Αποκωδικοποίηση επιλογών βίζας αρραβωνιαστικών και γάμου στο Ηνωμένο Βασίλειο ─ 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Η έναρξη μιας νέας ζωής μακριά από το σπίτι σε μια νέα χώρα προσφέρει στο άτομο έναν κόσμο ευκαιριών. Είναι ένα εντελώς νέο κεφάλαιο, μια νέα εποχή όπου κάποιος αφήνει πίσω του όλα όσα ήξερε, έστω για λίγο, και στοχεύει να βρει κάτι καλύτερο και πιο ευχάριστο.

Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή που συνήθως συνεπάγεται αλλαγή της δουλειάς τους. Ωστόσο, κάποιος μπορεί επίσης να απομακρυνθεί λόγω του συντρόφου του, ενός αρραβωνιαστικού(ε) για παράδειγμα.

Εάν ο μελλοντικός σύζυγός σας ή η σύζυγός σας είναι δεσμευμένος για πέρα ​​από τα σύνορα, μπορείτε να ακολουθήσετε το παράδειγμά σας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ένα σημαντικό πράγμα για αυτό. Δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποβολή αίτησης για βίζα αρραβωνιαστικού ή γάμου. Και για το Ηνωμένο Βασίλειο, έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για μετανάστευση σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε.

Πριν ξεκινήσετε για το Ηνωμένο Βασίλειο και επανασυνδεθείτε με την αγαπημένη σας, φροντίστε να δείτε επίσης https://imperiallegal.com/media/articles/fiancee-visa-or-marriage-visa-what-visa-you-need-to -παντρεύομαι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

1. Τύποι θεωρήσεων

Όπως αναφέρθηκε, όταν πρόκειται για βίζες για το Ηνωμένο Βασίλειο που περιστρέφονται γύρω από τους συντρόφους και τα ζευγάρια, υπάρχουν δύο βασικές. Η πρώτη κύρια κατηγορία βίζας για συντρόφους επίσημων βρετανών πολιτών ή εγκατεστημένων ατόμων είναι η βίζα αρραβωνιαστικού(ε).

Είναι επίσης γνωστή ως η βίζα του υποψήφιου γάμου. Σας επιτρέπει να έρθετε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια να παντρευτείτε τον Βρετανό σύντροφό σας που είναι ήδη εγκατεστημένος. Πρέπει να σκοπεύετε να παντρευτείτε μέσα στους πρώτους έξι μήνες από την άφιξή σας στη χώρα. Μόλις παντρευτείτε οι δυο σας, μπορείτε να κάνετε αίτηση για μετάβαση στη βίζα συζύγου.

Η βίζα συζύγου είναι το δεύτερο σημαντικό έγγραφο που πρέπει να γνωρίζετε, που προορίζεται για όσους είναι ήδη παντρεμένοι. Όπως δηλώνει το όνομα, προορίζεται για συντρόφους που είναι ήδη σύζυγοι. Αυτό το έγγραφο απευθύνεται σε συντρόφους που είναι ήδη παντρεμένοι με Βρετανό υπήκοο ή εγκατεστημένο άτομο.

Σας παρέχει το δικαίωμα να ζείτε και να εργάζεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο για έως και 30 μήνες χωρίς άδεια. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παράτασής του σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με τις επιμέρους συνθήκες και επαγγέλματα.

2. Οικονομική Απαίτηση

Πηγή: pinterest.com

Τώρα που γνωρίζετε τους τύπους βίζας, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για άλλες κρίσιμες πτυχές της μετακόμισης στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεκινήσετε μια νέα ζωή με τον σύντροφό σας. Προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μια οικονομική απαίτηση για βίζα. Στην πραγματικότητα, και οι δύο έχουν κάποιες πολύ αυστηρές οικονομικές απαιτήσεις.

Ο χορηγός εταίρος, δηλαδή αυτός που βρίσκεται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να πληροί ένα ελάχιστο όριο εισοδήματος. Το ελάχιστο ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως το αν εμπλέκονται παιδιά και πού ζουν. Η απαίτηση υπάρχει για να προστατεύσουμε τη χώρα και να μην κάνουμε το νέο ζευγάρι ευθύνη.

Αυτές είναι οι συνήθεις απαιτήσεις και προστασίες που εισάγουν οι χώρες για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι που έρχονται ζουν άνετα από την εργασία τους και δεν βασίζονται στην κοινωνική βοήθεια.

3. Διαμονή

Παρόμοια με την οικονομική πτυχή, η τακτοποιημένη πλευρά πρέπει να έχει ένα μέρος για να ζήσει πριν έρθει ο σύντροφός τους. Ο Βρετανός πολίτης στη σχέση πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει κατάλληλο κατάλυμα για αυτόν και τον σύντροφό του χωρίς να βασίζεται σε δημόσιους πόρους.

Όπως καταλαβαίνετε, το σκεπτικό είναι το ίδιο με τα οικονομικά. Το ΗΒ, όπως είναι κατανοητό, δεν θέλει να ανησυχεί μήπως σας βοηθήσει με τα κοινωνικά του προγράμματα.

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στο εσωτερικό που το απαιτούν, επομένως όσοι έρχονται με βίζα πρέπει να έχουν ασφαλές μέρος για να τηλεφωνήσουν στο σπίτι τους πριν φέρουν τον σύντροφό τους και εγκατασταθούν πλήρως.

4. Γλωσσομάθεια

Πηγή: khaleejtimes.com

Παρά το γεγονός ότι αυτό είναι αυτονόητο, δεν αντιλαμβάνονται όλοι την ανάγκη για γλωσσική επάρκεια όταν ξεκινούν μια νέα ζωή στο εξωτερικό. Εάν δεν είστε μητρικός ομιλητής της αγγλικής γλώσσας, ίσως χρειαστεί να αποδείξετε την επάρκειά σας στην αγγλική γλώσσα μέσω ενός αναγνωρισμένου τεστ γλώσσας.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και ένα στάδιο όπου πολλοί πιθανοί μετανάστες απομακρύνονται. Δεδομένου ότι το μέρος που είναι ήδη πολίτης μπορεί να μιλήσει τη γλώσσα, η αρραβωνιαστικιά ή ο σύζυγος πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Η εξάσκηση της γλώσσας για μήνες πριν το ταξίδι δεν αρκεί. Πρέπει να φροντίσετε να το κάνετε σχολαστικά και να ξεκινήσετε έγκαιρα για να περάσετε το τεστ πριν την εφαρμογή. Το να μην μιλάς τη γλώσσα, πάλι, σημαίνει ότι δεν μπορείς να συνεισφέρεις παραγωγικά στην κοινωνία και με τη σειρά σου να πέφτεις στη βοήθεια των άλλων.

5. Έγγραφα και Αποδεικτικά στοιχεία

Η αίτηση θεώρησης απαιτεί να έχετε μαζί σας ένα σημαντικό ποσό δικαιολογητικών. Αυτό περιλαμβάνει απόδειξη της σχέσης σας, έγγραφα ταυτότητας, οικονομικά αρχεία και ό,τι άλλο σας ζητήσουν. Φροντίστε να έχετε μαζί σας τα πάντα, ακόμη και πολλά αντίγραφα, καθώς η απόρριψη λόγω έλλειψης εγγράφου μπορεί να καταστρέψει όλα τα σχέδιά σας.

6. Επιβάρυνση Υγείας

Πηγή: edmansco.com

Όταν υποβάλετε αίτηση για οποιαδήποτε από τις δύο βίζες, θα πρέπει να πληρώσετε μια επιπλέον χρέωση υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό σας δίνει πρόσβαση στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), κάτι που προφανώς όλοι χρειάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται την υγεία και τους τραυματισμούς, αλλά απλά πρέπει. Είναι μέρος της ζωής και το NHS δεν μπορεί να σας βοηθήσει αν δεν πληρώσετε την επιπλέον χρέωση.

7. Διαδικασία Αίτησης

Για να ξεκινήσει η πραγματική διαδικασία και για να χορηγηθεί η βίζα σας, πρέπει να υπάρχει διαδικασία αίτησης. Για να γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα και πιο μοντέρνα, γίνεται διαδικτυακά. Επιπλέον, πρέπει να παρακολουθήσετε ένα ραντεβού βιομετρικών στοιχείων στο πλησιέστερο Κέντρο Αιτήσεων Βίζας.

Αυτό δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά: είναι απολύτως σημαντικό να ολοκληρωθεί ολόκληρη η διαδικασία αίτησης με ακρίβεια και να υποβληθούν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Πάρτε το στα σοβαρά και θα χρειαστεί να το κάνετε μόνο μία φορά. Επιπλέον, θα είναι απρόσκοπτη.

Τελικές σκέψεις

Το να ξεκινήσεις μια νέα ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι συναρπαστικό, αν και λίγο συντριπτικό. Τι μπορεί να σας διευκολύνει είναι να έχετε ήδη τον σύντροφό σας, είτε αρραβωνιαστικό(ε) είτε σύζυγο; Αυτό αφήνει ένα μόνο εμπόδιο για να ξεπεράσετε εσείς οι δύο, τη βίζα.

Με αυτό το άρθρο και το σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου, έχετε ό,τι χρειάζεται για μια απρόσκοπτη μετάβαση και μια εύκολη διαδικασία αίτησης βίζας. Ο γάμος πρέπει να είναι μια εξαιρετική περίοδος στη ζωή σας, γι’ αυτό μην αφήσετε την απόσταση να σας κρατήσει ο ένας από τον άλλον. Ξεκινήστε μια νέα ζωή μαζί με τον σωστό τρόπο!
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *