Η NASA Hubble τραβάει την υπέροχη εικόνα του επικού «στεφάνου διακοπών» στο Διάστημα

Το τηλεσκόπιο Hubble της NASA καταγράφει μια υπέροχη εικόνα του φωτεινού αστέρα του νότιου ημισφαιρίου RS Puppis. Στο κέντρο της εικόνας, είναι τυλιγμένο σε ένα κουκούλι αντανακλαστικής σκόνης που φωτίζεται από το αστραφτερό αστέρι. Το αστέρι RS Puppis είναι 10 φορές μεγαλύτερο από τον Ήλιο και 200 ​​φορές μεγαλύτερο. Το RS Puppis φωτίζει και εξασθενεί σε έναν κύκλο έξι εβδομάδων και η NASA έχει καταγράψει μια εκπληκτική εικόνα στον κύκλο φωτεινότητας. Έρχεται στα πιο φωτεινά στην κατηγορία των λεγόμενων μεταβλητών αστεριών των Κηφείδων και έχει μέση φωτεινότητα 15.000 φορές μεγαλύτερη από τη φωτεινότητα του Ήλιου.

Σύμφωνα με τη NASA, η μέση φωτεινότητα του ts είναι 15.000 φορές μεγαλύτερη από τον δικό μας Ήλιο. Η τεράστια φλεγόμενη μπάλα είναι 200 ​​φορές μεγαλύτερη από το αστέρι μας και δέκα φορές μεγαλύτερη. Έχει ταξινομηθεί ως μεταβλητό αστέρι των Κηφείδων, που σημαίνει ότι η φωτεινότητά του αλλάζει τακτικά.

«Το νεφέλωμα τρεμοπαίζει σε φωτεινότητα καθώς οι παλμοί φωτός από τον Κηφείδη διαδίδονται προς τα έξω», εξηγεί η NASA. «Το Hubble τράβηξε μια σειρά φωτογραφιών από φωτεινές λάμψεις που κυματίζουν στο νεφέλωμα σε ένα φαινόμενο γνωστό ως «ηχώ φωτός». Παρόλο που το φως ταξιδεύει μέσα στο διάστημα αρκετά γρήγορα ώστε να καλύπτει το χάσμα μεταξύ Γης και Σελήνης σε λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο, το νεφέλωμα είναι τόσο μεγάλο που το ανακλώμενο φως μπορεί πραγματικά να φωτογραφηθεί διασχίζοντας το νεφέλωμα».

Η εικόνα είναι τόσο καθαρή λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων φωτός και του πλούτου των συντριμμιών που την περιβάλλει και η NASA είναι σε θέση να εκτιμήσει την απόστασή της από τη Γη με υψηλή ακρίβεια. Είναι περίπου 6.500 έτη φωτός μακριά και η NASA είναι σε θέση να υπολογίσει σε ένα περιθώριο μόλις ένα τοις εκατό.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις της NASA και αυτή η εικόνα είναι απόδειξη ότι το τηλεσκόπιο κάνει φοβερή δουλειά. Οι αστρονόμοι της NASA καταβάλλουν τις προσπάθειές τους για να εξερευνήσουν το διάστημα και να το παρουσιάσουν μπροστά μας.

Πίστωση εικόνας: NASA, ESA και η ομάδα Hubble Heritage Team (STScI/AURA) – Συνεργασία Hubble/Europe. Ευχαριστίες: H. Bond (STScI και Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια)
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *