Γιατί τα πόδια των πιγκουίνων δεν παγώνουν στην Ανταρκτική;

Η Ανταρκτική είναι μια από τις πιο κρύες και θυελλώδεις ηπείρους στον πλανήτη Γη. Η πιο κρύα θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στον πλανήτη ήταν 128,56 βαθμοί που είναι -89,2 βαθμοί Κελσίου στις 21 Ιουλίου 1983, στον σταθμό Βοστόκ της Ανταρκτικής. Αν πάρουμε τον μέσο όρο, η Ανταρκτική είναι επίσης μια από τις πιο θυελλώδεις ηπείρους στον πλανήτη Γη με ορισμένα μέρη όπου ο άνεμος μπορεί να φτάσει τα 200 mph (320 km/h).

Η 5η μεγαλύτερη ήπειρος στον πλανήτη Γη έχει μεγάλο πληθυσμό πιγκουίνων, ωστόσο, έχετε σκεφτεί πώς στέκονται ξυπόλητοι στον πάγο όλη μέρα και κάθε μέρα. Η μέση θερμοκρασία στην Ανταρκτική θα κάνει τα πόδια σας να παγώσουν εντελώς; Ωστόσο, οι πιγκουίνοι έχουν έναν λόγο που το αντέχουν κάθε φορά.

Όλοι θα σκέφτεστε, πόσο επώδυνο είναι να στέκεστε γυμνά πόδια, αλλά υπάρχει ένας λόγος πίσω από αυτό. Οι πιγκουίνοι έχουν μια ειδική κυκλοφορία στο σώμα που τους επιτρέπει να το κάνουν. Τα πόδια των πιγκουίνων έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου για να επιβιώσουν στον κρύο καιρό. Τα πόδια των πιγκουίνων δεν απαιτούν πολλή θερμότητα για να συνεχίσουν να λειτουργούν. Το μοναδικό μέρος είναι ότι τα πόδια τους περιορίζουν τη ροή του αίματος όταν είναι πολύ κρύο και διατηρούν τη θερμοκρασία ακριβώς πάνω από το σημείο πήξης και αυτός είναι ο λόγος που δεν χάνουν τη θερμότητα του σώματός τους μέσω αυτών. Επίσης, αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν τα αυγά τους ζεστά. ώστε να μπορούν να εκκολαφθούν.

Το ίδιο σενάριο συμβαίνει και σε εμάς, όπου έχετε παρατηρήσει πώς θα κρυώσουν τα χέρια μας και τα πόδια μας τον χειμώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή το αίμα μας θα ανακατευθυνθεί μέσω του πυρήνα του σώματος μέσω των ζωτικών οργάνων μας.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *