Εξερευνώντας την Ταϊλάνδη σε δύο τροχούς ─ Συμβουλές περιήγησης με μοτοσικλέτα για ταξιδιώτες

Όσο περισσότερο ταξιδεύουμε, τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε πώς ζουν άνθρωποι από άλλες χώρες και ποια είναι τα έθιμά τους. Τώρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξερευνήσετε κάποια νέα χώρα, αλλά αν ο στόχος είναι να βρείτε έναν μοναδικό τρόπο για να το κάνετε αυτό, τότε είναι ίσως το καλύτερο να το κάνετε μέσω μοτοσικλέτας.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πού και πότε θα πρέπει να βρίσκεστε σε ένα συγκεκριμένο μέρος, και ότι η ελευθερία ενώ βρίσκεστε σε διακοπές είναι κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο.

Φυσικά, υπάρχει επίσης πολύ υψηλότερο επίπεδο ενθουσιασμού και ακόμη και μια έκρηξη αδρεναλίνης όταν εξερευνάτε μερικά καταπληκτικά και γραφικά μέρη ενώ κάνετε ποδήλατο, κάτι που, σε γενικές γραμμές, το κάνει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα επικεντρωθούμε περισσότερο σήμερα στις διαδρομές και συμβουλές για την Ταϊλάνδη και τη μοτοσικλέτα, ώστε μόλις φτάσετε εδώ, να ξέρετε ακριβώς τι να ελέγξετε και τι να αναζητήσετε.

Οι διαδρομές

Αυτή η χώρα έχει μερικές εξαιρετικές διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για τους λάτρεις της μηχανής, κάτι που την κάνει μια από τις καλύτερες για εμπειρία με ποδήλατο. Αν ψάχνετε για τα καλύτερα από τα καλύτερα, τότε κατευθυνθείτε προς το βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης όπως εδώ, θα βρείτε μερικές υπέροχες διαδρομές, και εκτός από αυτό, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε μερικά από τα πιο γραφικά αξιοθέατα και να κάνετε πραγματικά το καλύτερο από το ταξίδι σας.

Η εξερεύνηση της Ταϊλάνδης μόνος σας είναι δυνατή, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα να εξετάσετε τουλάχιστον τις οδηγίες σχετικά με το ποιες διαδρομές είναι οι καλύτερες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό, και ακόμη και μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα ήταν αρκετά χρήσιμη. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος είναι να συμβουλευτείτε ειδικούς σχετικά με περιηγήσεις με μοτοσικλέτα στην Ταϊλάνδη για να το ελέγξετε και όλες τις πληροφορίες για αυτό και περισσότερες μπορείτε να βρείτε στο bigbiketours.com.

Κατάσταση των δρόμων

Πηγή: remotelands.com

Το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει κάθε λάτρη της μηχανής είναι η κατάσταση των δρόμων σε ορισμένες χώρες, και για τους χωμάτινους ποδηλάτες, τα μονοπάτια και αν είναι σημειωμένα στον χάρτη. Τώρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να διευκρινιστεί εδώ είναι ότι η Ταϊλάνδη είναι εξαιρετική για ποδηλατικούς δρόμους και για όσους θέλουν να οδηγήσουν το ποδήλατό τους σε ανοιχτό δρόμο, θα χαρούν να ξέρετε ότι η κατάσταση του δρόμου είναι εξαιρετική.

Η ίδια η επιφάνεια είναι λεία και καλά συντηρημένη και, όσον αφορά τα μονοπάτια, μπορείτε εύκολα να βρείτε σημαδεμένα μονοπάτια ιδανικά για να οδηγείτε το χωμάτινο ποδήλατό σας. Το μόνο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε όταν οδηγείτε σε ανοιχτό δρόμο είναι οι άλλοι οδηγοί επειδή, στην Ταϊλάνδη, οδηγούν γρήγορα και λίγο επικίνδυνα, γι’ αυτό η χρήση προστατευτικού εξοπλισμού είναι απλά απαραίτητη.

Η ασφάλεια έρχεται πάντα πρώτη και στην Ταϊλάνδη, φροντίστε να προμηθευτείτε έγκαιρα όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ποδηλάτου. Φυσικά, η εύρεση εργαλείων είναι επίσης δυνατή στην Ταϊλάνδη, και είναι ακόμη λιγότερο ακριβό από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες, οπότε ακόμα κι αν έρχεστε εδώ χωρίς γάντια ή χρειάζεστε ένα νέο ζευγάρι, για παράδειγμα, δεν πρέπει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. είναι ένα θέμα.

Ενοικίαση μοτοσυκλέτας

Όσοι δεν διαθέτουν κινητήρα ή το βρίσκουν πολύ ακριβό ή πολύπλοκο στη μεταφορά, θα χαρούν να μάθουν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε το ποδήλατο στην Ταϊλάνδη. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ενοικίασης όπου μπορείτε να νοικιάσετε μια μοτοσικλέτα και να απολαύσετε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η καταπληκτική χώρα.

Όπως είναι λογικό, δεν είναι σαν να μπορεί κανείς να νοικιάσει μοτοσικλέτα, καθώς η παροχή κατάλληλης γραφειοκρατίας είναι απαραίτητη. Όσον αφορά τα έγγραφα που πρέπει να έχει κάποιος, το διαβατήριο, η άδεια οδήγησης και η διεθνής άδεια οδήγησης είναι απαραίτητα, καθώς διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να νοικιάσετε μοτοσικλέτα.

Αυτά τα χαρτιά δεν είναι κάτι καινούργιο και όσοι έχουν ήδη νοικιάσει ένα όχημα στο εξωτερικό γνωρίζουν καλά τι έγγραφα θα πρέπει να έχουν, αλλά ένα πράγμα που ξεχνούν οι περισσότεροι είναι η ασφάλιση, την οποία συνιστάται ιδιαίτερα να αποκτήσουν.

Χρησιμοποιήστε κατάλληλο εξοπλισμό

Πηγή: atwyld.com

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορούν να σας κάνουν να οδηγείτε πολύ πιο ασφαλή και άνετα εκτός από το κράνος, που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι εξοπλισμού για κάθε αναβάτη μοτοσικλέτας. Για παράδειγμα, τα γάντια μπορούν να σας προστατεύσουν από τον άνεμο και ένα αδιάβροχο μπουφάν μπορεί να σας σώσει από απρόσμενη βροχή.

Σχετικά με αυτό, για όσους αγαπούν να μεταφέρουν μερικές αποσκευές, το καλύτερο είναι να τις συσκευάσουν σε αδιάβροχες σακούλες που θα τις προστατεύουν επίσης από το νερό και τη σκόνη. Υπάρχουν πολλά εύχρηστα αντικείμενα και το καλύτερο είναι να ελέγξετε την προσφορά και να αποφασίσετε ποια από αυτά χρειάζεστε, καθώς θα εκπλαγείτε από το πώς κάποιο μικρό πράγμα μπορεί να βελτιώσει ολόκληρη την εμπειρία οδήγησης.

Κάνοντας διαλείμματα

Κάθε οδηγός γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να κάνει τακτικά διαλείμματα και η καλύτερη ιδέα είναι να σταματάει για τουλάχιστον 20 λεπτά για κάθε 1,5 ώρα οδήγησης. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός έχει αρκετό χρόνο για να πιει νερό, να τεντώσει τα πόδια του και να προετοιμαστεί για το επόμενο στάδιο του ταξιδιού.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πίνουν αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο και να προκαλέσει διάφορα ατυχήματα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο άλλους συμμετέχοντες στην κυκλοφορία. Αυτά τα διαλείμματα δεν χρειάζεται να είναι χάσιμο χρόνου, ειδικά αν έχουν προγραμματιστεί σωστά, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, εξερεύνηση ορισμένων ορόσημων ή απλώς για να απολαύσετε καφέ ή μεσημεριανό γεύμα.

Πηγή: thezebra.com

Αποφυγή νυχτερινών βόλτων

Η οδήγηση μοτοσικλέτας τη νύχτα είναι πάντα δυνητικά επικίνδυνη, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικός είναι κάποιος, για πολλούς λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, τα ποδήλατα είναι πολύ μικρότερα από οποιοδήποτε άλλο όχημα, και εξαιτίας αυτού, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να τα παρατηρήσετε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική καταστροφή.

Δυστυχώς, οι νυχτερινές βόλτες στην Ταϊλάνδη είναι ακόμη πιο επικίνδυνες γιατί μπορούμε να δούμε πολλούς ανθρώπους χωρίς προβολείς. Εκτός αυτού, συχνά οδηγούν σε λάθος κατεύθυνση προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν συντομεύσεις και γι’ αυτό αντιπροσωπεύουν τεράστιο κίνδυνο για τον εαυτό τους και για οποιοδήποτε άλλο άτομο συμμετέχει στην κίνηση τη νύχτα.

Ως προς αυτό, είναι πολύ καλύτερη ιδέα να προγραμματίσετε το ταξίδι και να χρησιμοποιήσετε τη νύχτα για ύπνο και ξεκούραση για το επόμενο στάδιο του ταξιδιού και για εξερεύνηση.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *