Αυτά τα ζωικά είδη εξαφανίστηκαν το 2018

Πολλαπλασιαζόμενα στον πλανήτη μας για εκατομμύρια χρόνια, αυτά τα ζώα δεν θα μπορούσαν πλέον να τα δούμε τα επόμενα χρόνια, καθώς το 2018 έχει αποδειχθεί ότι είναι έτος εξαφάνισης για αυτά τα ζωικά είδη. Για παράδειγμα, τρία είδη πτηνών εξαφανίστηκαν φέτος, είπαν οι επιστήμονες, δύο από τα οποία είναι ωδικά πτηνά από τη βορειοανατολική Βραζιλία και συγκεκριμένα, The Cryptic Treehunter και Alagoas Foliage-gleanerσύμφωνα με έκθεση της ομάδας προστασίας Birdlife International.

Σχετίζεται με: The Three Ways The Universe Might End

Σύμφωνα με το Birdlife, το άλλο εξαφανισμένο πουλί είναι Po’ouli της Χαβάης, που δεν έχει εμφανιστεί στη φύση από το 2004, έτος κατά το οποίο πέθανε το τελευταίο πουλί σε αιχμαλωσία. Ένα σημαντικό ανησυχητικό γεγονός είναι ότι τα είδη της ηπειρωτικής χώρας αρχίζουν να εξαφανίζονται και όχι τα νησιωτικά είδη.

Το Poʻo-uli

Πηγή εικόνας: Wikimedia

Σύμφωνα με τον Stuart Butchart, επικεφαλής επιστήμονα και κύριο συγγραφέα του BirdLife στο έγγραφο, «Το ενενήντα τοις εκατό των εξαφανίσεων πτηνών τους τελευταίους αιώνες αφορούσαν είδη σε νησιά, «Ωστόσο, τα αποτελέσματά μας αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο κύμα εξαφανίσεων που σαρώνει σε όλες τις ηπείρους, κυρίως λόγω της απώλειας οικοτόπων και της υποβάθμισης από τη μη βιώσιμη γεωργία και την υλοτομία». είπε.

Σχετίζεται με: Εκπληκτικό γεγονός για τους Ουρακοτάγκους: Τα μόνα πρωτεύοντα μη ανθρώπινα που μπορούν να μιλήσουν για το παρελθόν

Ένα επιπλέον είδος πτηνού που έφτασε στα πρόθυρα της εξαφάνισης το 2018 είναι το Το μακάο του Spix, το οποίο κηρύχθηκε εξαφανισμένο στη φύση και τώρα μόνο μερικά αιχμάλωτα μακάου του Spix είναι ζωντανά. Αυτό το είδος εξαφανίστηκε στη φύση λόγω της αποψίλωσης των δασών και άλλων παραγόντων όπως η δημιουργία φράγματος και η παγίδευση για το άγριο εμπόριο. Μερικά άλλα είδη πουλιών που βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης περιλαμβάνουν το New Caledonian Lorikeet και το Pernambuco Pygmy-owl. Πέρα από τα πουλιά, άλλα ζώα όπως η βακίτα, μια φώκαινα που μοιάζει με δελφίνι και ο βόρειος λευκός ρινόκερος οδεύουν επίσης προς την εξαφάνιση.

Διαβάστε επίσης: 10 εξαφανισμένα ζώα του πλανήτη Γη

Τα μακάου του Spix

Πηγή εικόνας: Wikimedia

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, «Τα Vaquitas είναι τα πιο ευάλωτα από τα θαλάσσια θηλαστικά του κόσμου», «Λιγότερα από τριάντα vaquitas παραμένουν στη φύση και η παγίδα στα απλάδια δίχτυα οδηγεί το είδος προς την εξαφάνιση». Επίσης, το τελευταίο αρσενικός βόρειος λευκός ρινόκερος πέθανε σε καταφύγιο άγριας ζωής στην Κένυα τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά. Τώρα, έχουν μείνει μόνο δύο θηλυκά. Σύμφωνα με μια έκθεση που εκδόθηκε πέρυσι από την Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, μόνο σαράντα κόκκινοι λύκοι που απειλούνται με εξαφάνιση έχουν μείνει άγριοι στις ΗΠΑ και ο πληθυσμός μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε οκτώ χρόνια. Η Γη «βρίσκεται επί του παρόντος στα όρια της έκτης μαζικής εξαφάνισης φυτών και ζώων – το έκτο κύμα εξαφανίσεων τα τελευταία μισά δισεκατομμύρια χρόνια», σύμφωνα με το Κέντρο Βιολογικής Ποικιλότητας.

Σχετίζεται με: 10 νέα είδη φυτών που ανακαλύφθηκαν το 2018

Βόρειος Λευκός Ρινόκερος

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε τη χειρότερη σειρά εξαφάνισης ειδών από την απώλεια των δεινοσαύρων πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια», πρόσθεσαν.

Πράγματι, η εξαφάνιση είναι ένα φυσικό φαινόμενο και συμβαίνει με ρυθμό φυσικό «υπόβαθρο» περίπου ενός έως πέντε ειδών ετησίως. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο ρυθμός απώλειας ειδών είναι 1.000 έως 10.000 φορές μεγαλύτερος από το ιστορικό». Τα τελευταία 500 χρόνια, το κέντρο εκτιμά ότι περίπου 1.000 είδη έχουν εξαφανιστεί, από τον βίσονα των δασών της Δυτικής Βιρτζίνια και την άλκη Merriam της Αριζόνα μέχρι την ακρίδα Rocky Mountain, το επιβατηγό περιστέρι και τον παπαγάλο Culebra του Πουέρτο Ρίκο.

Πηγή: Mashable
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *