γι’ αυτό είναι τόσο εύκολο να αποσπαστείτε, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσετε. Επομένως, προτού ξεκινήσετε να εργάζεστε, μπορείτε να κάνετε κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε τακτοποιημένοι αλλά και απότομοι.

Για εμάς, αυτό σημαίνει να πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ πριν φτάσουμε στον πόλεμο. Συνήθως αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να το πιούμε, ενώ φροντίζουμε να μην κάνουμε τίποτα άλλο εκείνη την ώρα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε άτομα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διανοητικά σκιαγραφούμε τι πρόκειται να εργαστούμε. Αυτά τα λίγα λεπτά μας βοηθούν να διευκολύνουμε μια πιο ομαλή μετάβαση στην εργασία που έχουμε μπροστά μας.

Θέστε Μικρότερους Στόχους

Η διάσπαση των μεγαλύτερων στόχων σας σε μικρότερα επιτεύγματα σάς βοηθά να ολοκληρώσετε την εργασία σας αποτελεσματικά. Ο καθορισμός μικρότερων στόχων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και παρακινημένοι όταν γράφετε ένα δοκίμιο.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να θέσετε μικρότερους στόχους:

 • Χωρίστε το δοκίμιό σας σε μικρότερα μέρη ─ Αντί να βλέπετε το δοκίμιο ως σύνολο, χωρίστε το σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα μέρη, όπως η εισαγωγή, οι παράγραφοι του σώματος και το συμπέρασμα.
 • Θέστε έναν στόχο για κάθε μέρος ─ Θέστε έναν στόχο για κάθε μέρος του δοκιμίου, όπως να γράψετε μια εισαγωγική παράγραφο σε 30 λεπτά.
 • Επιβραβεύστε τον εαυτό σας ─ Μόλις ολοκληρώσετε έναν στόχο, επιβραβεύστε τον εαυτό σας με ένα σύντομο διάλειμμα ή μια μικρή απόλαυση.
 • Παρακολουθήστε την πρόοδό σας ─ Παρακολουθήστε την πρόοδό σας σημειώνοντας ολοκληρωμένους στόχους σε ένα ημερολόγιο ή σε μια λίστα υποχρεώσεων.

Σπάζοντας το δοκίμιό σας σε μικρότερα μέρη και ορίζοντας στόχους για κάθε μέρος, η διαδικασία γραφής είναι λιγότερο συντριπτική και πιο εφικτή. Αυτή η τεχνική μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και συγκεντρωμένοι καθώς εργάζεστε για την ολοκλήρωση κάθε στόχου.

Πηγή: nicolebianchi.com

Εξαλείψτε τους περισπασμούς

Ένας από τους κύριους λόγους που δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την εργασία σας εγκαίρως είναι η ίδια η τεχνολογία. Ενώ όλοι γνωρίζουμε πώς η τεχνολογία υποστηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία, υπάρχουν μερικοί τομείς στους οποίους δεν χρειάζεται. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεστε το smartphone σας γύρω σας όταν γράφετε το δοκίμιό σας.

Επιπλέον, το smartphone σας δεν είναι το μόνο στοιχείο απόσπασης της προσοχής που σας εμποδίζει να ολοκληρώσετε την εργασία σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την εξάλειψη των περισπασμών:

 • Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις ─ Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας για να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς.
 • Βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να εργαστείτε ─ Για να ελαχιστοποιήσετε τους εξωτερικούς περισπασμούς, βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να εργαστείτε, όπως μια βιβλιοθήκη ή ένα ήσυχο καφέ.
 • Κλείστε περιττές καρτέλες και παράθυρα ─ Κλείστε περιττές καρτέλες και παράθυρα στον υπολογιστή σας για να μειώσετε τον πειρασμό να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο.
 • Χρησιμοποιήστε ακουστικά ακύρωσης θορύβου ─ Χρησιμοποιήστε ακουστικά ακύρωσης θορύβου για να αποκλείσετε τον εξωτερικό θόρυβο και να σας βοηθήσουν να εστιάσετε.
 • Θέστε όρια με τους άλλους ─ Ενημερώστε τους άλλους ότι εργάζεστε σε ένα δοκίμιο και ζητήστε τους να μην σας ενοχλούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Να είστε ξεκάθαροι για το τι θέλετε να γράψετε

Το να είστε σαφείς σχετικά με το τι θέλετε να γράψετε είναι ζωτικής σημασίας όταν εστιάζετε στο δοκίμιό σας. Πριν ξεκινήσετε να γράφετε, βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε το θέμα του δοκιμίου σας. Αυτό σας βοηθά να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε να πείτε.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να συλλάβετε ιδέες και να σημειώσετε σημειώσεις. Αυτό σας βοηθά με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα και να οργανώσετε τις σκέψεις σας.

Χρησιμοποιήστε απλή και απλή γλώσσα για να σας βοηθήσει να εκφράσετε τις ιδέες σας με σαφήνεια. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε υπερβολικά περίπλοκες ή περίπλοκες προτάσεις που σας αποσπούν την προσοχή από το κύριο θέμα σας.

Όσο πιο ξεκάθαροι είστε με τις λέξεις που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο δοκίμιό σας, τόσο πιο συγκεντρωμένοι θα είστε στην ολοκλήρωσή του. Εάν πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε έμπνευση και τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, θα παραμείνετε συγκεντρωμένοι.

Πηγή: assignmentessayhelp.com

Χρησιμοποιήστε τη δομή του δοκιμίου για να βοηθήσετε την εστίαση

Η χρήση μιας δομημένης μορφής δοκιμίου μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι όταν γράφετε ένα δοκίμιο. Πριν γράψετε το δοκίμιό σας, δημιουργήστε ένα περίγραμμα που περιλαμβάνει τα κύρια σημεία σας και τα υποστηρικτικά στοιχεία. Αυτό σας δίνει έναν σαφή οδικό χάρτη για το δοκίμιό σας και σας βοηθά να παραμένετε σε καλό δρόμο καθώς γράφετε.

 • Κάθε παράγραφος πρέπει να έχει μια σαφή θεματική πρόταση που σχετίζεται με τη δήλωση της διατριβής σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι το δοκίμιό σας είναι οργανωμένο με λογική και συνοχή.
 • Χρησιμοποιήστε λέξεις και φράσεις μετάβασης για να βοηθήσετε τις ιδέες σας να ρέουν ομαλά από τη μια παράγραφο στην άλλη.

Μόλις ολοκληρώσετε τη σύνταξη του δοκιμίου σας, αφιερώστε χρόνο για να επεξεργαστείτε και να αναθεωρήσετε την εργασία σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν σφάλματα ή ασυνέπειες και να διασφαλίσετε ότι το δοκίμιό σας είναι σαφές και καλά οργανωμένο. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερες δεξιότητες για τη διόρθωση του δοκιμίου, ζητήστε βοήθεια από έναν επαγγελματία όπως το IvoryResearch.

Τελική συμβουλή ─ Κάντε ένα διάλειμμα

Τα διαλείμματα είναι σημαντικά ανεξάρτητα από το τι κάνετε. Εάν είστε σε κατάσταση ροής και σημειώνετε καλή πρόοδο στο δοκίμιό σας, συνεχίστε να εργάζεστε και κάντε ένα διάλειμμα αργότερα όταν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι η εστίασή σας μειώνεται.

Από την άλλη πλευρά, εάν εργάζεστε για λίγο το δοκίμιό σας και διαπιστώσετε ότι δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε ή νιώθετε ότι δεν προχωράτε, ίσως είναι καιρός να κάνετε ένα διάλειμμα.

Όταν κάνετε ένα διάλειμμα, προσπαθήστε να κάνετε κάτι που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να επαναφορτιστείτε. Αυτό μπορεί να είναι να κάνετε έναν σύντομο περίπατο, να ακούτε μουσική, να κάνετε ασκήσεις διατάσεων ή να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές. Ο στόχος είναι να δώσετε στον εγκέφαλό σας ένα διάλειμμα από την εργασία σας και να του επιτρέψετε να επαναρυθμιστεί.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *