Η NASA επιβεβαιώνει ότι αυτός θα είναι ο πιο φωτεινός κομήτης του 2018

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA κατέγραψε έναν κομήτη 46P/Wirtanen στις 13 Δεκεμβρίου. Όταν ο κομήτης ήταν 7,4 εκατομμύρια μίλια (12 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη, η NASA παρουσιάζει μερικές υπέροχες εικόνες του φωτεινότερου κομήτη του 2018. Για να δημιουργήσετε αυτήν τη σύνθετη εικόνα, το μπλε χρώμα εφαρμόστηκε σε εκθέσεις σε κλίμακα του γκρι υψηλής ανάλυσης που αποκτήθηκαν από το όργανο Wide Field Camera 3 (WFC3) του διαστημικού σκάφους. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι μια διεθνής συνεργασία μεταξύ της NASA και της ESA (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία). Αυτή η μπάλα από πάγο και βράχο ονομάζεται 46P/Wirtanen. Το ορατό φως κάνει τον ίδιο τον κομήτη κάπως δύσκολο να τον δούμε, αλλά βρίσκεται στην πιο φωτεινή κεντρική περιοχή μιας ασαφής λάμψης από το κώμα του κομήτη. (Το Κώμα είναι ένα νέφος αερίου και σκόνης που ο κομήτης έχει εκτοξεύσει κατά την κίνησή του μέσω του εσωτερικού ηλιακού συστήματος λόγω της θέρμανσης από τον Ήλιο). Στην πραγματικότητα, είναι ένα μείγμα σκόνης και αερίου που το παγωμένο αντικείμενο αρχίζει να εκτοξεύει καθώς πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον Ήλιο. Η στενή προσέγγιση είναι πολύτιμη για την πραγματοποίηση επιστημονικών παρατηρήσεων από τη Γη. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι σχηματίζει την εμβληματική «ουρά».

Σχετικά: Το ISRO θα εκτοξεύσει 32 αποστολές, συμπεριλαμβανομένου του Chandrayaan-2, το 2019

Κομήτης της NASA

Συντελεστές εικόνας: NASA/SOFIA

Σύμφωνα με τη NASA, «ο κομήτης 46P/Wirtanen περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο μία φορά κάθε 5,4 χρόνια, πολύ πιο γρήγορα από την 75χρονη τροχιά του πιο διάσημου κομήτη Halley», Επίσης, «τα περισσότερα από τα περάσματα του μέσα από το εσωτερικό ηλιακό σύστημα είναι πολύ πιο μακριά από τη Γη. , κάνοντας τη φετινή εμφάνιση ιδιαίτερα αξιοσημείωτη.” Οι κομήτες και οι αστεροειδείς μπορεί να είναι η πηγή του νερού της Γης.

Στον απόηχο νέων ερευνών και θεωριών, η NASA και άλλοι επιστημονικοί φορείς σε όλο τον κόσμο έχουν πολλούς λόγους να μελετήσουν τους κομήτες καθώς μπορεί να ήταν υπεύθυνοι για την παράδοση μεγάλων ποσοτήτων νερού στη Γη στο μακρινό παρελθόν.

Ο πιο φωτεινός κομήτης της NASA

Συντελεστές εικόνας: NASA/SOFIA

Κανονικά, το εσωτερικό μέρος του κώματος ενός κομήτη δεν είναι προσβάσιμο από τη Γη, γι’ αυτό, η NASA συνδύασε τις μοναδικές δυνατότητες του Hubble, του Παρατηρητηρίου ακτίνων Χ Chandra της NASA και του Παρατηρητηρίου Neil Gehrels Swift για να μελετήσει πώς απελευθερώνονται αέρια από τον πυρήνα. τη σύνθεση των πάγων του κομήτη και τη χημική αλλοίωση του αερίου στο κώμα από το ηλιακό φως και την ηλιακή ακτινοβολία. Το Stratospheric Observatory For Infrared Astronomy (SOFIA) της NASA τράβηξε αυτή την εικόνα του κομήτη στις 16 και 17 Δεκεμβρίου όταν το αεροσκάφος πετούσε στα 40.000 πόδια. Η SOFIA μελετά τα χημικά αποτυπώματα διαφορετικών τύπων υδρογόνου στο νερό του κομήτη, τα οποία θα βοηθήσουν να μάθουμε για την προέλευση και την ιστορία του νερού στο ηλιακό σύστημα — συμπεριλαμβανομένων των ωκεανών της Γης. Η εικόνα SOFIA λήφθηκε με την κάμερα οδηγού ορατού φωτός του τηλεσκοπίου, χρησιμοποιώντας ένα πορτοκαλί φίλτρο για να υποδείξει την ένταση του φωτός σε σχέση με άλλα αντικείμενα. Οι παρατηρήσεις της SOFIA χρησιμοποιώντας υπέρυθρο φως για τη μελέτη του νερού του κομήτη βρίσκονται τώρα υπό ανάλυση.

Είναι ο λαμπρότερος κομήτης του 2018 και είναι ελάχιστα ορατός με γυμνό μάτι ακόμα και όταν ο ουρανός είναι πολύ σκοτεινός. Βιώνεται καλύτερα με κιάλια ή τηλεσκόπιο.

Πηγή: NASA
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *