Εξερευνώντας το αδιαπέραστο δάσος της Ουγκάντα ​​το 2023

Το αδιαπέραστο δάσος Bwindi είναι ένα από τα τέσσερα μοναδικά εθνικά πάρκα στον κόσμο που προστατεύουν τους ορεινούς γορίλες. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ουγκάντα, το Bwindi είναι γνωστό ότι υποστηρίζει σχεδόν τους μισούς γορίλες βουνών που έχουν απομείνει στον κόσμο. ένα σημαντικό «δείτε τους πριν πεθάνετε» – τουρίστες έλκονται στην Ανατολική Αφρική.

Αυτή η προστατευόμενη περιοχή, που ονομάζεται Εθνικό Πάρκο Bwindi Impenetrable, βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ουγκάντα, στο χείλος της κοιλάδας Rift της Ανατολικής Αφρικής. Το αδιαπέραστο δάσος χαρακτηρίζεται από απότομες κοιλάδες και ψηλές κορυφογραμμές. Οι πλαγιές των λόφων είναι καλυμμένες με ομίχλη και προστατεύονται από αρχαία βιολογικά ποικίλα τροπικά δάση που χρονολογούνται από περίπου 25.000 χρόνια. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1160m και 2607m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το αρχαίο τροπικό δάσος βρίσκεται στο φόντο των πανύψηλων αδρανών ηφαιστείων που περιλαμβάνουν τις οκτώ οροσειρές Virunga. Βρίσκεται σε μια λοφώδη ύπαιθρο που χαρακτηρίζεται από κάποιο απομεινάρι πεδινό δάσος που είναι επίσης σημαντική λεκάνη απορροής πολλών ποταμών.

Η πεζοπορία με γορίλα στο βουνό είναι μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες που έχει να προσφέρει το αδιαπέραστο τροπικό δάσος. Με τις θετικές κριτικές σχετικά με την εμπειρία πεζοπορίας με γορίλα στο Εθνικό Πάρκο Bwindi, είναι πολύ εύκολο να υποθέσουμε ότι η πεζοπορία με γορίλα είναι το μόνο που έχει να προσφέρει το αδιαπέραστο δάσος.

Ωστόσο, η εμπειρία πεζοπορίας με γορίλα είναι απλώς ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξερευνήσετε το αδιαπέραστο δάσος της Ουγκάντα. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στο Bwindi, συνιστάται να εξετάσετε τις ακόλουθες δραστηριότητες.

Πτηνολογικά

Πηγή: indiabirdwatching.com

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να υποθέτουν ότι το birding αφορά κυρίως την παρατήρηση πουλιών, αλλά η κύρια δραστηριότητα στο Birding είναι η φωτογραφία. Είναι ένας από τους λίγους γνωστούς τρόπους για να καταγράψετε στιγμές διαφορετικών ειδών πουλιών.

Κάθε είδος πουλιών τείνει να έχει μια σειρά από χαρακτήρες διαφορετικούς από άλλα είδη πουλιών. Η παρακολούθηση και η φωτογράφιση αυτών των στιγμών είναι μια υπέροχη εμπειρία, αλλά στην πραγματικότητα γίνεται καλύτερη όταν το κάνετε σε ένα μέρος όπου ούτε θα πνιγείτε από την ψυχρότητα ούτε θα λιώσετε από την υπερβολική ζέστη.

Το αδιαπέραστο δάσος της Ουγκάντα ​​φιλοξενεί πάνω από 348 διαφορετικά είδη πουλιών που αποκαλούν το δάσος σπίτι. Είδη που θεωρούνται από τα πτηνά ως σπεσιαλιτέ του πάρκου περιλαμβάνουν μαύρη τουράκο, μαύρη μυγοφάγα με κίτρινα μάτια, μαύρη μελισσοφάγο, τσίχλα Kivu, τσίχλα Grauer, τρογονάκι με ουρά και πραγματικά πάρα πολλά άλλα για να αναφέρουμε.

Κατά τη διάρκεια της εμπειρίας πουλιών, έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε μερικά από τα λιγότερο εξερευνημένα μέρη του πάρκου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το birdding είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε το αδιαπέραστο δάσος του Bwindi.

Mountain Gorilla Trekking

Το πάρκο κρύβει τους γιγάντιους ορεινούς γορίλες που ζουν μόνο σε τρεις χώρες. Ο γορίλας του βουνού είναι ένας από τους δύο πιο απειλούμενους πιθήκους στον κόσμο με τον άλλο να είναι ο γορίλας που ευδοκιμεί στη Δυτική Αφρική.

Το δάσος Bwindi της Ουγκάντα ​​υποδιαιρείται σε τέσσερις τομείς – Ruhija, Rushaga, Nkuringo και Buhoma. Μόλις επιλέξετε να κάνετε πεζοπορία με γορίλα στο Bwindi, η άδεια πεζοπορίας με γορίλα θα σας επιτρέψει μόνο την πρόσβαση σε έναν από αυτούς τους τομείς κατά την κράτηση.

Με άλλα λόγια, εάν κάνετε κράτηση για άδεια γορίλλα στη Ρουχία, σημαίνει ότι θα οδοιπορήσετε γορίλες σε αυτόν τον τομέα και μόνο, στερώντας σας την ευκαιρία να εξερευνήσετε άλλους τομείς του αδιαπέραστου δάσους της Ουγκάντα.

Η πρόκληση που θέτει η πεζοπορία με γορίλα είναι συνήθως ο περιορισμένος χρόνος που έχετε για να εξερευνήσετε το δάσος. Η κύρια ατζέντα σας στο δάσος είναι να βρείτε τους απειλούμενους ορεινούς γορίλες. Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι σας τελειώνει μόλις συναντήσετε τους γορίλες του βουνού, στερώντας σας έτσι την ευκαιρία να εξερευνήσετε το υπόλοιπο δάσος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πεζοπορία με γορίλα από μόνη της είναι μια αξιόλογη εμπειρία που όλοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, αλλά εξακολουθεί να είναι η κύρια αφαίρεση πίσω από την εξερεύνηση του αδιαπέραστου δάσους της Ουγκάντα.

Δασικοί περίπατοι στη φύση

Πηγή: safariventures.com

Δίπλα στο δασικό πουλιά, οι περίπατοι στη φύση είναι ένας άλλος προτεινόμενος τρόπος για να εξερευνήσετε το δάσος Bwindi. Αυτό το δάσος έχει πάνω από δέκα δασικά μονοπάτια. Αυτά περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά, το μονοπάτι του ποταμού Kashasha, το μονοπάτι Bamboo, το μονοπάτι του λόφου Rushura, το μονοπάτι του ποταμού Ivy, το μονοπάτι στο βάλτο Mubwindi και το μονοπάτι του καταρράκτη μεταξύ πολλών άλλων μονοπατιών.

Μέσα από τα λίγα αναφερόμενα μονοπάτια, συνειδητοποιείτε ότι υπάρχουν έλη στο Bwindi, ποτάμια, δάση μπαμπού και καταρράκτες μεταξύ πολλών άλλων που κάνουν αυτό το αδιαπέραστο δάσος ξεχωριστό.

Μόνο οι λίγοι τυχεροί έχουν την ευκαιρία να περάσουν από αυτά τα χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας με γορίλα. Ένα αληθινό αδιαπέραστο δασικό σαφάρι Bwindi σας μεταφέρει σε ένα ταξίδι με λόφους, κοιλάδες, βάλτους και καταρράκτες, γαρνιρισμένο με συναντήσεις με τυπικά άγρια ​​ζώα. Δεν είναι απλώς πεζοπορία με γορίλα.

Τα δασικά μονοπάτια σάς βοηθούν να εξερευνήσετε ορισμένα μέρη του Bwindi που μόνο λίγοι τουρίστες μπορούν να δουν.

Κοινότητα και εμπειρία Batwa

Πηγή: andbeyond.com

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τις τοπικές κοινότητες γύρω από το Bwindi. Οι περισσότεροι από αυτούς αρχίζουν να μεταβαίνουν στη σύγχρονη ζωή και έχουν αναπτύξει τον τουρισμό, αλλά μπορούν ακόμα να σας οδηγήσουν στον αρχαίο τρόπο ζωής τους. Μεταξύ των πραγμάτων που προσφέρει η εμπειρία Batwa είναι η παραδοσιακή πυρκαγιά και το κυνήγι μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων.

Η εμπειρία Batwa είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους για να εξερευνήσετε το δάσος. Αυτοί οι ντόπιοι θα σας μάθουν πώς ήταν η κυνηγετική τους ζωή πριν τους διδαχτούν να υιοθετούν τη βιώσιμη ζωή.

Άγρια Ζωή που Αναμένεται στο Δάσος Bwindi

Πηγή: bwindiugandagorillatrekking.com

Εκτός από τους γορίλες του βουνού, το πάρκο φιλοξενεί επίσης απειλούμενους χιμπατζήδες, έναν άλλο καταπληκτικό μεγάλο πίθηκο που ζει μέσα στο δάσος.

Το πάρκο φιλοξενεί συνολικά 120 είδη θηλαστικών. Στα δημοφιλή θηλαστικά περιλαμβάνονται ο μαύρος και άσπρος πίθηκος colobus, ο χιμπατζής, ο ελέφαντας, ο θάμνος, ο βούβαλος, η γάτα μοσχοβολά, ο θαμνόχοιρος, ο γιγάντιος γουρούνι του δάσους, ο μαυρομέτωπος duiker, ο duiker με κίτρινη πλάτη, η βίδρα χωρίς νύχια, ο genet και πολλά είδη νυχτερίδων και τρωκτικών.

συμπέρασμα

Το Bwindi είναι ο απόλυτος προορισμός που συχνάζουν τουρίστες που αναζητούν πεζοπορία με γορίλες στην Αφρική. Αυτοί οι μεγάλοι πίθηκοι προστατεύονται με ζήλο από τη διεθνή κοινότητα, δεδομένου ότι έχουν απομείνει μόνο περίπου 1050 άτομα στα τροπικά τροπικά δάση της Αφρικής.

Οι ορεινοί γορίλες ταξινομούνται ως απειλούμενοι από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και επομένως χρειάζονται την υποστήριξή σας για να διασφαλιστεί ότι θα διατηρηθούν όχι μόνο για τη σημερινή γενιά αλλά και για τα δισέγγονά μας.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *