Ανακυκλώστε και απορρίψτε τα σκουπίδια με υπευθυνότητα για να προστατέψετε τους τετράποδους φίλους σας

Αναμφίβολα γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί πολύ καλοί λόγοι για να ανακυκλώνουμε οτιδήποτε μπορούμε. Είναι πολύ εύκολο να δούμε τα θετικά του να σκάσουμε πράγματα σε αυτόν τον πράσινο (ή μπλε, ανάλογα με το πού μένετε) κάδο σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά η υπεύθυνη απόρριψη των απορριμμάτων μας έχει πιο άμεσες επιπτώσεις σε πράγματα πολύ, πολύ πιο κοντά στο σπίτι.

Η τεράστια ποσότητα πραγμάτων που πετάμε (περίπου 1 τόνος το χρόνο για ένα δυτικό νοικοκυριό) έχει τεράστιο αντίκτυπο στην άγρια ​​ζωή γύρω μας. Όχι μόνο αυτό, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και να θέσει σε κίνδυνο τόσο τα δικά μας όσο και τα κατοικίδια ζώα άλλων ανθρώπων.
Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι μια μικρή λίστα με μερικούς από τους μεγαλύτερους ενόχους όταν πρόκειται για καθημερινά αντικείμενα που, αν δεν απορριφθούν σωστά, μπορεί να είναι επιβλαβή για τους τετράποδους (και φτερωτούς) φίλους μας.

#1 Πλαστικές Σακούλες

Πηγή εικόνας: unsplash.com

Παρά το γεγονός ότι οι κίνδυνοι των πλαστικών σακουλών για το περιβάλλον είναι προφανείς σε πολλούς, η χρήση τους μειώνεται ή απαγορεύεται σε πολλές επιχειρήσεις λιανικής, αυτό εξακολουθεί να είναι το Νο.1. Το μέγεθος της βλάβης που προκαλείται στα ζώα (συμπεριλαμβανομένων των δικών μας κατοικίδιων) εξακολουθεί να το κάνει τεράστιο πρόβλημα.

Τα μικρότερα ζώα μπορούν να συρθούν μέσα και να πνιγούν σε μια πλαστική σακούλα, ειδικά αν έχουν μπει για αναζήτηση τροφής. Για τον ίδιο λόγο, τα μεγαλύτερα μπορεί να πνιγούν πάνω τους ή να προκαλέσουν θανατηφόρο πεπτικό εμπόδιο.
Αυτή είναι μια περίπτωση όπου η προφανής προφύλαξη είναι να μην χρησιμοποιηθεί εξαρχής. Είναι καλύτερα να μην χρειαστείτε μία ή να επαναχρησιμοποιείτε την ίδια σακούλα ξανά και ξανά, αλλά εάν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική σακούλα, φροντίστε να την πετάξετε προσεκτικά.

#2 Μπαλόνια

Αυτός είναι ένας άλλος κίνδυνος πνιγμού για τα ζώα, επομένως, πετάξτε τυχόν μπαλόνια που τυχαίνει να έχετε για ένα πάρτι ξεφουσκώνοντάς τα και κόβοντάς τα πριν τα βάλετε στον κάδο.

Όσο θεαματική και αν φαίνεται η απελευθέρωση μπαλονιών (ειδικά μαζικά), όποιος σχεδιάζει κάτι τέτοιο πρέπει να σταθμίσει τον αντίκτυπο στο ζωικό βασίλειο σε σχέση με το θέαμα που δημιουργεί και ίσως να βρει έναν πιο υπεύθυνο τρόπο για να σηματοδοτήσει μια μεγάλη γιορτή.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει με τα κινέζικα φανάρια που απελευθερώνονται ή τα φανάρια του ουρανού, όπου τα ζώα μπορούν εύκολα να παγιδευτούν ή να πνιγούν πάνω τους όταν προσγειώνονται, συχνά μίλια από το σημείο που απελευθερώθηκαν. Ακόμη και εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνοι χρησιμοποιώντας αυτά που έχουν επισημανθεί ως βιοδιασπώμενα, πιθανότατα πρέπει να το ξανασκεφτούν.
Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να υποβαθμιστούν, οπότε μπορεί να έχει ήδη γίνει η ζημιά.

#3 Κονσέρβες, βάζα και μπουκάλια

Πηγή εικόνας: unsplash.com

Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει για οτιδήποτε ήταν κάποτε δοχείο φαγητού. Δεν είναι μόνο κονσέρβες, αλλά πεταμένες τραγανές σακούλες και αυτά τα πλαστικά δοχεία στα οποία αγοράζετε έτοιμα σάντουιτς. Μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο εάν δεν απορριφθούν σωστά.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχει ακόμα τα υπολείμματα τροφής μέσα του, καθώς θα προσελκύσει ζώα σε αναζήτηση αυτού που πιστεύουν ότι θα είναι ένα εύκολο γεύμα. Στη συνέχεια, μπορούν να κολλήσουν το κεφάλι, τα πόδια ή τα ράμφη τους μέσα στα δοχεία ή να πνιγούν καθώς προσπαθούν να μασήσουν ή να καταπιούν όλο το πράγμα.

Μπορούν επίσης να κοπούν ή να γρατσουνιστούν σε γωνίες ή αιχμηρές άκρες. Ο υπ’ αριθμόν ένα ένοχος εδώ είναι τα πεταμένα βάζα τροφίμων, τα οποία συχνά σπάνε ή θρυμματίζονται όταν απορρίπτονται ανεύθυνα. Αυτό προσθέτει τον κίνδυνο διάσπαρτου σπασμένου γυαλιού σε όλους τους κινδύνους που καλύπτονται παραπάνω.

#4 Ελαστικές ταινίες

Όχι τόσο συνηθισμένο όσο οι αριθμοί 1-3, αλλά πολύ πιο πολλοί από ό,τι θα περίμενε κανείς, ειδικά κοντά σε βιομηχανικές περιοχές. Οι ελαστικές ταινίες όλων των μεγεθών είναι πολύ επιβλαβείς για οποιοδήποτε ζώο ή πουλί που τυλίγονται. Θα πρέπει επίσης να είναι αυτονόητο ότι αυτά αποτελούν επίσης τεράστιο κίνδυνο πνιγμού για τα πουλιά που μπορεί να τα μπερδέψουν με κάτι μικρό και τραχύ.

Αυτό ίσχυε και για τις πλαστικές θήκες που κρατούσαν 4 ή 6 κουτιά μπύρας μαζί. Ευτυχώς, αυτά χρησιμοποιούνται πλέον σπάνια από τους κατασκευαστές, αλλά αν χρειαστεί να απορρίψετε ένα για οποιονδήποτε λόγο, κάντε το ίδιο όπως θα κάνατε με μια ελαστική ταινία και ανοίξτε τα πρώτα.

Ο κίνδυνος για τα κατοικίδια μας

Πηγή εικόνας: petcentral.chewy.com

Θα πρέπει να αναφέρουμε και πάλι όμως, ότι αυτά τα πράγματα δεν αποτελούν απλώς κίνδυνο για τα άγρια ​​ζώα, αλλά αποτελούν και κίνδυνο για τα κατοικίδια μας. Ένα μεγάλο ποσοστό των επειγόντων ραντεβού με κτηνίατρο συμβαίνει όταν οι σκύλοι τραυματίζονται με κάποιο τρόπο όταν συναντούν ένα κομμάτι σκουπιδιών.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι, επειδή οι γάτες συνήθως δεν επιτηρούνται τόσο καλά όσο οι σκύλοι όταν πηγαίνουν για εξερεύνηση, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το είδος των δυσκολιών που αναφέρθηκαν παραπάνω και να μην βρεθούν μέχρι να είναι πολύ αργά.
Για όλες τις προφυλάξεις που μπορούμε να λάβουμε κατά την απόρριψη των σκουπιδιών μας, ο πιο υπεύθυνος τρόπος για να προστατεύσουμε τα κατοικίδιά μας είναι η ανακύκλωση.

Υπεύθυνη διάθεση των απορριμμάτων

Η ανακύκλωση στην κλίμακα που κάνουμε στον 21ο αιώνα απαιτεί πολλή διαχείριση για να διασφαλιστεί ότι γίνεται σωστά. Μια ολόκληρη βιομηχανία έχει εμφανιστεί για να διασφαλίσει ότι αυτό γίνεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Για να μετατραπεί αυτή η τεράστια ποσότητα ανακύκλωσης σε διαχειρίσιμες ποσότητες, συχνά απαιτεί συμπίεση ή δεματοποίηση πριν από την επεξεργασία.
Αυτή η εργασία συνήθως υποτιμάται, αλλά αποτελεί ζωτικό μέρος της διαδικασίας που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο εξοπλισμό. Αυτό ισχύει τόσο σε οικιακή όσο και σε βιομηχανική κλίμακα, όπου εταιρείες όπως η recyclingbalers.com παρέχουν αυτόν τον ζωτικό σύνδεσμο στη μάχη κατά των απορριμμάτων.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε;

Πηγή εικόνας: pexels.com

Αυτό υπογραμμίζει επίσης ότι δεν έχει να κάνει μόνο με το τι συμβαίνει σε επίπεδο νοικοκυριού αλλά και με το τι κατασκευάζεται για να καταναλώσουμε.

Επιλέγοντας προσεκτικά πόση ποσότητα καταναλώνουμε και πόσο εύκολο είναι να διαχειριστούμε και να επεξεργαστούμε αυτά που ανακυκλώνουμε ή απορρίπτουμε συνολικά, μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των αντικειμένων που απορρίπτονται. Αυτό θα δει στη συνέχεια μια αρνητική επίδραση από αυτό που το κάνει να βγει στο άμεσο περιβάλλον μας και θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τόσο για την τοπική άγρια ​​ζωή όσο και για τους δικούς μας τετράποδους φίλους.
About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *