Μάθετε πώς να είστε περισσότερο ενήμεροι για το περιβάλλον σας: Απολαμβάνοντας τη μεγάλη ύπαιθρο

Το να βγεις στη φύση είναι μια όμορφη εμπειρία γιατί σε φτιάχνει τη διάθεση, σε κάνει υγιή και σε κάνει να κάνεις ένα διάλειμμα από την τεχνολογία. Επιπλέον, επιτρέπει την αλληλεπίδραση με την οικογένεια και τους φίλους σας. Στην πραγματικότητα σχηματίζει μια επανένωση του οικοσυστήματος λόγω της ειρηνικής αλληλεπίδρασης ανθρώπων, φυτών και ζώων. Πώς, λοιπόν, μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη ύπαιθρο;

1. Πηγαίνετε για ένα πικνίκ

Ένας από τους αποτελεσματικούς τρόπους για να απολαύσετε τη φύση είναι να πάτε για πικνίκ. Μπορεί να βρίσκεται στο αγαπημένο σας πάρκο ή σε ένα νέο πάρκο που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα. Ανεξάρτητα από την περίπτωση, μαζέψτε τα σνακ σας, προσκαλέστε φίλους και βάλτε αυτό το μπουκάλι κρασί! Εκτός από το να φας και να προλάβεις τη διαφορά, μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα σε ένα πικνίκ. Μπορείτε να αποφασίσετε να παίξετε παιχνίδια κάτω από τον δροσερό ήλιο ή να παίξετε ένα μουσικό όργανο καθώς απολαμβάνετε το δροσερό αεράκι της φύσης. Ένας φίλος μπορεί επίσης να είναι το υπέροχο κατοικίδιό σας, επομένως, μην αποκλείετε αυτήν την επιλογή με τη δικαιολογία ότι δεν είστε φίλοι.

2. Πάρτε ένα βιβλίο μαζί σας

Πηγή: pixabay.com

Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να επικεντρωθούν στο διάβασμα ενώ βρίσκονται έξω, τότε θα σας φανεί χρήσιμο να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο—η ανάγνωση λειτουργεί κυρίως όταν βρίσκεστε στη φύση χωρίς τους φίλους σας. Ωστόσο, θα μπορούσατε να οργανώσετε την επόμενη συνάντηση της λέσχης βιβλίου σας σε ένα υπέροχο μέρος δίπλα σε ένα ποτάμι. Ή βγάλτε ένα βιβλίο από τη λίστα που προτείνετε για ανάγνωση και διαβάστε το μόνοι σας. Παραδόξως, μπορεί να διαβάζετε πολύ ενώ είστε έξω. Λοιπόν, αυτό δεν ισχύει για όσους από εμάς θα πρέπει να κοιτάξουμε κάθε περαστικό και να στρίψουμε προς την κατεύθυνση που κελαηδούν τα πουλιά.

3. Αγοράστε Outdoors Outfit

Αγοράζοντας αυτό το όμορφο sundress θα σας παρακινήσει να βγείτε έξω και να απολαύσετε τον καλό καιρό. Με λίγα λόγια, αγοράστε τα υλικά που σας προτρέπουν να βγείτε έξω και να απολαύσετε την ύπαιθρο. Για παράδειγμα, αγοράστε ένα χαριτωμένο μαγιό, τότε θα ανυπομονείτε να το φορέσετε. Τουλάχιστον να πούμε, μπορείτε να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του απογεύματος του Σαββάτου σας στην παραλία αλληλεπιδρώντας με τη μητέρα φύση με στυλ.

4. Έρευνα για το οικοσύστημά σας

Για να εκτιμήσετε την ύπαιθρο, πρέπει να ξέρετε τι βρίσκεται σε αυτό. Διαβάστε για το είδος των πουλιών, τα σπάνια είδη ζώων και τα δέντρα που βρίσκονται εκεί. Μπορείτε να συμβουλευτείτε το leaf snap, το οποίο, σύμφωνα με το Whole People, είναι μια συλλογή οδηγών που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε ένα δέντρο από τα φύλλα του. Αφού διαβάσετε για τα πράγματα που βρίσκονται στο οικοσύστημά σας, είναι τώρα η ώρα να βγείτε έξω και να τα βρείτε.

5. Παρατήρηση πουλιών

Πηγή: pixabay.com

Γνωρίζατε ότι τα πουλιά δυσκολεύουν το διάβασμα; Λοιπόν, αυτό είναι ένας περισπασμός που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να απολαύσουμε την ύπαιθρο. Η παρατήρηση πουλιών σάς βοηθά να ενδιαφέρεστε για τη φύση. Αυτό το χόμπι που ανακαλύφθηκε πρόσφατα θα σας κάνει να θέλετε να πάτε σε άλλα μέρη για να παρακολουθήσετε περισσότερα πουλιά. Καθώς ταξιδεύετε σε αυτά τα μέρη, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να εξερευνήσετε διαφορετικές πτυχές της φύσης. Άρα, πιάσε αυτά τα κιάλια και πήγαινε για παρατήρηση πουλιών. Φροντίστε να τραβήξετε και πολλές χαριτωμένες φωτογραφίες.

6. Διαλογιστείτε στη φύση

Δοκιμάστε να κάνετε τον διαλογισμό σας έξω γιατί είναι καλός τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική σας υγεία. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να έχετε έναν επιτυχημένο υπαίθριο διαλογισμό:

  • Βρείτε ένα ήσυχο και γαλήνιο μέρος μακριά από μεγάλη κίνηση και ανθρώπινη δραστηριότητα.
  • Βολεψου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα άνετο μέρος για να καθίσετε και φοράτε επίσης άνετα ρούχα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
  • Να έχετε καλή καθιστή θέση.
  • Αποφύγετε τους περισπασμούς όπως τα κινητά τηλέφωνα.

Άλλωστε, διαλογισμός ενώ κάθεστε στη φύση. Μπορείτε επίσης να το κάνετε ενώ κάνετε μια βόλτα ή πεζοπορία. Ό,τι σε κάνει να συνδέεσαι τέλεια με τον εσωτερικό σου εαυτό.

7. Πηγαίνετε Πεζοπορία

Ναι, στους τεμπέληδες, θα πρέπει να το κάνετε ένα βήμα τη φορά, κυριολεκτικά. Ξεκινήστε με μικρές αποστάσεις πεζοπορίας και αργότερα αποφοιτήστε σε εκτεταμένες εμπειρίες πεζοπορίας. Η πεζοπορία θα σας κάνει να ζήσετε όμορφα τοπία. Παραδείγματα των πραγμάτων που θα δείτε θα περιλαμβάνουν άγρια ​​ζώα, ποτάμια ή λόφους. Επιπλέον, είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να κοινωνικοποιηθείτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

8. Ride A Bike

Πηγή: pixabay.com

Η ποδηλασία έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την πεζοπορία, επειδή μπορείτε να καλύψετε μια μεγάλη περιοχή εύκολα. Απολαύστε βόλτες κατά μήκος των πανέμορφων παγκόσμιων ποταμών όπως ο La Seine στο Παρίσι. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πάτε μέχρι τέρμα για να έχετε την εμπειρία ποδηλασίας. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο στα γειτονικά μονοπάτια σας. Το ποδήλατο σας κρατά σε φόρμα και σας προσφέρει ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

9. Πηγαίνετε στο Κάμπινγκ

Το κάμπινγκ σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τη φύση. Ο ύπνος έξω στη φύση σας προσφέρει μια σειρά από όμορφες εμπειρίες, όπως η απόλαυση μεγάλων ποσοτήτων καθαρού αέρα και η αλληλεπίδραση με τα αρώματα και τους ήχους της φύσης. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες όπως η παρατήρηση των άστρων, η οποία σας βοηθά να αναγνωρίσετε απίστευτα ουράνια σώματα. Είναι μια δραστηριότητα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι φίλοι όσο και η οικογένεια.

10. Οργανώστε μια βραδιά ραντεβού

Δεν χρειάζεται να πάτε για κάμπινγκ για να απολαύσετε τον νυχτερινό ουρανό. Σκέφτεστε τρόπους να εμπλουτίσετε την αγάπη σας; Τα ραντεβού στη φύση θα σπάσουν τη μονοτονία των συνηθισμένων ραντεβού στα εστιατόρια. Πάρτε ζεστές κουβέρτες σε ένα ήρεμο βράδυ και απολαύστε το με τον αγαπημένο σας. Μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές παρατήρησης αστεριών που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τους διάφορους αστερισμούς. Υπάρχουν διάφοροι αστερισμοί στον ουρανό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επομένως, αυτή είναι μια δραστηριότητα που δεν θα επαναληφθεί εάν την κάνετε με την πάροδο του χρόνου.

11. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες κηπουρικής

Πηγή: pixabay.com

Ξεκινώντας έναν μικρό κήπο κουζίνας ή ένα παρτέρι με λουλούδια θα σας δώσει ώρες απόλαυσης του καθαρού αέρα. Επιπλέον, το να βυθιστείτε σε δραστηριότητες κηπουρικής θα μειώσει το άγχος σας, επομένως, θα βελτιώσει τον ύπνο σας. Τα φυτά έχουν επίσης έναν τρόπο να μειώσουν τη μοναξιά. Καλλιεργείτε μια ζωή, οπότε αυτόματα θα τους αγαπήσετε. Αν δεν έχετε κήπο, σκεφτείτε δημιουργικούς τρόπους φύτευσης σε δοχεία στο μπαλκόνι σας. Ωστόσο, υπάρχουν κοινοτικοί κήποι όπου μπορείτε να νοικιάσετε ένα οικόπεδο.

Συμπερασματικά, η έξοδος σε εξωτερικούς χώρους μας επιτρέπει να αλληλεπιδράσουμε με τη φύση. Όσο κι αν απολαμβάνουμε την ύπαιθρο, θα πρέπει να θυμάστε να προστατεύετε το περιβάλλον και να το διατηρείτε καθαρό. Είναι σημαντικό, θυμηθείτε να μεταφέρετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε υπαίθρια δραστηριότητα και να λάβετε υπόψη τις απαραίτητες προφυλάξεις.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *