Αυτή η εκπληκτική εικόνα της «έντονος σκοτεινής» δίνης στον Δία που καταγράφηκε από τον ανιχνευτή Juno της NASA είναι εκπληκτική

Το διαστημικό σκάφος Juno της NASA απαθανάτισε ως μια εκπληκτική εικόνα του Δία με την «έντονα σκοτεινή δίνη» που φαίνεται καθαρά στην εικόνα σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη. Το αεροσκάφος Te Juno κατέγραψε την εικόνα κατά την 20ή πτήση του πλανήτη στις 29 Μαΐου, όταν το διαστημόπλοιο απέχει 9.200 μίλια από την επιφάνεια του νέφους του πλανήτη.

Αποστολή διαστημικού σκάφους Juno της NASA

Το διαστημόπλοιο έφτασε στον πλανήτη τον Ιούνιο του 2016 και συνεχίζοντας να στέλνει φωτογραφίες από τότε, η NASA κυκλοφόρησε τη χρωματική εικόνα της δίνης που περιστρέφεται σε ένα ρεύμα αεριωθουμένων που περιβάλλεται από φωτεινά, σύμφωνα με την περιγραφή που δίνεται από τη NASA. Η εικόνα δημιουργήθηκε από τον Gerald Eichstädt και τον Seán Doran από την εικόνα JunoCam της Juno και ονομάστηκε «Άβυσσος του Δία».

Η αποστολή Juno της NASA

Το Juno probe ήταν το πλησιέστερο σε τροχιά αεροσκάφος από το 2016, ωστόσο, δύο διαστημόπλοια έχουν καταστραφεί μέσω της αλληλεπίδρασης με την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Ο Juno επέζησε της καταιγίδας ακτινοβολίας που δημιουργήθηκε από το ισχυρό μαγνητικό πεδίο του Δία. Το διαστημόπλοιο έχει φτάσει στα μισά της εκτεταμένης αποστολής που έκανε η NASA για να μελετήσει την ατμόσφαιρα του Δία και το βαθύ εσωτερικό του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού συστήματος.

Η NASA είπε: «Χρησιμοποιώντας τα μάτια της NASA στο Ηλιακό Σύστημα και προσομοιωμένα δεδομένα από την ομάδα πτήσης Juno, μπορείτε να επιβιβαστείτε στο διαστημόπλοιο Juno σε πραγματικό χρόνο ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια ολόκληρης της αποστολής», Επίσης, η NASA ανακάλυψε αλλαγές στο μαγνητικό αρχείο όταν συνέκρινε τα πιο πρόσφατα δεδομένα με δεδομένα από παλαιότερες αποστολές της δεκαετίας του 1970. Τώρα πρέπει να σκέφτεστε «Ποια είναι η αποστολή της Nasa στον Δία» Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια επισκόπηση,

Εικόνα Jupitor της NASA

Ο ανιχνευτής ξεκίνησε από τη NASA και το διαστημόπλοιο έφτασε στον Δία στις 4 Ιουλίου 2016, μετά από το χρονικό διάστημα των πέντε ετών και 1,8 δισεκατομμυρίων μιλίων από τη Γη. Μετά, έσπασε με επιτυχία την τροχιά του Δία σε απόσταση 3.100 μιλίων (5.000 χλμ.) από τις κορυφές των στροβιλιζόμενων σύννεφων του πλανήτη. Πριν από αυτό, κανένα προηγούμενο διαστημόπλοιο δεν είχε περιφερθεί τόσο κοντά στον Δία. Προκειμένου να επιβιώσει της αποστολής, το διαστημόπλοιο Juno επέζησε από μια καταιγίδα ακτινοβολίας που τηγανίζει κυκλώματα που δημιουργήθηκε από το ισχυρό μαγνητικό πεδίο του Δία.

Για να επιβιώσει σε αυτές τις συνθήκες, το διαστημόπλοιο έχει προστατευτεί με ειδική καλωδίωση σκληρυμένη από την ακτινοβολία και θωράκιση αισθητήρα. Το διαστημόπλοιο αναμένεται να μελετήσει τη σύνθεση της ατμόσφαιρας του πλανήτη μέχρι το 2023.

Πηγή: The Geek
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *