Οι 7 πιο εκπληκτικές πυραμίδες στο Μεξικό

Υπάρχουν πολλές εκπληκτικές πυραμίδες στο Μεξικό που δείχνουν την ιστορία και τον πολιτισμό των Μάγια. Οι πιο αξιοσημείωτες πυραμίδες παρουσιάζονται ως φόρος τιμής στους Θεούς τους, τους Πλανήτες, ζώα για τα οποία έκαναν επίσης πολλές θυσίες. Όλα αυτά έχουν επίσης παρουσιαστεί σε πολλές ταινίες, ταινίες και ντοκιμαντέρ. Η ομορφιά αυτών των αρχαιολογικών κτιρίων εξακολουθεί να θαυμάζεται από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που το Μεξικό είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Εδώ, είναι η λίστα με τις επτά πιο σημαντικές πυραμίδες στο Μεξικό που πρέπει να δει κανείς.

Πυραμίδες στο Μεξικό

1. Η πυραμίδα των κόγχων του El Tajin

Το Pyramid of the Niches είναι το πιο διάσημο κτίριο στην πόλη El Tajin. Η πυραμίδα έχει ύψος 20 μέτρα και έχει επτά ορόφους με μια φαρδιά σκάλα στην ανατολική της πλευρά. Αποτελεί το κύριο αξιοθέατο αυτού του αρχαιολογικού χώρου λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού και της καλής κατάστασης διατήρησης από την αρχαιότητα. Αρχικά η κατασκευή ήταν βαμμένη σε σκούρο κόκκινο χρώμα με τις κόγχες σε μαύρο χρώμα που προορίζονταν να βαθύνουν τις σκιές των κόγχων.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο εκπληκτικοί γοτθικοί καθεδρικοί ναοί στην Ευρώπη

Πυραμίδες στο Μεξικό

2. Pyramid of Magician, Uxmal

Η πυραμίδα είναι η ψηλότερη και πιο βιώσιμη δομή στο Uxmal. Το Uxmal είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χερσονήσου Γιουκατάν. Το όνομα Uxmal μεταφράζεται σε «τρεις φορές χτισμένο» και αντανακλά το πλήθος των αρχιτεκτονικών στυλ σε αυτήν την περιοχή. Η Πυραμίδα του Μάγου είναι ένα από τα λίγα κτίρια που δείχνει την αστρονομική γνώση του πολιτισμού των Μάγια και είναι επίσης ευθυγραμμισμένη με αναφορά στον πλανήτη Αφροδίτη, το κλιμακοστάσιό της είναι σε τέλεια ευθυγράμμιση με τις ακτίνες του ήλιου που δύει στο θερινό ηλιοστάσιο. Το ύψος της Πυραμίδας του Μάγου έχει αναφερθεί στα 40 μέτρα. Η πυραμίδα θεωρείται μοναδική λόγω των στρογγυλεμένων πλευρών, του σημαντικού ύψους, της απότομης κλίσης και της ασυνήθιστης ελλειπτικής βάσης της.

Σχετικά: Τα 10 κορυφαία πράγματα που πρέπει να δείτε στο Τσιτσέν Ίτζα.

Αρχαία ερείπια των Μάγια

3. Η Πυραμίδα της Σελήνης, Teotihuacan

Η πυραμίδα του φεγγαριού είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πυραμίδα του Teotihuacan του Μεξικού, μετά την Πυραμίδα του Ήλιου. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της αρχαίας πόλης Teotihuacan που είναι γνωστή ως η πόλη των Θεών. Το δομικό κτίριο της Πυραμίδας της Σελήνης είναι παλαιότερο από αυτό της Πυραμίδας του Ήλιου και μπορεί να εντοπιστεί στο 150 μ.Χ. κάθε στρώση.

Σχετικά: 10 συναρπαστικά γεγονότα για τις αρχαίες αιγυπτιακές πυραμίδες που πρέπει να γνωρίζετε.

Πυραμίδες στο Μεξικό

4. The Pyramid Of The Sun, Teotihuacan

Η Πυραμίδα του Ήλιου είναι το μεγαλύτερο κτίριο στην πόλη Teotihuacan που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε το 200 μ.Χ. Είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη αρχαία πυραμίδα στον κόσμο, μετά την πυραμίδα της Γκίζας και η μεγαλύτερη στον κόσμο τη Μεγάλη Πυραμίδα του Χολούλα. Η πυραμίδα του ήλιου χτίστηκε πάνω από μια τεχνητή σήραγγα που οδηγεί σε μια «σπηλιά» που βρίσκεται έξι μέτρα πιο κάτω προς το κέντρο της κατασκευής. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα σύνολο θαλάμων σε σχήμα τριφυλλιού βαθιά μέσα στην πυραμίδα που πιστεύεται ότι ήταν ένα σπίτι πολλών τελετουργιών φωτιάς και νερού.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο φοβεροί οβελίσκοι σε όλο τον κόσμο

Πυραμίδες στο Μεξικό

5. Nohoch Mul Pyramid, Coba

Η πυραμίδα Nohoch Mul είναι η κύρια αρχαιολογική δομή στην Coba. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η Κόμπα ήταν μια από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες ερειπίων στη χερσόνησο Γιουκατάν. Το Nohoch Mul, που σημαίνει «μεγάλος τύμβος», είναι η ψηλότερη πυραμίδα των Μάγια στη χερσόνησο Γιουκατάν και η δεύτερη ψηλότερη πυραμίδα των Μάγια στον κόσμο με ύψος 42 μέτρων, όπου οι επισκέπτες πρέπει να ανέβουν 120 σκαλιά για πανοραμική θέα ολόκληρης της τοποθεσίας. Η πυραμίδα έχει επτά επίπεδα με στρογγυλεμένες γωνίες, παρόμοια με το αρχιτεκτονικό στυλ των Chichen Itza και Uxmal.

Σχετικό: Top 10 όμορφες μικρές πόλεις στο Μεξικό.

Πυραμίδες στο Μεξικό

Πηγή εικόνας: Wikimedia

6. Η Μεγάλη Πυραμίδα της Χολούλας

Η μεγάλη πυραμίδα της Cholula είναι ένα τεράστιο συγκρότημα που βρίσκεται στην Cholula του Μεξικού. Είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος πυραμιδικού ναού στον Νέο Κόσμο, καθώς και η μεγαλύτερη πυραμίδα που είναι γνωστό ότι υπάρχει στον κόσμο σήμερα. Η πυραμίδα βρίσκεται στα 55 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Το όνομα Cholula έχει πάρει από την αρχαία λέξη cholollan, που σημαίνει «καταφύγιο». Η πυραμίδα αποτελείται από έξι επάλληλες κατασκευές με σκάλες να σχηματίζουν το δρόμο τους. Το αρχιτεκτονικό στυλ του κτιρίου συνδέθηκε στενά με αυτό του Teotihuacan στην κοιλάδα του Μεξικού που αντιπροσωπεύει τα αρχαία ερείπια των Μάγια. Επίσης, διαβάστε για απίστευτα γεγονότα για τους Μάγια που μπορεί να σας εκπλήξουν.

Διαβάστε επίσης: Top 10 Αρχαίοι Έλληνες Θεοί

Πυραμίδες στο Μεξικό

7. Ναός Kulukun, El Castillo

Ένας από τους πιο όμορφους αρχαίους ναούς των Μάγια, το El Castillo ονομάζεται επίσης ο ναός του Kulukan. Το El Castillo είναι μια μεσοαμερικανική πυραμίδα στο κέντρο της Chichen Itza. Η κατασκευή έχει ύψος είκοσι τέσσερα μέτρα, με επιπλέον έξι μέτρα για τον ναό. Η πυραμίδα αποτελείται από μια σειρά από τετράγωνες αναβαθμίδες με σκάλες σε κάθε μία από τις τέσσερις πλευρές με αποτέλεσμα ο ναός ψηλά. Κάθε μία από τις τέσσερις πλευρές της πυραμίδας έχει ενενήντα ένα σκαλοπάτια. Διευθύνεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Το “El Castillo” είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες και ευρέως επισκέψιμες προκολομβιανές δομές στη χώρα της Βόρειας Αμερικής. Όμως, το El Castillo περιορίστηκε στη δημόσια πρόσβαση το 2006, εξαιτίας μιας γυναίκας που έπεσε νεκρός σε αυτό το μέρος. Επίσης, διαβάστε για τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Μεξικό.

Αρχαία ερείπια των Μάγια

Αυτές είναι οι εκπληκτικές πυραμίδες στο Μεξικό. Δημοσιεύστε τα σχόλιά σας.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *