Μαδρίτη ─ Μια μαγευτική πόλη που υποδέχεται τουρίστες το 2023

Εάν ταξιδεύετε το 2023, ίσως αποφασίσετε ότι θέλετε κάποιες διεθνείς εμπειρίες. Μπορείτε να δείτε το Λονδίνο, το Παρίσι ή το Τόκιο. Ίσως στοχοποιήσετε το Άμστερνταμ ή τις Βρυξέλλες.

Θα πρέπει τουλάχιστον να σκεφτείτε την Ισπανία, όμως. Η Βαρκελώνη έχει τους θαυμαστές της, αλλά μπορεί να προτιμήσετε τη Μαδρίτη. Εκεί, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αποσκευές σας με την Nannybag, μια εταιρεία με σημεία παράδοσης αποσκευών. Μπορείτε να ανακτήσετε αυτές τις τσάντες όποτε είστε έτοιμοι.

Τώρα, ας μιλήσουμε για τη Μαδρίτη και τι μπορείτε να περιμένετε εκεί. Θα συζητήσουμε επίσης μερικά από τα πράγματα που αρέσουν στους τουρίστες εκεί και που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Πώς είναι τα Ισπανικά σου;

Αρχικά, ας αναφέρουμε το αυτονόητο. Είστε στην Ισπανία και θα ακούσετε όλους να μιλούν ισπανικά. Πολλοί άνθρωποι μιλούν επίσης αγγλικά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν κάποιος που σταματάς στο δρόμο μπορεί να τα μιλήσει.

Εάν γνωρίζετε ισπανικά, αυτό αναμφίβολα θα σας βοηθήσει όσο βρίσκεστε εκεί. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε πολλά, έστω και λίγα ισπανικά θα σας βοηθήσουν.

Εάν παρακολουθήσατε μαθήματα ισπανικών στο σχολείο, θα πρέπει να επανέλθετε όταν ακούσετε τους πάντες γύρω σας να τα μιλούν. Εάν δεν παρακολουθήσατε ποτέ μαθήματα Ισπανικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή και να μάθετε τουλάχιστον μερικές βασικές φράσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραγγείλετε φαγητό, να αγοράσετε εισιτήρια τρένου, να βρείτε μπάνιο κ.λπ.

Εάν δεν μιλάτε καθόλου ισπανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τηλεφώνου που μπορεί να μεταφράσει τις φράσεις που μιλάτε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε εάν συναντήσετε κάποιον και δεν μιλάει καθόλου αγγλικά.

Το Jetlag μπορεί να μπει στο παιχνίδι

Η Μαδρίτη μπορεί να φαίνεται υπέροχη αν κοιμάστε την ίδια ώρα που όλοι οι άλλοι κοιμάστε. Εάν φτάσετε και είστε εκεί για αρκετές ημέρες, τότε συνήθως, το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας προσαρμόζεται.

Εάν φτάσετε και δεν είστε εκεί για πολύ, ωστόσο, μπορεί να δυσκολευτείτε εάν η αίσθηση της νύχτας και της ημέρας του σώματός σας δεν μπορεί να προσαρμοστεί. Μπορεί να έχετε αϋπνία τη νύχτα επειδή νιώθετε ότι είναι μέρα.

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση, αλλά αν παίρνετε υπνωτικά χάπια τη νύχτα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει. Όσο περισσότερο επισκέπτεστε, τόσο περισσότερο το σώμα σας θα πρέπει να προσαρμοστεί.

Οι άνθρωποι τρώνε δείπνο αργότερα στη Μαδρίτη

Καθώς κοιτάζετε γύρω σας και αξιολογείτε την ισπανική κουλτούρα, μπορεί να παρατηρήσετε ένα φαινόμενο που δεν ισχύει γενικά με την Αμερική και τους Αμερικανούς. Οι κάτοικοι της Μαδρίτης συχνά τρώνε το δείπνο πολύ αργότερα από ό,τι μπορείτε να περιμένετε.

Στην Αμερική, μπορείτε να φάτε δείπνο γύρω στις 5:30 ή στις 6 μ.μ. Στη Μαδρίτη, ο κόσμος θα το σκεφτόταν πολύ νωρίς. Αντίθετα, μπορεί να τρώνε γύρω στις 21:00 ή ακόμα και στις 10:00. Δεν τρώνε όλοι εκείνη την ώρα, αλλά πολλοί άνθρωποι τρώνε.

Μπορείτε να πάρετε έναν υπνάκο ή να διαβάσετε ένα βιβλίο κατά τις κανονικές ώρες του δείπνου σας και μετά να πάτε να φάτε στις 9:00 αν βρείτε ένα κοντινό εστιατόριο. Πιθανότατα θα βρείτε πολλούς ανθρώπους να κάνουν το ίδιο πράγμα. Είναι ένα κοινό ισπανικό έθιμο.

Πρέπει να πάρετε ένα ξενοδοχείο ή να δοκιμάσετε ένα Airbnb;

Πηγή: bestinau.com

Μπορείτε εύκολα να πάρετε ένα ξενοδοχείο στη Μαδρίτη, αλλά ίσως πιστεύετε ότι θα νιώθατε καλύτερα εξερευνώντας μερικές από τις επιλογές της Airbnb. Η Μαδρίτη έχει Airbnb, όπως ακριβώς έχει η Αμερική, και μπορείτε να νοικιάσετε το διαμέρισμα κάποιου αν δεν είναι κοντά. Μπορείτε επίσης να μείνετε στη θέση τους όταν είναι ακόμα σπίτι, αν δεν σας πειράζει να γνωρίσετε νέα άτομα.

Εάν πάρετε ένα ξενοδοχείο, μπορείτε να λάβετε υπηρεσία δωματίου, και συνήθως μιλούν αγγλικά στο γραφείο. Σε ένα Airbnb, έχετε μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Ίσως προτιμήσετε το ένα ή το άλλο. Η απόκτηση ενός Airbnb σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχετε μια περιπέτεια και θα αποκτήσετε περισσότερη τοπική γεύση, και ίσως αυτό είναι που θέλετε.

Τι πρέπει να κάνετε ενώ επισκέπτεστε τη Μαδρίτη;

Η Μαδρίτη έχει σίγουρα πολλές τουριστικές επιλογές. Μπορείτε να δείτε το πάρκο El Retiro. Μπορείτε να μπείτε και να περπατήσετε χωρίς να πληρώσετε τίποτα, και είναι απολύτως υπέροχο.

Εκεί θα βρείτε περισσότερα από 15.000 δέντρα. Είναι μια πράσινη όαση με υδάτινα στοιχεία και σκιερές πλατείες στις οποίες μπορείτε να περπατήσετε. Είναι επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, επιβεβαιώνοντας την εμβληματική του θέση.

Θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε το Museo Nacional del Prado. Πρέπει να πληρώσετε για αυτό το αξιοθέατο, αλλά αξίζει τον κόπο. Αυτό το μουσείο τέχνης έχει πολλά έργα που έχετε δει μόνο σε καρτ ποστάλ και σε βιβλία τέχνης.

Αν εκτιμάτε τη σπουδαία τέχνη, θα λατρέψετε τον χρόνο σας εκεί. Αυτό το μουσείο έχει μια μόνιμη συλλογή που εκτίθεται και φέρνει συχνά νέα κομμάτια από άλλα μουσεία και χώρες.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε κατά την επίσκεψή σας;

Πηγή: theculturetrip.com

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την καρδιά της Μαδρίτης, την Plaza Mayor. Μπορείτε να δείτε το μπαρόκ βασιλικό παλάτι και το οπλοστάσιο. Εκεί, μπορείτε να δείτε εκπληκτικά όπλα που συντηρούνται ακόμα σχολαστικά.

Μπορείτε να φάτε σε ένα από τα διάσημα εστιατόρια. Μπορείτε να τσιμπήσετε μερικά τάπας και να πιείτε ένα απεριτίφ. Μπορείτε ακόμη και να παρακολουθήσετε ένα μάθημα μαγειρικής παέγια και να απολαύσετε ένα συνδυασμό κρασιού.

Υπάρχει ίσως μόνο ένα πράγμα που δεν μπορείτε να χάσετε, ωστόσο. Αυτή είναι μια περιοδεία που χτυπά την Avila και τη Segovia. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτές τις τοποθεσίες αρκετά εύκολα, αν και θα χρειαστείτε είτε αυτοκίνητο είτε εισιτήριο τρένου.

Αυτές οι περιηγήσεις σας δείχνουν την Avila και στη συνέχεια τη Segovia, όπου μπορείτε να δείτε εκπληκτικά μνημεία. Αντιπροσωπεύουν μια περασμένη εποχή. Οι τοίχοι της Avila έχουν αυθεντική λιθοδομή που χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια.

Μπορείτε να δείτε τον Καθεδρικό Ναό και τη Βασιλική όσο βρίσκεστε εκεί. Υπάρχει μια θρησκευτική εικονογραφία που είναι απίστευτα όμορφη.

Μετά από αυτό, θα δείτε τη Σεγκόβια, με το Αλκαζάρ, το πανύψηλο υδραγωγείο των ρωμαϊκών χρόνων. Θα νιώσετε μικροί και ασήμαντοι να στέκεστε δίπλα του όταν δείτε την αρχαιότητα του.

Στη Σεγκόβια, μπορείτε επίσης να απολαύσετε καθιστικά εστιατόρια που σερβίρουν ολόκληρες γιορτές χοίρων. Ψήνουν ολόκληρο το γουρούνι και μπορείτε να το φάτε σχεδόν όλο, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, αν αισθάνεστε περιπετειώδεις. Τα μάγουλα γίνονται τραγανά και έχουν γεύση σαν την καλύτερη φλούδα χοιρινού που έχετε συναντήσει ποτέ.

Θα πρέπει να απολαύσετε το χρόνο σας μέσα και γύρω από τη Μαδρίτη. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί και αγαπούν την πόλη τους.

Πολλές φορές, θα διαπιστώσετε ότι είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί. Μπορείτε εύκολα να αφήσετε τις αποσκευές σας και να αρχίσετε να περιπλανηθείτε ή μπορείτε να εγγραφείτε για μια ξενάγηση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα δημιουργήσετε μερικές μόνιμες αναμνήσεις.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *