Διαδικασία να γίνεις πολίτης του St. Kitts: Συμβουλές και στρατηγικές

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, τότε πρέπει να έχετε ακούσει για την επιλογή απόκτησης δεύτερου διαβατηρίου και όλα τα οφέλη που προσφέρουν οι χώρες της Καραϊβικής για αυτό. Η απόκτηση δεύτερου διαβατηρίου μπορεί να προσφέρει μια ποικιλία πλεονεκτημάτων, όπως η αύξηση της ταξιδιωτικής κινητικότητας, η παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης σε παγκόσμιες ευκαιρίες, πιθανά φορολογικά πλεονεκτήματα και η λειτουργία ως πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας κατά τη διάρκεια πολιτικών ή προσωπικών αναταραχών. Έτσι, δεν είναι περίεργο που άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται αυτήν την ευκαιρία. Αλλά, τι γίνεται με τον Σεντ Κιτς;

Μερικά από τα πλεονεκτήματα του να γίνει κανείς πολίτης του St. Kitts περιλαμβάνουν ταξίδια χωρίς βίζα σε περισσότερες από 150 χώρες, καμία απαίτηση διαμονής, επιλεξιμότητα για δεύτερο διαβατήριο, πρόσβαση σε παγκόσμιας κλάσης εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη και δυνατότητα επιχειρηματικής δραστηριότητας με φορολογία φιλικό περιβάλλον. Αρκετά για να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιλέξετε αυτή τη μικροσκοπική χώρα ως συντόμευση για να απολαύσετε όλα αυτά τα προνόμια που αναφέρονται στη διεύθυνση https://imperiallegal.com/media/articles/benefits-st-kitts-nevis-citizenship.

Φυσικά, η δεύτερη σκέψη σας πρέπει να είναι πώς να το κάνετε αυτό

ιθαγένεια

Πηγή: globalresidenceindex.com

Υπάρχουν μερικές επιλογές στο τραπέζι και οι περισσότερες είναι παρόμοιες με αυτές στις υπόλοιπες γύρω χώρες. Το καλύτερο είναι το επενδυτικό πρόγραμμα υπηκοότητας. Για να αποκτήσει κανείς υπηκοότητα με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να επενδύσει σε ένα εγκεκριμένο από την κυβέρνηση έργο ακινήτων ή να συνεισφέρει στο Ταμείο Διαφοροποίησης Βιομηχανίας Ζάχαρης της χώρας. Το ελάχιστο ποσό επένδυσης διαφέρει μεταξύ αυτών των δύο, γι’ αυτό θα πρέπει να εξερευνήσετε περαιτέρω και να αποφασίσετε ποιο από αυτά ταιριάζει στην τρέχουσα κατάστασή σας. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να υποβληθούν σε ενδελεχή έλεγχο ιστορικού και να πληρούν άλλα κριτήρια επιλεξιμότητας όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Μόλις υποβάλετε αίτηση και πραγματοποιηθούν όλοι οι έλεγχοι, μπορείτε να περιμένετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία μεταξύ 3 και 6 μηνών. Δεν είναι το συντομότερο χρονικό διάστημα, αλλά αξίζει τον κόπο.

Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη διαδικασία πιο γρήγορη;

Λοιπον ναι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και εδώ είναι μερικές συμβουλές και στρατηγικές.

  • Ελέγξτε ξανά ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ότι είναι ακριβή.
  • Επιλέξτε έναν αξιόπιστο και έμπειρο δικηγόρο μετανάστευσης για να σας συμβουλεύσει και να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ακίνητα στο νησί, καθώς αυτό μπορεί συχνά να εξορθολογίσει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
  • Παραμείνετε οργανωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και απαντήστε έγκαιρα σε οποιαδήποτε αιτήματα ή ερωτήσεις.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε την ταχεία διαδικασία αίτησης εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε τα πρόσθετα τέλη.

Στην πραγματικότητα, όλα τα παραπάνω μπορούν να επιταχυνθούν εάν επιλέξετε να συνεργαστείτε με έναν αξιόπιστο και έμπειρο δικηγόρο που μπορεί να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία και να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και επενδυτικές απαιτήσεις. Μπορούν επίσης να σας συμβουλεύσουν για την πιο αποτελεσματική επενδυτική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε, διασφαλίζοντας ότι η αίτησή σας ολοκληρώνεται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αυτά τα προγράμματα είναι δημοφιλή στα νησιά της Καραϊβικής;

ιθαγένεια

Πηγή: travelandleisure.com

Καθώς η παγκόσμια οικονομία κλονίστηκε πλήρως από την πανδημία που αντιμετωπίσαμε πριν από λίγο καιρό, ο τουρισμός έχει μειωθεί παγκοσμίως, ειδικά σε αυτά τα hotspots.

Όταν ξεκίνησαν όλα, οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι η επιδημία θα «σοκάρει» τις χώρες της Καραϊβικής λόγω της δομής της οικονομίας και της μεγάλης εξάρτησης από τα έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας. Για παράδειγμα, στις Μπαχάμες, τα Μπαρμπάντος και την Τζαμάικα, η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ ήταν εκείνη την εποχή, 34-48 τοις εκατό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τον Τουρισμό και τα Ταξίδια, το πιο αρνητικό σενάριο, λαμβάνοντας υπόψη το δεύτερο κύμα, προϋπέθετε ότι η εισροή τουριστών θα μειωθεί κατά 75 τοις εκατό μέχρι το τέλος του 2021.

Αυτό σήμαινε ότι το ΑΕΠ, για παράδειγμα, των Μπαχάμες θα μειωθεί κατά ένα τέταρτο. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η κατάρρευση της τουριστικής βιομηχανίας θα κόστιζε στις χώρες της Καραϊβικής 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, οι κυβερνήσεις επιλέγουν να αναζητήσουν ευκαιρίες για πρόσθετη χρηματοδότηση και αποφάσισαν να δημιουργήσουν προγράμματα όπως αυτό για το οποίο γράφουμε.

Χρυσό Διαβατήριο

Πηγή: best-citizenships.com

Έχοντας χάσει μια βασική πηγή εισοδήματος, τα νησιωτικά έθνη προσπαθούν να γεμίσουν τις τσέπες τους προσφέροντας υπηκοότητα σε αντάλλαγμα για επενδύσεις, τα λεγόμενα «χρυσά διαβατήρια». Στις περισσότερες χώρες της Καραϊβικής, υπάρχουν κατάλληλα προγράμματα για πλούσιους ξένους. Και τώρα αυτή η υπηρεσία είναι σημαντικά φθηνότερη.

Για παράδειγμα, μέχρι το τέλος του έτους, η Αγία Λουκία έχει διπλασιάσει το απαιτούμενο όριο επένδυσης: σε 250.000 $ ανά άτομο ή 300.000 $ για μια τετραμελή οικογένεια. Το St. Kitts and Nevis έπεσε την τιμή κατά ένα τέταρτο. Ως μέρος μιας «ειδικής προσφοράς», η υπηκοότητα για μια τετραμελή οικογένεια θα κοστίσει 150.000 δολάρια.

Το Saint Kitts and Nevis είναι μια χώρα της Καραϊβικής στις Μικρές Αντίλλες. Αν και καλύπτει μόνο 261 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Καραϊβική Θάλασσα, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μεταξύ των πλούσιων πολιτών του κόσμου. Το αιώνιο καλοκαίρι διαρκεί εκεί, έτσι οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Ο λόγος για αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη στον κόσμο που πρόσφερε τη δυνατότητα νόμιμης αγοράς διαβατηρίων. Πιο συγκεκριμένα, το 1984 εισήγαγε το Επενδυτικό Πρόγραμμα Μετανάστευσης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε πλούσιους να αποκτήσουν δεύτερη υπηκοότητα (και δεύτερο διαβατήριο) και σε αντάλλαγμα τους απαιτεί να επενδύσουν στην εγχώρια οικονομία. Είναι ένα προνόμιο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, και οι άνθρωποι το εκμεταλλεύονται, για όλους τους λόγους που αναφέρονται στο πρώτο μέρος του άρθρου.

Να συμπεράνω

Μερικοί άνθρωποι υποβάλλουν αίτηση για υπηκοότητα μέσω επενδυτικών προγραμμάτων προκειμένου να αποκτήσουν υπηκοότητα σε μια νέα χώρα και να αποκτήσουν πρόσβαση στα οφέλη της, όπως καλύτερες ευκαιρίες εργασίας, εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν την επιθυμία να διαφοροποιήσουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο ή να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς και πιθανά φορολογικά πλεονεκτήματα. Επιπλέον, η απόκτηση υπηκοότητας σε μια δεύτερη χώρα μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ταξιδιωτική ελευθερία και ασφάλεια. Όποιος κι αν είναι ο λόγος σας, φροντίστε να ακολουθείτε τις συμβουλές και τις στρατηγικές για τις οποίες γράψαμε, για να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *