Οι 10 πιο εκπληκτικές τάφροι στον κόσμο

Ένα κανάλι είναι μια βαθιά, ευρεία απόρριψη, είτε στεγνή είτε φορτωμένη με νερό, η οποία είναι τρυπημένη και περιλαμβάνει ένα οχυρό, φρούριο, κτίριο ή πόλη, επαληθεύσιμα για να του δώσει μια θεμελιώδη γραμμή προστασίας. Σε ορισμένα σημεία τα κανάλια εξελίχθηκαν σε ολοένα και πιο ευρεία αντίσταση στο νερό, συμπεριλαμβανομένων χαρακτηριστικών ή ψεύτικων λιμνών, φραγμάτων και πυλώνων. Σε πιο έμπειρα φρούρια, για παράδειγμα, σε λόφους, συνήθως αποφεύγονται ως όρυγμα, παρά το γεγονός ότι η χωρητικότητα είναι συγκριτική. Σε μεταγενέστερες περιόδους, τα κανάλια ή τα υδάτινα εμπόδια μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό φανταχτερά. Θα μπορούσαν επίσης να κυκλοφορούν ως υπόνομος. Εδώ είναι οι 10 πιο εκπληκτικές τάφροι στον κόσμο,

Καταπληκτικές Τάφρες

1. Κάστρο Bodiam, Ανατολικό Σάσεξ, Αγγλία

Το Κάστρο Μπόντιαμ είναι ένα οχυρό με τάφρο του 14ου αιώνα κοντά στη γέφυρα Ρόμπερτς στο Ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας. Κατασκευάστηκε το 1385 από τον Sir Edward Dalyngrigge, προηγούμενο ιππότη του Εδουάρδου Γ’, με την άδεια του Ριχάρδου Β’, προφανώς για να προστατεύει τη ζώνη από τη γαλλική εισβολή εν μέσω του Εκατονταετούς Πολέμου.

Τετραγωνικής διάταξης, το Κάστρο Bodiam δεν έχει συνέχεια, αφού τα διαφορετικά φορτία του λειτουργούν γύρω από τα εξωτερικά προσεκτικά διαχωριστικά και τα εσωτερικά γήπεδα. Οι γωνίες και το πέρασμά του ξεχωρίζουν από πύργους και περιτριγυρίζονται από κελύφη. Η δομή, οι λεπτότητες και οι περιστάσεις του σε μια ψεύτικη υδαρή σκηνή δείχνουν ότι η παράσταση ήταν ένα κρίσιμο μέρος του σχεδίου του οχυρού εξίσου αντίσταση. Ήταν το σπίτι της οικογένειας Dalyngrigge και το επίκεντρο του οίκου Bodiam.

Κάστρο Bodiam, Ανατολικό Σάσεξ, Αγγλία

Πηγή εικόνας: Wikimedia

2. Κάστρο Muiderslot, Muiden, Ολλανδία

Το Muiderslot είναι ένα από τα πιο γνωστά οχυρά στην Ολλανδία και βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα (περίπου 10 μίλια) από το Άμστερνταμ. Το κάστρο κατασκευάστηκε τον δέκατο τέταρτο αιώνα σε ένα αρχοντικό του 13ου αιώνα. Τι άλλο από το να περικλείεται από ένα κανάλι; Το κάστρο γέμισε σαν φυλακή εν μέσω του δέκατου όγδοου αιώνα και σήμερα είναι ένα ιστορικό κέντρο.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 πιο συναρπαστικά μαυσωλεία και τάφοι στον κόσμο

Κάστρο Muiderslot, Muiden, Ολλανδία
Κάστρο Muiderslot, Muiden, Ολλανδία

3. Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο, Κίνα

Η Απαγορευμένη Πόλη είναι ένα συγκρότημα βασιλικών κατοικιών στο εστιακό Πεκίνο της Κίνας. Η προηγούμενη κινεζική ανώτατη βασιλική κατοικία από τη διοίκηση των Μινγκ, όσο το δυνατόν περισσότερο σύμφωνα με την παράδοση του Τσινγκ (τα έτη 1420 έως 1912), σήμερα στεγάζει το Μουσείο του Παλατιού. Η Απαγορευμένη Πόλη έγινε το σπίτι των αρχηγών και των οικογενειών τους, ακριβώς όπως το στυλιζαρισμένο και πολιτικό επίκεντρο της κινεζικής κυβέρνησης για περίπου 500 χρόνια. Χτισμένο από το 1406 έως το 1420, το απρόβλεπτο αποτελείται από 980 κατασκευές και καλύπτει 72 εκτάρια (πάνω από 180 τμήματα γης).

Ένα από τα όμορφα βασιλικά ανάκτορα στον κόσμο αντιπροσωπεύει τον συμβατικό κινεζικό ανακτορικό σχεδιασμό και έχει επηρεάσει κοινωνικές και δομικές βελτιώσεις στην Ανατολική Ασία και κάπου αλλού. Η Απαγορευμένη Πόλη ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1987 και έχει καταγραφεί από την UNESCO ως η μεγαλύτερη συγκέντρωση προστατευόμενων απαρχαιωμένων ξύλινων κατασκευών στον πλανήτη.

Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο, Κίνα
Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο, Κίνα

Πηγή εικόνας: Wikimedia

4. Château du Plessis-Bourre, Ecuille, Γαλλία

Το Chateau du Plessis-Bourre βρίσκεται στην κοιλάδα του Λίγηρα, περίπου 3 ώρες οδικώς από το Παρίσι. Δούλεψε μόνο σε 5 χρόνια στα μέσα του δέκατου πέμπτου αιώνα, αυτό το κανάλι που περιελάμβανε το château δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου όλα αυτά τα χρόνια. Το Château du Plessis-Bourré είναι ένα κάστρο στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία, που οργανώνεται στο συνεταιρισμό του Écuillé στο γραφείο Maine-et-Loire. Κατασκευάστηκε σε λιγότερο από 5 χρόνια από το 1468 έως το 1472 από τον υπουργό Οικονομικών Jean Bourré, τον βασικό οδηγό του βασιλιά Louis XI.

Το château δεν έχει ρυθμιστεί εξ αποστάσεως από την ανάπτυξή του και εξακολουθεί να έχει μια πλήρως λειτουργική κινητή γέφυρα. Ονομάστηκε Monument historis το 1931. Το κάστρο αποκτήθηκε το 1911 από τον Henry Vaïsse, ο οποίος, όταν έφυγε από τη ζωή το 1956, το έδωσε στον ανιψιό του, François Reille-Soult, δούκα της Dalmatie, συγγενή των στρατάρχων της γαλλικής επικράτειας. Soult, Reille και Masséna.

Château du Plessis-Bourre, Ecuille, Γαλλία
Château du Plessis-Bourre, Ecuille, Γαλλία

Πηγή εικόνας: Wikimedia

5. Κάστρο Caerlaverock, νότια ακτή της Σκωτίας

Το Κάστρο Caerlaverock είναι ένα τριγωνικό παλάτι με τάφρο που αρχικά ήταν εγγενές στον δέκατο τρίτο αιώνα. Βρίσκεται στη νότια όχθη της Σκωτίας, 11 χιλιόμετρα (6,8 μίλια) νότια του Dumfries, στην άκρη του Εθνικού Φυσικού Καταφυγίου Caerlaverock. Το Caerlaverock ήταν μια οχύρωση της οικογένειας Maxwell από τον δέκατο τρίτο αιώνα έως τον δέκατο έβδομο αιώνα, όταν η έπαυλη παραδόθηκε.

Δέχτηκε επίθεση από τους Άγγλους εν μέσω των Πολέμων της Σκωτίας για την Ανεξαρτησία και γνώρισε μερικές κλασματικές κονιοποιήσεις και αναπαραγωγές κατά τη διάρκεια του δέκατου τέταρτου και του δέκατου πέμπτου εκατοντάδων ετών. Τον δέκατο έβδομο αιώνα, τα Maxwell’s έγιναν Earls of Nithsdale και συναρμολόγησαν μια άλλη καμπίνα μέσα στα διαχωριστικά, που απεικονιζόταν ως ένα από τα «πιο λαχταρισμένα πρώιμα παραδοσιακά οικιακά σχέδια στη Σκωτία».

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο φοβεροί οβελίσκοι σε όλο τον κόσμο

6. Κάστρο του Λιντς, Κεντ, Αγγλία

Αρχικά σιωπηρό τον δωδέκατο αιώνα, το παλάτι που βλέπουμε σήμερα είναι ως επί το πλείστον από τον δέκατο ένατο αιώνα. Το παλάτι βασίζεται σε ένα νησί μέσα σε μια μικρή λίμνη, που λειτουργεί ως χαρακτηριστικό κανάλι. Στα μέσα του δέκατου τρίτου αιώνα, το κάστρο ήταν η πιο αγαπημένη διαβίωση του βασιλιά Εδουάρδου Α’, και τον δέκατο έκτο αιώνα, ο Ερρίκος Η’ το χρησιμοποίησε ως διάταξη διαβίωσης για την πρώτη του σύζυγο, την Αικατερίνη της Αραγονίας. Σήμερα το κάστρο είναι διαθέσιμο στο γενικό πληθυσμό. Είναι ένα από τα
οι πιο εκπληκτικές τάφροι στον κόσμο.

Κάστρο του Λιντς, Κεντ, Αγγλία
Κάστρο του Λιντς, Κεντ, Αγγλία

Πηγή εικόνας: Wikimedia

7. Κάστρο Caerphilly, Caerphilly, Ουαλία

Το Κάστρο Caerphilly είναι ένα μεσαιωνικό οχυρό στο Caerphilly στη Νότια Ουαλία. Το οχυρό αναπτύχθηκε από τον Gilbert de Clare τον δέκατο τρίτο αιώνα ως χαρακτηριστικό της σταυροφορίας του για να ξεπεράσει το Glamorgan και είδε ευρεία μάχη μεταξύ του Gilbert, των συγγενών του και των τοπικών Ουαλών ηγεμόνων. Περικλείεται από πλατιές ψεύτικες λίμνες – που θεωρούνται από τον αρχαιοκάπηλο Άλεν Μπράουν ως «η πιο περίπλοκη αντοχή στο νερό σε όλη τη Βρετανία» – διαθέτει περίπου 30 τμήματα γης (12 εκτάρια) και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη έπαυλη στη Βρετανία. Είναι γνωστό ότι γνωρίζει τους ομόκεντρους φρουρούς του παλατιού με τη Βρετανία και για τις εκτεταμένες πύλες του.

8. Κάστρο Ματσουμότο, κοντά στο Τόκιο της Ιαπωνίας

Μια από τις πιο εκπληκτικές τάφρους στον κόσμο, το Κάστρο Ματσουμότο είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχοντικά της Ιαπωνίας, μαζί με το Κάστρο Χιμέτζι και το Κάστρο Κουμαμότο. Το κτίριο ονομάζεται αλλιώς «Κάστρο του Κοράκι» λόγω του σκοτεινού εξωτερικού του. Ήταν η έδρα του χώρου Ματσουμότο. Βρίσκεται στην πόλη Ματσουμότο, στην επαρχία Ναγκάνο και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Τόκιο με δρόμο ή σιδηρόδρομο.

Το θησαυροφυλάκιο (tenshukaku), το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του δέκατου έκτου αιώνα, διατηρεί τη μοναδική ξύλινη λιθοδομή του εσωτερικά και εξωτερικά. Καταγράφεται ως Εθνικός Θησαυρός της Ιαπωνίας. Το Κάστρο Ματσουμότο είναι μια πεδινή έπαυλη (χιρατζίρο) με το σκεπτικό ότι δεν βασίζεται σε μια κορυφογραμμή ή στη μέση των πλωτών οδών, αλλά σε μια πεδιάδα. Οι συνολικές φρουρές του θα είχαν ενσωματώσει μια ευρεία διάταξη μεταξύ διαχωριστικών, καναλιών και πυλών.

Κάστρο Ματσουμότο, κοντά στο Τόκιο, Ιαπωνία
Κάστρο Ματσουμότο, κοντά στο Τόκιο, Ιαπωνία

Πηγή εικόνας: Wikimedia

9. Fort Bourtange, Bourtange, Ολλανδία

Το Fortification Bourtange (ολλανδικά: Vesting Bourtange) είναι ένα φρούριο στην πόλη Bourtange, στο Groningen, στην Ολλανδία. Δουλεύτηκε αναγκαστικά του Γουλιέλμου του Σιωπηλού και ολοκληρώθηκε το 1593. Ο μοναδικός λόγος ύπαρξης του ήταν να ελέγχει τον κεντρικό δρόμο μεταξύ της Γερμανίας και της πόλης του Χρόνινγκεν, που περιοριζόταν από τους Ισπανούς εν μέσω της εποχής του Ογδονταετούς Πολέμου. Στον απόηχο της τελευταίας του μάχης το 1672, το Οχυρό συνέχισε να υπηρετεί στο προστατευτικό σύστημα στα γερμανικά περίχωρα μέχρι που επιτέλους παραδόθηκε το 1851 και μετατράπηκε σε πόλη. Το Post Bourtange αυτή τη στιγμή γεμίζει ως ιστορικό ιστορικό κέντρο.

Fort Bourtange, Bourtange, Ολλανδία
Fort Bourtange, Bourtange, Ολλανδία

Πηγή εικόνας: Wikipedia

10. Κάστρο Egeskov, νησί Funen, Δανία

Το αρχοντικό είναι το καλύτερα προστατευμένο υδάτινο κάστρο της Αναγέννησης της Ευρώπης. Ο Έγκεσκοφ αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1405. Η δομή του αρχοντικού χτίστηκε από τον Φραντς Μπρόκενχους το 1554. Λόγω των ταλαιπωριών που προκάλεσε ο κοινός πόλεμος που είναι γνωστός ως Κόμης Φέουντ (δανικά: Grevens fejde), γενική κοινή αναταραχή και ένας κοινός πόλεμος που παρουσιάζει Προτεσταντική Μεταρρύθμιση, οι περισσότεροι Δανοί αριστοκράτες κατασκεύασαν τα σπίτια τους ως προπύργια.

Το αρχοντικό είναι χτισμένο σε σωρούς βελανιδιάς και βρίσκεται σε μια μικρή λίμνη με το μεγαλύτερο βάθος των 5 μέτρων (16 πόδια). Αρχικά, η κύρια πρόσβαση ήταν με μεθόδους για μια κινητή γέφυρα. Σύμφωνα με τον μύθο, χρειάστηκε όλη η ξυλεία από βελανιδιές για να συναρμολογηθεί η εγκατάσταση, στη συνέχεια το όνομα Egeskov (δάσος βελανιδιάς). Είναι μια από τις πιο εκπληκτικές τάφρους στον κόσμο.

Κάστρο Egeskov, νησί Funen, Δανία
Κάστρο Egeskov, νησί Funen, Δανία

Πηγή εικόνας: Wikimedia

Αυτές είναι οι 10 πιο εκπληκτικές τάφροι στον κόσμο. Δημοσιεύστε τα σχόλιά σας.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *