Αυτές οι 5 πόλεις που βυθίζονται θα μπορούσαν σύντομα να είναι υποβρύχιες

Όλοι γνωρίζουμε το παγκόσμιο και τις επιπτώσεις του στον πλανήτη Γη. Λόγω της παγκόσμιας θερμοκρασίας η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και οι πόλεις χαμηλού επιπέδου αντιμετωπίζουν ήδη πλημμύρες. Υπάρχουν μερικές πόλεις όπου η στάθμη της θάλασσας καταλαμβάνει τις ακτές τους και μερικές οφείλονται στην υπερβολική άντληση υπόγειων υδάτων που δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ της αλλαγής της πίεσης και του όγκου που προκαλεί άμεσα τη βύθιση της γης. Επιτρέψτε μου να αναφέρω 5 πόλεις που βυθίζονται που θα μπορούσαν σύντομα να βρεθούν κάτω από το νερό,

Πόλεις που βυθίζονται

1. Τζακάρτα, Ινδονησία

Μια από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις της Ινδονησίας βυθίζεται έως και 6,7 ίντσες ετησίως λόγω της υπερβολικής άντλησης των υπόγειων υδάτων που δημιουργεί μια αλλαγή στην πίεση και τον όγκο που προκαλεί τη βύθιση της γης. Υπάρχουν πολλές αναφορές που υποδηλώνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης θα μπορούσε να είναι κάτω από το νερό μέχρι το 2050. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες επεξεργάζονται ένα σχέδιο για να μετακινήσουν την πρωτεύουσα 100 μίλια μακριά από τη σημερινή της θέση στο νησί της Ιάβα, προκειμένου να προστατεύσουν 10 εκατομμύρια πολίτες από πλημμύρες, ωστόσο, αυτό θα δαπανήσει το έργο και θα διαρκέσει περίπου 0 χρόνια και θα κοστίσει 33 δισεκατομμύρια δολάρια.

2. Λάγος, Νιγηρία

Η χαμηλή ακτογραμμή της πόλης συνεχίζει να υποβαθμίζεται και να διαβρώνεται λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη που πάντα προκαλεί μια πόλη σε κίνδυνο πλημμύρας. Σύμφωνα με τη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει από τρία έως εννέα πόδια και σύμφωνα με τη δήλωση «έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες σε αυτές τις περιοχές». Πιστεύεται ότι η παγκόσμια στάθμη της θάλασσας θα ήταν 6,6 πόδια μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα.

3. Χιούστον, Τέξας

Υπάρχουν πολλά μέρη στην περιοχή του Χιούστον που βυθίζονται με ρυθμό 2 ιντσών το χρόνο λόγω της υπερβολικής άντλησης υπόγειων υδάτων. Πιστεύεται ότι όσο περισσότερο βυθίζεται το Χιούστον τόσο περισσότερη πόλη θα κινείται προς συχνές καταστροφές όπως ο τυφώνας Χάρβεϊ, ο οποίος έχει προκαλέσει υπερβολικές ζημιές σε περίπου 135.000 σπίτια και έχει εκτοπίσει περίπου 30.000 ανθρώπους.

4. Ντάκα, Μπαγκλαντές

Αυτή η πόλη στο Μπαγκλαντές παράγει το 0,3% των εκπομπών, ωστόσο, η χώρα απειλείται σοβαρά λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Ο ωκεανός μπορεί να πλημμυρίσει το 7% της γης του Μπαγκλαντές και να εκτοπίσει περίπου 18 εκατομμύρια πολίτες του μέχρι το 2050.

5. Βενετία, Ιταλία

Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Βενετία, Ιταλία

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο βυθίζεται με ρυθμό 0,08 ίντσες κάθε χρόνο. Η Ιταλία κατασκευάζει ένα φράγμα γνωστό ως Mose στις τρεις εισόδους του το 2003. Αυτό θα είναι χρήσιμο για τον έλεγχο των πλημμυρών, ωστόσο, δεν είναι πιθανό να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Η Βενετία επλήγη από τη σειρά των καταιγίδων το έτος 2018 που έχει προκαλέσει το έργο σε αναμονή. Οι πλημμύρες ήταν οι χειρότερες που είχε δει η πόλη εδώ και μια δεκαετία.

Εκτός από εκεί, υπάρχουν πολλές πόλεις που βυθίζονται στον κόσμο. Όλοι θα πρέπει να εργαστούμε για να εξαλείψουμε το αποτύπωμα άνθρακα για να προστατεύσουμε τον πλανήτη Γη.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *